• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

cocuk sahibi olmadanda cok mutlu hayatini yasayan kadinlar :)))

Aysar_ Aysar_ cok tesekkür ederim canim, teker teker bakacagim , bugün baslayacagim.
Fakat bilmem bilirmisin, ben Bloomberg`e asik olmamin nedeni o muhtesem güzel ve zeki kadindan dolayi oldu. Didem Arslanoglu, o kadar güzel sunardiki ve ekonomiyi o kadar güzel anlatirdiki, yani icimden bir daha söyle ...:KK51:derdim.
Ama ne yazikki Türkiye`nin gidisati yüzünden, Türkiye`yi terk etti ve Amerika`ya yerlesti ve simdiki bu kadini hic sevemedim. Cok avam bir havasi var. Ama yinede mecbur idare ediyorum artik.
Özellikle sabah programini dinlemek icin esimle kavga ederdik kim kulakligi takacak diye, cünkü o kulaklikla evde rahat dolasip bir yandan dinliyor, bir yandan makyajimi falan yapardim. Didem Arslanoglu gidince artik esime veriyorum hep kulakligi, sadece eve gelince yemek yaparken veya temizlik yapinca dinliyorum.
Sadece Türkiye degil tüm dünyanin ekonomisi ve ekonomiye cok yakin olan siyasetiyle birlikte dünya görüsü olusturuyorsun. Yani mercek altinda degilde daha global bakiyorsun zamanla tüm dünya`daki politikaya ve birbirleriyle baglantilari daha net ve acik anliyorsun.Cok tavsiye ederim, zamanla müdavimi olunuyor :):KK49::KK58:
Yok canımcım Didem Arslanoğlu'nu hatırlayamadım.:KK64:Son 4-5 aydır Bloomberg HT kanalını izliyorum. Daha öncesinde gitmiş olabilir.Merak ettirdin ama spesifik programlarını bulabilirim belki bir bakayım. Bahsettiğin sunucu Aslı Şafak galiba.Bende ilk izlediğimde garipsemiştim doğrusu.Atarlı biraz.İzleyicilere böyle;:63: yapıyor :)

Birde eskiden Cnntürk'te Paranın İzi programını sunan Emin Çapa vardı. O beyefendinin tane tane anlatımını seviyordum ama bayadır izlemez oldum.Artık televizyonu genelde yemek yerken izliyorum. Bir ara tek izlediğim kanal Euronews idi.Yemek yerken,kahve içerken vs.Sonra ara ara Bloomberg ara ara Planet Mutfak izler oldum.(Planet Mutfakta -Mutfakta Tek Başına- programı favorimdir, öneririm.) Sahi Bloomberg HT demişken akşamları -Süper Bulmaca- programı oluyor.Ben arada kağıdımı kalemimi alıp youtube kanalından izliyorum.O da güzeldir izlemediysen tavsiye ederim.Kelime dağarcığımızın gelişmesine baya katkı sağlayan bir program.Son bahsettiklerine dikkat çekmekle iyi ettin.Tavsiyeler için teşekkür ettim.:KK66:

Günaydin, hayirli pazarlar .....
http://dunyalilar.org/turk-anasi-alman-anasi-arasindaki-20-fark.html

Kizlar cok güzel bir mekale buldum, aklima sizler geldiniz muhakkak okuyup yorumlarinizi bekliyorum ...
Gerçekten güzelmiş.Bu kadarını beklemiyordum.Bazılarına evet evet dedim ama bazılarına da çok çok şaşırdım hiç tahmin etmezdim dediğim noktalar oldu. :KK64:Eminim sen şaşırmamışsındır farkları çok net görüyorsundur ki bu forumda satır aralarında bahsettiğin olmuştu. ;)

Mesela şunlar;
''Alman anası çocuğunu çok tırt besler. Sağlıklı besin ve sebzeden kastı: 2 parmak çiğ havuç-hıyar kemirtmek ve haşlanmış tuzsuz brokolidir. genellikle şinitzel sosis makarna vs tarzı yemekler yapar. Börek çörek hazır alır, evde yapmaz''
''Alman anası oynayan çocuklara asla müdahale etmez, birbirini ağlatan çocuklara maksimum özür diletir. Çocukların, kendi sorunlarını kendileri çözmeyi öğrenmesi; annesinden yardım beklemeksizin hakkını araması altın değerindedir! Hiçbir Alman anası, çocuğunun davranışları yüzünden kendini “mahçup” hissetmez. Eğer çocuğu diğer çocukları rahatsız ediyor ve laf dinlemiyorsa alır çocuğunu gider. Parklarda diğer çocuklarla konuşmaz, hiçbir çocuktan sırasını istemez, diğer çocukları uyarmaz. Genellikle büyük ve küçük yaş gruplarının parkları ayrıdır.''
''Alman anası, kolay kolay atlet giydirmez. (Evet, kışın bile) Bebeler şöyle bir kolunu kaldırınca cıbıl cıbıl göbüşler görünür. Çorap giymeyi, çocuğun kararına bırakır. Çıkarmak isterse ses etmez. Patik ve yeleğin hayati öneminden ise bihaberdir!''
''Alman anası, lakap ve sevgi sözcüğü çok nadir kullanır.Çocukla, büyüklerle konuştuğu gibi konuşur.''

En çok beslenmeye takıldım tam tersi müthiş dikkat ediyorlardır derdim. Kaliteli yiyecekler ve sağlıklı beslenme açısından Almanya Türkiye'ye göre daha iyi değil mi? En azından oralarda sıkı denetimlerin olduğunu tahmin etmek zor değil.Tamda bununla ilgili yazının yorumlar kısmında bir tartışma olmuş. Zıt görüşler var.Senin yorumun ne olur Olivia.Fikrini merak ettim.

mutlu olun yeterki kızlar sizi ne mutlu ediyorsa onunla devam :) illa çocuk değil.
Merhaba.Mevzuyu bir cümleyle özetlemişsiniz. :KK66: Katılıyorum size, herkesin mutluluktan anladığı başka başka.Bu arada Allah analı babalı büyütsün.Sağlıkla, keyifle büyütün yavrunuzu.:KK46:

Amma yazmışım yahu. :KK1:Birikince böyle oluyor.:KK51:Asıl bahsetmek istediklerimi es geçmişim. :KK48: Neyse olivia gelsin kavun kokusu arkadaşımızda buralarda olursa bahsini açarım.İlginizi çekeceğini düşünüyorum. ;)

İsim değişince tanıyamadım, kimdi Neruda diye düşündüm :)
Şimdi her mesajı tek tek okudum ama, alıntı yapmadığım için yazacaklarımı unuttum :-)
Asıl anlatmak istediklerimi yazacağım demişsiniz, hah işte onları merak ediyorum.
Krav Maga'ya başlayacak olmanız içimdeki, derinlere iteklediğim kıskançlık duygusunu hortlatmış olabilir :oops:

Oliviacım gecikmeli yazıyorum, yazmak için gelmeni bekliyordum.

Ay ne güzel bir haber! :rolleyes:Çok sevindim. :KK37: Aynı zamanda çok da meraklandım.Dinlemek için sabırsızlanıyorum. Lütfen haber vermeyi unutma canımcım.Bilhassa not alacağım çünkü unutup kaçırmak istemiyorum.Sahi Lady nerelerde acaba epeydir uğramıyor öyle değil mi? :KK64:
Blues, sensin değil mi kuzucum?
Ayhhh biz taşındık, 1 yıl içinde 2. defa :mad: Ama artık kendi evimize taşındık, uzun süre burdayız inşallah. Depresyona girdim taşınma esnasında, öf. Hiç sevmiyorum hiç. Yeni ev ilçe merkezinin tam göbeğinde olmasına rağmen Türk telekom buraya internet hattı cekmemis, evimizde internet yok. Telefondan idare ediyorum:KK51:
Günlerdir midem asidim çok yüksek, ne yaptıysam olmadı. Bir az iyileşeyim, yazmak istediğim çok şey var. Okudum geçmiş sayfaları. Hepimiz ne kadar benziyoruz yaa, pes. Şunu çok iyi biliyorum, bizim gibi insanlar çok çok çok duyarlı ve hassas oluyor içten içe. Sonunda dertlene dertlene kendimizi üzüyoruz. Bunu engellemrliyiz. Burda sohbet ederek, iletişim kurmak bana çok iyi geliyor mesela. Midem şimdiden biraz daha iyi:KK15: iyi ki varsınız:KK15:

Merhaba arkadaşlar başlık dikkatimi çekti yazayım dedim. Kesinlikle katılıyorum her kadın anne olacak, anne olamayanlar da mutsuzluğa mahkum olacak diye bir kaide yok. Benim 4-5 yıl çocuğum olmadı. Bir dönem kendime acıyarak geçti. Sonra döndüm kendime "manyak mısın nesin" dedim. Bizim toplumumuzda çocuğu olmayan kadına çevresindekiler acır. Sonra mecburen kadın da kendine acır. Aaa unutmayalım bir de bekar kadınlar var. Kuzum her kadın evlenmek zorunda da değil. Çocuk sahibi olmak da... Bu durumda olan kadınların kendini yalnız hissetmemesi açısından bu başlığı açtığınız iyi olmuş. Toplumun bizden istediği şeyler: evli, çocuklu, mutlu, zengin, becerikli.... Vb o kadar çok ki. Bunu kimseye borçlu değiliz.

iyi ki varsınız:KK15:
Ya sen ??? Iyiki sende varsin canim benim. Blues`da öyle, sizlerden daha cok ögreneceklerim var, kaybolmayin sakin. Bu arada evinde musmutlu otur birtanem. Lady`m aklim Dust de kaldi, Insallah yeni evini yadirgamaz kizim. Seni ve patilimi cok öpüyorum. :KK200:

Bu durumda olan kadınların kendini yalnız hissetmemesi açısından bu başlığı açtığınız iyi olmuş. Toplumun bizden istediği şeyler: evli, çocuklu, mutlu, zengin, becerikli.... Vb o kadar çok ki. Bunu kimseye borçlu değiliz.
Coookkkk tesekkür ederim bu güzel sözlere ve yorumuna L lila25
Bizleri anladikca empati kurabildikce hayat cok daha güzel oluyor hepimiz icin. Toplum baskisina karsilik, bizde böyle mutlu oluyoruz demek ve bunu artik bizim türk toplumunuda anlatmamiz lazim diye düsünüyoruz.

İsim değişince tanıyamadım, kimdi Neruda diye düşündüm :)
Şimdi her mesajı tek tek okudum ama, alıntı yapmadığım için yazacaklarımı unuttum :-)
Asıl anlatmak istediklerimi yazacağım demişsiniz, hah işte onları merak ediyorum.
Krav Maga'ya başlayacak olmanız içimdeki, derinlere iteklediğim kıskançlık duygusunu hortlatmış olabilir :oops:
Afedersiniz nickimi değiştirdiğimi Olivia'nın profiline yazmışım sadece, burayı atlamışım :) Aynen dediğiniz gibi unutulabiliyor. :) Hiç problem değil, bende hatırlayabildiklerimi paylaşayım hemen. :KK66: Benim bir yapılacaklar listem vardır işte ona ekledim Krav Maga'yı. Hoppa

Bu arada geçen gece uyku tutmadı televizyon kanallarını gezerken best of kick boks programına denk geldim. Kıran kırana geçen bir maç vardı ki baya heyecanlıydı.Siz aklıma geldiniz bizim topicte eli sert bir arkadaş vardı uyanıksa izler kesin dedim.:KK48:

aaaayyy cookk özlemisim topigimi ve özellikle sizleri canim arkadaslarim :KK200::KK200::KK200::KK200::KK200::KK200::KK200::KK200: I am back !!!!!
Ya sen ??? Iyiki sende varsin canim benim. Blues`da öyle, sizlerden daha cok ögreneceklerim var, kaybolmayin sakin. Bu arada evinde musmutlu otur birtanem. Lady`m aklim Dust de kaldi, Insallah yeni evini yadirgamaz kizim. Seni ve patilimi cok öpüyorum. :KK200:
Oliviacım hoşgeldin. :KK200:Bizde seni özledik. :KK36:
Bizde senden çok şey öğreniyoruz. :KK74: İyi ki varsın. :KK19:
İş güç yoğun dönemler başladı artık ama topiğe ara ara uğramaya çalışacağım. :KK66:
Lady ile aynı hissiyatı paylaşıyormuşuz.Buraya yazmak banada iyi geliyor. Hoppa

Aysar_ Aysar_ , ne güzel bir avatar bu böyle ??? :KK19::KK200::KK15:
Beğenmene sevindim canımcım. :KK37: Bundan sonra nickimi ve avatarımı değiştirmeyeceğim söz. :KK56:
Bu arada fotoğrafını koymuşsun, gözümüzden kaçmadı. :cool: Seni görmek güzel. :KK200::KK19:
Daha önce benimle paylaşmıştın ordan hatırlıyorum. :KK66: Bu arada LadyInGray LadyInGray 'nin gerçek ismini biliyor musun? Ne güzel bir ismi varmış.Burda telaffuz etmemek için ekstra dikkat ediyorum. :KK56:

Merhaba arkadaşlar başlık dikkatimi çekti yazayım dedim. Kesinlikle katılıyorum her kadın anne olacak, anne olamayanlar da mutsuzluğa mahkum olacak diye bir kaide yok. Benim 4-5 yıl çocuğum olmadı. Bir dönem kendime acıyarak geçti. Sonra döndüm kendime "manyak mısın nesin" dedim. Bizim toplumumuzda çocuğu olmayan kadına çevresindekiler acır. Sonra mecburen kadın da kendine acır. Aaa unutmayalım bir de bekar kadınlar var. Kuzum her kadın evlenmek zorunda da değil. Çocuk sahibi olmak da... Bu durumda olan kadınların kendini yalnız hissetmemesi açısından bu başlığı açtığınız iyi olmuş. Toplumun bizden istediği şeyler: evli, çocuklu, mutlu, zengin, becerikli.... Vb o kadar çok ki. Bunu kimseye borçlu değiliz.

Merhaba.Söylediklerinize katılıyorum.Paylaştığınız için teşekkür ederiz.Sizin gibi düşünen insanları görmek güzel.

İyi ki kendinizi bi silkelemişsiniz.O zor dönemi çabuk atlatmışsınız.Sağlıkla yavrunuzu kucağınıza alırsınız inşallah. Allah analı babalı büyütsün.

Bu arada çocuğu olmayan kadına bir acıma durumu var mı hala, yani kaldı mı. :KK57: Vallahi ben bu konularda sertimdir haddini bildirmek lazım bazı insanlara çat diye lafı yapıştırıvermek lazım.Yoksa ardı arkası kesilmez.

Kendine acıma durumu çok üzücü ama.Ne münasebet canım niye kendimize acıyalım ki. Ama işte kadınların üzerinde o kadar baskı var ki bazı kadınlar bu baskılara yenik düşebiliyorlar.Son olarak dediğiniz gibi toplumun normlarına uymak zorunda değiliz elbette.

Blues, sensin değil mi kuzucum?Ayhhh biz taşındık, 1 yıl içinde 2. defa :mad: Ama artık kendi evimize taşındık, uzun süre burdayız inşallah. Depresyona girdim taşınma esnasında, öf. Hiç sevmiyorum hiç. Yeni ev ilçe merkezinin tam göbeğinde olmasına rağmen Türk telekom buraya internet hattı cekmemis, evimizde internet yok. Telefondan idare ediyorum:KK51:Günlerdir midem asidim çok yüksek, ne yaptıysam olmadı. Bir az iyileşeyim, yazmak istediğim çok şey var. Okudum geçmiş sayfaları. Hepimiz ne kadar benziyoruz yaa, pes. Şunu çok iyi biliyorum, bizim gibi insanlar çok çok çok duyarlı ve hassas oluyor içten içe. Sonunda dertlene dertlene kendimizi üzüyoruz. Bunu engellemrliyiz. Burda sohbet ederek, iletişim kurmak bana çok iyi geliyor mesela. Midem şimdiden biraz daha iyi:KK15: iyi ki varsınız:KK15:
Evet tatlım benim. :KK3:
Ay geçmiş olsun.Doktora gitmedin mi? Miden çok hassastı diye hatırladım.
Bende diyordum Lady ortalıktan kayboldu meğerse telaşen çokmuş.
Yeni evinizde güle güle afiyetle oturun.Bir evde en önemli şey huzur bence.Huzur olmadı mı istersen en lüks villada yada yalıda otur hiç farketmez.
Türk telekom çok sevilesi bir kurumdur.Her yerde kendini gösterir böyle. :)
Haklısın kendimizi yıpratıyoruz sanki.Biraz gamsız mı olsak ne. :KK51:
Sende iyi varsın.:KK5:İyileştiğinde yazacaklarını merakla bekliyorum.:KK19:

Son düzenleme:
Diziye dalmışım gelelim paylaşmak istediklerime.
Prof.Dr Halil İnalcık, İlber Ortaylı'nın hocası.Onun için hocaların hocası deniyor zaten.
İnalcık hoca tam 100 yaşına girdi. Bu vesile ile bir programa konuktu. Canlı yayında dinlemiştim, özellikle hayata dair o kadar güzel şeyler söyledi ki bayıldım.Dile kolay 100 yaş.Dinlemeye değerdi doğrusu öneririm.Bu linkten 44.dakikadan sonrasını izleyebilirsiniz. İlber hoca anlatıyor önce sonra İnalcık hoca çıkıyor.
http://tv.cnnturk.com/tv-cnn-turk/programlar/her-sey/daglicadaki-teror-operasyonlari

Bu arada LadyInGray LadyInGray yeni evinden bahsetmişken Halil hocanın evine bakar mısınız.
Hocanın ilk sözüne dikkat; ''Benim evim ev değildir burası aslında bir atölyedir çalışma atölyesidir.''

İşte en çok paylaşmak istediğim video;
Küçük Halil daha ilkokul sıralarında iken Mustafa Kemal Atatürk sınıfına gelmiş dahası ufak bi sohbet etmişler.Ne büyük bir şanstır böyle.Ne zaman izlesem duygulanırım.

Bu da İlber hocanın evi. Bilmiyorum benim gibi merak edenleriniz olur mu ama.
Bu arada videonun altında bir yorum gördüm.Kesinlikle katılıyorum!

''-Saçma sualler. -Berbat bir müzik. İlber Hocanın evinde röportaj şansı bulup böyle değerlendirmek biraz vasat bir programa neden olmuş.''
Yinede sırf İlber hoca ve evi için izlenir pardon katlanılır. :)

kavun kokusu kavun kokusu Merak ettiğinize değmiştir umarım. :KK66: Buraya yeni rastlayanlar oluyor hatırlatmakta fayda var ki garipsenmesin. Biz arkadaşlarla paylaşmaya değer bulduklarımızı paylaşırız burda. Mevzu hiç farketmiyor, her telden takılıyoruz. :) Sizinde İlber hocayı sevdiğinizi bildiğimden paylaşayım dedim. olivia olivia 'cımla bu konuda benziyoruz o da böyle büyük değerlerimizin sözlerine kıymet verir. LadyInGray LadyInGray ise Edebiyatla çok haşır neşirdir Tarih ve Tarihçiler ilgi alanında mıdır bilemiyorum ama hocaların kitaplarla dolu evleri hoşuna gidecektir. :)

Bu kitap listesine yeni rastladım.İlber hoca'nın elinden çıkmış bir liste sanırım.:KK64:Göz atmak isteyenler için; http://www.idefix.com/kitap/list.asp?id=7

Bu aralar nedense tarihe daha bir ilgi duyar oldum.Tarih kitabı olarak en son İlber hocanın Türklerin Tarihi kitabını okumuştum.Bu listede okumadıklarım var.Karıştırmaya başladım bakalım.

Benden bu kadar.Umarım beğenirsiniz arkadaşlar.Herkese iyi haftalar. :KK25:

Son düzenleme:
Back