• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

cocuk sahibi olmadanda cok mutlu hayatini yasayan kadinlar :)))

Konusmak lazim cocuk konusunu. Yani evlenmeden önce acik ve net konusmak lazim.
Öyle kayinvalide falan karismayacak, herkes bu hayattan ne bekledigini, ne istedigini cok detayli irdeleyecek, düsünecek, söyleyecek, yoksa saldim cayira mevlam kayira düsünülürse muhakkak üzülen taraf olur illaki.

Biz hep diyorduk 1 yıla kadar cocuk yapmayalım diye.. 1,5 yıl olacak hala da istemiyoruz eşim sanki istiyor gibi ama benim kararlılığımdan söyleyemiyor...Ama düşünün kayınvalidem beni yok sayarak oğlum doğur artık çocuk diyor..hafta sonu söyledimm ohhh aynı düşündüğümüzü bilsin artk..:cool:

Biz hep diyorduk 1 yıla kadar cocuk yapmayalım diye.. 1,5 yıl olacak hala da istemiyoruz eşim sanki istiyor gibi ama benim kararlılığımdan söyleyemiyor...Ama düşünün kayınvalidem beni yok sayarak oğlum doğur artık çocuk diyor..hafta sonu söyledimm ohhh aynı düşündüğümüzü bilsin artk..:cool:
"Doğursun tabii, en büyük destekçisi benim. Ama sezaryen olacak mecbur, napalım sağlıklı doğursun da" derseniz belki ağzı kapanır. :KK11:

Selam:)
Açılan bu konuya bayıldımmm :)
Eşimle 13 yıllık beraberlikten sonra evlendik şu an 1,5 yıllık evliyiz. Bizim de başlarda çocuk düşüncemiz yoktu. yaşımız 30 olunca eee biraz da isteyerek denemeye başladık. Ve her ay regl olduğumda içimi bir korku sarmaya başladı. Hemen doktora gittik (sanki ilk denemede olacak) herhangi bir problem yoktu. Ama ben bir süre sonra farkettim ki saplantı haline getirmişim. Hele de çevremde hamile ve doğum haberleri almaya başlayınca psikolojim bozulmaya başladı ve aşırı stres altına girdim. Sonra eşimle baktık birbirimize biz zaten mutluyuz, neyin kafasını yaşıyoruz, olmazsa olmaz çünkü BİZ DEĞERLİYİZ, biz olmadan zaten olmayacak o yüzden stres altına girip sağlığımızı bozmanın bir anlamı yok dedik. Evet korunmuyoruz ama kendi haline bıraktık olursa ne ala ama olmazsa da ben eşimin eşim de benim çocuğum :) Eminim ki bebek olduğunda zıpırlıklarımızdan ve pek çok eğlenceden vazgeçmek zorunda kalacağız.
ÇOCUĞUMUZ OLMASA DA ŞU AN BİZ ÇOK MUTLUYUZ :KK50:

Not: Duygularımı sizlerle paylaşırken bile rahatladığımı hissettim. Çünkü ailelerden bebek baskıları gelmeye başladı ve biz istemediğimizi söylüyoruz. Sizlerle paylaşmak beni mutlu etti.
TEŞEKKÜRLER SEVGİLER :KK200:

çok net konuşsanda,sölesende,herkes nasılsa evlenınce değişir yapar dıyor,öle gülüyorumki,ee siz evlenmden ıstıyorsunuz,evelenıncede istiyuorsunuz,fikriniz değişmiıyor,acaba bızımkı neden değişiyor?bu yuzden evlenemedım,bılıyorusnuz dımı kızlar

:KK70::KK70::KK70:Âlemsin he. Nerelerdesin sen hatun? Pek aktif değilsin bu aralar.
Nasıl da fark edermiş :KK60::KK22:Annem bende malum, belki duymayan kalmıştır :KK45:Annemin bende olduğunu duyan kv gelmezse olur mu? Olmaz maazallah bir şey olur. O da pazar günü gelecekmiş, ama annem cumartesi gidiyor :D Daha da fenası kv yurt dışından geliyor, orada hastaneler yetersizmiş :KK51:Yersen :KK51:

Nasıl da fark edermiş :KK60::KK22:Annem bende malum, belki duymayan kalmıştır :KK45:Annemin bende olduğunu duyan kv gelmezse olur mu? Olmaz maazallah bir şey olur. O da pazar günü gelecekmiş, ama annem cumartesi gidiyor :KK70: Daha da fenası kv yurt dışından geliyor, orada hastaneler yetersizmiş :KK51:Yersen :KK51:
Ben duymamıştım annenin sende olduğunu. Evde Cümbüş var desene :KK53: e Allah kolaylık versin arkadaşım. Iyi olmana sevindim. Ne zaman dönersin sahalara :KK70:

Ben duymamıştım annenin sende olduğunu. Evde Cümbüş var desene :KK53: e Allah kolaylık versin arkadaşım. Iyi olmana sevindim. Ne zaman dönersin sahalara :KK70:
Valla kv nin ömrü fazla olmaz bizim evde, normalde 1 gün kalır ve döner. Hastane işi olacakmış belki, kesin değil. Sonrasında da izin almayı düşünüyoruz, eşimle yalnız kalamadık, yan yana bile oturamadık :KK23: Dönüşüm elbette muhteşem olacak :D

Valla kv nin ömrü fazla olmaz bizim evde, normalde 1 gün kalır ve döner. Hastane işi olacakmış belki, kesin değil. Sonrasında da izin almayı düşünüyoruz, eşimle yalnız kalamadık, yan yana bile oturamadık :KK23: Dönüşüm elbette muhteşem olacak :KK70:
Oo 2. Balayı yani :KK59: tadını Çıkarın valla mis gibi. Arada uğra ekşınlı konular oluyor,Gözlerim seni Arıyor :21:

Oo 2. Balayı yani :KK59: tadını Çıkarın valla mis gibi. Arada uğra ekşınlı konular oluyor,Gözlerim seni Arıyor :21:
Kısmetse pazartesiden itibaren başlıyoruz, kvnin gelme girişimi başarıyla geri püskürtüldü :D Üstelik kendi oğlu tarafından :KK53:
Ben de seninle alıntılar yapıp konuşmayı, sohbet etmeyi özledim inan. :KK60:

Şu çocuk meselesi banada hep uzak gelmiştir nedense 2 kişilik özgürlük diye bişey var bence
7 yıllık evliyim hala çocuk yapmayı düşünmüyor hayatımı yaşıyorum etrafımda çocuk doğurmuş çok zor günler geçiren insanları gördükçe daha çok uzaklaşıyorum çocuk fikrinden herşeyin hayırlısı Allah gönlümüze göre versin herzaman

çocuk sahibi olmamak herkesin kendi tercihi tabiki..
ama geçen bi olay yaşadım eşim rahatsızlandı hastaneye gittik acil serviste bi teyze yatıyordu 60 65 yaşlarında..
hemşirenin biri geldi biraz azarlar gibi " niye tek başına geldin senin kocan çocuğun yok mu dedi.."
teyze cevap vermedi hemşire gittikten sonra ağlamaya başladı içim parçalandı kim bilir ne yaşadı bilemiyorum
ama o yaşlarda insanın çevresinde sadece ailesi çocukları kalıyor ve o yaşa geldiğinizde çok pişman olabilirsiniz ...

çocuk sahibi olmamak herkesin kendi tercihi tabiki..
ama geçen bi olay yaşadım eşim rahatsızlandı hastaneye gittik acil serviste bi teyze yatıyordu 60 65 yaşlarında..
hemşirenin biri geldi biraz azarlar gibi " niye tek başına geldin senin kocan çocuğun yok mu dedi.."
teyze cevap vermedi hemşire gittikten sonra ağlamaya başladı içim parçalandı kim bilir ne yaşadı bilemiyorum
ama o yaşlarda insanın çevresinde sadece ailesi çocukları kalıyor ve o yaşa geldiğinizde çok pişman olabilirsiniz ...
Anneannemin 3 çocuğu var, 1 değil 2 değil 3. 2 tanesi bakmıyor, istemiyor. Çocuk olunca bakacağının garantisi de yok, ayrıca bencilce bir düşünce. Çocuk yapayım da bana baksın olmaz. Dünyanın kaç hali var.
Belki o kadının da var çocukları ama ilgilenmiyorlar. Belki vardı ama vaktinden önce öldü. Belki vardı ama bir şekilde yolları ayrıldı. Yanlış bir düşünce şekli.

Anneannemin 3 çocuğu var, 1 değil 2 değil 3. 2 tanesi bakmıyor, istemiyor. Çocuk olunca bakacağının garantisi de yok, ayrıca bencilce bir düşünce. Çocuk yapayım da bana baksın olmaz. Dünyanın kaç hali var.
Belki o kadının da var çocukları ama ilgilenmiyorlar. Belki vardı ama vaktinden önce öldü. Belki vardı ama bir şekilde yolları ayrıldı. Yanlış bir düşünce şekli.
Olabilir tabiki ama çocuklarıınn istememesi fln istisna olan şeyler. kalabalık bi aile biri hasta olunca birsürü kişinin arayıp sorması yaşlanınca gidecek kapının olması evine sürekli gelenlerin olması çok güzel
su an anlayamıyorsunuz ama biraz yaşlanın elden ayaktan düşün gezip tozamaz hale gelin ailenin kıymetini o zaman anlarsınız

A avukatbursa , ben hayatimda hic kimseye güvenerek yasamam. Onun icin bana cocuk yaslnadigimda baksin mantigi cok uzak. Ama hayatarkadasim olsun isterim yani onunla seyahatler yapmak, konsere gitmek, beraber aksam yemekleri yemek gibi.
kalabalık bi aile biri hasta olunca birsürü kişinin arayıp sorması yaşlanınca gidecek kapının olması evine sürekli gelenlerin olması çok güzel
Gercekler ne yazikki böyle degil ve garantisi yok senin anlattigin o teyze gibi. Kesin onunda ailesi vardir ama yaslandiginda kimse seninle ilgilenmiyor ne yazikki.

Olabilir tabiki ama çocuklarıınn istememesi fln istisna olan şeyler. kalabalık bi aile biri hasta olunca birsürü kişinin arayıp sorması yaşlanınca gidecek kapının olması evine sürekli gelenlerin olması çok güzel
su an anlayamıyorsunuz ama biraz yaşlanın elden ayaktan düşün gezip tozamaz hale gelin ailenin kıymetini o zaman anlarsınız
Yaşlanmama gerek yok inanın. Şu hayatta kimsem yok. Samimi olarak söylüyorum, hani varlar da benim için yok gibi düşünmeyin, yok işte; yok. Bir eşim var, bir de annem. Allah sıralı ölüm versin derler ya, ben bunu söyleyemiyorum. Hem eşimden küçüğüm hem de haliyle annemden. Acılarını yaşayacak olan benim eğer sıralı olursa. Sıralı oldu diyelim, tek tabanca kalacağım. Ama sırf tek başıma kalacağım diye çocuk yapamam. Ona da yazık değil mi? Dünyaya geliş sebebine bakın 'yalnız kalmasın, tek başına olmasın' diye birisine bakmak, sorumluluğunu almak. Fena bencilce bir durum.
Ömrüm varsa eğer benim planım zaten belli, elden ayaktan düşmeden önce Narlıdere'deki huzur evine yerleşmek. Çocuğum olsaydı da planım bu, olmasa da.
Aile demek ay bana baksınlar, ay altıma yapayım ben temizlesinler değil. Çok çok yakın zamanda örneğini yaşadım. Arkadaşımın annesi (70lerinde), bile bile, koltuğa tuvaletini yaptı ve "ben çocukken senin altını çok değiştirdim, şimdi de sen yap ne var yani" dedi. Ertesi gün kaba tabirle postaladı annesini.
Bana baksınlar diye çocuk yapmasın kimse. Çocuk istiyorlarsa, çocuksuz hayat bana göre değil diyorlarsa yapsınlar. Yaptım bana bakacak demesinler, ne garantisi var ne de mecburiyeti.

Gerçekten şaşırdım okuyunca :) o kadar çok Bebek sahibi olmak isteyenler ile dolu paylaşım varken bu çok farklı geldi ve böyle bir kararı gönül rahatlığı ile uygulayabilen kadınları tebrik ederim :)

Back