Çocuk yapma motivasyonunuz nedir?

Huzurluyuz mutluyuz maddi olarak yetişebilecek güçteyiz yarınlar neler getırır bilinmez tabi .
piskolojik olarak yeterli hissediyoruz yıllar sonra sıpalarımızla fikir ayrıcalığı yaşama konusunda çok korkmuyoruz işin açığı çünkü oğlumuz da çok korktuk kendı katı kurallarımızı koymak yerine çocuğumuzu neyin mutlu ettiğiyle ilgilendik . Paten istedi onun yerine seni buz patenine yazdıralım dedik örneğin her isteğinin en yakını ve en tehlikesiz olanını
( garantisi olmamak koşuluyla )tamamen kestirip atmak yerine seçenekler sunarak halletmeye çalıştık elhamdülillah ki oda bize uyum sağladı . Şimdi ikizlerimizi bekliyoruz ve hatta arkasından acaba ne zaman yeni transfere gideriz hayalleri bile kuruyoruz

Huzurluyuz mutluyuz maddi olarak yetişebilecek güçteyiz yarınlar neler getırır bilinmez tabi .
piskolojik olarak yeterli hissediyoruz yıllar sonra sıpalarımızla fikir ayrıcalığı yaşama konusunda çok korkmuyoruz işin açığı çünkü oğlumuz da çok korktuk kendı katı kurallarımızı koymak yerine çocuğumuzu neyin mutlu ettiğiyle ilgilendik . Paten istedi onun yerine seni buz patenine yazdıralım dedik örneğin her isteğinin en yakını ve en tehlikesiz olanını
( garantisi olmamak koşuluyla )tamamen kestirip atmak yerine seçenekler sunarak halletmeye çalıştık elhamdülillah ki oda bize uyum sağladı . Şimdi ikizlerimizi bekliyoruz ve hatta arkasından acaba ne zaman yeni transfere gideriz hayalleri bile kuruyoruz
Ne maddiyatı ne dısardaki dönenceyi düşünmeden öncelikle anne baba olma kararı almadan eşler birbirini tedavi etmeli evde piskolojik sorunlar tartışmalar kavgalar uzatılan yersiz konuşmalar varsa çözüme ulaştırılmadan çocuk düşüncesine girilmemeli. eğitim evde başlar bazı kafalar var okulda eğitilir askere gitsin gelsin adam olur evlensin düzelir 😔hayır ya sizin eğitmek için çaba harcamayacağınız çocuğu kimse eğitmek yada eğitilmiş çocukların arasında terbiye etmeye çalışmak zorunda değiller. Anne sağlıklı olmak zorunda bence eşinden emin olmayan kadınlar çocuk yapmamalı çünkü bi kadın bi kuşak eğitir onun çocuğu onun çocuğu derken uzar gider bu . Tabi her çocuğu topluma kazandıramayabiliriz yok mu var elbette hemde nice ailesine bakıp şaşırdığımız çocuklar var ama bakıosun onlarda sağlıksız ailelerden gelenlerin arkadaşlığı yüzünden kaybedilmiş gençler ! çocuğuna sevgi verebildiği sürece her insanın kalbinin bi köşesinde merhamet noktası vardır dokunmayı kolaylaştırmak adına sağlıklı anneler çoğalsın inşAllah mutlu anneler özgüvenli evlatlar yetiştirsin 🤲 Rabbım hepimizin evladını iyi insanlarla karşılaştırsın

Tek çocuğum. Çok yalnız hissettim kendimi , bir abla abi bir kardeş çok isterdim çok özenirdim küçükken, bazen hala bile özeniyorum. Simdi 5 aylık bir oğlum var onun benim gibi hissetmesini istemiyorum. Ben yalnızlıktan dışarıda kardeş aradım kazik yiye yiye usandım. Oğlum benim gibi olmasın diye 2 yi yapcam

Tabi ki çocuğum istiyor diye çocuk yapmam,o başka bir konu.

İlk çocuğumu istediğim için, ikincisini tam da bu sebepten yaptım. Kızım arkadaşımın kardeşi var benim niye yok dedi ve 15 gün sonra çift çizgi gördük. :D
Tek pişmanlığım 7 sene ara vermiş olmak.
Üçüncüyü de düşünmüyoruz diyemem. Şu an düşünmüyoruz ama olsa kaos çıkmaz evimizde yine çok mutlu oluruz.

Motivasyonumuz insan üretmek sanırım. Evet zor, ama çok da keyifli bizim için.

İlk çocuğumu 35 yaşında doğurdum. Doğurduktan sonra keşke daha erken başlasaydım da 4 tane doğursaydım diye düşündüm. Benim motivasyonum dünyalar güzeli kızım 😍 kız 2 yaşına geldi, 4 yetişmez belki ama 3 olabilir 😅

Kızım küçükken ben de tek çocuk olsun diyordum ama büyüdükçe fikrim degisti. Kızım 5.5 yaşındayken kücük kızımı doğurdum. İyi ki de dogurmusum. Evet zorlaniyorum ama ikincide zaman daha çabuk geçiyor. İki sene sonra rahata erecegim insallah. Benim kardeşlerimle aram çok iyi olduğu için kardeşin gerekli olduğunu düşünüyorum. Babam öldükten sonra bunu çok daha iyi anladım. Kızım da teyzesine ve dayısına çok düşkün. Her zaman çok destek oldular bana. O yüzden eğer maddi imkanlar yeterli ise ve anne psikolojik olarak hazırsa 2. Çocuk yapılabilir.

Ben hiç yapmayı düşünmüyorum. Çoğalmayı gereksiz buluyorum. Yetiştiğimiz toplumda sağlıklı olduğumuzu bu sebeple de sağlıklı çocuk yetiştirebileceğime inanmıyorum. Her şeyi evde doğru yapsan okullardaki ortam berbat halde. Hadi okulu da halletsem sosyal medyadan nasıl koruyacağım evladımı? Bu sebeplerle dünyaya getirip günahına gireceğim bir çocuk yerine 40lı taşlarımda sevgi evinden bir çocuğa annelik yapıp hayatına dokunmak istiyorum.

Ben hiç yapmayı düşünmüyorum. Çoğalmayı gereksiz buluyorum. Yetiştiğimiz toplumda sağlıklı olduğumuzu bu sebeple de sağlıklı çocuk yetiştirebileceğime inanmıyorum. Her şeyi evde doğru yapsan okullardaki ortam berbat halde. Hadi okulu da halletsem sosyal medyadan nasıl koruyacağım evladımı? Bu sebeplerle dünyaya getirip günahına gireceğim bir çocuk yerine 40lı taşlarımda sevgi evinden bir çocuğa annelik yapıp hayatına dokunmak istiyorum.
Sevgi evlerindeki çocukları kırk yaşından sonra alamazsınız yaş sınırı var görümcem de istedi olmadı bilin istedim

Tek çocuk olmanın kötü yanı yaşlanınca anne babanın tüm hastane ıvır zıvır işlerinin sana kalması sanırım, kendi hayat koşturmacan içinde ne kadar yoğun olursan ol başka kardeşe paslaşamamak.Bir de yalnız hissetmek .Tek çocuk değilim bir yakınım öyle ve bu duruma sitem ediyordu içten içe.
Ayyy tek çocuk eşim aynen öyle zor ama bu hayat şartında 2.cocugu yapamayız bizde gibi duruyor. Her şey tek yavruma kalacak gibi görünüyor affeder bizi umarım
Allah bolluk bereket sağlık verirse ilk doğumum gerçekten zor olmasına rağmen 2.bebisi yaparım ben çocuğum için tek kalmasın

Sevgi evlerindeki çocukları kırk yaşından sonra alamazsınız yaş sınırı var görümcem de istedi olmadı bilin istedim

Bana çok yanlış geldi. 40lık insan olgundur, çocuğa maddi manevi çok şey sunabilir. Çocugub sevgi dolu bir aile bulma sansı varken elinden alınmamalı.

29 yaşındayım, hormonlardan dolayı bebek istemiyor değilim arada sırada kafası geliyor :) Fakat aday adayı bile yok 😂. 35ten sonra doğurmayı hiç istemem ne yalan söyleyeyim. 5 yıllık süreçte de birini bulamayacağımı düşünüyorum.
İlkel beynimi ve hormonları bir kenara bırakırsam mantıken asla çocuk istemiyorum. Bütün hayatım ipotekli olacak. Hem de bu dünyada onu her şeyden koruyamam.

Öncelikle herkesin iki,üç,dört çocuğu olacak diye bir kural yok biliyorum.Hatta anne olmak istemek kadar,istememek de normal.
(Rabbim isteyen herkese de nasip etsin)

35 yaşındayım ve dört yaşında bir evladım var.Yaşım geçiyor gibi yorumlar yapmayacağım 😄
Şimdiye kadar hep tek çocuk düşüncesiydim ama ara ara bu kararımı sorgular oldum.
Geldiğimiz durum,hayat şartları,kötü insanlar vs. beni çok düşündürüyor ama ileride de çocuğum kardeş eksikliği yaşar mı diye düşünüyorum.
Tabi ki çocuğum istiyor diye çocuk yapmam,o başka bir konu.
Bilmiyorum ya,kafam karışık.
25 yaşındayım 6 aylik bebegim var ikinci çocuğu istiyorum ama akilli olsun istiyorum ☹️🥲 cunki bebeğim kolikti cok zor seyler yasadik hala zor bi bebek

Bana çok yanlış geldi. 40lık insan olgundur, çocuğa maddi manevi çok şey sunabilir. Çocugub sevgi dolu bir aile bulma sansı varken elinden alınmamalı.
Haklısınız görümcem bunun için çok uzun süre hevesle beklemişti eşi de ikna oldu başvuru için gitti ve ağlayarak döndü. Kural böyle olması çok üzücü.

Tek çocuk olmanın kötü yanı yaşlanınca anne babanın tüm hastane ıvır zıvır işlerinin sana kalması sanırım, kendi hayat koşturmacan içinde ne kadar yoğun olursan ol başka kardeşe paslaşamamak.Bir de yalnız hissetmek .Tek çocuk değilim bir yakınım öyle ve bu duruma sitem ediyordu içten içe.
Bu dezavantaj da tamamen anne babanın elinde... Çok çocuklu olup bütün ihtiyaçlarını tek çocuğa yıkan veya bile isteye duygu sömürüsü ile çocuklarının sırtından ölene kadar inmeyen ana babalar yok mu? Dolu

Aynı şekilde bütün hayatını dogru planlayıp yaşlılığında çocuğuna asla yük olmayan anne babalar da var.

Evet zaten kesin değil ama tek çocuk olunca kesin size bakıyor o işler.
Size iki üç kez bunun böyle olmasının gerekmediğine dair yorum yazıldı ama aksini hiç gormediginiz için sanırim oraya takılmışsınız, aksini dusunemiyorsunuz...

Size şöyle anlatayım benim kardeşim var ama anne babamın bakımıyla ilgili ben sorumluyum, benim ise tek çocuğum var ve kendi anne babamdan farklı olarak benim çocuğumun ileride bizimle maddi manevi hiçbir konuda asla ilgilenmesi, bizim için endişelenmesi veya bizi düşünmesi gerekmeyecek çünkü ben şimdiden bütün planlamami yaptım , cocugumun geleceğini planlarken bunları da düşünüp planlayan pek çok iyi ebeveyn var, herkes sizin cevrenizde olduğu gibi illa ilerde bana baksin diye dogurmuyor malum...

Size iki üç kez bunun böyle olmasının gerekmediğine dair yorum yazıldı ama aksini hiç gormediginiz için sanırim oraya takılmışsınız, aksini dusunemiyorsunuz...

Size şöyle anlatayım benim kardeşim var ama anne babamın bakımıyla ilgili ben sorumluyum, benim ise tek çocuğum var ve kendi anne babamdan farklı olarak benim çocuğumun ileride bizimle maddi manevi hiçbir konuda asla ilgilenmesi, bizim için endişelenmesi veya bizi düşünmesi gerekmeyecek çünkü ben şimdiden bütün planlamami yaptım , cocugumun geleceğini planlarken bunları da düşünüp planlayan pek çok iyi ebeveyn var, herkes sizin cevrenizde olduğu gibi illa ilerde bana baksin diye dogurmuyor malum...
İhtimallere girersek zaten çıkamayız herkes sizin gibi bilinçli ve geleceğinde kendini kendini garantilemek için didinmiyor yatırımsız 50 60 larına gelen bir ev bile alamayan insanlar da var gayet ,konu benim çevrem bile değil benim çevremin de neden çocuk yaptığı sizi ilgilendirmez.
Kendi anne babamın bile şimdiden bizim üstümüze yaptırdığı yatırımlar var, ayrı evde geçim sıkıntısı olmadan yaşıyorsam canım anne babam sayesindedir.Çok çocuk sevdikleri için yapmışlar herkes tek çocukta yetinmek zorunda değil.

Ayrıca maddiyat sadece bir örnekti o yakınım 35 yaşında bir kadın annesinin de yazlığından tutun her türlü malı mülkü var eli ayağı tutuyor kadının 50 yaşından sonra fransızca öğrenmeye başlamış bir kadın AMA
bir hastalık olayı olduğunda kızının desteğini istiyor çünkü çocuğu o.Yanında istemesi destek vermesi beklentisine girmesi çok normal değil mi ? Her şeye maddiyat olarak bakmışsınız ama yakınımın tek çocuk olduğu için kendi içinde hissettiği yalnızlıktan da bahsettim bunu da keşke göz önünde bulundursaydınız.İşin maneviyat kısmı keşke bir kardeşim olsaydı kısmı var tabiki herkes böyle düşünecek değil , tek çocuğa da karşı değilim .Benimkisi bir örnekti.

Özetle ailelerin durumu iyi olsa dahi yaşlılıkta çocuklarını yanlarında isteyebilirler.

Her şeye maddiyat olarak bakmışsınız ama yakınımın tek çocuk olduğu için kendi içinde hissettiği yalnızlıktan da bahsettim bunu da keşke göz önünde bulundursaydınız.İşin maneviyat kısmı keşke bir kardeşim olsaydı kısmı var tabiki herkes böyle düşünecek değil , tek çocuğa da karşı değilim .Benimkisi bir örnekti.

Özetle ailelerin durumu iyi olsa dahi yaşlılıkta çocuklarını yanlarında isteyebilirler.
Yoo herşeye maddiyat olarak bakmadım, maddi -manevi planlama dedim bir önceki yorumumda da....

Çocuğumu dogdugundan beri kendi ayakları üzerinde durabilecek , kendi kendine yetebilecek yetkinlik ve bilinçle yetiştiriyorum, anne babasının hayatından sorumlu olmadigini asilayarak büyüttüm, bu arada da kendi yasliligimdaki ihtiyaçlarım için farklı senaryolarda onlemlerimi aldım, almaya devam ediyorum, aklımı kacirmadigim sürece de ileride çocuğuma "ben hastalandım , işini gücünü, hayatını, bırak, gel bana bak " diyeceğimi hiiiç zannetmiyorum.... Ok

Back
X