Çocuk sevmeyenlerin çoçuğu olunca....

ben zaten gezmeyı cok seven biri değilim
beni eve bıraksanız ıkı ay cıkmasam da rahatsız olmam
çalışan biriyım ve evde olmayı cok ozluyorum bu bakımdan
çalışan bı bayan olmasam zaten hıc tereddutum olmazdı ,
gece uykuları , ağlamaları, gazı , nedenını bilemeyecegımız huzursuzlukları falan bunlar korkutuyor

Çocuk evin nesesidir bence.
Anne olmaya hazir degilsiniz henüz.Ve cocuk istememenizde doğal.Zamani gelince fikriniz degisicektir emin olun...

evet bunu da düşünuyorum sürekli
annem babam hayatta olmasa ve Allah korusun eşime birsey olsa bu hayatta yapayanlız kalacagım
evladın da hayırlısı iyisi olması önemli tabiki de

kendi annem babama bakıyorum bir sıkıntıları olsa iki kardes bız yanındayız desteğiz
ya biz olmasa idik ne yapacaklardı diye düşünuyorum hep

Allah inşallah nasip eder
Belki bizim de olmayacak bunları göze alıyorum zaten
sizdeki sıkıntı nedir ?

Ben de sevmem çocuk. Bir kızım var ona bayılıyorum ama hala çocuk sevmem. Çocuk işi bana göre çok zor. Kızım 2 yaşında ikinciye hamile kaldım istemeyerek. Hayatım bitti diye ağladım kaç kez. Dünyanın en güzel şeyi evlat. Allah ın en güzel hediyesi ama çok büyük sorumluluk. Evet hayatım değişti. Ben ailemden başka şehirde olduğum için yalnızım. Sinemayı unuttum mesela. Dışarda çay içmek yemek yemek çoğu zaman kabusa dönüyor. Ev desen yer ile tavan yer değiştirmiş durumda.
Anne olmadan önce de vardım çocukla car olmadım. Kızım dan önce de güzel bir hayatım vardı. İtiraf etmeliyim ben ne yaptım böyle sakin hayatım bitti demişliğim çok var. Olabildiğince geç ve az çocuk taraftarıyım.
Kızıma aşığım onsuzluğu düşünemiyorum. Çok seviliyor evlat.
İçimi döktüm sanırım☺ kısacası evlat süper birşey. Ama bir o kadar da zor

yaşınız kaç?

4 aylık bir kızım var 8. aydan bu yana mecburi aile ziyaretleri harici hiç gezmedim. Çok zor bir doğum oldu, gece 2 saatte bir uyanıyor hala. üstüm başım kusmuk içinde bir günü tamamlıyorum. uyuyunca uyanmaması için parmak ucumda yürüyorum kuş gibi uykusu bir seste pırrrrrrr Eşim de evet eskisi gibi heyecanlı değil işten gelince yemek yiyip kızla oynuyor,konuşuyoruz gülüyoruz ama daha çok anne baba tadında yeni alışıyoruz ama sonuç olarak ikimizinde uğraştığı tek şey şebeklik yapıp onu güldürmeye çalışmak çünkü bi gülümsemesi bütün yorgunlukları alıyor

Canım merhaba.
Benim bir oglum var 11yasinda.
Evlat baska tabi.
Ben herkesin cocugunu sevemem,her cocugu sevmem.
Ama adı evlat olunca baska oluyo.
Koca sıpayi öpmelere doyamiyoruz.

Hala uzeri acikmi ki diye esimle sirayla kontrol ediyoruz geceleri.
Öksurse hastami olcak ki ya! Diye endiseleniyoruz.
Her aksam ikimizde ayri ayrisoruyoruz ne istiyosun diye.

Kolay mi? Cocuk buyutmek tabiki zor.
Sinirleniyosun,agliyosun,uykusuz kaliyosun,ama uyuyo ya kac defa nefesini kontrol ettigimi bir ben bilirim.

Herseyini ona göre ayarliyosun
Gidecegin mekani,zamani,tatili,saati.
Her daim onun yedek kiyafeti esyalariyla gezmek zorunda kaliyosun.

Zorluklarida var ama yeri doldurulamaz
Suan okulda aklim onda hep.
Onunla gidip geliyorum bende.

Sen suan calisiyosun duzenin var tabiki o duzen bozulacak illa
Ama istiyorsaniz bence zamani.
Daha iteledikce insan cesaret edemiyo

Suan bende buyuttum artik 2. Yapma fikri cok zor geliyo.

Hakkinizda hayirlisi olsun.

benim eşim işten gelir mesela öper beni , sarılır çok özledım senı der
yemek faslımız bıtınce hemen yanınagideyım ıster
kendısı tam bır tv hastası ,ben tv hiç sevmem ama o esnada hep temas halınde oluruz , yanına yatırır ya sacımı sever, ya karnımı sever , sıkar , öper , güzel sozler soyler
gün içinde mesela iki üç defa arar , özledim der , ikimiz de bırbırımıze cok baglıyız .
bebek olunca bazen dıyorum eşim çok merhametli, iyi bir insan daha cok baglanır bana , bebegimize
ama bı yandan da eşi,m sinirli bir insandır, tahammulsuzdur
suanda evde onu sınırlendırecek bırsey yok dıye sınırlenmıyor ama ınaılmaz sabırsızdır
ses sevmez, gürültü sevmez, bebek ağladıgında ya bana bi bebeği sustuıramadın , durup duruken neden aglıyor falan derse dıye cok endişelenıyorum:)))

biraz dikliği varıdr çünkü ve sabittir.

ama yeri geldiğinde o cocukları benden daha cok sever , ne tatlı der, şuna bak ısırırım ben onu falan der
ben de elalemin cocugundan banane derım :)))

evet daha da kaçacak yerim kalmadı işte :)))
kaç yasında anne olacaghım ben ve ileri attıkca da enerjim daha da düşüyor :)
Allah bağışlasın yavrunuzu , yüzü hep gülsün inşallah

30 yaşındayım. Uzun süre ikinci bebeği düşünmezken şimdi 11 haftalık hamileyim. Psikolojik olarak hiç hazır değilim. Bol bol dua ediyorum.
İnş biran önce kendinizi hazır hiisedersınız :=)
allah kucagınıza almayı nasip etsin hayırlısıyla

evet daha da kaçacak yerim kalmadı işte :)))
kaç yasında anne olacaghım ben ve ileri attıkca da enerjim daha da düşüyor :)
Allah bağışlasın yavrunuzu , yüzü hep gülsün inşallah
Amin canım
Yas ilerledikce insaninda kafası almıyo kaldırmıyo artiik
Kafa olarakda vucut olarakda yoruluyo insan.

çocuk sevmemek diye bişey yoktur. yani milyonlarca milyarlarca çocuk var, ulan hepinizi sevmiyorum diye mi dolaşıyoruz sokakta? hayır. özellikle sevmeye gerek olmaması durumu diyelim. ben de aynı durumdayım. çocuklarla alakam yoktur. herkes gibi bi bebek görsem mıncırasım filan gelmez. bebek işte. ama yeğenimi severim, gerçekten kan çekiyor bu gibi durumlarda. yani çocuk sizden olursa seversiniz. kendi çocuğumu sevemem gibi bi mantık hatasına düşmeyin. şurada şimdiye kadar 'çocuk sevmezdim, kendim doğurdum, hala sevmiyorum' diyen bi tane bile kadın bulamazsınız. ama o çocuğun ve ailenizin mutluluğu adına biraz daha emin olmalısınız bence.

ay neyse çok karışık oldu.

Bazen dısarıda oldugum zamanlarda anneler görüyorum,
çocuk elınden bırsey düşürüyor mesela, anne bagırıyor gerizekalı mısın sen ?? diye

o anda şok oluyorum

alt kat komsumuz vardı , kadının ıkı kızı vardı süreklı cocuklara bagırıyordu
kreşe giden bir kızı vardı sanırım ve kıza sınıfın en salağı sensin , arkadaslarının suratına da böyle mal mal bakıyorsun di mi? diyordu

o kadının sesını duydukça bana fenalık gelirdi hatta en sonunda kadını resmi bir kuruma şikayet ettim ki sanırım çocuklara fiziksel şiddet de uyguluyordu.

ben bu yapıda bir insan değilim , ama bazen diyorum ki acaba insan çi,leden cıkıyor ve boyle davranmak durumunda mı kalıyor istemeden diye
işte böyle bir anne olmak ıstemıyorum

ananem annemi skağa bırakıp kaçmış, annem 6 aylıkken
annemi sememiş yani
sanırım bunlar da benim bilinçaltıma işlemiş :))))

Bence çocuğunuz olunca ona da cok baģlanacaksınız eminim. :)

Ve kendi isinizde çalıştığınız için de bebek olduktan sonra çalışma sartlarını esnetebilirsiniz bence ailenizle oturup konusunca.

Hakkınızda hayırlısı :)

ben bi evlilikte (sağlık koşullarından dolayı çocuk olmaması hariç ) çocuğun olması şart diye düşünüyorum ben.
çocuk olunca hayat daha planlı programlı oluyo.
erkekler de biraz daha olgunlaşıyo ve sorumlulukları artıyor.
şimdi çocuk istiyoruz biz de ve artık gezmek tozmak da sıkıyo bi süre sonra

ananem annemi skağa bırakıp kaçmış, annem 6 aylıkken
annemi sememiş yani
sanırım bunlar da benim bilinçaltıma işlemiş :))))

olayın ayrıntısını biliyor muyuz? belki zor durumdaydı? ya da değildi ama psikolojik sorunları vardı? olamaz mı? kimsenin bilmediği bişey olabilir.

e bi öğretmen kadın vardı, çocuğu bırakıp tatile gitmişti. çcuk vefat etmişti. hatırlarsınız. o da anne. ama ben sağlıklı bi insanın böyle bişey yapabileceğine inanmıyorum. psikoljik rahatsızlığı vardır mutlaka. yani şuna gelicem. normal, sağlıklı bi kadının kendi çocuğunu sevmemesi ihtimali, bana göre yok da, milyonda bir diyelim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…