cocuk sahibi olmadanda cok mutlu hayatini yasayan kadinlar :)))

selam, bende aslinda eskilerden sayilirim ama kac senedir yazmiyorum sadece arada bi yorumlari okuyorum.

bende aslinda cocuk icin hazir degilim ama nedense insanin üstünde bi baski olusuyo sanirim cevreden dolayi.. bana kalsa bi kac sene daha hatta hic yapmam belkide. hazir degilim..
bencede cocuksuz hayat daha güzel,... zaten suan bile insan kendine zar zor bakiyo zaman ayiriyo..cocuk olunca nasil olcak bilmiyourm..ama bazende diyorumki ay bende mi yapsamm... cok tatli oluyolar :) sonra geri cayiyorum..

İkilemdeyseniz, zaten hani o biyolojik saat dedikleri olay gelir sizi bulur
Çevrenin baskısını hiçbir şekilde önemsemeyin, çocuk yap diye de olabilir bu baskı aman sakın yapma diye de olabilir. Sonuçta doğuracak olan siz, bakacak olan siz, hayatı bir şekilde değişecek olan siz.
Zaten bir kaç sene demişsiniz, belki o zamana tam bir kararınız oluşur.

10 yıl cocugumuz olmadı. olmasada olur mutluyum dedım ama ılerde pısman olmamak ıcın bır deneme yapacagım dedım tup bebek yaptık tuttu. 1 kızım var dunyam degıstı. sun 2. 3. fılan bıle dusunuyorum o kdr guzel duyguki ınsanın yaptıkca yapası gelıyor. ama tabı bır tercıhtır. bende o kdr cocuk dıye yanıp tutusan bı akdın degıldım aman onun bezıne verıcegım parayla tatıle cıkarım derdım. sızı anlayabiliyorum. siz cocuklu kadınlar yazmasın demıssınız ama bir zamanlar sızın gıbı dusundugum ıcın bı yazayım dedım

patisga cok tesekkürler, burayi renklendirmissin resmen karikatürlere cok güldüm hepsinin bir dogruluk payi var.
Bizi anlayan herkes yazsin tabiki nix , önemli olan empati kurabilmek.
Cocugum olmadigi halde kendime zaman ayirmaya zorlandigim bu hayatimda, hala daha yapmak isteyip yapamadigim seyler var. Demekki herkesin hayattan almak istegi degisik kizlar.

Ancak arada büyük bir fark var, sizin çocuğunuz olmamış. Yani öyle yazmışsınız, benim anladığım denemişsiniz ve olmamış, öyle değil mi? (yanlışım varsa düzeltin lütfen) Sonradan olmuş, bahtıyla tahtı güzel olsun.
Bu başlıkta toplananların bir çoğu ise denemiyor bile Kimimiz belki de kısırız ama haberimiz bile yok
Sizin için mutlu olduğum kısım, olmasa da mutluyum diyebilmişsiniz, kendinizi harap etmemişsiniz, ne bileyim evliliğinizi zehir etmemişsiniz olmuyor diye. Maalesef sitede çok var olmadığı için üzülüp perişan olan Dilerim ki en kısa sürede bu üzüntüleri son bulur. Lütfen siz de o pozitifliğinizi hiç kaybetmeyin, hayata hep öyle olumlu bakmaya devam edin. Bu güzel davranış çocuğunuza da geçer.

Bu siteye girmeye başladığımdan beri, kadın olduğum halde bilmediğim çok şey çıktı. İlgim de yok ya, yumurtlama tarihi nedir, nasıl hesaplanır bilmiyordum Hala bilmediğim ise bat ve sat tarihleri, adet döngüsü ile ilgili bir şey anladığım kadarıyla.

Çocuk isteyenler o yumurtlama zamanlarında eşine yaklaşır, ben bucak bucak kaçıyorum kaza maza olmasın diye.

Herkesin derdi, isteği bir başka işte. Yeter ki isteklerimize ve dertlerimize empati kurmasını bilelim, geri hallolur.

Inan kavun kokusu bende hic jinekoloji ile hic lgilenmedim, ünide dersleri gördük ama unuttum bile. Demekki ilgin yoksa cabuk unutuyorsun.
Bazen okuyorumda yok esi azospermi olan yok bilmem ne, vallahi bravo diyorum ne azimmis hey Masallah.
Insanlar bu hayatta degisik degisik olmaliki doga kanunu dengede kalsin

Doğanın dengede kalması daha doğrusu dengesine kavuşması için insanların kökten yok olması lazım. Neydi o gorilin adı, işaret dilini kullanarak "insanları seviyorum, ama insanlar aptal. Doğa elden gidiyor, çok acilen bir şeyler yapılması lazım" demişti. Düşün, bir hayvan bunları anlattı işaret diliyle.

İnsanların rahatsızlığından dolayı çocuğu olmaz amenna ama bile bile çocuk yapmamak...onsuzda mutlu olurum demek okadar yanlışki bence...Ben bir yıl erteledim şimdi kızıyorum neden hemen düşünmedi diye.Tarifi imkansız sadece yaşanması lazım.Evlat sevgisi bi tatlı bi tatlı...İşteyim şuan nasıl özlüyorum onu

İşte o sizce yanlış, şimdi biz gelsek size "çocuk yapmak çok yanlış" desek bu sizin fikirlerinizi ya da hislerinizi değiştirir mi? Hayır değil mi?
Peki gelip çocuk sorumluluğunun olması bi güzel bi güzel desek hoşunuza gider mi? Sanırım bu da hayır.
Bu yüzden sizi anneler vs başlıklarına yöneltsek? Çünkü ne biz sizi anlayabiliriz ne de belli ki siz bizi.
Çocuğunuza uzun, sağlıklı ömürler, size de iyi geceler dilerim.

Günaydin herkese, hepmizin yeni yili kutlu ve mutlu olsun. 2016 senesinin ilk yazisi tabiki bu topikde olmali diye düsündüm.
Dikkatimi cekti, sizlerle paylasmak istiyorum : Bakin hayat ne kadar celiskili, birileri Hz. Ibrahim dualari yapip cocuk sahibi olmak istiyor, birileri zaten dua ile olamayacagini, bunun sadece doganin kanunlari geregi ( daha derinlere inmeyecegim ) gerceklestigini biliyor.
Ama olsun yine bir umut, umutsuz yasayamazmis insanlar.
Sadece üzüldügüm kandirildiklari, yani bosuna harcanan enerji, bosuna kalpten inanilan ümit, bosuna kendisini bu konuya odaklamak ve sonra oda olmayinca gelsin tüp bebekler.
Ben sahsen tüp bebekleri doga kanununa aykiri görüyorum. Belki Allah, bazi kadinlarin dogum yapma yetenegini elinden aliyor ki, anne ve babasiz olan bir bebegi evlatlik alsin. Yani doganin kanunu islesin.
Ama biz insanlar neyi doga kanununa göre yapiyoruzki ? Hersey bizim istedigimiz gibi olmali, Allahin bize sundugu tüm doga kanunlarini yikip, teknoloji ile istedigimizi elde ediyoruz.
Yeri geldiginde Allah`a inaniyor, yeri geldiginde onun bize yazdigi alin yazisini kabul etmeyip, teknolojinin sundugu tüm imkanlari son raddesine kadar kullaniyoruz.
Ben doga kanununa müdahale eden bu teknolojiyi red ediyorum. O kadar aile sevgisi yoksun cocuklar varken dünyada, onlari göz ardi edip, kendi bebegini teknoloji sayesinde dogaya aykiri dogurmak yegleyen kadinlar dilerim doganin dengesini bozmazlar.
Bu benim sahsi görüsüm, eger ben gercekten cocuk isteseydim ve cocugum olmasaydi bu yolu sececegimi cok iyi biliyorum. Dünyada bu kadar cok cocuk varken, teknoloji sayesinde üretilen yeni bir cocuk, beni mutlu etmezdi. Yaptigim herseyin bir doga ile dengesine hep dikkat ederim. Dilerim hepimiz her konuda ne olursa olsun doganin dengesini bozmadan yapariz dilegi ile 2016 basliyorum. Sevgiler ...

kk'da dualarla,zikirlerle,dileklerle,adını daha önce duymadığım ve şuanda dahi aklıma getirip buraya yazamadığım tıbbi tekniklerle ne çok insanın hamile kalmaya çalıştığını ilk kez bu sitede gördüm şahit oldum
ve dün akşam bir çok evlat isteyen hamile kalmaya çalışan insanların topiklerine uğradım onlar için iyi dileklerde bulunduktan sonra (kalben) eşime dedim ki;belki de Rabbim onlar için böylesinin daha hayırlı olacağını düşünüyor belki dünyaya getirecekleri evlat bu dünyada hayırlı işler yapmayacak biliyor ya da başka türlü şeyler..vesselam ben zaten karakterim gereği bişey olmuyorsa çokta zorlama taraftarı değilim Rabbim cümlemizin hakkında hayırlısını nasip etsin.
nitekim aynı şeyleri düşünmüşüz.

başlığı açan hanımefendi gayet kibar bir dille başlığın çocuk sahibi olmayı düşünmeyen hanımlar için açıldığını anlatmış. zaten kadınlar kulübünde yüzlerce başlık var çocuklar, bebekler ve hamilelikle ilgili. ama bazı çocuklu hanımlar bu başlıkta bile ego tatmininden geri kalmamış. kadıncağız başlığı açar açmaz "iki çocuğum var, çok da mutluyum bu duyguyu siz de tadın" diye yazmışlar... çocuğun varsa git çocuk başlığına yaz, anla işte burası çocuk başlığı değil. herkes seninle aynı düşüncede olmak zorunda değil. herkes çocuk sevmek zorunda değil. herkes anneliğin kutsal ve mucizevi olduğunu düşünmek zorunda değil. bırak hemfikir insanlar bir başlık altında toplansın, arkadaşlık kursun. bir şeyin de dışında kal çocuğunla beraber.

ısrar kıyamet bu başlıkta vakit geçiren çocuklu kadınların çocuk yapma kararlarından dolayı pişmanlık duyduğunu düşünüyorum artık ben... asla yüzleşemeyecekleri bazı gerçekleri birilerinin dillendirmesini istemiyorlar.

bakın zamanı gelince çocuk isteyen biri olarak böyle düşünmeye başladım hakkınızda. bence rahat bırakalım insanları, kk türkiye'nin en kapsamlı forumlarından biri, çocuğunuzun ne kadar da muhteşem olduğunu, anneliğin ne kadar da mucizevi olduğunu anlatmak için yüzlerce başlığa sahipsiniz. inadına inadına buraya yazmak saygısızlık oluyor artık.

mutlu, huzurlu insan bunca ispat çabasında olmaz. bu başlıkta çocuklu kadınların ısrarla ne kadar da mutlu olduklarından bahsetmeleri, kendilerini kanıtlamaya çalışmaları beni çocuk fikrinden soğutuyor çünkü için için mutsuzluklarını hissediyorum.

kendilerini kanıtlamak için gösterdikleri bu olağanüstü çaba hayra alamet değil. hani bazı çiftler vardır, facebook'ta, instagram'da adeta şov yaparlar, sürekli ne kadar aşık olduklarından bahseder, yüzlerce binlerce mutluluk pozu eklerler ama aslında sürekli kavga ederler evlerinde, huzursuz çalkantılı ilişkileri vardır... işte bu başlıkta uzuuuun uzuuuun anneliğin mucizesinden ve saadetlerinden bahseden hanımlar hakkında aynı şeyi düşünüyorum ve bu beni yaralıyor. çünkü ben çocukları seviyorum, bir gün çocuk sahibi olmak istiyorum ama böyle bir kadına dönüşmek istemiyorum.

kısacası yaptığınız şey çocuk isteyen insanı bile çocuk fikrinden soğutuyor hanımlar.

D dragongirl cok tesekkür ederim. Inan kalbimin yükünü hafifletin desem.
Ayni düsüncelerdeyim seninle.

ben teşekkür ederim. siz bu konuya yazan herkese karşı çok nazik davranmışsınız ama bazı hanımlar çok anlayışsız

Çocuk istiyor fakat sahip olamıyorum başlığınızı da uzun süredir takip ediyorum çocuksuz da hayat Güzel olabilir diye bir fikre inanmaya ihtiyacım olduğundan. daha öncesinde biri iki kere yazdığım da olmuştu "çocuğum var çok mutluyum iyi ki var bigün pişman olacaksınız vs "diye yazan bir arkadaşa cevaben.
Ancak şu Son Mesajlar bana samimiyetsizliğinizi gösterdi. Edilen dualara boşa harcanan enerji demek, çocuk sahibi olmayı seçmiş insanları yargılamak (bence aslında mutlu değiller safsataları), edilen duaya boşa harcanan enerji dedikten sonra tüp bebeğin kadere isyan olduğu gibi karmaşık bir fikir oluşturmak, teknolojinin nimetlerinden faydalanmayı Allaha inançsızlıkla bağdaştırmaya çalışmak, çocuk sahibi olmuş insanların bu topik hakkında olumsuz konuşmasına dayanamazken kalkıp çocuk isteyenlerin topiklerini gezmeniz ve basit mahalle kadını esasında dedikodular

Kısaca samimi değil ve çok çok basit geldiniz. Topikten ayrılıyorum ve sizin çocuk sahibi olmak istemeyişinizin Allahın yüce takdiri olduğunu düşünüyorum Doğal seleksiyon demekki sizden doğacak çocuklar hayırlı olmayacakmış ki Allah içinize bu hasreti koymamış

Size bol dedikodular dilerim. Hoşçakalın

Yazdıklarınıza kendimce katılmıyorum. Tahminim hassas bir dönemde olduğunuz. Belki şu sıralar dualarla hamilelik testi yapıyorsunuz, inş. ayın bilmem kaçında adet olmam diyorsunuz ve ondan zayıf noktanızdan vurulup farklı anladınız.

Misal ben de çocuk sahibi olmak için, tedavi ücretlerini ödemek için yüklü miktarda kredi çekenleri, arabalarını, evlerini satanları gördüm/duydum. Borç harç içine (yüklü miktardaki) neden çocuk getirilmek istenir ki? Çocuk rızkıyla gelir lafı sadece laftır, aslı astarı yoktur. Hani insan der ki Allah'ın hakkı 3tür, denerim ben; elbette kim karışır (ki sanırım 3 kere denemek bile ciddi bir tutar), ama yokluğa düşecek kadar para saçmaktansa hayırlısı buymuş, biz de evlat edinelim diye düşünmek neden ters ya da yanlış olsun ki?

Bol dedikodu dilemişsiniz bizlere ama ben mi kaçırdım acaba, kimin dedikodusu yapılmış şimdiye kadar?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…