- Konu Sahibi Slayer Witch
-
İnsanlar bunu düşünse bile dile getirmekten korkuyor kötü anne etiketi yememek için.Acaba doğurduktan sonra “hiç bana göre değilmiş keşke anne olmasaydım” diyen oldu mu forumda?
Hiç çalışırken çocuk sahibi olan var mı? Mı ...30 yaşındayım, çalışıyorum. Zaten çalışırken insan kendine belirli zaman ayırabiliyor. Çocuk olduğu zaman nasıl yaşayacağım diye düşünmekten kafayı yiyorum... Çocuk çok istiyorum ve yaşımın da geldiğini düşünüyorum artık ama bebek büyütmek beni çok korkutuyor hem çalış hem bütün gece uyuma gazıdır, ağlamasıdır, ateşlenmesidir... Hiç çalışırken çocuk sahibi olan var mı? Nasıl başa çıktınız? Ben böyle ne yapacağım... Çocuk yaparsam kendime ayıracağım zaman hepten silinip gidecek mi? O kadar üzülüyorum ki anlatamam, çalışmasam da geçinemeyiz böyle bi zamanda maalesef zaten çocuk olunca masraflar artacak. Yazarken bile gözlerim dolu ben hiç çocuk sahibi olamıcam gibi geliyor evde oturursam ancak doğru düzgün bakabilirim gibi.
Harika video gerçektenDünyaya çocuk getirme konusunda ikileme düşen her eğitimli çalışan kadının konusuna bundan sonra bu videoyu (tıklayınız) ekleyeceğim.
İnsanlık için bir tane de olsa yapın:)
Takılan 2. kişi olmuşsunuz buna da insanlar bazen söyler böyle şeyler markette de yarabandı vardır elbet ama bazen bulamaz ve görevliye YARABANDI VAR MI diye sorarsınız :) o an o durumu yaşayan insanlara erişmek istedim ve öyle yazdım işte.Sitenin yarısından fazlası hem çalışıp hem çocuk sahibi olanlarla doludur, var mı diye sormak çok acayip geldi. Hiç de güzelleme yapamayacağım zor, çok zor. Aklı olan yesin içsin tozsun her şeye doyduktan sonra çocuk yapsın, çocuktan sonra sen yoksun yani ne zaman kendim için doya doya bir şey yaptım hatırlamıyorum, çarşıya çıksam dahi aklım evde çocuk yedi mi uyudu mu geçirdiğim vakitten bile doyasıya keyif alamıyorsun. Yarın işe gideceğim giyeceğim kıyafetler ütülenmedi çünkü ona sıra henüz gelmedi, oğlum kreşe başladı dört gündür hasta, 8 aylık kardeşini de hasta etti eşimle dönüşümlü bakıyoruz çocuklara b.kumuz çıkıyor yemin ediyorum. Bana soran ve kararsız olan tüm arkadaşlarıma ertele diyorum, net. Çocuk işi tamamen kendinden ve eşinden emin olduktan sonra olacak şey. Emin olduktan sonra dahi altüst olan hayatının düzene girmesi zaman alıyor filan. Dertliyim, hele bu aralar tam dertli. Üstüne denk geldi konu. Hayatınızın tadını çıkarın vallahi
Keyfinize düşkün, stresle başa çıkabilecek yapıya sahip değilseniz daha da zorlaşıyor. Etrafınızda hiç çocuk sahibi olan çalışan arkadaşınız yakınınız var mı, yakından şahit olursanız bu durumlara daha net karar verirsiniz. Benim yoktu mesela, ben bu kadar zor olacağını tahmin etmemiştim. Keşke diyorum birileri olsaydı da görseydim ya da beni uyarsaydı. Ciddi sorumluluk gerektiriyor. Bir arkadaşıma o kadar dedim bak emin değilsen yapma beni görüyorsun işte canlı örnek olarak karşındayım, dinlemedi şimdi de ağlıyor her gün neden bir iki sene daha beklemedim ben hiç uyku uyuyamıyorum kendime bakamıyorum diye. Öyle işte kanki su soğuk ama girince zamanla alıştık hepimiz napıcanTakılan 2. kişi olmuşsunuz buna da insanlar bazen söyler böyle şeyler markette de yarabandı vardır elbet ama bazen bulamaz ve görevliye YARABANDI VAR MI diye sorarsınız :) o an o durumu yaşayan insanlara erişmek istedim ve öyle yazdım işte.
Romantize etmediğiniz için sağolun, ben de tam olarak sizin anlattıklarınızı yaşamayı pek göze alamıyorum işte.
1. Gezmeye tozmaya hiçbir zaman doyulmaz. Çocuk büyütmek hayatın içinde bir şey, arkasından gelmiyor. 2. Erteleyip nereye kadar erteleyeceksin. Ben 39 yaşındayım, keşke diyorum genç yaşta evlenip çocuk yapsaydım. Enerji isteyen bir şey çocuk büyütmek. 3. Eşinden emin olmak derken? 25 senelik evliler boşanıyor… çocuk böyle bir şey değilSitenin yarısından fazlası hem çalışıp hem çocuk sahibi olanlarla doludur, var mı diye sormak çok acayip geldi. Hiç de güzelleme yapamayacağım zor, çok zor. Aklı olan yesin içsin tozsun her şeye doyduktan sonra çocuk yapsın, çocuktan sonra sen yoksun yani ne zaman kendim için doya doya bir şey yaptım hatırlamıyorum, çarşıya çıksam dahi aklım evde çocuk yedi mi uyudu mu geçirdiğim vakitten bile doyasıya keyif alamıyorsun. Yarın işe gideceğim giyeceğim kıyafetler ütülenmedi çünkü ona sıra henüz gelmedi, oğlum kreşe başladı dört gündür hasta, 8 aylık kardeşini de hasta etti eşimle dönüşümlü bakıyoruz çocuklara b.kumuz çıkıyor yemin ediyorum. Bana soran ve kararsız olan tüm arkadaşlarıma ertele diyorum, net. Çocuk işi tamamen kendinden ve eşinden emin olduktan sonra olacak şey. Emin olduktan sonra dahi altüst olan hayatının düzene girmesi zaman alıyor filan. Dertliyim, hele bu aralar tam dertli. Üstüne denk geldi konu. Hayatınızın tadını çıkarın vallahi
Kapa gozunu yap. Enunde sonunda anne olmak isteyeceksin. Bebek kucukkun ucretsiz izin alirsjn. Yapacak bisey yok.Ben de şu an için aynı durumdayım. Keyfim gayet yerinde, çocuk olunca nasıl olacak stresi beni mahvediyor. Düşünmesi bile beni geriyor. Bir yandan kocam baba olmak istiyor, bense anne olmak istiyor muyum ondan bile emin değilim.
Polemik yaratacak kadar ne yiyip içtiniz sahiden az sakin mi olsak? Sorduğunuz soruların hepsi göreceli cevaplar barındırıyor farkında mısınız, size göre öyledir ama bana göre değil. Bu kadar basit. Şimdi derin nefes alın ve sakince konuya odaklanın ok?1. Gezmeye tozmaya hiçbir zaman doyulmaz. Çocuk büyütmek hayatın içinde bir şey, arkasından gelmiyor. 2. Erteleyip nereye kadar erteleyeceksin. Ben 39 yaşındayım, keşke diyorum genç yaşta evlenip çocuk yapsaydım. Enerji isteyen bir şey çocuk büyütmek. 3. Eşinden emin olmak derken? 25 senelik evliler boşanıyor… çocuk böyle bir şey değil
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?