- 24 Ocak 2011
- 21.772
- 35.596
- 798
- Konu Sahibi bulancak28
-
i
Benim kız ve diğeri 5 yaşında büyük kız 8 yaşında. Zaten söyledim çocukların bilinç altına bu şekilde yükleme dedim.
Bir de sen 1 buçuk aydır orda yatıyorsun şimdi onlar yatacak yoksa götürürüm kendi çocuklarımı diyor
Olabilir haklısınız.. Bazı şeyler tabiki eğitimle olmuyor yapı ile de alakalı. Konu fazla uzamasın diye kısa yazdım ve paragraf attım. Yorumunuz için teşekkür ederim .Ben tüm sayfaları okumadım. Yine de dediğim gibi abiniz çocuklarını düşünüp istemedikleri bir şeyi kabil etmesinler diye alıp götürmüş. Hala orada kim nerede yatacak tartışması çıktı diye düşünüyorum. Hala eksik geliyor konu bana. Her öğretmenin de mükemmel cocuk yetistirecegini düşünmüyorum. Baya yanılgı bu. Ki ben de öğretmenim yani. Ona rağmen diyorum.
Ben prensesliği tattım,kızınız da yasasın çokzel diyeceginizi sandım7 sene kadar prensesler gibi büyüdüm dünya cidden benim etrafımda döndü her bakımdananasınıfına bir gittim neye uğradığımı şaşırdım. Anaokulu bende tramva başlangıcı oldu. Benden başka insanların oldugu ile yüzleşmek sonra kardeşim oldu aman allahım ne çilekeş günler. Şuan dahi bazen dünya benim icin donmediginde olay çıkardığım çok olur tam anlamıyla benimseyebilmiş değilim. Özel ilgili büyümek muhteşem bir şey fakat halen zararlarını görüyorum bir an evvel çocuğunuza herkesin sizin ona davrandığınız gibi davranma ihtimalinin olmadığını benimsetmeniz lazım bana kalırsa. Benim kadar geç kalmayın tek tavsiyem bu olur.
Nedense aynı şey geldi aklıma. Abisinin çocukları daha alçakgönüllü ve kuzenlerinin istediklerini yapıyorlar ve abisi de artık iyice sınır olmuş gibime geldi. Cevremde aynen böyle tanıdığım bir durum var çünkü.Konuyu okuyunca, eltimin kızı da tek çocuk ve hep kendi istediği olsun ister istediği yapilmayinca kıyameti koparır ve maaile 3 yaşındaki çocuğun her istediğini yapmak için etrafında pervane olurlar. Ben çocuklarımla oraya gittiğimde ise sinir olup gelirim, olur olmaz her dediği yapılan çocuk bizim de onun her dediğine evet dememizi istiyor. Benim çocuklarım devamlı fedakarlık yapmak zorunda değil devamlı alttan almak zorunda da değil, benim çocuklarım da çocuk.
Abinizin üslubu çok yanlış ama buna benzer şeyler yaşıyorsa, bir de onun penceresinden bakın olaylara.
Dışlayarak mi öğretecekmiş paylaşmayı tavrı nasıl yanlışİyi geceler hanımlar gece gece böyle bir düşünceye girdim. Sebebi ise benim öz abim.
Ben 5 yaşındaki kızımla birlikte memleketime 1 ay önce geldim ve 3-4 gün sonra evime gideceğim. Abim de eşi ve çocuklarıyla başka bir ilde yaşıyor. Bugün abimin çocuklarıyla olan diyalogu aklımı fazlasıyla zorladı.
Kuzenler birbirini çok sevdiler beraber oynuyorlar falan arada benim kızın ( tek büyüdüğü için oda) mızmızlığı tutuyor paylaşamama gibi neyse orta yolu bulup güzelce konuşarak hallediyoruz.
Uyku saati gelince abimin kızları illa benim kızın yanına yatmak istiyor. Benim kız da ortada yatmam duvar kenarı yatarım diye söyleniyor. En sonunda abim. " çocuklarını alıp hadi siz benimle yatın İrem de dışlandığını hissetsin" diyor. Ben de abi sen napıyosun çocukların bilinç altına bunları yükleme böyle olmaz diyorum. O zaman senin kız paylaşmayı bilmiyor öğrensin, mız mız bir çocuk. Çok ağlıyor bilmem ne diyor. Abimin kızları da benim kızımdan ayrılmak istemiyor ağlıyorlar falan.
Tamam onun farkındayım nazlı büyüttük babası ve ben de çocuklara nasıl davranmayı bilen kişileriz. İkimiz de öğretmeniz. Bilemiyorum ben kişilik olarak da pek kalp kırmayı sevmeyen naif biriyim.
Belki de benim çocuk yetiştirme tarzım yanlış bilmiyorum ama çok da üzüldüm abim diye de fazla uzatmak istemedim.
Şuan ben varım yanlarında zaten benim kızım uykusundan kalktı yanıma geldi. Yatak kpnusu falan hak getireÇok yanlış konuşmuş. Aralarına hasetlik sokuyor. Kizinizi da üzmüş boş yere.
Konu bu değil ama ben olsam birlikte uyumalarina izin vermezdim bir büyük yoksa odada .
Şuan ben varım yanlarında zaten benim kızım uykusundan kalktı yanıma geldi. Yatak kpnusu falan hak getire
Yani nasıl diyeyim sen bunu nasıl yetişmişsin böyle olmaz ilerde çok canı yanar yok şöyle olur böyle olur. Çocukluktan alıştır bunu vs diyor. Yani sertliğe zorbalığa demek istiyor sanırım o yüzden dedim ben nasıl kuzuma diye serzenişte bulundum.Sizin cevabınız da garip.Ne demek o benim kuzum.ben nasıl kıyarım ona?
Kıymaya nereden geldi konu?
Neden demedıniz "abi çocuklar cesit cesit hepsi bir olmaz,benim kız da biraz prensestir boşver sen bildigin gibi yetiştir"
Bana seçme saçma konusanlar bugun cocuklarıma,yetişmelerine gıptayla bakıyor.boşverin ya,onlar da kim?
Dediğim gibi aynılarını yaşadığım için anladım zaten yukarıda görmedim yoksa hemen derdim problem asıl kaynağı bu olabilir diye. Bence siz farkındasınız zaten birşeyler sizi rahatsız ettiği için kendinizden emin olmak için konu açtınız bence biraz daha net ve keskin olarak işinizi hal edebilirsiniz. Şimdi benim de bir kızım var. Kimse birşey diyemiyor çok netim çünkü benim hassas noktam çoçuk, ben annem değilim çok kötü kalbinizi kırarım diyorum. Herkes kendi çoçuğunu kendi yetiştirsin kimse kimseye karışmasın deyip konuyu kapattım.Fazlada akraba çoçuklarıyla yanyana getirmiyorum.Mutlaka bir problem çıkıyorZaten yukarıda da yazdım eskiden de benimle çok uğraştı eşiyle falan çok sorunlarımız oldu. Ben bir şey demedikçe üstüme yüklendiler. O konuyu burda yazsam farklı yerlere verilir. Bundan sonra tepkimi net göstereceğim böyle görünüyor
Yok ben kızıla 1 buçuk aydır burdayım onlar daha bugün geldi birbirlerini yeni gördüler ve sevdiler sadece arada abim gidip çomak sokuyor araya aslında onlar kendi aralarında hallederler de işte1.5 aydır hep aynı tartışma varsa ve hep aynı yerde yatiyorsa kızınız , kuzenler haklı. Abinin üslubu yanlış sadece.
Yok, kızım gittiği her yerde böyle değil okulda gayet uyumlu bir çocuk.bir sıkıntı çıkmıyor da İşte ilk defa bir araya geliyor çocuklar en son 3 yıl öncede bir araya geldiğinde gelinimiz de abim gibi kızıma tavır takınmıştı.Konuyu okuyunca, eltimin kızı da tek çocuk ve hep kendi istediği olsun ister istediği yapilmayinca kıyameti koparır ve maaile 3 yaşındaki çocuğun her istediğini yapmak için etrafında pervane olurlar. Ben çocuklarımla oraya gittiğimde ise sinir olup gelirim, olur olmaz her dediği yapılan çocuk bizim de onun her dediğine evet dememizi istiyor. Benim çocuklarım devamlı fedakarlık yapmak zorunda değil devamlı alttan almak zorunda da değil, benim çocuklarım da çocuk.
Abinizin üslubu çok yanlış ama buna benzer şeyler yaşıyorsa, bir de onun penceresinden bakın olaylara.
Evet haklısınız bundan sonra net olacağım. Teşekkürler değerli yorumunuz içinDediğim gibi aynılarını yaşadığım için anladım zaten yukarıda görmedim yoksa hemen derdim problem asıl kaynağı bu olabilir diye. Bence siz farkındasınız zaten birşeyler sizi rahatsız ettiği için kendinizden emin olmak için konu açtınız bence biraz daha net ve keskin olarak işinizi hal edebilirsiniz. Şimdi benim de bir kızım var. Kimse birşey diyemiyor çok netim çünkü benim hassas noktam çoçuk, ben annem değilim çok kötü kalbinizi kırarım diyorum. Herkes kendi çoçuğunu kendi yetiştirsin kimse kimseye karışmasın deyip konuyu kapattım.Fazlada akraba çoçuklarıyla yanyana getirmiyorum.Mutlaka bir problem çıkıyor
Üye bana öyle yazınca o yüzden sordum. TeşekkürlerHayır sen niye gidiyor sun abin gitsin sende hiç bir hata kusur yok şükür benim çocuklarım da öyle ne yapayım öyle alışmışlar adı üstünde çocuklar yani boşver Cansı takma onlar taksın valla
Hafta sonu dönüyorum inşallah. Her zaman diyorum çocuklarımızı iyi ahlaklı ve hayırlı bir şekilde yetiştirelim. Başka da bir şey istemiyorum. Bir de Giresundayım ve yollar selden dolayı kötü bir durumda o yüzden uzadı bu kadar normalde fırtınanın koptuğu gün evime dönecektimDışlandığını hissetsin ne demekcocuk onlar daha, valla kusura bakmayın da iste böyle böyle vicdansız, bencil cocuklar yetisiyor. Bir üye de demis, cocugunuzu etiketlemeyin, cocugunuz her seyden önemli.. Sizin yerinizde olsam cıkıp gelirdim evime..
Peki teşekkür ederim elbette benim de hatam vardır bu yüzden sizlerden olumlu olumsuz cevaplar almak istedim. TeşekkürlerAbinizin davranışı yanlış. Ama sizin bi eğitimci olarak tek çocuk olduğu için şımarık bi çocuk büyütmeniz de yanlış. Paylaşmanın tek çocuklukla ilgisi de yok çünkü tamamen her istediği yapılan çocukların paylaşımsız oldugunu düşünüyorum ben. Bu tavrınızı değiştirmenizi tavsiye ederim. Abiniz de taş devri yöntemleriyle kimsenin çocuğunu terbiye etmeye kalkmasın, usulünce uyarın derim.
Hiiiiç mutavazii naif olamicam valla. Sizin abiniz ne guzel ornek davranislar sozler sergiliyor oyle ya..İyi geceler hanımlar gece gece böyle bir düşünceye girdim. Sebebi ise benim öz abim.
Ben 5 yaşındaki kızımla birlikte memleketime 1 ay önce geldim ve 3-4 gün sonra evime gideceğim. Abim de eşi ve çocuklarıyla başka bir ilde yaşıyor. Bugün abimin çocuklarıyla olan diyalogu aklımı fazlasıyla zorladı.
Kuzenler birbirini çok sevdiler beraber oynuyorlar falan arada benim kızın ( tek büyüdüğü için oda) mızmızlığı tutuyor paylaşamama gibi neyse orta yolu bulup güzelce konuşarak hallediyoruz.
Uyku saati gelince abimin kızları illa benim kızın yanına yatmak istiyor. Benim kız da ortada yatmam duvar kenarı yatarım diye söyleniyor. En sonunda abim. " çocuklarını alıp hadi siz benimle yatın İrem de dışlandığını hissetsin" diyor. Ben de abi sen napıyosun çocukların bilinç altına bunları yükleme böyle olmaz diyorum. O zaman senin kız paylaşmayı bilmiyor öğrensin, mız mız bir çocuk. Çok ağlıyor bilmem ne diyor. Abimin kızları da benim kızımdan ayrılmak istemiyor ağlıyorlar falan.
Tamam onun farkındayım nazlı büyüttük babası ve ben de çocuklara nasıl davranmayı bilen kişileriz. İkimiz de öğretmeniz. Bilemiyorum ben kişilik olarak da pek kalp kırmayı sevmeyen naif biriyim.
Belki de benim çocuk yetiştirme tarzım yanlış bilmiyorum ama çok da üzüldüm abim diye de fazla uzatmak istemedim.
5 yaşındaki bir çocuğun seçme hakkı yokmu.benimde 5 yaşında bi oglum var oda çoğu şeye mızmızlanır ama küçükte olsa sonuçta oda bir insan.abiniz hatalı aralarına pek karışmamak lazım kavga etmiyorlarsa anlaşır onlar bi sekilde.İyi geceler hanımlar gece gece böyle bir düşünceye girdim. Sebebi ise benim öz abim.
Emin olun kızımın kötü kelimeler ve kötü hareketler gibi huyları olsa bu sefer de bunlarla ilgili yerme yapardı. Ne vurma bilir ne kötü kelime hep düzgün bir şekilde her sorduğu soruyu altını dolduracak şekilde doyurucu olarak cevaplarım. Kim olursa olsun. Yalan söylemeyi falan bilmez doğrucudur.Hiiiiç mutavazii naif olamicam valla. Sizin abiniz ne guzel ornek davranislar sozler sergiliyor oyle ya..dışlanmiş hissetsin kelimeli ayrimciligi cok cok yanlis. Cocuklar anne babayi rol alir ve abiniz kullandigi kelime tavri cok yanlis cocuklar icin! 2.side onun cocuklari tek degil 2 cocugu var sanirim bu yuzden cocuklar paylasimci olmalari normal.ama sizin evladiniz tek oldugu icin paylasimcida olmayabilir yaş itibari ile anlasamayada bilir. Allah askina çocuk bu kendinizde asla suc aramayin. Hee cocugunuz terbisizlik hapar kufur vs itip kakar o ayrı ozaman ben cocuguma birseylerinyanlis ogretmisim yada ogretememisim dersiniz ama sakın cocugumunyetistirememisim.demeyin su olay karsisinda. Bence abinizin cocuk akliyla kurdugu cumle karsinda gayet sakin kalmissiniz ben kurdugu cumle karsisinda sizin kadar sakin kalmazdim acikcasi.
Ben de o seçme hakkına saygı gösteriyorum yeri geldiğinde de anlatıyorum tabiki orta yolu bulmak için. Sadece 2 kardeş benim kızın yanında yatmak istedi bende kardeşler yanda benim kız ortada yatsın dedim o ara abim geldi bu durum oldu.5 yaşındaki bir çocuğun seçme hakkı yokmu.benimde 5 yaşında bi oglum var oda çoğu şeye mızmızlanır ama küçükte olsa sonuçta oda bir insan.abiniz hatalı aralarına pek karışmamak lazım kavga etmiyorlarsa anlaşır onlar bi sekilde.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?