• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

cocuk sahibi olmadanda cok mutlu hayatini yasayan kadinlar :)))

böyle ortadan dalıyorum ama sorun yoktur umarım.
neden ille de üremek zorundayız? mesela ortadoğuda neredeyse hiç doğum kontrolü yok, olanlar devlet tarafından teşvik edilmiyor, bazıları yasak bile ve ortadoğunun hali ortada. ne kadar çok çocuk savaşta ölecek o kadar çocuk.
batılı ülkelerde kadınların doğum masrafına harcanan parayla Afrika'da kaç çocuk kurtulur?
özellikle sanayi devriminden beri orta direk ve fakir halkın daha çok üremesi teşvik edilmiş ki sanayide çalışacak daha çok iş gücü olsun, iş gücünün ücreti daha düşük olsun, böylece sermaye daha az garantili koşullarda daha çok insan çalıştırabilsin.
şimdi bilgi toplumunda insanların max. çocuk sayısı 1 ya da 2 iken hiç çocuk yapmayan insanlar onları bu yüzden rahatsız ediyor.
çalıştıracak insan azalıyor çünkü.
evet bir kadın ya da erkek çocuk sahibi olmadan kendine daha fazla vakit ayırmak isteyebilir, tek amacı bu olabilir hayatta. bu neden garip geliyor insanlara anlamıyorum.
ha çocuğu yapıp ona vakit ayırmasa evet bencillik de ortada bir çocuk yok ki çocuğa ayrılması gereken ve ayrılmayan bir zaman olsun.
Her zaman ortadan dalabilirsin:KK48:
İşte mesele bu bizim ülkemizde, kocaman, garabet bir makine var ve yakıtı insanlar.... Ne kadar korkunç değil mi?
İnsanlar siyasi olarak taptiklari kişi dediği için bile çocuk yapıyor, bu makineye yakıt olsun diye. İçim yanıyor, ne diyeyim.
Şu anda büyük bir genç nesil var, niye içinden çıkan iyi sporcu, sanatçı, bilim adamı sayısı az ya da hiç yok? Milyonlarca çocuk yapılmış işte zamanında, nereye gitmiş bu çocuklar?

Her zaman ortadan dalabilirsin:KK48:
İşte mesele bu bizim ülkemizde, kocaman, garabet bir makine var ve yakıtı insanlar.... Ne kadar korkunç değil mi?
İnsanlar siyasi olarak taptiklari kişi dediği için bile çocuk yapıyor, bu makineye yakıt olsun diye. İçim yanıyor, ne diyeyim.
Şu anda büyük bir genç nesil var, niye içinden çıkan iyi sporcu, sanatçı, bilim adamı sayısı az ya da hiç yok? Milyonlarca çocuk yapılmış işte zamanında, nereye gitmiş bu çocuklar?

geçen gün BDVde bir konu vardı kız 16 yaşında dövüş sporu öğrenmek istiyor, ailesi izin vermemiş, kız üzgün resmen ergen kaprisi yapıyor muamelesi yapıldı kıza.
oysa ki ne kadar güzel bu yaştaki bir kızın spora ilgi duyması, bir daha geri gelmeyecek bu yaş.
insanlar çocuk yaptıkları gibi, o çocukların hayatları da kendilerine ait sanıyorlar. o çocukların daha doğdukları andan itibaren bir birey olduğunu, kendi karar mekanizması olduğunu düşünemiyorlar.
bilim zaten yasak.
sporcularımız dopingli, sanatçılarımız desen iyi olanların hakkını yemeyeyim ama sanatın s'sinden anlamıyorlar.
milyonlarca çocuk var ama nitelikli genç yok.
olanları da zaten sınavlar ve eğitim sistemi, manyak ebeveynlerle şapşal ediyoruz.

geçen gün BDVde bir konu vardı kız 16 yaşında dövüş sporu öğrenmek istiyor, ailesi izin vermemiş, kız üzgün resmen ergen kaprisi yapıyor muamelesi yapıldı kıza.
oysa ki ne kadar güzel bu yaştaki bir kızın spora ilgi duyması, bir daha geri gelmeyecek bu yaş.
insanlar çocuk yaptıkları gibi, o çocukların hayatları da kendilerine ait sanıyorlar. o çocukların daha doğdukları andan itibaren bir birey olduğunu, kendi karar mekanizması olduğunu düşünemiyorlar.
bilim zaten yasak.
sporcularımız dopingli, sanatçılarımız desen iyi olanların hakkını yemeyeyim ama sanatın s'sinden anlamıyorlar.
milyonlarca çocuk var ama nitelikli genç yok.
olanları da zaten sınavlar ve eğitim sistemi, manyak ebeveynlerle şapşal ediyoruz.
Ne yazık ki o eğitim sisteminin içindeyim, yakinen şahit oluyorum bu duruma. Sisteme uymadığım için de başıma gelmeyen kalmadı. Yılmak üzereyim.
BDV'deki konuyu görmüştüm. Umarım sen yazmışsındır konu sahibine kendi düsüncelerini.

Ne yazık ki o eğitim sisteminin içindeyim, yakinen şahit oluyorum bu duruma. Sisteme uymadığım için de başıma gelmeyen kalmadı. Yılmak üzereyim.
BDV'deki konuyu görmüştüm. Umarım sen yazmışsındır konu sahibine kendi düsüncelerini.
verebileceğim tek tavsiye okuması, kendi hayatını kurması ve ailesini istediğine ikna etmeye çalışmasıydı ama aile sorunlu sanırım, baba çok sorunlu bir adam, çok kaba konuşuyormuş.
kız akıllı bir kız, ona da söyledim, bol bol okusun, araştırsın, babasının gölgesinden kurtarsın kendisini, tek dileğim bu.
üzülüyorum böyle çocuklara. yazık kızcağız bu yaşta üniversiteyi aile baskısından kaçış olarak görüyor, neyse hiç olmazsa kocayı kurtarıcı olarak görmüyor.
hayat cidden adil değil.

Bir kadini kontrol altina almanin tek caresi 3 ve daha fazla cocuk dogurmasi...cünkü bunu yapan bir kadin artik ne kendisine bir faydasi olur nede o yetistirdigi cocuklarina. Bilincli, egitimli ve güclü kadinlardan hep korkmustur müslümanlar.
Önemli olan pipisi olanin daha yükselmesi ve pasalar gibi büyümesi sonrada karsindaki kadini ömür boyu ezmesi, ha uymadimi ozaman ya dayak yada ölümle susturmaktir caresi.
Ama bilincli, egitimli bir anne illaki kiz ve erkek cocuklarini esit büyütecek, buda bizim sisteme uymaz. Egitimli kadin haklarini bilecek, bu erkeklerin isine gelmez tabi. Dogursunlar evinde otursunlar, erkek hötttt dedimi kadinin ne demeye Hakki olabilirki ?
Esitlik olursa erkeklerin durumu kötüye gider. Sistem bu. Dilerim kadinlarimiz daha bilincli olur ve her zaman ilk önce kendilerine yatirim yaparlar, egitimde bunlarin temel tasidir...

Bir kadini kontrol altina almanin tek caresi 3 ve daha fazla cocuk dogurmasi...cünkü bunu yapan bir kadin artik ne kendisine bir faydasi olur nede o yetistirdigi cocuklarina. Bilincli, egitimli ve güclü kadinlardan hep korkmustur müslümanlar.
Önemli olan pipisi olanin daha yükselmesi ve pasalar gibi büyümesi sonrada karsindaki kadini ömür boyu ezmesi, ha uymadimi ozaman ya dayak yada ölümle susturmaktir caresi.
Ama bilincli, egitimli bir anne illaki kiz ve erkek cocuklarini esit büyütecek, buda bizim sisteme uymaz. Egitimli kadin haklarini bilecek, bu erkeklerin isine gelmez tabi. Dogursunlar evinde otursunlar, erkek hötttt dedimi kadinin ne demeye Hakki olabilirki ?
Esitlik olursa erkeklerin durumu kötüye gider. Sistem bu. Dilerim kadinlarimiz daha bilincli olur ve her zaman ilk önce kendilerine yatirim yaparlar, egitimde bunlarin temel tasidir...
Kesinlikle katılıyorum! Maalesef,pipisi olanın bizim zamanımızda bile kadınlardan daha değerli olma nedeni yine kadınlar. Etrafıma bakıyorum,okumuş,eğitimli,gayet modern kadın çocuğu erkek olsun diye çeşitli yöntemlere başvuruyor,sebebi sorulduğunda ise cevabı şu; kocam ve ailesi için erkek çocuk çok değerli olduğu için doğurmak zorundayım. Kız çocuk değerli değil mi? Kocanın anası erkek de bizim mi haberimiz yok? Biraz araştırma yapsınlar bakalım asıl soy kimden geçiyormuş,erkeğin 23 kromozomdan başka birşey vermediğini,bebeğin tahminen kaç yaşına kadar yaşayacağını kadın hücrelerinin belirlediğini,birçok hücrenin babanın değil de kadının verdiğini bilseydiler ne derlerdi acaba?Haydi onu geçtim, peki bu 'erkek daha değerli' düşüncesini benimseyip de erkek çocuk için tutuşan kadına ne demeli? Böyle ailelerin 'oğluşları,paşaları,şehzadeleri' doğduktan sonra ise kadınlar için gerileme kaçınılmaz oluyor. Sizin de dediğiniz gibi kadınlar kendilerini daha da geliştirecekler diye korkudan titremeye başlıyorlar. Kadın olduğum için gurur duyuyorum, belki mükemmel bir kadın değilim ama en azından şunun farkındayım;ben de en az erkek kadar bir bireyim,onun pipisi var diye benden üstün olamaz. Benim tek görevim çocuk doğurmak değil,kız veya erkek farketmez önemli olan insan gibi insan yetiştirmek. Çocuk doğurmasam bile bu beni yarı kadın yapmaz. Kutsal kitabımızda bile kadının ne kadar değerli olduğuna dair bir çok hadis var,fakat maalesef müslüman ülkeler için bunun pek de önemi yok. Sevgili Oliviacım,o kadar güzel bir konu açtın ki,bizim gibi düşünen kadın sayısının o kadar da az olmadığını gördükçe çok mutlu oluyorum.

Kadın olduğum için gurur duyuyorum, belki mükemmel bir kadın değilim ama en azından şunun farkındayım;ben de en az erkek kadar bir bireyim,onun pipisi var diye benden üstün olamaz. Benim tek görevim çocuk doğurmak değil,kız veya erkek farketmez önemli olan insan gibi insan yetiştirmek. Çocuk doğurmasam bile bu beni yarı kadın yapmaz.
Sevgili MrsMlkc aynen tüm yazdiklarina katiliyorum. Bende kadin oldugum icin gurur duyuyorum ve isin ilginc yani bizler böyle kendimize saygimiz ve sevgimiz oldugu sürece erkekler etrafimizda pervane.
Ben sadece eerkekler icin yasayan ve onlari cok önemseyen hemcinslerimin dramalarina görünce cok üzülüyorum.
Onlari senin dedigin gibi yüceltende biz kadinlariz.
Erkeklere hic eyvallahim olmaz, gerek özel hayatta gerekde is hayatinda hep esit göz hisasinda konusurum, sunu anladimki o kadar korkuyorlarki bizim gibi bilincli ve kendisinden emin kadinlardan.
Sunu biliyorumki laf yarismasinda hic bir erkek bir kadinin zekasina yetisemez. :KK48::KK48::KK48:
Benim icin erkekler gercekten ciddiye alinacak sahislar degil, bir kadin bir ülkeyi temsil eder, cünkü doguran kadin, egiten kadin, yetistiren kadin. Kadinlari gücsüzlestiren sistemlerde olan ülkeler cahil ve cehalet icindedir. :KK43::KK43::KK43:

Sevgili MrsMlkc aynen tüm yazdiklarina katiliyorum. Bende kadin oldugum icin gurur duyuyorum ve isin ilginc yani bizler böyle kendimize saygimiz ve sevgimiz oldugu sürece erkekler etrafimizda pervane.
Ben sadece eerkekler icin yasayan ve onlari cok önemseyen hemcinslerimin dramalarina görünce cok üzülüyorum.
Onlari senin dedigin gibi yüceltende biz kadinlariz.
Erkeklere hic eyvallahim olmaz, gerek özel hayatta gerekde is hayatinda hep esit göz hisasinda konusurum, sunu anladimki o kadar korkuyorlarki bizim gibi bilincli ve kendisinden emin kadinlardan.
Sunu biliyorumki laf yarismasinda hic bir erkek bir kadinin zekasina yetisemez. :KK48::KK48::KK48:
Benim icin erkekler gercekten ciddiye alinacak sahislar degil, bir kadin bir ülkeyi temsil eder, cünkü doguran kadin, egiten kadin, yetistiren kadin. Kadinlari gücsüzlestiren sistemlerde olan ülkeler cahil ve cehalet icindedir. :KK43::KK43::KK43:
Çok doğru,erkekler kendilerine bakan,zeki ve güçlü kadınlara hayrandırlar,her ne kadar belli etmeseler de:)) Eşim bana hep şunu der; Kadınlar uğruna savaşlar çıktı,medeniyetler değişti,şehirler yıkıldı,ben evdeki kadınımın değerini bilmezsem eğer,kimse bana erkek demesin. 'Kadınları güçsüzleştiren sistemlerde olan ülkeler cahil ve cehalet içindedir' sözünüz herşeyi açıklıyor zaten,ağzınıza sağlık.

Son düzenleme:
Hayata bakis acisi cok nemli. Eger egitimi, okumayi, bilgilenmeyi, gün ve gün ögrenmeyi ve merakli olmayi basarabiliyorsan, hayat sana güzelliklerini sunar.
Benim gibi ruhunu hep beslemeyi seven insanlarla olmayi cok severim. Konserler, müzik, tiyatro, sergi, müze, kitap hatta dikis kursu bile beni mutlu eder. Tabiki yemek yapmak degisik seyler denemekde. Bir insan bu zenginlikleri hayatina katiyorsa, iste o zaman mutlu oluyor.
Tabiki herkesin mutluluk anlayisi degisik. Benimki böyle.
Arkadasliklar ve dostluklarda cok önemli benim icin. Insanin ruhunu besleyen baska bir unsur. Özellikle kendisiyle barisik olan ki bu otomatikmen olusuyor cünkü hayati tümüyle algiliyorsun, buda insana derin bir huzur veriyor.
Sormali, sorgulamali, düsünmeli, düsündürmeli, konusmaktan cok dinlemeli. Düzgün bir hayat icin cabalami. Bunlar oldugu zaman sana kimse zarar veremiyor cünkü iyiyi ve kötüyü cok iyi ayirt edebiliyorsun.
Egitim insanin zirhidir...Egitim hayati daha kolay yasamak demektir. Dilerim kizlarimiz ve kadinlarimiz bunun daha cok bilincide olur. Hepinize cok güzel bir hafta sonu diliyorum ... :KK200:

ben çocuklu mutlu oldukları düşünenlerdenim. çoccuk evin en neşesidir. ben evlliğimin 3. ayında hamile kaldim şimdi bebiş bekliyorum cocuksuz ailelere inanmiyorum eşimin akrabasi var 6 senedir evlilerdi çocuk yanık tuttular çocuğu olmadığı için boşandilar. çok istiyolardi ama tedavi görüyodu olmuyordu. daha neleri var yani Allah aratmasin.

herkesin düşünce yapısı farklıdır bence bu konu tartısmaya açık olmamalı çünkü kim nasıl isterse öyle yapar bizler çocuk için yanıp tutuşuyoruz diye herkesten bunu beklemek sacmalık olur çocuk evin neşesi olabilir evet ama insanların hepsi bu pencereden bakmıyor olaya bu çok normal bişey yani

ben çocuklu mutlu oldukları düşünenlerdenim. çoccuk evin en neşesidir. ben evlliğimin 3. ayında hamile kaldim şimdi bebiş bekliyorum cocuksuz ailelere inanmiyorum eşimin akrabasi var 6 senedir evlilerdi çocuk yanık tuttular çocuğu olmadığı için boşandilar. çok istiyolardi ama tedavi görüyodu olmuyordu. daha neleri var yani Allah aratmasin.
Demek ki sadece çocuk sahibi olmak için evlenmis eşinizin akrabaları. Yazık...

Yazik hemde ne yazik, gercekten cok üzüldüm. :KK43::KK43::KK43:

Demek ki sadece çocuk sahibi olmak için evlenmis eşinizin akrabaları. Yazık...
yok onun için degil birbirlerini çok severek evlendiler. bu mutlu evlliğin içinde çocukla taclandirmak istediler ne yazık kı ikisinin de sorunu çikti. son olarak evlatlık alinca herşey degişti. evlatlık aldiği bebegin annesi polise ihbar etmiş çocuğumu çaldi diye. geri vermiş mahkemeye vereceksen boşandilar.

birbirlerini çok severek evlendiler

Burada cok birbirlerini severek evlenen var ama özellikle cocuk yok diye bosanmiyoruz, tam aksine cocugumuz yok diye beraberiz ve mutluyuz ve birbirimizi cok seviyoruz. Yani cocugumuz olmadigi icin birbirimizle cok mutlu yasiyoruz, cocugumuz olsa belki böyle mutlu yasayamayiz. :confused::confused::confused::confused: kafani karistirmadim Insallah !!! :KK200:

Burada cok birbirlerini severek evlenen var ama özellikle cocuk yok diye bosanmiyoruz, tam aksine cocugumuz yok diye beraberiz ve mutluyuz ve birbirimizi cok seviyoruz. Yani cocugumuz olmadigi icin birbirimizle cok mutlu yasiyoruz, cocugumuz olsa belki böyle mutlu yasayamayiz. :confused::confused::confused::confused: kafani karistirmadim Insallah !!! :KK200:
yok karıştırmadim 6 sene olmuş ilk başta insan birbirlerini çok seviyor evleniyor yaa sonrasi noluyor dengeler degişiyor. çocuk olmadığı için. onlarda çocuk olmazsada mutluydular içlerinde çocuk sevgisi vardi. ama herşeyi evlatlık alinca degişti. evlatlık aldığı çocuğu geri aldilar o yüzden anlaşamadilar tüp bebek tedavisi olurdu tüp bebege hiç güvenemediler. çok zor. Sen çocuk olmadığı için mutluysan hep mutlu ol. sonrasinda anliycaksin zamani geldiğinde.

mahalle ve toplum baskısı oluyor çocuk ne zaman... daha yokmu??
bi tane daha örnek veriyim. 10 yıllık evli çift vardi çocuklari hiç yoktu. kadinda sorun çikmişti yumurtalıkları iyi degildi olmuyordu mutluydu sonraasi bi arkadaşinin oğlunun sünnet düğüne katılmışlardi ikisi. arkadaşiyla aynı sene evlendiler. yani içinde benimde çocuğum olsa bu kadar olurdu içlerinden geçmiş. Allah aratmasin da yarın bi gün anlarsiniz sizde.

yok karıştırmadim 6 sene olmuş ilk başta insan birbirlerini çok seviyor evleniyor yaa sonrasi noluyor dengeler degişiyor. çocuk olmadığı için. onlarda çocuk olmazsada mutluydular içlerinde çocuk sevgisi vardi. ama herşeyi evlatlık alinca degişti. evlatlık aldığı çocuğu geri aldilar o yüzden anlaşamadilar tüp bebek tedavisi olurdu tüp bebege hiç güvenemediler. çok zor. Sen çocuk olmadığı için mutluysan hep mutlu ol. sonrasinda anliycaksin zamani geldiğinde.
Aslimen, bizim gibi çocuk istemeyen insanlar var. Hayatı sevdiğimiz insanla paylaşmak, istediğimiz zaman istediğimizi yapmak bizim secimimiz. Herkesin hayatı yaşama şekli farklıdır.
Neden sizin gibi düşünmeyen, hissetmeyen insanları "yanlış yolda, pişman olacak" diye düşünüyorsunuz ısrarla?

olabilir.:) bende Allah aratmasin diyorum cocuksuz mutluysan hep mutlu olun:) zaten herşey zamanla oluyor.

Günaydın kızlar :KK68:
Bu yıl gitmek için plan yapıp, seneye ertelemek zorunda kaldığımız güzeller güzeli Alberobello köyü ile tanıştırmak istiyorum sizi. Guney İtalya'nın Bari isimli kentinde, UNESCO kültür mirası olan masal gibi bir yer

5italy-puglia-alberobello-i-trulli.jpg
p1150100-alberobello-trulli-vespa-web.jpg

Teyzemin 20 yıldır devam eden bir evliliği var,ikisi de gayet sağlıklı olmalarına rağmen hiç çocuk yapmadılar,ikisi de anne-baba kavramına uzak olduklarını belirtip tamamen kendi hayatlarına yoğunlaştılar. Onları hiç mutsuz görmedim çünkü gerçekten değiller. Komşumun çocuğu olmuyormuş,dünya kadar tedavi,tüp bebek denemelerine rağmen olmamış,fakat kocası karısını el üstünde tutuyor. Herşey sevgiyle alakalı,her ne olursa olsun ister iki cihan yıkılsın eğer çiftler birbirlerini gerçekten seviyorsa,en çıkılmaz durumları bile atlatabileceklerini inananlardanım. Mahalle baskısı,onun bunun dedikleri,akraba baskısı bunlar maalesef var,keşke herkes istediği gibi yaşayabilse,ozaman dünyamız daha yaşanalıcak bir yer olurdu.

Back