• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk sahibi olmak istemiyorum. Sizce ileride pişman olur muyum?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

000

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
13 Eylül 2011
5.254
13.270
448
Merhaba Sevgili Üyeler;
Nasılsınız? Umarım iyisinizdir.
Size bir sorum var.
Ben 33 yaşında, evliliğe giden bir ilişkisi olan biriyim(inşallah). Erkek arkadaşımla evlenmeyi istiyorum. Ama çocuk sahibi olmak istemiyorum.

Evet, çocuk sahibi olmak istemiyorum.
En azından şu an istemiyorum.
Bunu birkaç kere onunla da konuştuk. Senin kararın. Benim için çok sorun değil ama sen ileride pişman olabilirsin dedi. Erkek arkadaşım çocuk olmasa da sorun değil diyor ama ben ileride belki çocuk isteyebileceğini düşünüyorum.
Ama gelin görün ben çok kararsızım. En azından içinde bulunduğum şartlarda.Kendime göre çok nedenim var.

Bir kere çok enflasyonist bir ülkede yaşıyoruz.. bir hafta aldığımız bir temel tüketim malı diğer hafta asla aynı fiyat değil, fiyat inanılmaz artmış oluyor. Maaşlar bu fiyat artışlarına yetişemiyor. Araba almak bile artık lüks olmuş. Ev fiyatları zaten inanılmaz pahalı. Her şey çok pahalı. Eğitim pahalı. Sağlık pahalı. Bezi, maması, doktoru, kursu, hobisi, giyimi, oyuncağı, kitabı vs her şey pahalı. Yaşamak çok pahalı. Daha da kötüsü burası manevi olarak kaotik bir coğrafya.. Sosyal, ekonomik ve kültürel sorunlar hiç bitmiyor. Araf gibi bir yer.. iki arada bir derede..

Ayrıca dünyada su sorunları, savaşlar, kadınlara saldırılar, işsizlik, ekonomik krizler tonla sorun var. Dünya giderek kalabalık oluyor. Bu gidişle kaynaklar bir noktada yakın zamanda tükenecek. Çocuğum benden bunun için hesap sorabilir. Klişe bir soru ile "Neden beni dünyaya getirdin?" deme ihtimali çok yüksek.

Özetle hem maddi hem manevi parametrelerden dolayı çocuk sahibi olmak istemiyorum. Arada olsa nasıl olur diye düşünüyorum.(Acaba yaşımdan dolayı etkilenme mi yaşıyorum?) Bazen acaba sadece bir tane olsa mı diyorum?

Sanırım bu kaotik ortamda çocuk istemiyorum. Burası bana 33 yaşında ağır geliyor kim bilir çocuğuma ileride nasıl gelir..Ayrıca bu kadar kaotik bir ortamda çocuk büyütmek bana çok bencilce geliyor. Bunu çocuğuma yapmaya hakkım yokmuş gibi..bunu çocuğuma yapmamalıymışım gibi..Kısacası araftayım.

Sizce ileride çocuk sahibi olmasam pişman olur muyum? Olursam neden?
Doğurgan yaşlarda çocuk sahibi olmayıp sonra bundan pişman olmayan üyeler var mı? Neden pişman olmadınız?

Ilave Soru: Evlenip çocuk sahibi olanlara da bir sorum var.
Freud der ki: Üreme; insanlar için hayattan memnun olmanın kanıtıdır. Insanlar hayatlarından memnunsalar üreyerek kendi genlerini sonraki nesillerde devam ettirmek isterler.

Bu önermeye göre Freud'un dediği gibi hayattan istediğiniz ölçüde memnun musunuz ondan mı çocuk sahibi oldunuz?
Çocuk sahibi olma motivasyonunuz neydi?

Belirtmek isterim ki yargılamak için değil arafta kaldığım için soruyorum.

Cevap verirseniz çok sevinirim.
Herkese iyi forumlar..

Sevgiler.:KK200:

Pısman olur musun onu ancak yasayıp gorursun.
Cok istersin olmaz mesela boyle bisey de var, o zaman da ölünmüyor bu sefer oyle yasamaya alısıyorsun.

Benım diyecegım sey, cocuk sahıbı olmak istemiyorsan olmazsın. Saygı duyarım, herkes istemek yapmak zorunda değil zaten kesınlıkle.

Çocuğu hayırsız olup ailesinin başını belaya sokan tipler var bunların aileleri de keşke olmasaydı diye pişman.
Belki sizde o tarz bir pişmanlık yaşarsınız?

Belki de çocuk isteyip bir türlü sahip de olamayacaksınız?

Yani ihtimaller ihtimaller...

Merhaba Sevgili Üyeler;
Size bir sorum var.
Ben 33 yaşında, evliliğe giden bir ilişkisi olan biriyim(inşallah). Erkek arkadaşımla evlenmeyi istiyorum. Ama çocuk sahibi olmak istemiyorum.

Bunu birkaç kere onunla da konuştuk. Senin kararın. Benim için çok sorun değil ama sen ileride pişman olabilirsin dedi. Erkek arkadaşım çocuk olmasa da sorun değil diyor ama ben ileride belki çocuk isteyebileceğini düşünüyorum.
Ama gelin görün ben çok kararsızım. En azından içinde bulunduğum şartlarda.Kendime göre çok nedenim var.

Bir kere çok enflasyonist bir ülkede yaşıyoruz.. bir hafta aldığımız bir temel tüketim malı diğer hafta asla aynı fiyat değil, fiyat inanılmaz artmış oluyor. Maaşlar bu fiyat artışlarına yetişemiyor. Araba almak bile artık lüks olmuş. Ev fiyatları zaten inanılmaz pahalı. Her şey çok pahalı. Eğitim pahalı. Sağlık pahalı. Bezi, maması, doktoru, kursu, hobisi, giyimi, oyuncağı, kitabı vs her şey pahalı. Yaşamak çok pahalı. Daha da kötüsü burası manevi olarak kaotik bir coğrafya.. Sosyal, ekonomik ve kültürel sorunlar hiç bitmiyor. Araf gibi bir yer.. iki arada bir derede..

Ayrıca dünyada su sorunları, savaşlar, kadınlara saldırılar, işsizlik, ekonomik krizler tonla sorun var. Dünya giderek kalabalık oluyor. Bu gidişle kaynaklar bir noktada yakın zamanda tükenecek. Çocuğum benden bunun için hesap sorabilir. Klişe bir soru ile "Neden beni dünyaya getirdin?" deme ihtimali çok yüksek.

Özetle hem maddi hem manevi parametrelerden dolayı çocuk sahibi olmak istemiyorum. Arada olsa nasıl olur diye düşünüyorum.(Acaba yaşımdan dolayı etkilenme mi yaşıyorum?) Bazen acaba sadece bir tane olsa mı diyorum?

Sanırım bu kaotik ortamda çocuk istemiyorum. Burası bana 33 yaşında ağır geliyor kim bilir çocuğuma ileride nasıl gelir..Ayrıca bu kadar kaotik bir ortamda çocuk büyütmek bana çok bencilce geliyor. Bunu çocuğuma yapmaya hakkım yokmuş gibi..bunu çocuğuma yapmamalıymışım gibi..Kısacası araftayım.

Doğurgan yaşlarda çocuk sahibi olmayıp sonra bundan pişman olmayan üyeler var mı? Neden pişman olmadınız?

Freud der ki: Üreme; insanlar için hayattan memnun olmanın kanıtıdır. Insanlar hayatlarından memnunsalar üreyerek kendi genlerini sonraki nesillerde devam ettirmek isterler.

Bu önermeye göre Freud'un dediği gibi hayattan istediğiniz ölçüde memnun musunuz ondan mı çocuk sahibi oldunuz?

Herkese iyi forumlar..

Herkesin karararı kendine tabi saygı duymak lazım ama size şu kadarını söyleyeyim bende eşimde evlendiğimizde çocuk istemedik 3 seneye yakın ama sonra çok pişman olduk

Benim icin alakasi bile yok genimi devam ettirmekle , benim genim devam etse ne olur etmese ne olur?

Ben oldum olası cocuklari cok sevmisimdir , cocuk buyutmeyi ise bir insan yetistirmek olarak gordugum icin bile isteye yaptim cocugu , pisman miyim degilim ama seninle benzer goruslere sahip oldugum icin cocuklarimin gelecegi icin yurtdışına yerlestim
Zaten bu sebepler yuzunden son iki senede ciddi bir yurtdisina göç var Türkiye'den

28 yaşındayım, yurtdışında yaşıyorum, doktora yapıyorum, eşim de ben de dünyanın en büyük iki farklı ilaç şirketlerinde çalışıyoruz. Hayatımızdan memnunuz maddi sorunumuz yok, tek sıkıntımız pandemi sürecinde yurtdışı seyahatlerimizi durdurmuş olmamız. Çocuk sahibi olmayı düşünmüyorum, hiç istemedim, eşimle de evlenmeden önce defalarca konuştum onun için de önemli olmadığına emin olarak evlendim. Ben tamamen kişisel sebeplerden dolayı çocuk sahibi olmak istemiyorum, her kadının anne olması gerektiğine inanmıyorum, kadın = anne denkleminden de hiç hoşlanmıyorum. Pişman olur muyum diye düşünmüyorum çünkü hayatta mükemmel karar diye bir şey olduğuna inanmıyorum. Hepimiz kendi seçimlerimizin sonuçlarını yaşıyoruz ve verdiğimiz kararların sonuçlarına katlanmak da yetişkin olmanın bir parçası :)

Yumurtalarınızı dondurun, ileride isterseniz onları kullanırsınız.
Dert değil yani bu durum.

Çocuğu oldu diye boyu uzayan değil, kısalanlardanım.
Ama bu şikayet ettiğimiz dünyayı da değiştirecek yine düzgün yetiştirilen çocuklar olacak.
Böyle bir ikilem.
Sırf bu dünyaya çocuk gelmez deyip vazgeçmek kadar, burayı bizim çocuklarımız kurtaracak deyip doğurmak da saçma.

Küçük çaplı yani öncelikle kendinizi ve yaşantınızı düşünmeniz gerekir sadece, gerisi faso fiso.

Benim için çok sorun değil ama sen ileride pişman olabilirsin dedi.
Bu ne demek anlayamadım. Çok sorun olmaz, az sorun olur. Eğer ileride çocuk istersem, senin yaşına bağlı olarak iş işten geçmiş olursa, o zaman senin yüzünden olmadığı için, başının etini yerim pişman olursun mu diyor...

Yoksa, benim için de olsa da olur olmasa da... İleride istersek denersek olmazsa, benim için çok sorun olmaz, ama sen (bu erteleme in sebebi olduğun için) pişman olursun mu diyor...

Ya da, ben bir evlenmeye ikna edeyim, sonra seni çocuk fikrine de alıştırırım. Yine ikna olmazsa istemediğin halde hamile bırakırım, bu benim için çok sorun olmaz, ama sen pişman olursun mu?

Merhaba Sevgili Üyeler;
Size bir sorum var.

Herkese iyi forumlar..

ben çocuğumu hayatımı yoluna koyduğuma inandığım zaman yaptım. pişman değilim. evlat sevmek bi insan yetistirmek zor ama çok güzel bi duygu.

pişman olur musunuz bilmem. ama bu kaotik ortamdan kurtulmayı sağlayacak değişim dinamik ya da fikir bizim yetiştirdiğimiz çocuklarda olabilir. hepimiz yaşamımız boyunca bir sürü yaşama dokunup, bir sürü yasamdan etkileniyoruz. sadece olumsuz şeyler olduğuna inanmıyorum ben dünyada.

Tabi ki karar sizin bunu yargilamak kimseye düşmez
Ben 3.çocuğuma hamileyim şuan yaşım 32.
Ilk kızım doğunca kamudan istifa ettim. Ekonomik olarak evet çok götürüsü oldu bizden, sonuçta eve giren maaş yarıya düştü ama pişman değilim. Ekonomik olarak çok çok zor durumda olmadığınız sürece herşey halloluyor. Yeri geliyor kendinize almayıp çocuğunuza alıyorsunuz. Çocuk olduktan sonra bi şekilde büyüyor. Maddiyattan çok maneviyat önemli benim için. Yeterince iyi yetiştirecek miyim, güzel bi insan olacak mi vs.
Evliliğim de mutluyum, çocuk gerçekten aile ye apayrı bi huzur veriyor benim için. (Allah isteyen herkese nasip etsin)

Ileride pişman olup olmayacağınızı şimdiden bilemezsiniz ama kendi adıma isteyen herkesin annelik duygusunu tatmasını isterim,

Bu ne demek anlayamadım. Çok sorun olmaz, az sorun olur. Eğer ileride çocuk istersem, senin yaşına bağlı olarak iş işten geçmiş olursa, o zaman senin yüzünden olmadığı için, başının etini yerim pişman olursun mu diyor...

Yoksa, benim için de olsa da olur olmasa da... İleride istersek denersek olmazsa, benim için çok sorun olmaz, ama sen (bu erteleme in sebebi olduğun için) pişman olursun mu diyor...

Ya da, ben bir evlenmeye ikna edeyim, sonra seni çocuk fikrine de alıştırırım. Yine ikna olmazsa istemediğin halde hamile bırakırım, bu benim için çok sorun olmaz, ama sen pişman olursun mu?
Ya da ben istersem ve olmazsa ayrılırız gibi mi ? Ya ben mi paranoyağım bilmiyorum ama bende o cümleye takıldım

Ben vaktinde böyle bir konu açıp çok geçmeden hamileliğimi öğrenmiştim. İstenmeyen bir bebekti hayatımı çocuksuz olma durumuna göre planlamıştım.

Çocuklu hayat yaşanmadan eksikliği anlaşılacak bir şey değil diye düşünüyorum. Ben şu an biliyorum, Allah korusun oğluma bir şey olsa dahi o annelik içime işlemiş, muhtemelen bomboş bir insan olurum. O manevi bağ, duyulan aşırı sevgi insana inanılmaz bir güç verip on kaplana ulaştırıyor. Dayanamam dediğin şeylere dayanıyorsun, biraz da mecburiyetten. Ama ben yine de çocuksuz olsaydım pişman olmazdım diye düşünüyorum. Öyle bir his gelse "bu vaktinde verilmiş bir karardı" diyip geçerdim.

Freud halt etmiş çok af edersiniz.
Zira savaş, açlık, göç gibi toplumsal felaketleri yaşayan bireyler üremeye daha meyillidir.
Hali vakti yerinde toplumlarda bol bol bebe göremezsiniz.
Çocuk sahibi olma sebebim biyolojik saatimdi.
Üstelik dünyayı daha yaşanılır kılacak olanlar arasında benim çocuklarım da olacak. Çünkü onlara cennet vaadetmiyorum ama "nasıl daha iyi hale getirip, güzelleştiririm" diye düşünmeyi öğretiyorum.

Yoo genel turk toplumu ondan cocuk sahibi olmaz..ilkini evlendik eee niye evlendik herkes yapiyor bizde yapalim diye yapar(geneli)ikinci cocugu yapanlar ya kaza der ya kardessiz olmaz der ondan yapar..bazisi da yasliligimda elim kolum olsunlar diye yapar..size gelince buyuk ihtimal ile 1 tane yaparsiniz..cunku aile baskisi vs

Aynı yaştayız ve benzer şekilde düşünüyoruz "anne" olma konusunda..
Kaygılarınız çok normal, sonuçta yeri geliyor arzularımız düşüncelerimize ve inançlarımıza baskın çıkabiliyor.
40'lı yaşlara gelince keşke demeyeceğimizin garantisi yok..
Benim bir arkadaşım yurtdışına gidip yumurtalarını dondurmuştu.

Merhaba Sevgili Üyeler;
Size bir sorum var.

Herkese iyi forumlar..

Hayattan memnun olduğum için çocuk sahibi olmadım..biyolojik saatimin etkisinde kaldım ki bence bunun yaşla alakası yok 22 yaşında bu his bana geldi..Şu an bi oğlum var aksine hayatımdan memnun olduğum için değil,hayatta memnun eden tek şey o beni..Şu an 2.yi bende düşünmüyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back