• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk yapmaktan çok korkuyorum

İlk çocuğu düşünürken hem çok istedim hem çalışmaktan dolayı tereddüt ettim ama tereddüt noktam çocuk değil iş di. Çünkü anne olmayı çooook istiyordum. Ne uykusuzluk ne yorgunluk vardı gözümde. Zor mu evet zor ama zaman öyle bir geçiyor ki. Şimdi 5.5 yaşında ve kardeşi olucak inşallah :) iş çıkışı kreşten alıp eve geçip yemeğini yedirip banyosunu yaptırıp yatırmam 9 olurdu sonra ertesi günün yemeği evi toparla derken işim genelde 11 gibi biterdi sonrada biraz eşle otur yada bi çay iç 12 yatış. Sonra sabah 06:30 kalkıp kahvaltısını ettirirdim çünkü kreşte yemezdi ve geçti bitti. Şimdi anaokulunda hala bazen kahvaltısını hazırlar öyle yollarım okula ama genelde okulda kendi yapar. Geçiyor arkadaşlar her türlü geçiyor evet zor geliyor ama değiyor :)

Evli iken şu kaygının aynısı ben de var idi. Hem çalışıyordum hem çocuk istiyordum. 32 yaşında idim. 2 sene önce.. Ama eşim olacak kişi çalışma hayatım biter gecinemeyiz diye çocuk olayını hep erteledi. Ben de yaşım geçiyor diye hep çocuk istedim. Bu yüzden çalışmak da istemedim belli süre. Ama buna razı gelmedi. Sedef hastalığımi öne sürdü. Sedefin iyilessin sonra dedi. Kaldı ki sedef ben de 10 yıldır var ve kronik. İyilesse bile ufak tefek tekrarlıyor. Bunun için tartışmalara girdik. Artık öyle durum olmuştu ki ya çalışacaktım ya da çocuk olmayacaktı. Bana bu alternatif sunulmadı. Sinirlerim yıpranıyordu. Yaş gelmiş geciyor. Üstelik olursa olur olmazsa da sorun değil diyordu. İlerleyen yaşlarda tüp bebek deneriz diyordu. Ki benim çocuğum oluyordu... Genciz daha diyordu... Nitekim sonuç: Boşanma oldu.
Ayy sonunu okuyunca bana bi rahatlama geldi. Kimse anne olma hakkınızı elinizden alamaz

ablanız nerede memur bilmiyorum ama atıyorum, polis olsa ekiplere vermezler. öğretmen olsa 2-3 güne dersini toplar diğer günler gitmez bile. akademisyen olsa idari görev almaz. pek çok memur yata yata çocuk büyütüyor, süt izni 3 saat ilk 6 ay ama çoğu bir yarım saat daha sabahtan bir yarım saat daha akşamdan, izinler bitince 1'er ay heyet raporu, hafta içi 1'er gün çocuk hasta gelemem, odur budur derken (17 yaşındaki çocuğu ishal olmuş diye işe gelmeyen kadın memurlar biliyorum, ay değil bakın yaş, eşşek kadar olmuş oğlu, evde maç izleyip yatacak alt tarafı kadın işe gelmiyor gibi gibi). çocuğu olan kadın memurun dokunulmazlığı var bu ülkede. sırf bunun için oğlan anaları atanmış öğretmen kız bakıyor.
kısacası memur ablanız en fazla özel sektörün en iyi hali kadar çaışıyordur...siz bir de özeldekileri düşünün....
Özel ve devlet çalışanlarının koşullarının konumuzla ilgisi nedir? Ablam memur olduğu için bebek bakımında zorlanamaz mı yani nereye varmak istediğinizi anlayamadım. Özelde çalışma koşullarını benim ablam mı belirledi :D

Ayy sonunu okuyunca bana bi rahatlama geldi. Kimse anne olma hakkınızı elinizden alamaz
Ona göre o çocuk istiyordu. 4 sene evli olan kişi ve 2 kira geliri olup o zamana göre güzel maaşı olan biri neyi bekler? Bence hiçbir sebep yok. Çünkü istemiyordu. Çünkü sorumluluk altına girmek istemiyordu. Bunu kendi de diyordu. Benim sedefime kafayı takmış vaziyette idi.

Ona göre o çocuk istiyordu. 4 sene evli olan kişi ve 2 kira geliri olup o zamana göre güzel maaşı olan biri neyi bekler? Bence hiçbir sebep yok. Çünkü istemiyordu. Çünkü sorumluluk altına girmek istemiyordu. Bunu kendi de diyordu. Benim sedefime kafayı takmış vaziyette idi.

Kesinlikle bahane. Sedefle bebeğin ne alakası var. Ben tüp bebek hemşireliği yaptım. Ne hastalıklarla uğraşan hastalarımız vardı. İstemiyorsan açıkça söyle yani. İyice saçmalamış. Çünkü istemiyorum dese siz hesap sorsanız size verecek cevabı yok

Kesinlikle bahane. Sedefle bebeğin ne alakası var. Ben tüp bebek hemşireliği yaptım. Ne hastalıklarla uğraşan hastalarımız vardı. İstemiyorsan açıkça söyle yani. İyice saçmalamış. Çünkü istemiyorum dese siz hesap sorsanız size verecek cevabı yok
Evet hemşire hanım. Söylediğinizin aynısını söyledim fakat anlamıyor. Sizce bir kadın için 32 yaş genç mi? Lütfen söyleyin. Evet ben hesap sorarım diye böyle geçiştiriyordu. Zaten bana senden anne olmaz sana kesinlikle güvenmiyorum. İnşaallah senden çocuğum olmaz da demişti. Ki sedefin sadece saçımda var...

Çalışan 2 çocuk annesi kadınım. Affedersiniz ama eve gidince kıçım hiç yer görmüyor :))))) yedir içir topla, odev yaptır, as yıka katla, sabaha hazırla derken direkt yatıyorum. O da çocuklardan sonra tabiki ... Takip ettiğim hiç bir dizi yok, tv izlemeye vakit yok:) çok istersem izlemek eski dizileri izliyorum onları biliyorum çünkü devamı derdi yok:))) ama herseye rağmen hayat onlarla güzel :))) iyi varlar....

Haklısınız ciddi vakit ve maddiyat isteyen konu çocuk meselesi. Ben de 1 yıllık evliyim,mali müşavirim korkutuyor bu sorumluluğu almak. Gazı dediğiniz birkaç ay, gece uyanması dediğiniz zaten çocuklar büyüdükçe daha az uyanıyor.. 2-3 yaşından sonra da kreşe veriliyor mecburen bakacak kimse yoksa, kreşte de yorulup evde erken uyur çünkü erken kalkıyor kreşe giden çocuklar, yani şurda zorluğu birkaç sene, ve geçmişe dönüp baktığımda su gibi geçen bir zaman görüyorum yani çabuk geçer bu zor dönemlerde, sonrası okul dönemi daha çok maddiyat.. yani ileride de yaşlandığımda ah bir çocuğum olsaydı kapımı açardı demek istemiyorum,yaşım 35 çok zamanım yok ben de düşünüyorum o yüzden ileriyi de görmek lazım. Kayınvalideme gidiyoruz çocukları sarıyor etrafını, ya hiç olmasaydınız ben yanlız napardım diyor, her dönemi düşünmek lazım

Merhabalar uzun süredir yoktum buralarda tesadüfen konuyu gördüm. Bir buçuk sene önce doğum yaptım . Normalde kamu kurumunda mühendisim. Bana eşim ısrar etti aslında hadi çocuk yapalım vs diye. Nasılsa yapacağım diye kabul ettim ve çok şükür sağlıklı oldu . İlk zamanlar şöyle zor birkaç ayı sürekli emziriyorsunuz, gece evet uyanıyorsunuz ama bir aydan sonra gece uyanmaları da emmeleri de azalıyor zamanla. Ben emzirirken hep netflix izledim :D lohusalık psikolojisi biraz zor depresif hissediyorsunuz , hayatınız alt üst olmuş gibi geliyor . Ama lohusalık geçince çocugunuz da sizi tanımaya başlayıp gülünce etkileşimi artınca vs çoook güzel olmaya başlıyor. bebeğinize resmen aşık oluyorsunuz ve o his gittikççe güçleniyor. ilk karnında hissettiğinizde, ilk size gülümsediğinde, ilk yüzünüzü okşadığında, ilk sizi güldürmeye çalıştıgında, ilk size sarıldığında ... hepsi harika hisler ve hayal edemezdim anne olmadan önce. Tabii benim bu duyguları bu şekilde iyi hissetmemin sebebi eşim. Sağolsun temizlik de yapar yemek te yapar. Evimin kusursuz temiz olması vs de hiç umurumda değil. ne kadar yapabilirsem . veya temizlikçi çağırdım birkaç kez. yemeği annemde yedim baya süre. şartları kendiniz iççin kolaylaştırabilirsiniz örneğin bebeğiniz 7 8 aylıkken yavaştan kendi kendine yemeyi öğretmeye başlarsanız beraber yemek yiyebilirsiniz . kamuda çalıştığım için bebeğim 6 aylıkken yarım gün çalışmaya başladım bir yaşına kadar böyle devam etti. Su an bebeğim bir bucuk yaşında ve bayadır bana zor gelmiyor. Çünkü eşimle geziyorum da eskisi gib değil asla hatta bazen burnumdan geliyor. Bazen gerçekten oğlum uyuyana kadar hiç oturmuyorum ama sonrası benim vaktim oluyor. Özetle kolay bir bebeğiniz olur ve eşiniz yardım eder çok takıntılı davranmazsanız temizlik vs mükemmel olmaya çalışmazsanız gayet güzel bir dengede hayatınız olabilir. Biraz uzun oldu ama yardımcı olmak istedim .

oğlum 7,5 yaşında
özel sektörde çalışıyorum doğum iznim biter bitmez işe döndüm
kv baktı sağolsun 5 yaşına kadar
gece uykusuz sabahlara kadar uyumayıp işe gittiğimi bilirim
zaman çok hızlı geçiyor geçti gitti ama çok zordu kışın özellikle
şuan çalışmaya devam ediyorum oğlum 2.sınıfa gidiyor
okul çıkışı işyerine geliyor yanıma

Merhabalar uzun süredir yoktum buralarda tesadüfen konuyu gördüm. Bir buçuk sene önce doğum yaptım . Normalde kamu kurumunda mühendisim. Bana eşim ısrar etti aslında hadi çocuk yapalım vs diye. Nasılsa yapacağım diye kabul ettim ve çok şükür sağlıklı oldu . İlk zamanlar şöyle zor birkaç ayı sürekli emziriyorsunuz, gece evet uyanıyorsunuz ama bir aydan sonra gece uyanmaları da emmeleri de azalıyor zamanla. Ben emzirirken hep netflix izledim :KK70: lohusalık psikolojisi biraz zor depresif hissediyorsunuz , hayatınız alt üst olmuş gibi geliyor . Ama lohusalık geçince çocugunuz da sizi tanımaya başlayıp gülünce etkileşimi artınca vs çoook güzel olmaya başlıyor. bebeğinize resmen aşık oluyorsunuz ve o his gittikççe güçleniyor. ilk karnında hissettiğinizde, ilk size gülümsediğinde, ilk yüzünüzü okşadığında, ilk sizi güldürmeye çalıştıgında, ilk size sarıldığında ... hepsi harika hisler ve hayal edemezdim anne olmadan önce. Tabii benim bu duyguları bu şekilde iyi hissetmemin sebebi eşim. Sağolsun temizlik de yapar yemek te yapar. Evimin kusursuz temiz olması vs de hiç umurumda değil. ne kadar yapabilirsem . veya temizlikçi çağırdım birkaç kez. yemeği annemde yedim baya süre. şartları kendiniz iççin kolaylaştırabilirsiniz örneğin bebeğiniz 7 8 aylıkken yavaştan kendi kendine yemeyi öğretmeye başlarsanız beraber yemek yiyebilirsiniz . kamuda çalıştığım için bebeğim 6 aylıkken yarım gün çalışmaya başladım bir yaşına kadar böyle devam etti. Su an bebeğim bir bucuk yaşında ve bayadır bana zor gelmiyor. Çünkü eşimle geziyorum da eskisi gib değil asla hatta bazen burnumdan geliyor. Bazen gerçekten oğlum uyuyana kadar hiç oturmuyorum ama sonrası benim vaktim oluyor. Özetle kolay bir bebeğiniz olur ve eşiniz yardım eder çok takıntılı davranmazsanız temizlik vs mükemmel olmaya çalışmazsanız gayet güzel bir dengede hayatınız olabilir. Biraz uzun oldu ama yardımcı olmak istedim .
Doğurasım geldi ne güzel yazmışsınız. Allah mutlu mesut etsin sizi de ailenizi de 😍

Bakıcı mi bakacak olursa bütün izinleri kullanıp dönen çok insan var evdede olsak zaten çocukla zamsn ayırmak zor olacak geçici bir dönem istiyorsan düşünme çünkü mantık işi değil annelik

Ilk 5 yıl çok zor ; ki ben çalışmayan bir anneydim.
Büyüdüler ikisi de okula gidiyor çok şükür ben de iş arıyorum bu süreçte ikisi evde yokken ev batmaya başladı :)
Çocuk doğurmak isteyenler özellikle ilk 2 yıl hayatından feragat etmeli , allah isteyen herkese versin.

Çocuk düşünmeden önce öncelikle gözden geçirilmesi gereken şey evliliğin gidişatı, eş kişisinin bu duruma hazır olup olmadığı. Kadın kucağına aldığı an,(hatta kalp atışını duyar duymaz) Allah öyle bir sevgi ile donatıyor ki anneyi mükemmel bir duygu. Çocuğum olmasa böyle gelişemez, değişemezdim.
Eğer bu sevgiyi içinizde hissediyor sorumluluğunu paylaşacağınıza inanıyorsanız düşünebilirsiniz.
Hazır olmayı beklemek ise şöyle aslında, çocuksuz dönem konfor alanı olduğu için insan hiç ordan çıkmak istemez. Fakat konfor insanı çürütür.
Eşinizle birbirinizi çok seviyor, hayatın ve evliliğin sorumluluğunu rahatlıkla paylaşıyorsanız, çocuğun zorluğunuda paylaşır onun sevgisi ilede sevginize sevgi katarsınız diğer türlü tek başınıza mücadele etmek sizi çok zorlar.

Back