• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk yapmaktan çok korkuyorum

Ne tembel avratlar var bebeleri olunca uyku uyumayan😐 isin maddi boyutunu sen kendin daha iyi bilirsin..

Ama ilk 2 yil annenin omrunden cok gidiyor..uykusuzluk emzirme gidaya alistirma hastaligi vs vs. Zor yani ama istek varsa asilmayacak sey degil.

Ama anne olmak istemiyorsan omur boyu sorumluluk almak istemem dersen, cocuk senin icin birsey olmayabilir

1 tanecik çocuğum olsun istiyorum sadece zaten bünye de alarma geçmiş gibi aklıma gelince ağlamaya başlıyorum. Bi yandan bakıyorum işimi bırakamam bıraksam bu standartlarda bulmam imkansız çocuk büyüyünce ki zaten çok ara vermiş olcam onu da geçtim yukarda bahsettiğim gibi: geçinemeyiz... İçim sıkılıyor artık. Büyütürüz diyen diyor da annemin aklı 13 yaşında çocukla eşdeğeriken kaynanam alkolik yani ikisine de güvenemem, hem çocuğa anne bakar diye düşünüyorum ben bi yandan. Çok mutsuzum sürekli evde iş yapabilir miyim diye bakıyorum ama napıcam ve şimdi kazandığımı kazanabilecek miyim. Ömrüm böyle akıp giderken bi evlat sahibi olamadan ölecekmişim gibi geliyor içim içimi yiyor zaten fazlaca anaç biriyim çok düşkünüm çocuklara en güzel şekilde de büyütürüm ama işte hayat şartları bu duruma getiriyor beni. Kahroluyorum anlatamam çaresi yok gibi şu an ama hiç değilse paylaşmak istedim çok doluyum düşün düşün düşün.. çok üzülüyorum
Bakıcıdan başka çareniz yok sizin

Bence anaçlık sonradan gelmiyor, bazı insanların içinde çok fazla var sanki. Çevremde zorluklarına karşı çok severek bayıla bayıla çocuğuna, çocuklarına bakanlar var. Benim de fikrim değişir diye bekliyorum ama yok aynı :KK43:
Aslında anacım sanki, evde düzen sağlamayı, yemek yapmayı, insanları yedirmeyi çok seviyorum. Sanırım çocukları sevmiyorum sanki. Belki garip ama sevdiğim ısındığım çocuk nadirdir. Seslerine tahammülüm yok.

Yorulacağım diye çocuk yapmamak da düşününce garip geldi kusura bakmayın. Bilinçli olmak mı bu diye bir şaşırdım. Çalışıyprum ve iki çocuğum var. Mutlaka ki inanılmaz yorucu. Bu kadarını hiç tahmin etmezdim bekarken, memleketimden uzağa evlenirken de aklıma gelmedi tek başıma çocuk büyüteceğim ve hastalıkta bile kafa dinleyemeyeceğim. Ama çok yoruluyorum keşke olmasaydı çocuklar demiyorum haliyle, bu çok abartılı bir düşünce yani o kadar da değil…

Ben mizaç olarak sinirli, tez canlı, canı çabuk sıkılan, keyfimin bozulmasına, huzursuzluğa, gürültüye tahammül edemeyen biriyim. Şimdi yiyorum, içiyorum, geziyorum, tozuyorum. Ama çocuk olursa hayatım tepetaklak olacak. Sürekli her şekilde bana muhtaç bir bebekle nasıl oluyor acaba diyorum. Bazen de herkes yapıyorsa sen de yaparsın diyorum. Hayali evet güzel, eşim sapsarı bir bebekti, bebeğim sapsarı olsun isterim diye hayaller kuruyorum. Ama icraata dökmeye gelince ödüm kopuyor.
Ya bu duruma birşey eklemek istiyorum anne değilim ama bir tanecik kedim var kendisi sinir hastası 🤣 baya bir veterinerden teşhis aldı yavrum davranış bozukluğu için tedavi görüyoruz şimdi . Bende aynen bu yapıda bir insandim ellerimi kollarımı kanatiyordu kadın doktorum görunce sana kim saldırdı böyle dedi 🥲evde beni beş sn oturtmuyordu yani normalde insan yapsa bunu eminim saldırırim ama ona gelince hala merhametle büyük bir sevgiyle yaklaştım diyorum ki demek ki evladı olunca insan o yüzden bu kadar sabırlı olabiliyor. Birde çocuk psikolojisi kitapları okudukça büyük gelişim gösterdim eşim bile şaşırıyor eski fevri ben şimdiden gitti ben milleti niye doğuma teşvik amaçlı konuşmalara başladım bilmiyorum ama ben yandım kimsenin benden mutlu olmaya hakkı yok anliyormusunuz Swan hanım 🤣 ayrıca o tekmeleri hissetmek çok değişik bir şey varlığını bilmek

Aslında anacım sanki, evde düzen sağlamayı, yemek yapmayı, insanları yedirmeyi çok seviyorum. Sanırım çocukları sevmiyorum sanki. Belki garip ama sevdiğim ısındığım çocuk nadirdir. Seslerine tahammülüm yok.
Evet o saydıklarınız bende de var ama anaçlık başka bir şey sanki. Aynen öyle avmde yüksek çocuk sesi olan alanlarda duramıyorum mesela uzaklaşıyorum hemen. Annem kendi çocuğun olunca öyle olmaz diyor gerçekten öyle mi acaba ?

Aslında destekçiniz varsa çalışan kadın çocuk büyütürken bir nebze daha rahat ediyor gibi geliyor bana da. Yani en azından sosyalleşmeler, insan görüyorsunuz. Sıcak bir çay kahve içebiliyorsunuz. Ama annenizin yada kayınvalidenizin yardımı olmayacaksa çok zor olacağı kesin. Yine de 24 saat bebek bakmaktan daha az yıpratıcı geliyor bana.
Yemeği çok yaparsınız, derin dondurucu stoklarına girersiniz. Temizlik için yardımcı alırsınız. Geceleri uyanma kısmı evet ilk zamanlar zorluyor ama sonradan hem alışıyorsunuz hem de biraz düzene giriyor.

Immmmm ne desem bilemedim 🥲

Annelik güzel duygu, ne bileyim sabah kalkıp yeşil yeşil gözleriyle anneciğim diye sarılmasını dünyada hiç birsey değişmem .

Arda artık büyüdü biliyorsun , arkadaş gibi olduk neredeyse .
Cafeye gidip ben kahvemi Arda ıcetea sini içiyor . Alış verişe gidiyoruz “Annneee bu çanta cok güzel , sana cok yakışır bence al “ falan diyor. Kolum bacağım ağrıyınca masaj yapıyor .
Çocuktan cok kendime arkadaş doğurdum ben tavsiye ederim kara kuğum 😍😍 theblackswan theblackswan

Ilk sene bebeke zor oluyor..uyku düzeni felan oturana kadar. Yeri geldiginde emzirmek de yorucu oluyor. Ben cocuklarla ilk seneler evde kaldim (esimin geliri iyi oldugu icin bu münkündü). Ve zaman o kadar cabuk geciyor ki. Ben gecenlerde ilk ogluma baktim da ne ara büyüdün bu kadar diye icimden gecirdim. Evet kendi zamaninizdan bir süre nerdeyse tamamen vazgeciyorsunuz. Ama esinizin destegi de iyise ona da care bulunuyor.

Ben çocuk yapmadan önce korkmuyordum,yaptıktan sonra korktum ikincisi olur diye. O kadar korunuyoruz vs. İnsanın aklına geliyor,kabus gibi. Ben 4 sene çalışmadım çocuktan sonra. Ama herkes de çalışıyor yani gayet. Zor evet ama hayatta hiç bir şey imkansız değil. Şimdi 7 yaşında,hala çalışıyorum,ilkokul 2.sınıftayız,geçen sene de kolay geçti,bence büyüdükçe zorlaşacak bir şey bu çocuk sorumluluğu. Aklınız sürekli onda,aman okuyacak mı,aman kalbi kırılacak mı,aman iyi bir işi mesleği olacak mı,aman evlendiği kişi iyi olacak mı,aman evliliği iyi yürütebilecek mi? Sürekli sorular sorular. Yani şu an endişelendiğiniz şeylerin çok daha ötesi var.

Ben mizaç olarak sinirli, tez canlı, canı çabuk sıkılan, keyfimin bozulmasına, huzursuzluğa, gürültüye tahammül edemeyen biriyim. Şimdi yiyorum, içiyorum, geziyorum, tozuyorum. Ama çocuk olursa hayatım tepetaklak olacak. Sürekli her şekilde bana muhtaç bir bebekle nasıl oluyor acaba diyorum. Bazen de herkes yapıyorsa sen de yaparsın diyorum. Hayali evet güzel, eşim sapsarı bir bebekti, bebeğim sapsarı olsun isterim diye hayaller kuruyorum. Ama icraata dökmeye gelince ödüm kopuyor.

Evet o saydıklarınız bende de var ama anaçlık başka bir şey sanki. Aynen öyle avmde yüksek çocuk sesi olan alanlarda duramıyorum mesela uzaklaşıyorum hemen. Annem kendi çocuğun olunca öyle olmaz diyor gerçekten öyle mi acaba ?
Vay tam adamını buldunuz :27::27:

Ben bana çocukla ilgili hadi yapsana diyen herkese
Firdevs Yöreoğlunun şu sözlerini söylerdim hep
Çocuk ne demek haberin var mı senin? O doğduğunda sen diye bişey kalmaz onun hayatını yaşarsın. Diye devam ediyor işte :27:
Yine bu sözü söylediğimin ertesi günü hamile olduğumu öğrendim
Çok zırladım napıcam ben diye.
Çünkü ben evli bekar hayatı yaşayan biriydim, yemem içmem yatmam gezmem
Keyfim nasıl isterse öyle yaşıyordum
Çocukları severim genel olarak ama
Böyle dışarda gürültüyle çığıran çocuklara aynı benim de tahammülüm yok, oturduğum mekanda falan olsa kalkıp çıktığım oluyordu, Özgürlüğüme çok düşkünüm

Ama..
Hayatıma o kdar güzel birsey girdi ki
Millete saçmalama ya dediğim seyi yapıyorum
Uyurken resimlerine bakıyorum valla.
Kendi çocuğın çok başkaymıs, insanın aklı çıkıyor sevgiden.
Ama tavsiyem yeterince sürttüğünüzü gezdiğinizi düşünüyorsanız yapın :27:
Ha ben gezmiyor muyum suan geziyorum evet, bebekle biraz zor tabi. Ama her sey onunla daha keyifli 🥰

Endişeler korkular hep olacak, dünyaya can getirmek kolay değil.

Herkese tek tek cevap vermek mümkün olmuyor, böyle bir konuya bike muhalefet olup arada sivrilenler çıkıyor bu yüzden alıntılanmasan yazıyorum.

Kimine göre abartı evet ama benim de malum canım var tabii ki kendimi de düşüneceğim benim için yorgunluk da önemli mevzu yorgunluk yüzünden ya gerekli bakımı veremezsem ya ilgimi eksik edersem diye de haliyle düşünüyorum. Ayrıca evet alarma geçmiş gibi de hissediyorum kendimi bu kimine olur kimine olmaz benim gibi fazla düşünen ve geç kalacağı kaygısı taşıyan ya çok meraklısı olmayan biri olabilirsiniz. Her insan farklı. Çalıştığım yer, iş hukukunda yazan neyse onu uyguluyor ve hatta çocuğumu yanımda götürebileceğim kadar rahat sayılır yalnız başıma bir kurum arşivi yönetiyorum ama bu şekilde çocuk büyütülür mü emin değilim. Sanki sadece evde çocukla beraber durarak onu hakkıyla büyütebilirmişim gibi geliyor. Ben mi çok abartıyorum bilmiyorum. Bakıcı konusuna girmiyorum bile asla güvenmem kimseye. İş başlı başına zaman alıyor, ev işi de ayrı bir iş gibi zaten ne kadar kocam yardımcı olsa da ben fazla titizim. Bütün bu hayat gailesinin içinde bebekle baş edilir mi çok ürkütücü geliyor. Sizle sadece üzüntümü paylaşmak için ve yapanlar nasıl yaptı acaba merakımdan yazdım.

Benim ablamın bebeği olduğunda hayatı tamamen bitti nerdeyse. Kendisi memur çalışıyor ve bebek anneannesiyle büyüyor ona rağmen çok zor. Ben teyzesi olarak zorlanıyorum ve ablamı düşünemiyorum bile. Uyumuyor, dinlenmiyor, kendine vakit ayıramıyor. Bütün odak bebekte ve gerçekten çok zorlanıyor. Ben de kıyısından köşesinden bakıma dahil oldum ve uykusuzluk hepsinden beterdi ;( Ablamı da gördükten sonra benim icin kabusa dönüştü bebek fikri. Umarım kendiniz için en doğru kararı verirsiniz

Ne zaman maddi manevi hazir hissedersen yaparsin cocuk heleki maddi kenara cok ciddi paralar atman lazim sonra 1 2 yil sen bakarsin sonrasi kres okul gidiyor uykusuzluk oluyor ama eşinde destek olursa harika gecer

4 yıldır ben ben değilim :D
Tek başına baktım doğduğu günden beri. (Eşim ve ben yani)
1.5 yaşında da kreşe başladı.

Cem Yılmaz'ın dediği gibi evde ipad varsa yapın :)

Herkese tek tek cevap vermek mümkün olmuyor, böyle bir konuya bike muhalefet olup arada sivrilenler çıkıyor bu yüzden alıntılanmasan yazıyorum.

Kimine göre abartı evet ama benim de malum canım var tabii ki kendimi de düşüneceğim benim için yorgunluk da önemli mevzu yorgunluk yüzünden ya gerekli bakımı veremezsem ya ilgimi eksik edersem diye de haliyle düşünüyorum. Ayrıca evet alarma geçmiş gibi de hissediyorum kendimi bu kimine olur kimine olmaz benim gibi fazla düşünen ve geç kalacağı kaygısı taşıyan ya çok meraklısı olmayan biri olabilirsiniz. Her insan farklı. Çalıştığım yer, iş hukukunda yazan neyse onu uyguluyor ve hatta çocuğumu yanımda götürebileceğim kadar rahat sayılır yalnız başıma bir kurum arşivi yönetiyorum ama bu şekilde çocuk büyütülür mü emin değilim. Sanki sadece evde çocukla beraber durarak onu hakkıyla büyütebilirmişim gibi geliyor. Ben mi çok abartıyorum bilmiyorum. Bakıcı konusuna girmiyorum bile asla güvenmem kimseye. İş başlı başına zaman alıyor, ev işi de ayrı bir iş gibi zaten ne kadar kocam yardımcı olsa da ben fazla titizim. Bütün bu hayat gailesinin içinde bebekle baş edilir mi çok ürkütücü geliyor. Sizle sadece üzüntümü paylaşmak için ve yapanlar nasıl yaptı acaba merakımdan yazdım.
Bir anlık gazla, pembe hayallerle yapıyoruz. İlk iki üç sene sonra zor evet. Ama sonrasında gerçekten tatlı bir hal de alıyor.
İstiyorsanız yapın. Zor olan her şeye bir şekilde adapte oluyoruz.
Okul hayatı zordu bitirdik. İş hayatı zor hallettik. Evlilik sorumluluk da zordu ev düzeni de kuruldu neticede. Çocuk da zor evet ama kendi kolayınızı kuracaksınız.
İstemeseniz böyle yorum yapmazdım elbette ama isteyen birine de güzel

Bana göre ilk 3 seneden sonrası iyi.. İlk 3 sene ihtiyaçlarını söyleyene kadar o da, siz de zorlanıyorsunuz.

Bu sürenin psikolojisini atlatamadığım için 2.falan düşünmedim açıkçası. Allah canlarını sağ etsin..

En güzel yanını da anlatayım da vaz geçmeyin sonra🤭 onunla yaptığınız her şeyi bu dünyada kiminle yaparsanız yapın o kadar zevk vermiyor. Ayrıca Canım Anneciiiimm demesi de gezegenlere bedel ☺️

30 yaşındayım, çalışıyorum. Zaten çalışırken insan kendine belirli zaman ayırabiliyor. Çocuk olduğu zaman nasıl yaşayacağım diye düşünmekten kafayı yiyorum... Çocuk çok istiyorum ve yaşımın da geldiğini düşünüyorum artık ama bebek büyütmek beni çok korkutuyor hem çalış hem bütün gece uyuma gazıdır, ağlamasıdır, ateşlenmesidir... Hiç çalışırken çocuk sahibi olan var mı? Nasıl başa çıktınız? Ben böyle ne yapacağım... Çocuk yaparsam kendime ayıracağım zaman hepten silinip gidecek mi? O kadar üzülüyorum ki anlatamam, çalışmasam da geçinemeyiz böyle bi zamanda maalesef zaten çocuk olunca masraflar artacak. Yazarken bile gözlerim dolu ben hiç çocuk sahibi olamıcam gibi geliyor evde oturursam ancak doğru düzgün bakabilirim gibi.
korkmakta haklısınız hem maddi , hem manevi kaygılar yaşamanız gayet normal .... çalışıp baktım çocuğuma ama bakıcı problemleri çok yaşadım , ne kadınlar geldi gitti, yine bakıcı kaygısı ile ikinci çocuğu düşünemiyorum :( ama sizin etrafınızda bakacak birileri varsa hiç kaygılanmayın :) sıkıntısız büyütürsünüz ama eski özgürlükler bitiyor :) kuaför bile kısıtlı zamanda hızlı hızlı gidip geleyim diyorsunuz :) hep bir telaş hep bir koşturma 24 saat asla yetmiyor ama en güzeli akşamları size sarılan o minicik kollar bütün yorgunluğu alıyor :) :) şimdi anlatırken oğlumu özledim ( hala çalışıyorum da :( )

Back