cocuk sahibi olmadanda cok mutlu hayatini yasayan kadinlar :)))

Olmaz mı dizlerine vura vura vah tüh deyip ayrı acırlar, görmediğinizi zannettikleri zamanlarda yanlarındakilerle konuşup birlikte acırlar hatta o da yetmez bakışlarıyla acırlar ben de onların bu acıma hallerine içimden gülerim "sen kimsin ki bana acıyacaksın be densiz. Otur da kendi haline acı". bu durum ya da başka bir durum fark etmez kendine de başkasına da acımamalı, ne haddimize haşa acımak Allaha mahsus...

Aysar_ , cok tesekkürler canim.
Bende Barecelona`daydim ve dün geldim, sizinle bunu paylasmak istememin nedeni hava atmak veya ne bileyim kötü fikirli insanlarin aklina ne geliyorsa öyle seyler degil, sadece bu hayati tam istedigim gibi, yani cocuksuz ve özgür yasiyorum.
Evet Barcelona gercekten gezmenizi ve görmenizi cok isterim, inanilmaz güzel bir sehir. Özellikle orada yasayan ( 1852 - 1926 ) Antoni Gaudi oranin en ünlü mimaridir. Yaptiklari eserler insani hayrete düsündürecek tarzda. En cokda " Sagrada Familia " bazilikasi görülmeye deger. Hani derler ya ölmeden önce görülecek yerlerden biri bence orasida öyle.

Bende hep bunu dusunurum suan icin cocuk yapma fikri yok mesela bende ilerde ne olur bilmem bazen diyorum ne yani sadece cocuk icinmi evlendim de herkes evlendin fazla uzatma cocuk yap diyor cocuk olmasa mutsuzmu olucam yani istememek cok dogal.. cocuk yapipda sorumlulugunu tasimayan sadece cocuk olsun diye yapan oyle cok kadin varki bu daha buyuk sacmalik

Sevgili Wncstr sizin icin variz burda Hayir sadece cocuk icin evlnemedim, esimle güzel bir hayat icin evlendim inan, cocuk hic aklima gelmedi bile. sevgiler

Desenize trajikomik bir durum. :) Ne garip insanlar var.Neden başka insanların hayatları onları bu kadar ilgilendiriyor dahası bunlara nasıl zaman buluyorlar anlamak mümkün değil.Başkalarının hayatlarını bu kadar didikleyeceklerine kendi hayatlarıyla ilgilenseler böylece herkes rahat eder. Dediğiniz gibi gülüp geçmek, kaale bile almamak en iyisi.Son cümlenize de gönülden katılıyorum.

Aaa bahsediyorsun diye neden hava atmak olarak yada farklı birşey düşünelim ki ? İçin rahat olsun, biz seni biliyoruz Olivia.İnsan tabi sevdiği insanlara gezdiği gördüğü yerlerden bahsetmek isteyebilir.Bu çok doğal. Şahsen ne zaman seyahatlerinden bahsetsen keyifle okurum.Yeni şeyler öğreniyoruz fena mı. Gezi yazılarını okumayı çok severim.Akşam Sagrada Familia hakkındaki yazıları okuyacağım. Fotoğraflarına baktımda bayıldım.Avrupada gezip görmek istediğim çok yer var.Bunların başında İspanya ve İtalya geliyor.

bende çocuk sahibi olmayı düşünmüyorum en azından 2 3 yıl tamam seviyorum ama hayatım kısıtlancak artık ben eski ben olamıycam diye tırsıyorum açıkcası kendimi o statüye sokamıyorum niyeyse bunuda evlendikten sonra anladım yaş 23 daha çocuk nasipse olur diyenlerdenimdaha bu bayramda ee bebek varmı e cnm 1,5 sene oldu bence yapmalısın diyenler off sıkılıyorum bunları duyunca gencim yahu yapmak istediklerim var

olivia Bu arada şu konuyu okurken senin mesajına rastladım.Hatırlatma olsun istedim.Yazarsan ilgiyle okuruz. http://www.kadinlarkulubu.com/forum...i-kadinlardan-basari-hikayeleri.842051/page-3
Hani bir tabir vardır ya tırnaklarıyla kazıya kazıya bugünlere geldi diye aynen senin için böyle düşünüyorum.Sana bu hayatı kimse altın tepside sunmamıştır çok çalışarak hakettiğin, emek verdiğin hayatı yaşıyorsun.Sefasını sürmekte, keyfini çıkarmakta sonuna kadar hakkın canımcım.

Bence yapmalısın mı diyorlar. Bu ne cüret yahu. Ağzı olan konuşuyor hesabı. Size fikrinizi soran olmadı deyip geçmek lazım. :) Asıl sananee be kadın sananeee demek lazımda işte. :) Daha çok çok gençsiniz. Hayatınızı doya doya yaşamak varken ne çocuğu Allah aşkına.Gülün geçin o tür zihniyetteki insanlara takılmayın lütfen.Yapmak istediklerini yapamadan çocuk sahibi olan anneler bu açıdan mutsuz oluyorlar bence. İçlerinde kalıyor.

Şu blog yazısını okumanızı öneririm. Mesajınızı okurken aklıma geldi.http://yolunneresindeyim.kadinlarkulubu.com.tr/2015/08/anne-olunca-nelerden-vazgectim.html
http://yolunneresindeyim.kadinlarkulubu.com.tr/2015/08/anne-olunca-nelerden-vazgectim.html

bencede ağzı olan konuşuyor teşekkürler yazı için okuycam hemen

bencede ağzı olan konuşuyor teşekkürler yazı için okuycam hemen
Rica ederim. Yazı bana pek uygun değil. Sizin gibi ilerde Anne olmayı düşünenler için faydalı olabilir belki. Katıldığım bazı düşünceleri var ama.Önce hayatını doya doya yaşamak sonra çocuk diyor.Birde her şeyimi çocuğuma adamaya hazır olduğumda demiş.Benim için bunun olması pek mümkün değil...

bende o ince çizgi içerisindeyim bebek gördümmü sevmeden geçmem ama kendimin olma fikri böyle bi garip geliyor hazır değilim anlaşılan

bende o ince çizgi içerisindeyim bebek gördümmü sevmeden geçmem ama kendimin olma fikri böyle bi garip geliyor hazır değilim anlaşılan
Aynen banada hazır değilsiniz gibi gelmişti.
Bende küçük çocukları çok severim.Bebeklerde sevilesidir ama benim için uzaktan olmak kaydıyla.
Diyeceğim, çocukları çok sevmek başka birşey kendi çocuğunun olmasını istemek başka birşey.

&

Arkadaşlar, bambaşka bir konuda şu güzel sözlere rastladım, hoşuma gitti.
Hay ağzına sağlık dedirten cinsten değil mi sizcede?

[300]

Son düzenleme:
sevgili Aysar_ , iyiki bana hatirlattin, bende simdi gördüm ve sizlere linkini yolluyorum. Bu benim arkadasim Refiye

Iyiki hatirlattin bana sayende bende seyrediyorum su an Nerudam :)
Bu arada YouTube`da öteki basarili kadinlari bulabilirsiniz.

Keske diyorum söyle, bekarim, single yasiyorum, cocugum yok ve mutluyum diye bir topik acilsa, cok mutlu olurum acikcasi. Yokmu acan ?
Neyse size bu hafta ilgimi ceken bir konumu alatmak istiyorum.
Bizim ailede bir gelinimizin yakinda bebegi olacak, simdiden öyle cok abarttilarki, midem bulaniyor, kusma safhasina gelmis durumdayim. Yani daha dur nedir bu asiri abarti. Her hafta kadin dogum uzmanindalar, gelinin annesi, babasi, erkek kardesi kocasi.
Yemin ediyorum sevecegim varsa bile iste o an soguyorum ve sevemiyorum. Bu günahsiz yavrucagida sevemeyecegim bu ailenin asiri tavirlarindan. Birde erkek olacak bebek. Gelin hanim o günden beri yerinden kalkmiyor, yani erkek annesi olacak ya, hani aileye erkek doguracak ya.
Aman tanrim niye bu abartilar ? Eskiden hersey ne güzeldi yaaaa ...ne ara böyle olduk anlasilir gibi degil.

Bu kitap listesine yeni rastladım.İlber hoca'nın elinden çıkmış bir liste sanırım.Göz atmak isteyenler için; http://www.idefix.com/kitap/list.asp?id=7
Bunu okunacaklar listesine aldim sayende, cok tesekkür ederim ne kadar kiymetli bir paylasim.
Düsünüyorumda bizim topigi okuyan gelenl kültürüde feci artmistir bu arada. Hangi topikde bu varki ?

Bir evde en önemli şey huzur bence.Huzur olmadı mı istersen en lüks villada yada yalıda otur hiç farketmez.
Ne kadar bildik bir cümle ama bir o kadarda dogru ve önemli bir cümle. Aynen katiliyorum, önemli olan huzur, armoni ( türkcesi uyum herhalde ) sicaklik, gülme, kahkaha, bol kitap, müzik vs. vs daha ne olsun ?

sevgili Aysar_ , iyiki bana hatirlattin, bende simdi gördüm ve sizlere linkini yolluyorum. Bu benim arkadasim Refiye
Iyiki hatirlattin bana sayende bende seyrediyorum su an Nerudam :)
Bu arada YouTube`da öteki basarili kadinlari bulabilirsiniz.
Güzel ve bir o kadarda faydalı bir paylaşımdı, teşekkürler canımcım.Geçenlerde sabahın çok erken saatlerinde kahvemi içerken yarısını izleyebilmiştim.(yani masadaki sohbet sona erene kadar.)Sabah sabah iyi gelmişti.Refiye hanımın ilham verici bir hikayesi varmış.Sohbet esnasında çok doğru sözlerini yakaladım.En güzeli hayallerini gerçekleştirebildiğini duymaktı.Diğer Girişimci Kadınların hikayelerini daha sonra izleyeceğim mutlaka.(izler izlemez listeyi kaydetmiştim)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…