- 5 Şubat 2015
- 8.379
- 24.177
- 398
Spor salonundaki adam selfie çekerken düştü ya, resmen sevindim!Bence bizim ülkede anneliğe haddinden çok fazla anlam yükleniyor.Yavrumun kokusu diye bir başlıyorlar :) Başka ülkelerde durum nasıl acaba? Merak ediyorum. Bu dozunu ayarlayamama meselesi bizim ülkeye mi özgü nedir...
Ah şu sosyal medya. Cılkı çıktı resmen... Bununla ilgili en son bir video izledim bakın;
Bu video herşeyi özetliyor aslında.Trajikomik diyebiliriz. :)
olivia 'cım LadyInGray 'cim sizlerde izleyin lütfen.
Karınların saklanması da bana ters geldi şimdi.Utanç verici birşey mi ki neden saklıyorlarmış acaba.
Burası çok doğru ama Annenize hak vermemek elde değil.
İşte bu kadınlar bence çok istedikleri için değil, "gerekli" olduğu için, toplum ya da çevresi ondan beklediği için çocuk sahibi olanlar. İnsanlar ile hayvanların karşılaştırılmasından çok rahatsız olanlar var biliyorum ama bu örneği vereceğim. Bizim küçük kedicik Dusty'yi bazen anneme bırakıyoruz, içim elvermiyor. Mutlu mu rahat mı, yemeğini saatinde vermiş midir, bizi özlemiş midir, bizden soğur mu diye deli oluyorum. Bu insanlar nasıl böyle çocuklarına yabancılaşmayı kendilerine yedirmişler PES!Bir tane daha gelsin.Bu daha çok üzücü...
Özellikle 0.33'deki annenin söyledikleri;
''Singapur'da ev işlerine yardımcı olarak çalışan 222.500 kişinin, %40'ı bir gün bile izin yapmadan çalışmaya devam ediyor. Bir noktada tüm hayatları iş olan yardımcılar birey olarak kendine dahi zaman ayıramıyorlar. Transient Workers Count Too tarafından hazırlanan Give A Day Off kampanyası bu konuda farkındalığı arttırmayı amaçlayan bir kampanyaya imza attı. Kampanya için hazırlanan video bu mesajının yanında çocuk yetiştirme sürecinde ebeveynlerin rolüne çarpıcı bir mesaj veriyor. Çocukların anneleri ve bakıcıları "Büyüyünce ne olmak istiyor?", "Okuldaki en yakın arkadaşı kim?" gibi basit soruların yanıtlarını tahmin etmeye çalışıyor. Doğru yanıtları verenler ise %74 oranında bakıcılar oluyor. Bu sonuç bir noktada şaşırtmasa da bu şekilde görmek ebeveyn olmanın sorumluluklarını da akla getiriyor.''
Sevgili Marilyn, ben sadece şunu söyleyebilirim: benim etrafımdaki çocuk sahibi olan insanlar 3'e ayrılıyor gözlemlerime göre:selamlar.
kafam biraz karışık. yaş 29 arkadaşlar teker teker evlendi, şimdi çok yakın bir arkadaşım hamile, 8 aylık. şimdiye kadar çocuk düşünmemiş ben "acaba?" demeye başladım.
çocuk büyük sorumluluk, içinde yaşadığımız ülke malum, dünya zaten açlık, kıtlıkla yüzyüze. bilemiyorum, sanırım ben çocukların adil ve doğru bir hayatı hakettiklerine inanan bir insanım.
kendimi anne olarak hem düşünebiliyorum, hem düşünemiyorum.
şöyle ki çocuklu hayata dair aklımda olan tek şey, minik bir bebeği kolumda tuttuğum anlar.
bebekler şirin canlılar, evet. şüphesiz, bir bebeği karnında taşımak, kollarında tutmak, emzirmek falan eşsiz bir duygudur, isteyen tüm kadınların bebek sahibi olmasını dilerim.
ama ben kendimi mesela 14 yaşındaki bir ergenin annesi olarak düşünemiyorum. hayattaki problemleri, tacize ve manipülasyona son derece açık bedeni ve zihni, dünyayı, kimliğini, cinselliğini keşfederken yaşayacağı sorunlar nedeniyle değişecek tavırları....
bunlarla başa çıkabilir miyim? ona doğru bir ışık olabilir miyim, bilmiyorum.
her zaman okuyoruz işte, yetişkinlerin doğru birer ebeveynin elinde olmaması sebebiyle yaşadıkları problemler. düşünün annesi ilgisiz olduğu için seri katil olan adam var dünyada (elbette uç bir örnek)
benim kendi kimliğimle ilgili de sorunlar var elbet.
kadın olmak bana yetiyor sanırım. yani kadın olmayı bile 29 yaşında olmama rağmen son birkaç yıldır keşfettim ben. aşık olmadım mesela daha. aşık bir kadın hiç olmadım.
kafamda hep işi gücü bırakıp seyyah bir kadın olma düşüncesi var. Nepal, Arjantin, Küba dolaşsam ya diyorum. Hollanda Red Light mesela.
bilmiyorum. kendimle ilgili istediklerim de bitmedi, işte.
bir de çalışan biyolojik saatim mi, yoksa toplumsal baskılar mı emin olamıyorum. ilkiyse sorun yok, kimi kadının biyolojik saati çalışmaz, benimki çalışıyor demek ki, ikisi de güzel, ikisi de normal.
ama toplumsal baskı ise, bu büyük bir sorun. benim hayattaki tek işlevim doğurgan olmak değil çünkü.
bir yandan da çocuksuz bir kadın olursam 50'lili yaşlarımda mutsuz olacakmışım gibi geliyor, ama bu gerçekten böyle mi geliyor yoksa "doğrumazsan pişman olursun baskısı mı?" ondan da emin değilim.
bu arada çocuk sahibi olmakla ilgili yazdıklarımın tamamı evlatlık için de geçerli, yani salt bir biyolojik çocuktan bahsetmiyorum.
örneğin çocuk sahibi olmak istersem ve üreme sistemim izin vermezse evlat edinirim, yeter ki anne olmayı isteyeyim.
yani cümlelerdeki doğurmak çok da doğru bir ifade değil aslında anne olmak olarak okumak lazım.
biraz sevgili günlük tadında takıldım, sayfaya ama.
sizler sevgili hemcinselerim, anne olmamaya karar verdiğinizde hangi aşamalardan geçtiniz ve nasıl karar verdiniz. bu sorgulamaları yaptınız mı mesela? merak ediyorum.
kafası karışık bu arkadaşınıza ışık tutar mısınız?
merhaba :)
benim kafam gerçekten çok karışıkSevgili Marilyn, ben sadece şunu söyleyebilirim: benim etrafımdaki çocuk sahibi olan insanlar 3'e ayrılıyor gözlemlerime göre:
1) Herkesin yaptığı şeylerden eksik kalmak istemeyip, evlenen, çocuk sahibi olanlar
2) İlk gençlik yıllarından beri çocuğum olsun, sarıp sarmalayayım, seveyim, hayatımı adayayım diye düşünen şefkat dolu insanlar
3) Doğum kontrol kazası yaşayanlar
Ben bunların hiçbirine uymuyorum şu anda
Sizin gibi insanların yetiştirdiği çocuklar oldukça sırtımız yere gelmez. İyi ki döktünüz içinizi. Zaten hiç düşünmediğim annelik, bununla gösteriş yapmaya çalışanlar yüzünden iyice içi boşalmış görünüyor bana. Ama sizin gibi bireye değer veren, kendine, evliliğine değer veren insanların aileleri de içimi açıyorNeler konusuyorsunuz diye merak edip girmistim ve az önce izledigim video yüzünden gözlerim doldu su anda. son yazilanlari da okudum. Herseye katiliyorum ama sizden tek farkim anne olmam. Ama sükür ki kendim bakiyorum cocugumun bir anini bile kacirmamak icin. Ve az önce okudum bir bayan kendini hazir hissetmedigini söylemis. evet ben de hic hazir hissetmeyenlerdendim hatta kucagima bebek falan almasini da sevmezdim yapmacik gelirsi. Herkes kendi cocugunu sevsin derdim. Ki hala da baskalarinin cocugunun icine cok düsemem.
Ben de belki su an aranizda olacaktim cünkü ayni seyleri yasamisim. Benim cocuk yanlis korunma yöntemiyle hayatima girdi, plansizdi ve hazir degildim. Ama cok sükür herseyim o benim. Fakat hala sorgularim iyi bir annemiyim diye.
Yani hala cocuguma yetemedigimi hatta onu cok sevemedigimi düsünür kendimi eksik hissederim. Olmasaydi da bir eksiklik hissetmeyecegime eminim cünkü hayallerimde cocuk fikri hic yer almamisti. Herkes bu duygularla büyümüyor anladigim kadariyla. Cevremde hic bebek olmadi. Simdi sorsak gerci cogu annelik taslayanlardan daha iyi bakar korur kollarim cocugumu.Fakat ben cocugumu hicbir zaman gösteri malzemesi yapmadim. Hicbir zaman keyfi durumlar icin bir baskasina baksin diye vermedim. Sadece dogum günün kutladim o kutlama da benim icin de önemliydi bir senelik anneydim cünkü, kizimla bu zamana gelebildik sükür diye.
Etrafima bakinca cocugum benim herseyim, hersey onlarin iyiligi icin diyip cocuguna dogru dürüst zaman daha ayirmayan anneler görüyorum. Süslü laflar herzaman zaten yapmacik geliyordu. Anlamadigim ben de bir anneyim ama aramizdaki bu fark nereden geliyor. Bütün bunlari son yazilan yorumlara karsilik olarak yaziyorum. sünnet dügünleri, babyshowerlr heü eglence amacli zaten. Bütün bunlari yaparsin ama bebekle uzaktan yakindan alakasi yoktur benim gözümde. Tamamiyle gösteris ya da eglenmek amacli. Ama bunlar anneligin göstergesi degildir. Tabi ki bu benim düsüncem.
Biraz doluyum sanki. Kusura bakmayin icimi dokecek baska yer bulamadim burasi kendime daha yakin hissettirdi. Bu tip davranan anneler yüzünden hatali olan benmiyim diye düsünür olurdum bazen. Saat yedide evde oldum, uyku saatleri disinda disari adimimi atmadim. Daha bircok sey.. Sirf keyfi olarak cocugunu kaynanasina ya da annesine fark etmez birakan kisileri elestiriyorum ben. kimsenin kalbini kirmak istemeden tabiki de.
Onlari eger dünyaya getirdiysek bakmaliyiz. Ya da bakamayacaksaniz da yapmayacaksiniz. Herkes gercekten cocuk dogurmak zorunda degil. Anneligin yakismadigi cok insan gördüm. Cocuklara yazik gercekten. Sizler de bu halinizden memnunsunuz ve aklinizla is yapiyorsunuz. Bu beni sevindirdi. Keske herkes bakabilecegi kadar cocuk yapsa ve annelik icin acele etmese.
Bence zamana bırakın. Ben evlilik için aynı şeyi düşünüyordum, nasıl biriyle anlaşırım da evlenirim derdim. Sonunda karar verdim, tamam evlenmem ben diye. Ne oldu? Eşimle karşılaşınca tüm fikirlerim değişti :)benim kafam gerçekten çok karışıkşu an eşim/sevgilim olsa ve çocuk istese ne diyeceğim hakkında hiçbir fikrim yok.
Oliviacım yine çok önemli bir noktaya parmak basmışsın. Ama özellikle son kısımda yazdıkların tekrar tekrar tartışılmalı, hatırlatılmalı. Bir kadının doğum yaptıktan sonra çoğunlukla psikolojik ve fiziksel anlamda kendini toparlaması çok zaman alıyor. Üstelik yeni doğan bebek bakımı inanılmaz zorlayıcı bir şey. Bir erkeğin eşini çok seviyor, ona çok saygı duyuyor ve çocuk sahibi olmayı gerçekten çok istiyor olması lazım. Bu erkeklerin oranı çok düşük bence. Üstelik erkeklerin kendilerini ifade edebilme ihtimalleri de düşük bu konuda çünkü gereksiz toplumsal kuralları en az sorgulayanlar onlar.Sevgili MrsMlkc, inanin yorumunuzu okudum ve gözlerim doldu. Cok tesekkür ediyorum, Hemde cok.
Ne diyecegimi sasirdim bu güzel yorumdan sonra. Allah cocugunuzla ve esinizle ömür boyu mutluluklar versin. inanin bir kadin icin en güzel seydir annelik eger sartlar ve imkanlar ve istekler uygun ise, bunun bilincindeyiz.
Fakat aynen anlattiginiz gibi bazi kadinlar mesela teyzeniz veya ben, bu sorumlulugu üstümüze almasak bile aynen dediginiz gibi yinede aile icinde veya toplum icinde anneligimiz sürüyor.
Hayatin sonu degil cocuksuz olmak, bazen öyle ayrintilara takiliyorsunuzki o size ayni cocugunuz varmis gibi güzellikler ve mutluluklar verebiliyor. Tabiki herseyin yeri ayri ama yeterki insan icinden ben mutlu olmak istiyorum ve hayatimda mutlulugu hep seciyorum desin, inanin her türlü mutludur insan.
Ama su cok yanlis, cocuk yapayimda yuvam kurtulsun, cocuk yapayimda kocam bana baglansin, cocuk yapayimda toplumda statüm yükselsin, bir erkek cocuk daha dogurayimda eltim beni kiskansin gibi anne olunacaksa, iste bu ne derece saglikli orasini bilemiyorum, sadece topluma baktigim zaman mutsuz depresif kadinlar görüyorum. Demekki sadece dogurmakla mutluluk gelmiyor.
Kücük ve ince bir ayrinti, ama bizim gibi kadinlarinda oldugunu toplum bilsin istiyorum. Kadinligimla hala kadinim hatta daha cok kadinim, cünkü kendime bakmaya, spor yapmaya, vs. vs daha cok zamanim var.
Erkekler zaten fit, bakimli, neseli ve mutlu kadinlar etrafinda istiyorlar, Inanin evlilikte cocuk isteyen kadar cocuk istemeyen erkeklerde var.
Dusty olsaydı o balıkçılı kovalardıTatlilarim bazen gelemiyorum bazen kisa ugruyorum.
Bluesgirlim cok tesekkr ediyorum sormana. Nagehani balikcil yediüzüldüm ama doga kanunu oldugu icin kabullenmem gerek.
Ben havuzun üstüne hep Yesil ag atarim, bu sene gec atinca balikcil tabiki kolaylikla gelip havuzdan menüsünü secmis. 7 tane japon baligimi yemis tabi her gün yada günde bir gelmistir. Arasinda Nagehanda gitmis tabiki öteki 6 sini taniyordum ama Nagehan bana cok düskündü.
Yeni`nin göleri normale Döndü kendiliginden. Bol bol vitmain vermistm, a ondanmi bilmiyorum ama...
Hüsnü keyfi yerinde, gecen Arap `i cok kovaliyordu acaba citftlesme zamanimi tam anlayamadik ?
Yani anlayacagin o havuzda cok eglenceli ve güzel bir yasam oldugu kesin.Geceleride kurbagalarimiz öter....
olivia @bluesgirl MrsMlkc Mavi Terlik tatlialirim @G_K ve bu konuda muhteşem düşüncelerini bizimle paylaşan nice arkadaşlar. Sizinle oturup şöyle bir kahve içme, yüzyüze sohbet etmek hepbirlikte harika olurdu! Olivia'cım iyi ki açmış bu konuyu, iyi ki burada bir araya geliyoruz. Hepiniz bir gün aynı gün ve saatte Ankara'da olsanız ne güzel olurduuuu Sevgiler
Sizin gibi insanların yetiştirdiği çocuklar oldukça sırtımız yere gelmez. İyi ki döktünüz içinizi. Zaten hiç düşünmediğim annelik, bununla gösteriş yapmaya çalışanlar yüzünden iyice içi boşalmış görünüyor bana. Ama sizin gibi bireye değer veren, kendine, evliliğine değer veren insanların aileleri de içimi açıyor
olivia @bluesgirl MrsMlkc Mavi Terlik tatlialirim @G_K ve bu konuda muhteşem düşüncelerini bizimle paylaşan nice arkadaşlar. Sizinle oturup şöyle bir kahve içme, yüzyüze sohbet etmek hepbirlikte harika olurdu! Olivia'cım iyi ki açmış bu konuyu, iyi ki burada bir araya geliyoruz. Hepiniz bir gün aynı gün ve saatte Ankara'da olsanız ne güzel olurduuuu Sevgiler
İnşallah!! Bence mümkün, biz burda muhabbetimize devam edelim illaki bir gün yollarimiz kesişir. Çok öptümAhh canım ilaç gibi geldi şu yazdığın, enerji verdi resmen bana
Çok teşekkür ederim
Dediğin gibi bir gün görüşebilsek ne iyi olur
Olur inşallah bir gün
İşte böyle damlaya damlaya göl olacak, sizin gibi harika insanların yetiştirdiği çocuklar dünyayı değiştirecekEvet, degerler carpitilmis toplumumuzda. annelik ne kadar kutsal olsa dahi kadinlarin tek görevinin buymus gibi bir düsünce tarzi var. Cogu kadin da buna maruz kaliyor. Ya cocuk olmazsa? Eslerimizle mutlu bir hayat yasamamiz haram bize resmen. Buna kesinlikle karsiyim. Cocuk nimettir, candir fakat biz de kadiniz, özel ve narin varliklariz. cocuk olmadan da özelligimizi koruruz.
Bana da evliligimin ilk aylarinda ayy komsular da soruyor cocuk yok diye annem sakayla karisik laf söylüyordu, inanilmaz sinirlenirdim. Zamani degildi ve kimseyi memnun etmek icin cocuk yapamam. Mutlu edebilecegimi düsündügüm cocugu yaparim. Ki oldu kendimce o gösterisci annelerden cok da iyi bir anne oldum. Hala da karisanlara sinir olurum. Cocugun olur bu sefer de yetistirme tarzina takarlar. Neden elbiseli fotografi yokmus diye bu sefer laf isittim. Giymeyecek. Kizimi bu sekilde yetistirmeyecegim. Onun haklari var ve kücük de olsa inanilmaz saygi duyuyoruz kisiligine. Ister evlensin ister cocuk yapsin hic önemli degil, o bir birey. hele ki kizlarimiza kcaya gidercek ve cocuk yapmasi lazim gözüyle bakiyorlar ya, dünyayi yakarim cocuguma dokundurtmam. O benim kiymetlim.
Keske ben de bu muameleyi görseydim. Evlenmeden ya da cocuk dogurmadan bir insan yerine koyulmuyor bazen kadinlarimiz. Üzerimize yapistirdiklari su etiketlerden usandim.
Artik herkesin oturup düsünmesi ve kendine saygi duyabilmesi lazim. Biz cocuk fabrikasi degiliz. Biz sevginin geldigi yeriz. Sevgisiz cocuklarla inanilmaz bozuk bir nesil yetisiyor. Keske insanlar birazcik düsünebilse cesaret edebilse. Esiyle problemi olan cocuk yapiyor, yok yagmur yagdi diye cocuk yapiyor bu kadar kolay cünkü. Insaniz ve önemliyiz bunu bir ögretemedik.
Hayat sürprizlerle dolu,kim bilir belki bir gün gerçekten toplaşıp birer kahve içme imkanımız olur:)))) Sizin gibi güzel insanların yazdıklarını okuyunca içim açılıyor! Kocaman sevgiler ve öpücükler hepinize:))olivia @bluesgirl MrsMlkc Mavi Terlik tatlialirim @G_K ve bu konuda muhteşem düşüncelerini bizimle paylaşan nice arkadaşlar. Sizinle oturup şöyle bir kahve içme, yüzyüze sohbet etmek hepbirlikte harika olurdu! Olivia'cım iyi ki açmış bu konuyu, iyi ki burada bir araya geliyoruz. Hepiniz bir gün aynı gün ve saatte Ankara'da olsanız ne güzel olurduuuu Sevgiler
00.50'de adam diyor ya, çocuğunuz yoksa, spinning dersi ya da tatil için daha fazla zamanınız oluyor, sanki bunlar dünyanın en önemli şeyi, dünyanın en bencilce şeyi. O tartışma programı Fox and Friends, bizdeki muadili atv haberde çıkan mantık yoksunu, sermaye sahiplerinin yancısı olan tipler.Cok sevdim, ne yazikki ingilizce ama bence az bilince bile anlasiliyor :)
böyle ortadan dalıyorum ama sorun yoktur umarım.00.50'de adam diyor ya, çocuğunuz yoksa, spinning dersi ya da tatil için daha fazla zamanınız oluyor, sanki bunlar dünyanın en önemli şeyi, dünyanın en bencilce şeyi. O tartışma programı Fox and Friends, bizdeki muadili atv haberde çıkan mantık yoksunu, sermaye sahiplerinin yancısı olan tipler.
Papa da çocuk sahibi olmamayı bencillik olarak nitelemis. Kendisi benim gözümde ikiyüzlülük konusunda zirvededir. Yani onunla ve diğer gereksizlerle aynı fikirde olmadığım için daha da mutlu oldum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?