- 27 Haziran 2011
- 7.011
- 19.528
- 298
Olivia'cığım öncelikle yeni yılını kutluyorum. Senin vasıtanla tüm arkadaşların da yeni yılı kutlu olsun. Ama alıntı yaptığım mesajına katılamayacağım.Günaydin herkese, hepmizin yeni yili kutlu ve mutlu olsun. 2016 senesinin ilk yazisi tabiki bu topikde olmali diye düsündüm.
Dikkatimi cekti, sizlerle paylasmak istiyorum : Bakin hayat ne kadar celiskili, birileri Hz. Ibrahim dualari yapip cocuk sahibi olmak istiyor, birileri zaten dua ile olamayacagini, bunun sadece doganin kanunlari geregi ( daha derinlere inmeyecegim ) gerceklestigini biliyor.
Ama olsun yine bir umut, umutsuz yasayamazmis insanlar.
Sadece üzüldügüm kandirildiklari, yani bosuna harcanan enerji, bosuna kalpten inanilan ümit, bosuna kendisini bu konuya odaklamak ve sonra oda olmayinca gelsin tüp bebekler.
Ben sahsen tüp bebekleri doga kanununa aykiri görüyorum. Belki Allah, bazi kadinlarin dogum yapma yetenegini elinden aliyor ki, anne ve babasiz olan bir bebegi evlatlik alsin. Yani doganin kanunu islesin.
Ama biz insanlar neyi doga kanununa göre yapiyoruzki ? Hersey bizim istedigimiz gibi olmali, Allahin bize sundugu tüm doga kanunlarini yikip, teknoloji ile istedigimizi elde ediyoruz.
Yeri geldiginde Allah`a inaniyor, yeri geldiginde onun bize yazdigi alin yazisini kabul etmeyip, teknolojinin sundugu tüm imkanlari son raddesine kadar kullaniyoruz.
Ben doga kanununa müdahale eden bu teknolojiyi red ediyorum. O kadar aile sevgisi yoksun cocuklar varken dünyada, onlari göz ardi edip, kendi bebegini teknoloji sayesinde dogaya aykiri dogurmak yegleyen kadinlar dilerim doganin dengesini bozmazlar.
Bu benim sahsi görüsüm, eger ben gercekten cocuk isteseydim ve cocugum olmasaydi bu yolu sececegimi cok iyi biliyorum. Dünyada bu kadar cok cocuk varken, teknoloji sayesinde üretilen yeni bir cocuk, beni mutlu etmezdi. Yaptigim herseyin bir doga ile dengesine hep dikkat ederim. Dilerim hepimiz her konuda ne olursa olsun doganin dengesini bozmadan yapariz dilegi ile 2016 basliyorum. Sevgiler ...
Kimisi kendini bildiği Zamandan itibaren çocuk ister kimisi istemez. Sen istemeyen grupta olduğun için belki o insanların psikolojisini anlayamayabilirsin.
Çocuk mevzusunu geçtim bir söz vardır hani "dağ,taş duayla yerinde durur" diye. Allah'ın gözünde imkansız yoktur. Ol der ve olur. Ve bizden en imkansız şeyi bile ondan istememizi ister. O yüzden dua konusu biraz hassas. Hiç girilmese daha iyi olur diye düşünüyorum.