Olivia'cığım öncelikle yeni yılını kutluyorum. Senin vasıtanla tüm arkadaşların da yeni yılı kutlu olsun. Ama alıntı yaptığım mesajına katılamayacağım.Günaydin herkese, hepmizin yeni yili kutlu ve mutlu olsun. 2016 senesinin ilk yazisi tabiki bu topikde olmali diye düsündüm.
Dikkatimi cekti, sizlerle paylasmak istiyorum : Bakin hayat ne kadar celiskili, birileri Hz. Ibrahim dualari yapip cocuk sahibi olmak istiyor, birileri zaten dua ile olamayacagini, bunun sadece doganin kanunlari geregi ( daha derinlere inmeyecegim ) gerceklestigini biliyor.
Ama olsun yine bir umut, umutsuz yasayamazmis insanlar.
Sadece üzüldügüm kandirildiklari, yani bosuna harcanan enerji, bosuna kalpten inanilan ümit, bosuna kendisini bu konuya odaklamak ve sonra oda olmayinca gelsin tüp bebekler.
Ben sahsen tüp bebekleri doga kanununa aykiri görüyorum. Belki Allah, bazi kadinlarin dogum yapma yetenegini elinden aliyor ki, anne ve babasiz olan bir bebegi evlatlik alsin. Yani doganin kanunu islesin.
Ama biz insanlar neyi doga kanununa göre yapiyoruzki ? Hersey bizim istedigimiz gibi olmali, Allahin bize sundugu tüm doga kanunlarini yikip, teknoloji ile istedigimizi elde ediyoruz.
Yeri geldiginde Allah`a inaniyor, yeri geldiginde onun bize yazdigi alin yazisini kabul etmeyip, teknolojinin sundugu tüm imkanlari son raddesine kadar kullaniyoruz.
Ben doga kanununa müdahale eden bu teknolojiyi red ediyorum. O kadar aile sevgisi yoksun cocuklar varken dünyada, onlari göz ardi edip, kendi bebegini teknoloji sayesinde dogaya aykiri dogurmak yegleyen kadinlar dilerim doganin dengesini bozmazlar.
Bu benim sahsi görüsüm, eger ben gercekten cocuk isteseydim ve cocugum olmasaydi bu yolu sececegimi cok iyi biliyorum. Dünyada bu kadar cok cocuk varken, teknoloji sayesinde üretilen yeni bir cocuk, beni mutlu etmezdi. Yaptigim herseyin bir doga ile dengesine hep dikkat ederim. Dilerim hepimiz her konuda ne olursa olsun doganin dengesini bozmadan yapariz dilegi ile 2016 basliyorum. Sevgiler ...
Böyle düşünmene üzüldüm çünkü daha önce burada size karşı yazılanlara da tepkimi dile getirmiştim. Devamlı takip ettiğim bir topic olmadığı için bütün mesajları okuyamıyorum. Zaten diğer arkadaş banlıydı ben yazdığımda o yüzden bir şey yazma gereği hissetmedim. Bu konudaki tavrımı zaten bildiğini düşünüyordumcanimMata Hari , seninle cok buralarda konustuk ve yazistik, asagi yukari benim tavrimi ve düsüncelerimi bilirsin. Ne yazikki ayni hassasiyeti bizede göstermelerini isterken bu yapilmiyor.
Buraya gelinip alakasiniz insanlar yazinca ne sen ne baskalari ayni bu simdiki yaptigin hasassiyeti göstermiyorsunuz.
Önemli degil.
Ben sadece bu gibi insanlarin buraya geldigi zaman, senin ve baska üyelerinde karsi cikmalarini isterim, simdi senin yaptigin gibi.
Çocuk istiyor fakat sahip olamıyorum başlığınızı da uzun süredir takip ediyorum çocuksuz da hayat Güzel olabilir diye bir fikre inanmaya ihtiyacım olduğundan. daha öncesinde biri iki kere yazdığım da olmuştu "çocuğum var çok mutluyum iyi ki var bigün pişman olacaksınız vs "diye yazan bir arkadaşa cevaben.
Ancak şu Son Mesajlar bana samimiyetsizliğinizi gösterdi. Edilen dualara boşa harcanan enerji demek, çocuk sahibi olmayı seçmiş insanları yargılamak (bence aslında mutlu değiller safsataları), edilen duaya boşa harcanan enerji dedikten sonra tüp bebeğin kadere isyan olduğu gibi karmaşık bir fikir oluşturmak , teknolojinin nimetlerinden faydalanmayı Allaha inançsızlıkla bağdaştırmaya çalışmak , çocuk sahibi olmuş insanların bu topik hakkında olumsuz konuşmasına dayanamazken kalkıp çocuk isteyenlerin topiklerini gezmeniz ve basit mahalle kadını esasında dedikodular
Kısaca samimi değil ve çok çok basit geldiniz. Topikten ayrılıyorum ve sizin çocuk sahibi olmak istemeyişinizin Allahın yüce takdiri olduğunu düşünüyorum Doğal seleksiyondemekki sizden doğacak çocuklar hayırlı olmayacakmış ki Allah içinize bu hasreti koymamış
Size bol dedikodular dilerim. Hoşçakalın
Olivia'cığım öncelikle yeni yılını kutluyorum. Senin vasıtanla tüm arkadaşların da yeni yılı kutlu olsun. .
Yeni yılın kutlu olsun canım benim :) happy new year :) bütün dillerde kutluyorum yeni yılınıBana neden özel yeni yıl kutlaması yok?
Topiği takip etmiyorum, şans eseri yolum düştü bir bakayım dedim sizin hakaret dolu mesajınızla karşılaştım. Buraya kendi düşüncelerini yazan insanlar basit ve samimi değil ama buraya hakaretleri yağdıran siz mükemmelsiniz öyle mi?
Olivia'ya katılıyorum. Duayla, okunmuş su içmekle, hocaya üfletmekle çocuk sahibi olunmaz. Çocuk sahibi olunamıyorsa %90 fizyolojik bir sebebi vardır ya tedavi edilir ya da başka yollar denenir. Ama çaresi her halükarda modern tıptadır.
Tüp bebek hakkında söylenenleri tam anlayamamışsınız. Burada arkadaş inançsızlıktan bahsetmemiş. Bu kadar dini bütün, duadan medet uman insanlar neden allahın emrine karşı gelip tüp bebek yaptırıyorlar diye sormuş. Cevabı ben de veremedim. Uzun uzun düşünülmesi gereken karmaşık bir konu.
Ama benim de kafamı kurcalayan şeyler var. Mesela evlat edinilmeyi bekleyen onlarca çocuk varken insanlar neden binlerce lirayı tüp bebek için harcar? Evlat edinip evladının geleceği için harcasa o elindeki parayı daha mantıklı ve daha hayırlı değil mi?
Hersey gönlünce olsun xperiaZ , Mune`nin talimati üzerine bu konulara girmiyecegiz.
Istegim, burayi gercekten cocuk istemeyen bayanlar takip etse daha memnun olacagim, zira cocuk hasretiyle yanan tutusan üyeler, her söyledigimiz sözü tartiya alacaksa o zaman burada kendimizi özgür hissedemeyiz bizlerde.
Arkadaslar, cok takip edildigini biliyorum bu topigin, ama baslikta yazdigim gibi, cocuk istemeyen bayanlarinda bir alani olsun istedik.
Tüp bebek esnasinda veya dua etme esnasinda veya sogan kabugu kürü yapipda, bu topigi takip etmek dogru degil.
Biz burada gercekten cocuk istemeyen kadinlariz. Yani daha aciklayici yazayim : dogum yapabilen ama cocuk istemeyen, dogurmayi kendi özgür iradesiyle rededen kadinlar. Bu olay baskalari icin travmatik bir nedene yol acabilir.
Yeterince cocuk, dogurma, her ay anneleri, dualar vs. vs. bölümler var.
Bizi, cocuk isteyenler lütfen takip etmesin.
Her zaman söylüyoruz, Allah herkese istedigi ve arzuladigi hayati yasatsin. Amiiinnnnn !!!
Buda ispati, bu mesaji 27.ekim 2014 yazmisim, yani cocugu olmayacagi kesinlesmis kadinlara hitap ediyorum.Özellikle doguramayan kadinlarmiza sunu söylemek istiyorum : hayatta mutlu olmak icin illada cocuk lazim degil. Madem her seyi denediniz yinede olmuyorsa, bilinki önemli olan hayat arkadasiniz, ona sarilip hayatinizi güzel yasayin.
Her kadin doguracak diye mecburiyet yok.
Peki tamam, o kalpler benim kalbimi yumuşattıYeni yılın kutlu olsun canım benim :) happy new year :) bütün dillerde kutluyorum yeni yılını
Hersey gönlünce olsun xperiaZ , Mune`nin talimati üzerine bu konulara girmiyecegiz.
Istegim, burayi gercekten cocuk istemeyen bayanlar takip etse daha memnun olacagim, zira cocuk hasretiyle yanan tutusan üyeler, her söyledigimiz sözü tartiya alacaksa o zaman burada kendimizi özgür hissedemeyiz bizlerde.
Arkadaslar, cok takip edildigini biliyorum bu topigin, ama baslikta yazdigim gibi, cocuk istemeyen bayanlarinda bir alani olsun istedik.
Tüp bebek esnasinda veya dua etme esnasinda veya sogan kabugu kürü yapipda, bu topigi takip etmek dogru degil.
Biz burada gercekten cocuk istemeyen kadinlariz. Yani daha aciklayici yazayim : dogum yapabilen ama cocuk istemeyen, dogurmayi kendi özgür iradesiyle rededen kadinlar. Bu olay baskalari icin travmatik bir nedene yol acabilir.
Yeterince cocuk, dogurma, her ay anneleri, dualar vs. vs. bölümler var.
Bizi, cocuk isteyenler lütfen takip etmesin.
Her zaman söylüyoruz, Allah herkese istedigi ve arzuladigi hayati yasatsin. Amiiinnnnn !!!
Hayir o mesaji düzeltmeme gerek yok zira, tibbi yönden olmadigini anlayip ama yinede hayata küsmeyen, mutlu olmayi arzulayanlarin yanliz olmadigini gösteren bir cümle o.
Herhalde bir yanlis anlama var burada. Yani tibbi yönden artik kesin imkansiz denilen kadinlarinda bize katilmasini isterim.
Mesela sen daha 25-27 yaslari arasinda bir bayansin, senin illaki bir cocugun olacak, öyle veya böyle o zaman bu topigi takip etmen sana hic bir faydasi yok. Daha cok kafani karistiracak.
Ben gercekten cocuk istemeyen ve / veya gercekten artik tibben asla mümkün olmadigini bilen fakat hayata bizimle birlikte dört elle sarilmasini istedigimiz üyeleri burada görmek istiyorum veya istiyoruz.
Yinede tesekkürler belki su yapilabilir madem öneride bulundun, ortayi bulalim bari :
Not: burasi cocuk sahibi olmayan ( tibbi yönden kesin olan ve asla mümkün olmadigini kabul eden ve / veya bilincli olmak istemeyen ) tüm kadinlarin sohbet alani.
Ben bu topikte birkac dusuncemi paylasmistim. Anne olmayı düşünmüyorum diye. Ayni zamanda sogan kuru yapiyordum ve o topikleri de takip ediyordum . Adet olamiyordum ve duzene girmesi için kür yapmistim. Bu lafinizi uzerime alindim ve üzüldüm şu an.
Yahu ben de yaptım soğan kürü. Çikolata kistim vardı asla kuculmez dedikleri bitti gitti. Faydasını da gördüm yani. Burda olay bitkisel tedavi değil ki, ilaç dediğimiz şey de bitkilerden üretiliyor sonuçta. Dua edip hamile kalmaya ya da doktora gidip sorununa çözüm aramadan soğan kuruyle hamile kalmaya çalışanlara yazmış olivia.
Bu kadar alıngan olmaya gerek yok.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?