• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

cocuk sahibi olmadanda cok mutlu hayatini yasayan kadinlar :)))

Cok güzel bir yorum, cok cok tesekkür ederim ayzeze ayzeze . Ilk önce anali babali, saglikli mutlu yillar diliyorum bebeginizle :KK68:
Iste ben o sorumlulugu almaya hic niyetim yoktu, eeee zaten cocuk istemiyorum, esim benden daha fazla istemiyor, arabalarimiz altimizda, istedigimiz yere tatile gidebiliyoruz, mesleklerimiz var. Amaaaaannnnnnn cocukda olmayiversin. Hersey olacak diye bir kural yok. Birseyde eksik olsun hayatimda istedim :KK51:oda cocuk ve cok mutluyum bu kararimdan, esimle her zaman sarmas dolas mutlu, eglenceli yasiyoruz, cocugu ne yapacagim Allah askina ?
Zaten o kadar sabrimda yok, birde istedigim gibi olmama riskide var karekteri yani, aman aman ben almiyayim ama Allah tüm isteyenlere versin.

Geçmiş sayfalara baktım da bazı arkadaşlar siz böyle düşünüyosu nuz dşye nerdeyse sizi suçlayacak hale gelmişler nedense. Farklı görüşlerde olan, hayatın farklı noktalarından zevk almasını bilen insanlar neden eleştirilir anlamıyorum. Bu ülkede çocuk doğurduktan sonra pişman olan çok kişi var. Bu pişmanlı evlat sahibi olmaktan değil asla. Evlat sahibi olmanın verdiği sorululuktan. Bu sorumluluğu bu yükümlülüğü kaldıramayan çok fazla var maalesef. Siz olumsuz eleştirilere kulak asmayın. Ve hayatın neresinden tad almak istiyorsanız oraya odaklanın:)

çevremdeki herkes şaşırıp ilerde istersin, neden istemeyesin vs. demekteler.. hayır size ne oluyor ki sanki her çift, her kadın cocuk sahibi olmak zorundaymış gibi bunu istemeyen bireylere ağır ithamlarda bulunuyor, sorumsuzluk ile yaftaliyorlar.bunu yapmalarındaki amaçları ne anlamıyorum. kendi cocuklarını çok iyi yetiştirdiklerini mi düşünüyorlar, bir cocuk, bir insan yetiştirmek icin sahip oldukları kapasiteyi bile astılar sanki ve mukemmeller sanki. bu yetmiyor ve mükemmelliği başkalarıyla da paylaşmak istiyorlar, çocuklar ile övünüyorlar. ama bu, çocuğu toplum icinde yalnız bırakmadan, bir ergen ya da yetiskin olmadan önceki evreyi kapsıyor yalnızca. onemli olan, bu vakitteki çocuğu ya da yetişkini gözlemlemek. sorumluluk almamış ve kişisel bakıma muhtaç bir canlı ile övünmek olmamalı soz konusu olan.

benim acımdan birçok seyden vazgeçerek bir bireye kendini adamak o kadar kolay verilecek bir karar degil. kişinin kendine karsi sorumluluklarıni belli bir ölçüde tamamlamasi gerekiyor bence bunun icin. kendi bir doygunluga ulaşmış olmalı ki, çocuğa karsi kendinden bağımsız maksimum bir verim ile ebeveyn olabilsin. cocuk yetiştirmek, faydalı bir insan haline getirmek, mümkün olduğunca cok fazla bilgi ve tecrübe depolamasına sebep olmak, ahlak bilincini aşılamak ise.. cok buyuk bir is.

o yuzden iki uc zeka gelişim seti, uc beş de parmak kasları gelişimini hızlandıran zimbirtilardan alıp çocuğu yetiştirdiğini düşünmek saçma.sırf yaşlanınca yalnız kalmamak, ebeveynleri ve çevreyi memnun etmek hatta oyle ki bak biz sizden once cocuk sahibi olduk havalarına girmek icin arkadaslarınıza karsi, ornekler çoğaltılabilir, cocuk sahibi olmanın yine bir manası yok.
ama oyle mi? degil. cocuk sahibi olmak istemeyen kadın, onların gözünde dünyevi zevklerinden vazgeçememiş, kariyer manyağı ya da olmasa bile bir fiziksel sorunu oldugunu düşündükleri, sorumsuzluk ve sevgisizlik ile yaftaladıkları biri haline geliyor. sorumsuz diyorlar, laflara bakın siz. anne olmak dünyadaki tek geçer sorumluluk unsuru cunku. keske her anne bunun bilincinde olsa da saldım çayıra mevlam kayıra düsturu içine girmese.

cocuk doğurmak marifet degil, onemli olan layıkıyla yetiştirmek. yalnız başınıza degil, baskalarına emanet ederek degil, gereklilikleri ve potansiyeli mevcut cocuk yetiştirme ortamında yaratan bir anne-babaya ihtiyaç var. onemli olan, marifet olan sey bu. yoksa her kadın cocuk doğurma yetisine sağlığı elverdiği sürece vakıf zaten. sorun, bunu layıkı ile yapabilecek misin, orada başlıyor haliyle.

çevremdeki herkes şaşırıp ilerde istersin, neden istemeyesin vs. demekteler.. hayır size ne oluyor ki sanki her çift, her kadın cocuk sahibi olmak zorundaymış gibi bunu istemeyen bireylere ağır ithamlarda bulunuyor, sorumsuzluk ile yaftaliyorlar.bunu yapmalarındaki amaçları ne anlamıyorum. kendi cocuklarını çok iyi yetiştirdiklerini mi düşünüyorlar, bir cocuk, bir insan yetiştirmek icin sahip oldukları kapasiteyi bile astılar sanki ve mukemmeller sanki. bu yetmiyor ve mükemmelliği başkalarıyla da paylaşmak istiyorlar, çocuklar ile övünüyorlar. ama bu, çocuğu toplum icinde yalnız bırakmadan, bir ergen ya da yetiskin olmadan önceki evreyi kapsıyor yalnızca. onemli olan, bu vakitteki çocuğu ya da yetişkini gözlemlemek. sorumluluk almamış ve kişisel bakıma muhtaç bir canlı ile övünmek olmamalı soz konusu olan.

benim acımdan birçok seyden vazgeçerek bir bireye kendini adamak o kadar kolay verilecek bir karar degil. kişinin kendine karsi sorumluluklarıni belli bir ölçüde tamamlamasi gerekiyor bence bunun icin. kendi bir doygunluga ulaşmış olmalı ki, çocuğa karsi kendinden bağımsız maksimum bir verim ile ebeveyn olabilsin. cocuk yetiştirmek, faydalı bir insan haline getirmek, mümkün olduğunca cok fazla bilgi ve tecrübe depolamasına sebep olmak, ahlak bilincini aşılamak ise.. cok buyuk bir is.

o yuzden iki uc zeka gelişim seti, uc beş de parmak kasları gelişimini hızlandıran zimbirtilardan alıp çocuğu yetiştirdiğini düşünmek saçma.sırf yaşlanınca yalnız kalmamak, ebeveynleri ve çevreyi memnun etmek hatta oyle ki bak biz sizden once cocuk sahibi olduk havalarına girmek icin arkadaslarınıza karsi, ornekler çoğaltılabilir, cocuk sahibi olmanın yine bir manası yok.
ama oyle mi? degil. cocuk sahibi olmak istemeyen kadın, onların gözünde dünyevi zevklerinden vazgeçememiş, kariyer manyağı ya da olmasa bile bir fiziksel sorunu oldugunu düşündükleri, sorumsuzluk ve sevgisizlik ile yaftaladıkları biri haline geliyor. sorumsuz diyorlar, laflara bakın siz. anne olmak dünyadaki tek geçer sorumluluk unsuru cunku. keske her anne bunun bilincinde olsa da saldım çayıra mevlam kayıra düsturu içine girmese.

cocuk doğurmak marifet degil, onemli olan layıkıyla yetiştirmek. yalnız başınıza degil, baskalarına emanet ederek degil, gereklilikleri ve potansiyeli mevcut cocuk yetiştirme ortamında yaratan bir anne-babaya ihtiyaç var. onemli olan, marifet olan sey bu. yoksa her kadın cocuk doğurma yetisine sağlığı elverdiği sürece vakıf zaten. sorun, bunu layıkı ile yapabilecek misin, orada başlıyor haliyle.

Yapmış olduğunuz yorumlara kesinlikle katılıyorum. Çocuğu erken yürüdü, ya da erken konuştu diye kendini mükemmel anne ve mükemmel kadın ilanlar edenler çoook fazla. Halbu ki o çocuk ergenliği geldiği zaman ya da 20 li yaşlarda sahip olduğu kişiliklere bakınca çok da bocaladıklarını anlıyorlar. Maalesef bu ülke de çocuk sahibi olmak istemeyen kadına nedense hep bir önyargı hep bir eleştiri mevcut. kadın kadına dayanışma ve anlayış içinde olmamaız gerekirken hep diğer kadınları hor görmek hep eleştirme içindeyiz maalesef. keşke böyle olmasak.

Ben evlenmeden önce kuzenimi eşi, çok geç olmadan evlen-çocuk doğur falan derdi. O zaman kendisinin 2 yalşnda kızı vardı. Kendisini mükemmel anne ilan etmişti resmen. B,r gün dayanamadım ya dedim çocuğa zaten günde 12 saat babane bakıyo. Geri kalan zamanda da uyuyo dedim. Sen burda hangi aşamada mükemmel anne ilan ettin dedim. Sürekli çocuktan şikayet edip duruyodu. Madem bu kadar şikayet ediyosun çocuk yapmıcaktın o zaman dedim. Madem yaptın o zaman şikayet etmicekssin.

Yapmış olduğunuz yorumlara kesinlikle katılıyorum. Çocuğu erken yürüdü, ya da erken konuştu diye kendini mükemmel anne ve mükemmel kadın ilanlar edenler çoook fazla. Halbu ki o çocuk ergenliği geldiği zaman ya da 20 li yaşlarda sahip olduğu kişiliklere bakınca çok da bocaladıklarını anlıyorlar. Maalesef bu ülke de çocuk sahibi olmak istemeyen kadına nedense hep bir önyargı hep bir eleştiri mevcut. kadın kadına dayanışma ve anlayış içinde olmamaız gerekirken hep diğer kadınları hor görmek hep eleştirme içindeyiz maalesef. keşke böyle olmasak.
toplum tarafından bize hep böyle kafalarımıza kafalarımıza kazındı malesef.
biz de ona göre davranıyoruz. yani kendilerini aşıp sınırlarını aşıp bizim gibi düşünemeyenler. topluma uyuyor.

benim ki de sizinkinin tam tersi bir durum..
evlendikten 2 ay sonra hamile kaldım yaşım 24.
etrafımdaki herkes sürekli konusuyor çok erken niye bikaç sene beklemedin, hayatını yaşasaydın gezip tozsaydın, hayatını kararttın vs.....
bazen çok bunaltıyolar ve size ne diye bağırmak istiyorummm..benim hayatım genç anne olmak istedim bana bir yoldaş arkadaş olsun istedim eşimle olan mutluluğumu taçlandırmak istedim siz çok istiyosanız kocanzla tek yaşlanın demek istiyorum ama denmiyor tabi ..

Bugünde iş yerinde dedim, ki biz zaten öyle gezip tozan insanlar değiliz akşam evimizde haftasonu ailelerimizle vakit geçiririz nadiren sinema fln senede bir kaç kez tatile çıkarız o zamanda çocuğumla gezmek beni daha çok mutlu eder dedim. iş yerinden bi arkadaşım da siz muhafazakarlar zaten hemen evlenip çocuk yaparsınız aile dışındada bi hayatınız yok dedi... çok bozuldum gerçkten.. keşke herkes birbirinin kararlarına saygı duyabilse...

banada çocuk istememek çok garip geliyor ama iş yerinde kimseye niye yapmıyosun demiyorum herkesin mutlu olma şekli farklıdır biraz anlayış sanırım ihtiyacımız olan..

Katiliyorum çocuk olmasa da çok mutlu olunabilir aslinda amaaaa maalesef toplummm aile kisaca mahalle baskisini napcaz :(( ben 4aylik evliyim suan kafam cok rahat amaa ilerde herkesin baskisiyla nasil başedicem ki hele eşin dr cocuk istiyosa:((

Katiliyorum çocuk olmasa da çok mutlu olunabilir aslinda amaaaa maalesef toplummm aile kisaca mahalle baskisini napcaz :KK43:( ben 4aylik evliyim suan kafam cok rahat amaa ilerde herkesin baskisiyla nasil başedicem ki hele eşin dr cocuk istiyosa:KK43:(
merhaaba
çocuk istemek yada istememek herkesin kendi karari
herkes bir yaratilmami^kimisi anaçtir kimisi deildir vs
yukarda yazmislar esimde bende istemiurouz diye ne guzel ortak bi karar

amaa iki taraftan biri çocuk istiyorsa ortada buyuk bi sorun var demekdir, kersinlikle istemiyorsan bunu esinle evlenmeden once konusmaliydin
ben $ahsen esim çocuk istemiyorum asla katiyyen dese evli kalmazdim kesin ve net,anne olmak sitiyorum ve bunu onun engellemesine izin vermezdim ..
baba olmak isteyeni de engellemek çok acimasiz bisey bence ..
ilerde sorunlariniz olur illaki ama butun bunlari konusmak için çok erken sizde,daha çiçegi burnunda gelinsin sen .. zamana birak bakalim herseyi , bugunlerin tadini çikar sende
yarin ola hayrola
belki zamanla istersin, simdi erken oldugu için istemiyorsundur belki

FB_IMG_1450383503423.jpg

Üstelik ben bir de kreş ögrtmeniyim cocuklari cokkkk seviyorum ama benim mutluluk anlayisima hayata bakisima cok ter yani yillarca kendimi unutup kendimden cikip cocuk icin yasayamam....uykusuz kalmak fiziken yorgunluk en basit zorluklari ama bunlar hergun olcak ve ozaman ben diye bsey kalmiycak .... Hatta suan evlendigime bile pismanim diyebilirim

Üstelik ben bir de kreş ögrtmeniyim cocuklari cokkkk seviyorum ama benim mutluluk anlayisima hayata bakisima cok ter yani yillarca kendimi unutup kendimden cikip cocuk icin yasayamam....uykusuz kalmak fiziken yorgunluk en basit zorluklari ama bunlar hergun olcak ve ozaman ben diye bsey kalmiycak .... Hatta suan evlendigime bile pismanim diyebilirim
bak ona bisey diyemem
simdiki aklima olsa bende evlenmezdimmm:KK70::KK70:

Back