Çocuk yetiştirmede yanlışlık mı yapıyorum?

bulancak28

#freemuslim ✌️
Pro Üye
1 Haziran 2010
5.024
2.165
373
36
İyi geceler hanımlar gece gece böyle bir düşünceye girdim. Sebebi ise benim öz abim.
Ben 5 yaşındaki kızımla birlikte memleketime 1 ay önce geldim ve 3-4 gün sonra evime gideceğim. Abim de eşi ve çocuklarıyla başka bir ilde yaşıyor. Bugün abimin çocuklarıyla olan diyalogu aklımı fazlasıyla zorladı.

Kuzenler birbirini çok sevdiler beraber oynuyorlar falan arada benim kızın ( tek büyüdüğü için oda) mızmızlığı tutuyor paylaşamama gibi neyse orta yolu bulup güzelce konuşarak hallediyoruz.

Uyku saati gelince abimin kızları illa benim kızın yanına yatmak istiyor. Benim kız da ortada yatmam duvar kenarı yatarım diye söyleniyor. En sonunda abim. " çocuklarını alıp hadi siz benimle yatın İrem de dışlandığını hissetsin" diyor. Ben de abi sen napıyosun çocukların bilinç altına bunları yükleme böyle olmaz diyorum. O zaman senin kız paylaşmayı bilmiyor öğrensin, mız mız bir çocuk. Çok ağlıyor bilmem ne diyor. Abimin kızları da benim kızımdan ayrılmak istemiyor ağlıyorlar falan.
Tamam onun farkındayım nazlı büyüttük babası ve ben de çocuklara nasıl davranmayı bilen kişileriz. İkimiz de öğretmeniz. Bilemiyorum ben kişilik olarak da pek kalp kırmayı sevmeyen naif biriyim.

Belki de benim çocuk yetiştirme tarzım yanlış bilmiyorum ama çok da üzüldüm abim diye de fazla uzatmak istemedim.

Abinizin tavrı yanlış. Hadi dışlayalım gibi bir kelime bir evebeyne yakışmıyor.
Onun haricinde, toplum içinde benim oğlum da nazlı büyüdüğü için kendi istediği olsun, o Nerde yatmak istiyorsa orada yatsın gibi gibi istekleri oluyordu. Toplum içinde ortak verilecek kararların olduğunu, her istediğinin olmayacağını söyledim. Yavaş yavaş bırakıyor bu huyunu

Size bilmem ama abiniz baba olmasına rağmen çocuk yetiştirme konusunda hiçbirsey bilmiyor. Hadi gidelim, o da dışlandığını hissetsin denir mi bir çocuğa?

Kızınızı aile içinde mızmız diye etiketlemeyin.

Konuşarak orta yolu buluyormuşsunuz işte ne güzel.
Tek çocuk olmakla da direkt alakasi yok kızım kardeşi olmasına rağmen paylaşım, ortak birşeyler yapma noktasınsa sıkıntı yaşayabiliyor. Zamanla geliştirilebilinecek bir özellik olduğunu düşünüyorum.

Ayrıca çocukların da kendilerini ilgilendiren bazı şeyleri istememe, yapmama hakkı var.

Son düzenleme:
Elbette değiştiremeyiz. Eskiden beri hep bir kıyaslama huyu vardı. Beni baldızıyla kıyaslardı öğrenciyken. O yukardaydı genelde ben aşağılarda.

Evet ben de söylüyorum bir şekilde orta yolu buluyoruz. Anneme söyledim bu şekilde çocuk yetiştirilmez anne diye. Değişmedi ne yazıkki eskiden beri böyleydi.

Ben kızınıza anormal bir durum göremedim. Ama abiniz çok kırıcı konuşmuş.

Sanırım abim sayesinde dilime pelesenk oldu mızmız kelimesi haklısınız.
Zaten bugünden beri çocukları birine kıyaslayıp duruyor bir drhamileyim acaba hormonlardan mı duygusal davranıyorum diyorum.

Benim 2 çocuğum var ve aralarında 1 yaş olduğu için ikiz gibi büyüdüler. Büyük olan oğlum asla ve asla paylaşmayı sevmiyor. Ona çaktırmadan Neler denemedim ki. Oyunlar, paylaşma ile ilgili kitaplar. Tamamen paylaşıma kapalı değil ama bu yönü zayıf. Yatma konusunda ise oğlum da aynen kızınızın tepkisini verirdi hiç şüphem yok. Bunun dışında sosyal ilişkileri çok iyidir, okulda başarılıdır, olgundur vs.

Benim takıldığım tek şey ağbiniizin kurduğu cümle. Çok çok kötü bir cümle o.

kizinizin tavrini garipsemedim, hem 5 yasinda hem tek cocuk. gayet normal bence. abiniz gereksiz ve yanlis mudahale etmis. boyle durumlarda ben cocuklar aralarinda halletsin diye uzaktan izleme taraftariyim.
Ben de kendi haline bıraktım ama maalesef o bu şekilde yapalım ki çocuk istemediğini anlasın dedi. Öylelikle yer verir gibisinden. Düzgün bir şekilde tepkimi dile getirdim. Sen çocuğu nazlı yetiştirmişsin oldu cevabı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…