Çocuk yapma motivasyonunuz nedir?

Yoo herşeye maddiyat olarak bakmadım, maddi -manevi planlama dedim bir önceki yorumumda da....

Çocuğumu dogdugundan beri kendi ayakları üzerinde durabilecek , kendi kendine yetebilecek yetkinlik ve bilinçle yetiştiriyorum, anne babasının hayatından sorumlu olmadigini asilayarak büyüttüm, bu arada da kendi yasliligimdaki ihtiyaçlarım için farklı senaryolarda onlemlerimi aldım, almaya devam ediyorum, aklımı kacirmadigim sürece de ileride çocuğuma "ben hastalandım , işini gücünü, hayatını, bırak, gel bana bak " diyeceğimi hiiiç zannetmiyorum.... Ok
İyi tamam siz mükemmel annesiniz demeyin ....ok

İyi tamam siz mükemmel annesiniz demeyin ....ok
Mükemmel değilim, sadece doğurduğum günden beri kendime köle veya bakıcı değil de "insan" yetiştirdigimin farkındayım, bunun için elimden geleni yapıyorum ve zannettiğiniz gibi numunelik değilim, benim gibi pek çok ebeveyn var, biliyorum...

Mükemmel değilim, sadece doğurduğum günden beri kendime köle veya bakıcı değil de "insan" yetiştirdigimin farkındayım, bunun için elimden geleni yapıyorum ve zannettiğiniz gibi numunelik değilim, benim gibi pek çok ebeveyn var, biliyorum...
Benim ailem de o bakış açısında değil neyi ispatlamaya çalışıyorsunuz ki bana bunları söylemenizin anlamı yok benim tek çocuk olan yakınım bunları söyledi benim sitemlerim değildi.Herkes aynı şartlarda ve beklentide değil benim anne babamın da gelecekteki beklentisine dair bir şey duymadım ama duysam da yadırgamam .

Benim ailem de o bakış açısında değil neyi ispatlamaya çalışıyorsunuz ki bana bunları söylemenizin anlamı yok benim tek çocuk olan yakınım bunları söyledi benim sitemlerim değildi.Herkes aynı şartlarda ve beklentide değil benim anne babamın da gelecekteki beklentisine dair bir şey duymadım ama duysam da yadırgamam .
Ben birşey ispatlamaya çalışmıyorum ama siz tek bir yakınınızın hayatından yola çıkarak ısrarla tek çocukların tümünün anne baba bakma yükümlülüğünden dolayı zor durumda, yalnız ve mutsuz olduğunu ispatlamaya çalışıyorsunuz. Bunun doğru olmadığı, her ailenin çocuklarını bağımlı kişilikte, kendilerine zorunlu bakıcı ve köle olarak görüp yetistirmedigi soylendiginde de aynen bu yorumdaki gibi başa dönüyorsunuz....

Not :ayrıca ben sizin ailenizle ilgili tek kelime etmedim. Neden alindiginizi da anlamadım.

Ben birşey ispatlamaya çalışmıyorum ama siz tek bir yakınınızın hayatından yola çıkarak ısrarla tek çocukların tümünün anne baba bakma yükümlülüğünden dolayı zor durumda, yalnız ve mutsuz olduğunu ispatlamaya çalışıyorsunuz. Bunun doğru olmadığı, her ailenin çocuklarını bağımlı kişilikte, kendilerine zorunlu bakıcı ve köle olarak görüp yetistirmedigi soylendiginde de aynen bu yorumdaki gibi başa dönüyorsunuz....

Not :ayrıca ben sizin ailenizle ilgili tek kelime etmedim. Neden alindiginizi da anlamadım.
Hayır ben ısrarla mutsuz ve yalnız olacak tek çocuk olan kişi demiyorum düzgün okuyun lütfen kesin değil dedim, herkesin hayat şartları beklentisi aynı değil dedim, ihtimallere girersek çıkamayız dedim.Sanırım siz başka çocuk yapmayaacaksınız kendi çocuğunuzun da o şekilde olmamasını istiyorsunuz.
Umarım çok mutlu bir hayatı olur zaten her şey kardeşlik bağı değil ki.Siz tek çocukta karar kılmışsınız bu sizin tercihiniz .Doğrusu yanlışı yok bu işin.İyi bayramlar dilerim sevgiler...

babamın bir emeğini görmemiş olmama rağmen ele ayağa düşse gider elimden geleni yapardım kendi hayatıma engel olmayacak kadar. annemi ise asla yalnız bırakmam. halbuki onu tanıdığım vakit geçirdiğim için çoğu kızgınlığım ve kırgınlığım onaydı vaktinde. bugün kendisi söyledi artık çalıştığın yıl kadar emekli maaşı alacakmışsın. annem 70 yaşına geldiğinde maaşı kesilebilir eğer haber doğruysa. ona da bakarım o saate kadar yaşarsak. ki annem bana asla bakma kendi hayatına bak tek duam muhtaç kalmamak der hep. spor yapar sağlıklı beslenir ama yaşa bağlı yaşadığımız çevrenin zararlarına bağlı sorun yine çıkabiliyor. kardeşim yok. köle zihniyeti değil biraz da merhamet bu. onlar ölse ikisinden de ev kalacak bana. maaşlarını alamazmışım yine bahsettiğim yeni habere göre. zaten istemezdim de. tüm hatalarına rağmen ve gösterdikleri çabadan bağımsız dünyaya gelmemin sebebi onlar. benim düşüncem beyle.

Haklısınız görümcem bunun için çok uzun süre hevesle beklemişti eşi de ikna oldu başvuru için gitti ve ağlayarak döndü. Kural böyle olması çok üzücü.
Kuralın böyle olduğuna dair bir şey okumadım. Zaten çiftlerin 30 yaş sınırı veya 5 yıl evli olma şartı var kanunen. Görümceniz için üzüldüm fakat çocuğun verilmeme sebebi başka olabilir maalesef. Kırmamak için uygun bir dille başka bir sebep söylenmişe benziyor.

Yoo herşeye maddiyat olarak bakmadım, maddi -manevi planlama dedim bir önceki yorumumda da....

Çocuğumu dogdugundan beri kendi ayakları üzerinde durabilecek , kendi kendine yetebilecek yetkinlik ve bilinçle yetiştiriyorum, anne babasının hayatından sorumlu olmadigini asilayarak büyüttüm, bu arada da kendi yasliligimdaki ihtiyaçlarım için farklı senaryolarda onlemlerimi aldım, almaya devam ediyorum, aklımı kacirmadigim sürece de ileride çocuğuma "ben hastalandım , işini gücünü, hayatını, bırak, gel bana bak " diyeceğimi hiiiç zannetmiyorum.... Ok
Diyer yorumlarinizi okumadim ama bu yoruma bakilinca sanki egoïst sadece kendini düsünen, vicdani olmayan, yardim sever olmayan bir evlat yetistiriyorsunuz gibi geldi. Yani anlamis olabilirm tabi

Ben 2 ve üzeri benim bir kız kardeşim var aramda 2 yaş birde abim 3 yaş var ikisi içinde ölürüm hayatta en sevdiğim insanlar onlar. Anne baba hikaye eş hikaye kardeş gibi hiç kimse sevilmiyor. Onlar için yapamayacağım hiç bir şey yok. Çok seviyorum onları çoook ❤️❤️❤️ bu arada 2 3 olupta anlaşamazlar diyenler var anlaşamazlar ise anlaşmasınlar. Yalnız hissediyorum diye düşünmektense bunu tercih ediyor olmak daha mantıklı kardeşleri olsun istiyorsa bunu tercih etsin 😁

Kuralın böyle olduğuna dair bir şey okumadım. Zaten çiftlerin 30 yaş sınırı veya 5 yıl evli olma şartı var kanunen. Görümceniz için üzüldüm fakat çocuğun verilmeme sebebi başka olabilir maalesef. Kırmamak için uygun bir dille başka bir sebep söylenmişe benziyor.
Başka bir şey olduğunu sanmıyorum ardından kaynımı arayıp benim yaşımdan dolayı olmadı siz hemen başvuru yapın dedi . Ben bütün kuralları bilmiyorum ama saklanacak pek birşey yok aile içinde o yüzden diyorum

Başka bir şey olduğunu sanmıyorum ardından kaynımı arayıp benim yaşımdan dolayı olmadı siz hemen başvuru yapın dedi . Ben bütün kuralları bilmiyorum ama saklanacak pek birşey yok aile içinde o yüzden diyorum
bu yeni mi oldu?
çünkü eskiden 40 yaş kuralı vardı

daha doğrusu evlat edinilecek çocuk ile alacak kişi arasında 40 yaştan fazla fark olamaz kuralı vardı yani 40 yaşında birisi bebek alamıyordu ama 5 yaşında bir çocuğu alabiliyordu

ama bu kural kalktı diye biliyorum.

Öncelikle herkesin iki,üç,dört çocuğu olacak diye bir kural yok biliyorum.Hatta anne olmak istemek kadar,istememek de normal.
(Rabbim isteyen herkese de nasip etsin)

35 yaşındayım ve dört yaşında bir evladım var.Yaşım geçiyor gibi yorumlar yapmayacağım 😄
Şimdiye kadar hep tek çocuk düşüncesiydim ama ara ara bu kararımı sorgular oldum.
Geldiğimiz durum,hayat şartları,kötü insanlar vs. beni çok düşündürüyor ama ileride de çocuğum kardeş eksikliği yaşar mı diye düşünüyorum.
Tabi ki çocuğum istiyor diye çocuk yapmam,o başka bir konu.
Bilmiyorum ya,kafam karışık.
Şu devirde aklı olan tek çocuk yapar.Neyimiş kardeş olmadan olmazmış bla bla.Kardeş bazen kalleş olabiliyor ileride çok iyi olacaklarının garantisi yok.

Tek çocuk olmanın kötü yanı yaşlanınca anne babanın tüm hastane ıvır zıvır işlerinin sana kalması sanırım, kendi hayat koşturmacan içinde ne kadar yoğun olursan ol başka kardeşe paslaşamamak.Bir de yalnız hissetmek .Tek çocuk değilim bir yakınım öyle ve bu duruma sitem ediyordu içten içe.
Çok çocuk olsaniz da en merhametlisi kimse yine o koşturuyor tüm islere ..çok iyi biliyorim bu durumu.

Çok çocuk olsaniz da en merhametlisi kimse yine o koşturuyor tüm islere ..çok iyi biliyorim bu durumu.
Aslında en az değer verilen, en çok ezilen , en sevilmeyen , kendi hayatini ailesini çoluğunu çocuğunu yok sayip ana babasina yaranmak, bir gram sevgi gormek için çırpınan çocuk koşturuyor tüm işlere... Kendi hayatından çoluğundan çocuğunda çalıp, onlara zulmederek ana babasinin pesinde koşturan kocalarla - karilarla dolu burdaki konular...

bu yeni mi oldu?
çünkü eskiden 40 yaş kuralı vardı

daha doğrusu evlat edinilecek çocuk ile alacak kişi arasında 40 yaştan fazla fark olamaz kuralı vardı yani 40 yaşında birisi bebek alamıyordu ama 5 yaşında bir çocuğu alabiliyordu

ama bu kural kalktı diye biliyorum.
Yani o kadar bilmiyorum tabi ama dört yıl oldu sanırım ardından kaynım bir çocuk evlat edindi yaşı kırkın altında diye oldu dediler tabi ev maaşa da bakılıyor bununla beraber. Onların dedikleri bunlar

Aslında en az değer verilen, en çok ezilen , en sevilmeyen , kendi hayatini ailesini çoluğunu çocuğunu yok sayip ana babasina yaranmak, bir gram sevgi gormek için çırpınan çocuk koşturuyor tüm işlere... Kendi hayatından çoluğundan çocuğunda çalıp, onlara zulmederek ana babasinin pesinde koşturan kocalarla - karilarla dolu burdaki konular...
Aynen öyle. Kyv son 2 ayında hep ben vardım eşimle. Hastanede, evde, ameliyatında. Kaynim yaz tatilinde tekne turlarinda geziyordu .Yoğun bakım sürecinde de biz hor görülüp hastane önünden kötü sözlerle kovulduk .iyi ki kovmuş şuan kokan bulaşan yok.

Benim eşimde o şekildeydi hala da kısmen öyle devam ediyor hayatına. Kp yatağa düşene kadar , sonrasında yine bir kavga serüveni başlayacaktır bizde de.

Aynen öyle. Kyv son 2 ayında hep ben vardım eşimle. Hastanede, evde, ameliyatında. Kaynim yaz tatilinde tekne turlarinda geziyordu .Yoğun bakım sürecinde de biz hor görülüp hastane önünden kötü sözlerle kovulduk .iyi ki kovmuş şuan kokan bulaşan yok.

Benim eşimde o şekildeydi hala da kısmen öyle devam ediyor hayatına. Kp yatağa düşene kadar , sonrasında yine bir kavga serüveni başlayacaktır bizde de.
İşte esinin ana babaya bu derece düşkün olması, bakması merhametinden değil, onlara yaranmak için sana, kendine ve kendi çocuklarına zulüm etmesi aslında .

Back
X