İkilemdeyseniz, zaten hani o biyolojik saat dedikleri olay gelir sizi bulurselam, bende aslinda eskilerden sayilirim ama kac senedir yazmiyorum sadece arada bi yorumlari okuyorum.
bende aslinda cocuk icin hazir degilim ama nedense insanin üstünde bi baski olusuyo sanirim cevreden dolayi.. bana kalsa bi kac sene daha hatta hic yapmam belkide. hazir degilim..
bencede cocuksuz hayat daha güzel,... zaten suan bile insan kendine zar zor bakiyo zaman ayiriyo..cocuk olunca nasil olcak bilmiyourm..ama bazende diyorumki ay bende mi yapsamm... cok tatli oluyolar :) sonra geri cayiyorum..
Ancak arada büyük bir fark var, sizin çocuğunuz olmamış. Yani öyle yazmışsınız, benim anladığım denemişsiniz ve olmamış, öyle değil mi? (yanlışım varsa düzeltin lütfen) Sonradan olmuş, bahtıyla tahtı güzel olsun.10 yıl cocugumuz olmadı. olmasada olur mutluyum dedım ama ılerde pısman olmamak ıcın bır deneme yapacagım dedım tup bebek yaptık tuttu. 1 kızım var dunyam degıstı. sun 2. 3. fılan bıle dusunuyorum o kdr guzel duyguki ınsanın yaptıkca yapası gelıyor. ama tabı bır tercıhtır. bende o kdr cocuk dıye yanıp tutusan bı akdın degıldım aman onun bezıne verıcegım parayla tatıle cıkarım derdım. sızı anlayabiliyorum. siz cocuklu kadınlar yazmasın demıssınız ama bir zamanlar sızın gıbı dusundugum ıcın bı yazayım dedım
Doğanın dengede kalması daha doğrusu dengesine kavuşması için insanların kökten yok olması lazım. Neydi o gorilin adı, işaret dilini kullanarak "insanları seviyorum, ama insanlar aptal. Doğa elden gidiyor, çok acilen bir şeyler yapılması lazım" demişti. Düşün, bir hayvan bunları anlattı işaret diliyle.Inankavun kokusu bende hic jinekoloji ile hic lgilenmedim, ünide dersleri gördük ama unuttum bile. Demekki ilgin yoksa cabuk unutuyorsun.
Bazen okuyorumda yok esi azospermi olan yok bilmem ne, vallahi bravo diyorum ne azimmis hey Masallah.
Insanlar bu hayatta degisik degisik olmaliki doga kanunu dengede kalsin
İnsanların rahatsızlığından dolayı çocuğu olmaz amenna ama bile bile çocuk yapmamak...onsuzda mutlu olurum demek okadar yanlışki bence...Ben bir yıl erteledim şimdi kızıyorum neden hemen düşünmedi diye.Tarifi imkansız sadece yaşanması lazım.Evlat sevgisi bi tatlı bi tatlı...İşteyim şuan nasıl özlüyorum onu
kk'da dualarla,zikirlerle,dileklerle,adını daha önce duymadığım ve şuanda dahi aklıma getirip buraya yazamadığım tıbbi tekniklerle ne çok insanın hamile kalmaya çalıştığını ilk kez bu sitede gördüm şahit oldumGünaydin herkese, hepmizin yeni yili kutlu ve mutlu olsun. 2016 senesinin ilk yazisi tabiki bu topikde olmali diye düsündüm.
Dikkatimi cekti, sizlerle paylasmak istiyorum : Bakin hayat ne kadar celiskili, birileri Hz. Ibrahim dualari yapip cocuk sahibi olmak istiyor, birileri zaten dua ile olamayacagini, bunun sadece doganin kanunlari geregi ( daha derinlere inmeyecegim ) gerceklestigini biliyor.
Ama olsun yine bir umut, umutsuz yasayamazmis insanlar.
Sadece üzüldügüm kandirildiklari, yani bosuna harcanan enerji, bosuna kalpten inanilan ümit, bosuna kendisini bu konuya odaklamak ve sonra oda olmayinca gelsin tüp bebekler.
Ben sahsen tüp bebekleri doga kanununa aykiri görüyorum. Belki Allah, bazi kadinlarin dogum yapma yetenegini elinden aliyor ki, anne ve babasiz olan bir bebegi evlatlik alsin. Yani doganin kanunu islesin.
Ama biz insanlar neyi doga kanununa göre yapiyoruzki ? Hersey bizim istedigimiz gibi olmali, Allahin bize sundugu tüm doga kanunlarini yikip, teknoloji ile istedigimizi elde ediyoruz.
Yeri geldiginde Allah`a inaniyor, yeri geldiginde onun bize yazdigi alin yazisini kabul etmeyip, teknolojinin sundugu tüm imkanlari son raddesine kadar kullaniyoruz.
Ben doga kanununa müdahale eden bu teknolojiyi red ediyorum. O kadar aile sevgisi yoksun cocuklar varken dünyada, onlari göz ardi edip, kendi bebegini teknoloji sayesinde dogaya aykiri dogurmak yegleyen kadinlar dilerim doganin dengesini bozmazlar.
Bu benim sahsi görüsüm, eger ben gercekten cocuk isteseydim ve cocugum olmasaydi bu yolu sececegimi cok iyi biliyorum. Dünyada bu kadar cok cocuk varken, teknoloji sayesinde üretilen yeni bir cocuk, beni mutlu etmezdi. Yaptigim herseyin bir doga ile dengesine hep dikkat ederim. Dilerim hepimiz her konuda ne olursa olsun doganin dengesini bozmadan yapariz dilegi ile 2016 basliyorum. Sevgiler ...
Çocuk istiyor fakat sahip olamıyorum başlığınızı da uzun süredir takip ediyorum çocuksuz da hayat Güzel olabilir diye bir fikre inanmaya ihtiyacım olduğundan. daha öncesinde biri iki kere yazdığım da olmuştu "çocuğum var çok mutluyum iyi ki var bigün pişman olacaksınız vs "diye yazan bir arkadaşa cevaben.
Ancak şu Son Mesajlar bana samimiyetsizliğinizi gösterdi. Edilen dualara boşa harcanan enerji demek, çocuk sahibi olmayı seçmiş insanları yargılamak (bence aslında mutlu değiller safsataları), edilen duaya boşa harcanan enerji dedikten sonra tüp bebeğin kadere isyan olduğu gibi karmaşık bir fikir oluşturmak , teknolojinin nimetlerinden faydalanmayı Allaha inançsızlıkla bağdaştırmaya çalışmak , çocuk sahibi olmuş insanların bu topik hakkında olumsuz konuşmasına dayanamazken kalkıp çocuk isteyenlerin topiklerini gezmeniz ve basit mahalle kadını esasında dedikodular
Kısaca samimi değil ve çok çok basit geldiniz. Topikten ayrılıyorum ve sizin çocuk sahibi olmak istemeyişinizin Allahın yüce takdiri olduğunu düşünüyorum Doğal seleksiyondemekki sizden doğacak çocuklar hayırlı olmayacakmış ki Allah içinize bu hasreti koymamış
Size bol dedikodular dilerim. Hoşçakalın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?