- 1 Nisan 2011
- 38.023
- 70.806
- 798
- Konu Sahibi Slayer Witch
-
Bakıcıdan başka çareniz yok sizin1 tanecik çocuğum olsun istiyorum sadece zaten bünye de alarma geçmiş gibi aklıma gelince ağlamaya başlıyorum. Bi yandan bakıyorum işimi bırakamam bıraksam bu standartlarda bulmam imkansız çocuk büyüyünce ki zaten çok ara vermiş olcam onu da geçtim yukarda bahsettiğim gibi: geçinemeyiz... İçim sıkılıyor artık. Büyütürüz diyen diyor da annemin aklı 13 yaşında çocukla eşdeğeriken kaynanam alkolik yani ikisine de güvenemem, hem çocuğa anne bakar diye düşünüyorum ben bi yandan. Çok mutsuzum sürekli evde iş yapabilir miyim diye bakıyorum ama napıcam ve şimdi kazandığımı kazanabilecek miyim. Ömrüm böyle akıp giderken bi evlat sahibi olamadan ölecekmişim gibi geliyor içim içimi yiyor zaten fazlaca anaç biriyim çok düşkünüm çocuklara en güzel şekilde de büyütürüm ama işte hayat şartları bu duruma getiriyor beni. Kahroluyorum anlatamam çaresi yok gibi şu an ama hiç değilse paylaşmak istedim çok doluyum düşün düşün düşün.. çok üzülüyorum
Aslında anacım sanki, evde düzen sağlamayı, yemek yapmayı, insanları yedirmeyi çok seviyorum. Sanırım çocukları sevmiyorum sanki. Belki garip ama sevdiğim ısındığım çocuk nadirdir. Seslerine tahammülüm yok.Bence anaçlık sonradan gelmiyor, bazı insanların içinde çok fazla var sanki. Çevremde zorluklarına karşı çok severek bayıla bayıla çocuğuna, çocuklarına bakanlar var. Benim de fikrim değişir diye bekliyorum ama yok aynı
Ya bu duruma birşey eklemek istiyorum anne değilim ama bir tanecik kedim var kendisi sinir hastasıBen mizaç olarak sinirli, tez canlı, canı çabuk sıkılan, keyfimin bozulmasına, huzursuzluğa, gürültüye tahammül edemeyen biriyim. Şimdi yiyorum, içiyorum, geziyorum, tozuyorum. Ama çocuk olursa hayatım tepetaklak olacak. Sürekli her şekilde bana muhtaç bir bebekle nasıl oluyor acaba diyorum. Bazen de herkes yapıyorsa sen de yaparsın diyorum. Hayali evet güzel, eşim sapsarı bir bebekti, bebeğim sapsarı olsun isterim diye hayaller kuruyorum. Ama icraata dökmeye gelince ödüm kopuyor.
Evet o saydıklarınız bende de var ama anaçlık başka bir şey sanki. Aynen öyle avmde yüksek çocuk sesi olan alanlarda duramıyorum mesela uzaklaşıyorum hemen. Annem kendi çocuğun olunca öyle olmaz diyor gerçekten öyle mi acaba ?Aslında anacım sanki, evde düzen sağlamayı, yemek yapmayı, insanları yedirmeyi çok seviyorum. Sanırım çocukları sevmiyorum sanki. Belki garip ama sevdiğim ısındığım çocuk nadirdir. Seslerine tahammülüm yok.
Bu bana niye olmuyor hiç, bünyemde bir bozukluk mu var acaba?1 tanecik çocuğum olsun istiyorum sadece zaten bünye de alarma geçmiş gibi aklıma gelince ağlamaya başlıyorum.
Immmmm ne desem bilemedim
Ben mizaç olarak sinirli, tez canlı, canı çabuk sıkılan, keyfimin bozulmasına, huzursuzluğa, gürültüye tahammül edemeyen biriyim. Şimdi yiyorum, içiyorum, geziyorum, tozuyorum. Ama çocuk olursa hayatım tepetaklak olacak. Sürekli her şekilde bana muhtaç bir bebekle nasıl oluyor acaba diyorum. Bazen de herkes yapıyorsa sen de yaparsın diyorum. Hayali evet güzel, eşim sapsarı bir bebekti, bebeğim sapsarı olsun isterim diye hayaller kuruyorum. Ama icraata dökmeye gelince ödüm kopuyor.
Vay tam adamını buldunuzEvet o saydıklarınız bende de var ama anaçlık başka bir şey sanki. Aynen öyle avmde yüksek çocuk sesi olan alanlarda duramıyorum mesela uzaklaşıyorum hemen. Annem kendi çocuğun olunca öyle olmaz diyor gerçekten öyle mi acaba ?
Bir anlık gazla, pembe hayallerle yapıyoruz. İlk iki üç sene sonra zor evet. Ama sonrasında gerçekten tatlı bir hal de alıyor.Herkese tek tek cevap vermek mümkün olmuyor, böyle bir konuya bike muhalefet olup arada sivrilenler çıkıyor bu yüzden alıntılanmasan yazıyorum.
Kimine göre abartı evet ama benim de malum canım var tabii ki kendimi de düşüneceğim benim için yorgunluk da önemli mevzu yorgunluk yüzünden ya gerekli bakımı veremezsem ya ilgimi eksik edersem diye de haliyle düşünüyorum. Ayrıca evet alarma geçmiş gibi de hissediyorum kendimi bu kimine olur kimine olmaz benim gibi fazla düşünen ve geç kalacağı kaygısı taşıyan ya çok meraklısı olmayan biri olabilirsiniz. Her insan farklı. Çalıştığım yer, iş hukukunda yazan neyse onu uyguluyor ve hatta çocuğumu yanımda götürebileceğim kadar rahat sayılır yalnız başıma bir kurum arşivi yönetiyorum ama bu şekilde çocuk büyütülür mü emin değilim. Sanki sadece evde çocukla beraber durarak onu hakkıyla büyütebilirmişim gibi geliyor. Ben mi çok abartıyorum bilmiyorum. Bakıcı konusuna girmiyorum bile asla güvenmem kimseye. İş başlı başına zaman alıyor, ev işi de ayrı bir iş gibi zaten ne kadar kocam yardımcı olsa da ben fazla titizim. Bütün bu hayat gailesinin içinde bebekle baş edilir mi çok ürkütücü geliyor. Sizle sadece üzüntümü paylaşmak için ve yapanlar nasıl yaptı acaba merakımdan yazdım.
korkmakta haklısınız hem maddi , hem manevi kaygılar yaşamanız gayet normal .... çalışıp baktım çocuğuma ama bakıcı problemleri çok yaşadım , ne kadınlar geldi gitti, yine bakıcı kaygısı ile ikinci çocuğu düşünemiyorum30 yaşındayım, çalışıyorum. Zaten çalışırken insan kendine belirli zaman ayırabiliyor. Çocuk olduğu zaman nasıl yaşayacağım diye düşünmekten kafayı yiyorum... Çocuk çok istiyorum ve yaşımın da geldiğini düşünüyorum artık ama bebek büyütmek beni çok korkutuyor hem çalış hem bütün gece uyuma gazıdır, ağlamasıdır, ateşlenmesidir... Hiç çalışırken çocuk sahibi olan var mı? Nasıl başa çıktınız? Ben böyle ne yapacağım... Çocuk yaparsam kendime ayıracağım zaman hepten silinip gidecek mi? O kadar üzülüyorum ki anlatamam, çalışmasam da geçinemeyiz böyle bi zamanda maalesef zaten çocuk olunca masraflar artacak. Yazarken bile gözlerim dolu ben hiç çocuk sahibi olamıcam gibi geliyor evde oturursam ancak doğru düzgün bakabilirim gibi.
:) gerçekten öyle çocuk yap bakarız diyen 10 kişi vardı , yapınca hepsi birden yok oldu :) :) bakıcı ile baş başa kaldımSonra herkes dagilsin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?