• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

cocuk sahibi olmadanda cok mutlu hayatini yasayan kadinlar :)))

hahahhahaa blues seni ilk defa cok hararetli gördüm, cok begendim. Yazdiklarina 100% katiliyorum canim.
Birde komik değil mi altı üstü eşya yahu. Okursun, çalışırsın, kendi paranı kazanır aileden ayrı bir evin kendi evin olur.Kendi hayatını yaşarsın kendi paranla gider yeni eşyalar alırsın işte.Ayrıca baba evinden aile evinden koca evine gidilir zihniyetinden nefret ediyorum.
Evet yaaa, bu esyalara ne kadar anlam yüklüyorlar orasini bende hic anlamadim. Esya bu ya, ne ki yani ?
Neticede dedigin gibi okursun, meslek edinirsin, calisirsin ve kendi ayaklari üzerinde durduktan sonra kendi paranla herseyi alirsin, niye baskalarindan medet umarsinki ?
Yada neden baba evinden koca evine ? Sen malmisinki, yani bir esyamisinki, bir evden ötekisine tasiyorlar seni ?
Veya evlenirler ama muhakkak ya kayinvalide, kayinpeder yakinlarinda ev tutulur, yada öteki aile fertlerin yaninda. Herkes miknatiz gibi uzaklasamiyor birbirlerinden.
Özgür olun, ucun evden disariya. Kendinize güvenin. Dalin hayatin icine, calisin, kazanin, eglenin, yiyin, icin, basarili olun, hic bir engelden korkmayin, engel var ise üstüne üstüne gidin, siz gittikce o engel kücülecektir. Pes etmeyin,
Ben hic bir zaman calisma ortamini cok iyi gördügüm olmadi, illaki bir problem var ama yenmek icin cabalayin veya olmuyorsa öyle kacinki gitmeden B-plani cepte olsun.
Kendinizden baska hic kimseye güvenerekten yasamayin !
Babam zengindir benim icin yapar, veya kocam sagolsun ederlerle hic bir yere varilmiyor ne yazikki.

Şu son cümleyi okuyunca bir dolu şey aklıma geldi. Paylaşmadan duramayacağım valla.
Açık konuşacağım şimdi. Burada yetişkin ve aklı başında insanlarız.
Bizim toplumda sevişmek için cinselliği yaşamak için evlenenler çok.
Düğün günü kadını kırmızı kurdela ile hediye paketi gibi sarıp erkeğe sunan zihniyette çok.
Gerçi bu söylediklerimin dini boyutu var neyse oralara girmeyeceğim.Ama bu ikisi bana aşırı saçma gelirken;

Yeni eşyalar için evlenmek mi ? Altı üstü beyaz bir elbiseyi yani gelinliği topu topu bir gün giyeceğim diye evlenmek mi ? Düğünüm olsun diye evlenmek mi ? Bunlar bana über saçma geldi yahu. Mantığımın kabul edeceği şeyler değil. :KK57:

Bir çift illa düğün yapmak zorunda mı? Kına gecesi gibi adetleri yerine getirmek zorunda mı? Amaaa o örf ve adetlerin, geleneklerin illa yerine getirilmesi lazım elalaem ne der sonraa. Ama bilmiyorlar o elalem üç beş gün sonra o düğünü vs vs leri unutuyor gidiyor.Önemli olan çiftin gönüllerinden nasıl geçiyorsa o şekilde evlenmeleri. (tabi ailelerle mütabık şekilde o ayrı konu) Gözlemlediğim kadarıyla ben senle evleniyorum ailenle değil lafı hikaye. :)

Bence evlilik öncesi hazırlıklara aşırı bir anlam yükleniyor.Onlara gösterdikleri özeni evliliğin güzel şekilde sürdürülmesine gösterseler çok daha iyi olmaz mı ?
Evlilik hazırlıkları mevzusunun güzel bir tarafı var ama o da balayı tatili. :KK30:
Mesela; Maldivler :KK6::KK73::)

Yetişkin bir insanın önce evlilik ne menem şeydir? diye düşünmesi ardından bir insan neden evlenir? sorusunu kendi içinde bulması lazım bence.Yine evlilik denilince sözü geçen şu görücü usülü kadar saçma birşeyde yok. Yaşım oldu 28 evlenmek istiyorum artık birini bulayım evleneyim anlayışı çok yanlış çok.

Birde komik değil mi altı üstü eşya yahu. Okursun, çalışırsın, kendi paranı kazanır aileden ayrı bir evin kendi evin olur.Kendi hayatını yaşarsın kendi paranla gider yeni eşyalar alırsın işte.Ayrıca baba evinden aile evinden koca evine gidilir zihniyetinden nefret ediyorum.

Yine evlilikte yaşa takılmakta saçma.Bir insan isterse 30'unda isterse 35'inde isterse 40'ında evlenir. Kime ne yani ? Böyle insanın hayatındaki en önemli kararlarından birine karışılmasına çok irite olurum.Aa birde şu evde kalmış lafı kadar gıcık bir tabir yoktur.

Birde şu sokak düğünlerinin Türkiye'de kesinlikle yasaklanması lazım.:KK47:
İllallah ettim artık. :mad: Yahu sen eğleneceksin üç beş oynayacaksın diye başka insanları rahatsız etmeye hakkın var mı? Kapalı bir mekana maddi durumun el vermiyorsa düğün yapmazsın sende.

Ayyy Lady'cim bir dokun bin ah işit diye buna derler. :-) İçimi dökmek istedim öyle. :110:
Sonunda uykum gelebildi! gidip uyuyayım en iyisi. :KK55:
Düğüner..... Baş belası düğünler. Binlerce liranın boşa harcadığı gereksiz düğünler. Biz evlenirken düğün istemedik, benim annemler için problem olmadı ama eşimin ailesi olmaz dedi. Çektik o işkenceyi ve hala o paraya içim acır. Maldivlere gidilirdi o parayla yahu :KK51:

Bu sene tatilim herhalde Yunanistan olacak. Simdiden isinma turlarindayim. Cok severim yunan müzigini...eger gidersem bir aksam tavernaya gidip uzo icip, tabaklari arka arkaya kirmak istiyoruuummmm :KK200::KK200::KK200::KK200:

Sirtakide oynarim tabi :KK200:

O oooo olivia tatil planı süper :KK200:
İzmir'e hiç gelmiş miydin? Yunanistan'a giden herkes İzmir'e çok benzetiyor, sanki izmirdeymisiz gibi geldi diyorlar. Sen de gidersen fikrini öğrenmek isterim.
Benim tatil planım yok ama hayalim var. Thailand:KK51:
Burayı görmeden ölmek istemiyoruuuuuuum:mad:
http://en.m.wikipedia.org/wiki/Nong...l_Garden#/media/File:Nong_Noogh_Garden(1).jpg

Cok tesekkürler kizlar :)
Biz nikah yaptik sadece, cünkü dügünle ugrasacak hic istegimiz yoktu. Hatta fotografciyada zorla soktum esimi, hani ablalarim ve annem gelin fotograflari bekliyorlar albümlerine koyacaklar diye, yapmacik yapmacik pozlar verdik. Hala güleriz o resimleri görünce. Ama en güzel kareler, fotigrafcida degilde nikah salonunda dogal cekilenler oldu sonucta.
Bende hic gelemem öyle curcunalara....

hahahhahaa blues seni ilk defa cok hararetli gördüm, cok begendim. Yazdiklarina 100% katiliyorum canim.

Evet yaaa, bu esyalara ne kadar anlam yüklüyorlar orasini bende hic anlamadim. Esya bu ya, ne ki yani ?
Neticede dedigin gibi okursun, meslek edinirsin, calisirsin ve kendi ayaklari üzerinde durduktan sonra kendi paranla herseyi alirsin, niye baskalarindan medet umarsinki ?
Yada neden baba evinden koca evine ? Sen malmisinki, yani bir esyamisinki, bir evden ötekisine tasiyorlar seni ?
Veya evlenirler ama muhakkak ya kayinvalide, kayinpeder yakinlarinda ev tutulur, yada öteki aile fertlerin yaninda. Herkes miknatiz gibi uzaklasamiyor birbirlerinden.
Özgür olun, ucun evden disariya. Kendinize güvenin. Dalin hayatin icine, calisin, kazanin, eglenin, yiyin, icin, basarili olun, hic bir engelden korkmayin, engel var ise üstüne üstüne gidin, siz gittikce o engel kücülecektir. Pes etmeyin,
Ben hic bir zaman calisma ortamini cok iyi gördügüm olmadi, illaki bir problem var ama yenmek icin cabalayin veya olmuyorsa öyle kacinki gitmeden B-plani cepte olsun.
Kendinizden baska hic kimseye güvenerekten yasamayin !
Babam zengindir benim icin yapar, veya kocam sagolsun ederlerle hic bir yere varilmiyor ne yazikki.
Hahaha aynen, tekrar okudumda kendime az bir sakin ol diyesim geldi.:KK70:
Zaten o an başka birşeye kafam bozuktu.Aklıma gelen ne kadar sinirimi zıplatan şey varsa anlatmışım. :)

Aynen katılıyorum söylediklerine.Ee aklın yolu bir ne de olsa.
Ayrıca her zaman çok güzel motive ediyorsun bizleri. Sağol, varol. :KK52::KK200:
Özellikle son cümlen vurucu olmuş.Çok doğru..

Biz nikah yaptik sadece, cünkü dügünle ugrasacak hic istegimiz yoktu. Hatta fotografciyada zorla soktum esimi, hani ablalarim ve annem gelin fotograflari bekliyorlar albümlerine koyacaklar diye, yapmacik yapmacik pozlar verdik. Hala güleriz o resimleri görünce. Ama en güzel kareler, fotigrafcida degilde nikah salonunda dogal cekilenler oldu sonucta.
Valla bence en güzelini yapmışsınız. :KK9:
Nice 15 yıllarınız olsun inşallah.
Sizin gibi evli ve mutlu çiftlerin olduğunu bilmek mutluluk verici. :KK36:

:KK200::KK200::KK200::KK200::KK200::KK200::KK200: su kalpler cok güzeeelllll, hepinize yolluyorum.
Tesekkürler Bluesgirl, bir deneyecegim senin ekmek tarifini.
Evet ya kitap cok derin ve felsefik. Su an Sokratesde basladik, Platon`a gectik ve dün gece Aristoteles`e gectim,Vallahi Sabah uyandigimda cok felsefik oldu, 5 dakika yatagin icinde neden kalkiyorum ben simdi diye cok derin düsündüm :KK58::KK58::KK58::KK58::KK58::KK70::KK70::KK70:
P.S. : müziginde harikaymis bende severim, hafif jazz ritimli....:KK19: Dankeschööönnnnn :KK50:

Bu mesajını cevaplamayı atlamışım. Sabahki halin gözümde canlanmıştı ne gülmüştüm ilahi..:KK48::KK48:
Rica ederim, parçayı beğenmene sevindim.:KK50:Kalplere bende bayıldım. :KK200:
Bu parçada çok hoş bakın. :KK200:

Arkadaşlar film keyfi yapacaktım.Filmi açtım, mısır yemeyi özlediğimi farkettim.
Sevdiğim şekilde (yağsız-tuzsuz) mısırımı patlattım geldim.
Çalan parçalara dalmışım bir yandan burayı okuyup yazayım derken mısırı bitirmişim iyi mi. o_O :KK70::KK70:
Bi türk kahvesi yapıp geleyim bari. :KK51: Umuyorum filmi açıp izleyebileceğim artık.:KK48:
Herkese Keyifli akşamlar. :KK68:

Düğüner..... Baş belası düğünler. Binlerce liranın boşa harcadığı gereksiz düğünler. Biz evlenirken düğün istemedik, benim annemler için problem olmadı ama eşimin ailesi olmaz dedi. Çektik o işkenceyi ve hala o paraya içim acır. Maldivlere gidilirdi o parayla yahu :KK51:
Aynen dışarıdanda çok gereksiz masraf gibi duruyor..Birde bir ton para gittiği gibi düğünü planlayacağım derken zamanındanda gidiyor.Yani para+zaman kaybı. Yaşamadım ama çevremden şahit olmuşluğum vardır.Birde bir zorunlulukmuş gibi dayatılması hiç hoş olmuyor.Düğün yapmayana laf söyleyeni de duydum. Sanane yahu yapar yapmaz diyesi geliyor insanın. Neticede her iki tarafın aileleri bu işleri tamamen çiftlere bıraksalar keşke.
Benim tatil planım yok ama hayalim var. Thailand:KK51:
Burayı görmeden ölmek istemiyoruuuuuuum:mad:
http://en.m.wikipedia.org/wiki/Nong...l_Garden#/media/File:Nong_Noogh_Garden(1).jpg
Wowwww :KK57: Bu tropikal botanik bahçesini hiç duymamıştım.Bayıldımmmm.:KK200::KK200::KK200:
:KK55:

Kizlar dilerim gitmek ve görmek istediginiz yerleri görürsünüz, ama hep derim hayal etmek basarinin ilk adimidir diye.

Arkadaşlar, geçen gün gazetede okudum.Ajda Pekkan'a sormuşlar; ''Çocuğunuz olmadığı için pişmanlık duyuyor musunuz ?' O da demiş ki ; ''Ayaklarımın üzerinde durabilmek benim için çok zordu.Hayatımda hep iş oldu.Kariyerimi engeller diye çocuk yapmaktan korktum'' Ajda hanım seneye 70 yaşına girecekmiş bu konuyla ilgili sorular son bulsa artık.Çok sıkılmıştır herhalde gına gelmiştir artık. Bu muhabirlerde hiç ince düşünemiyor mu empati kuramıyorlar mıdır nedir.

Birde dün 2015 yapımı -Parallels- adında bir film izledim.Bendeniz film konularında Paralel Evren ya da Zaman Yolculuğu geçiyorsa atllarımda hemen.Acayip ilgimi çekiyor bu iki mevzu. Film hakkında ipucu vermeyi sevmem ama bu kritik bir ipucu değil pek. Bir evrende dünyaya gelen her çocuk ikiz doğuyormuş. Düşünsenize her ailenin ikiz çocukları var.İlginç geldi. Öyle aklıma geldi bunlar, paylaşmak istedim.

eşinle aynı kafada olman çok çok güzel
ben de bi nikahla işi bitirmek isteyenlerdendim amaaaaaaaa......
eşim annem intihat eder düğün olmazsaaaaaaaaaaaaaaa diye bi kükredi ki,
ailesinden de kendisinden de soğuyuş o soğuyuş, üç yıl oldu hep hırgür.......

eşinle aynı kafada olman çok çok güzel
ben de bi nikahla işi bitirmek isteyenlerdendim amaaaaaaaa......
eşim annem intihat eder düğün olmazsaaaaaaaaaaaaaaa diye bi kükredi ki,
ailesinden de kendisinden de soğuyuş o soğuyuş, üç yıl oldu hep hırgür.......
Cok haklisin canim, ayni düsüncede olmayinca gercekten üzücü.
Yani dügün veya nikah bence anne hatiri veya kayinvalide hatiri icin yailmamali, sadece ciftler karar vermeli ama Türkiye`de nerde ???? Herkes senin hayatina müdahele eder.

Sevgili Olivia,uzun zamandır üye olmadan açtığınız konuyu takip ediyordum ve nihayetinde konu ile ilgili düşüncelerimi paylaşmak için üye olmaya karar verdim. Her ne kadar anne olsam da,çocuk sahibi olmadan da hayatın gayet güzel olduğunun farkındayım ve size kesinlikle katılıyorum. Kadınların en önemli görevi evlenip çocuk doğurmak değildir fakat maalesef toplumumuza göre bu düşünce çok yabancı:) Biz daha 'erkek çocuk nasıl doğurabilirim' sorunlarıyla uğraşan bir toplum olduğumuz için sizin bu güzel düşünceniz garipsenir. Çocuğu olmamasına rağmen benden daha huzurlu ve mutlu yaşayan arkadaşlarım akrabalarım var,herkesin seçimi kendinedir. Allah bizi çocuk sahibi olmak gibi bir mucize ile ödüllendirdi çok şükür fakat bir kadın çocuk sahibi olamdan da mutlu olabilir misal benim teyzem:) 20 yıllık evli,eşi ile birbirlerini hala deli gibi sevmelerine rağmen asla çocuk istemediler fakat insanlara olan yaklaşımları ve iyilikleri o kadar çok ki say say bitmez. Ben evladımı hiç bir şeye değişmem Rabbime her gün şükrediyorum ona sahip olduğum için fakat anne olmasaydım da eminim ki mutlu olurdum çünkü Allah tarafından bana verilen nefes bile şükretmem için bir sebep. Bilinçli ve hazır olarak çocuk sahibi olmak toplumumuz için en sağlıklısı olurdu fakat maalesef önümüzdeki uzun yıllar boyunca bu pek de mümkün görünmüyor çünkü kadınlarımız kendi değerlerinin farkında değiller,hep başkaları ne der ne düşünür mantığı ile yaşadığımız için bu toplumun bu zorunluluğu yenmesi çok zor. Sevgiler...

Sevgili MrsMlkc, inanin yorumunuzu okudum ve gözlerim doldu. Cok tesekkür ediyorum, Hemde cok.
Ne diyecegimi sasirdim bu güzel yorumdan sonra. Allah cocugunuzla ve esinizle ömür boyu mutluluklar versin. inanin bir kadin icin en güzel seydir annelik eger sartlar ve imkanlar ve istekler uygun ise, bunun bilincindeyiz.
Fakat aynen anlattiginiz gibi bazi kadinlar mesela teyzeniz veya ben, bu sorumlulugu üstümüze almasak bile aynen dediginiz gibi yinede aile icinde veya toplum icinde anneligimiz sürüyor.
Hayatin sonu degil cocuksuz olmak, bazen öyle ayrintilara takiliyorsunuzki o size ayni cocugunuz varmis gibi güzellikler ve mutluluklar verebiliyor. Tabiki herseyin yeri ayri ama yeterki insan icinden ben mutlu olmak istiyorum ve hayatimda mutlulugu hep seciyorum desin, inanin her türlü mutludur insan.
Ama su cok yanlis, cocuk yapayimda yuvam kurtulsun, cocuk yapayimda kocam bana baglansin, cocuk yapayimda toplumda statüm yükselsin, bir erkek cocuk daha dogurayimda eltim beni kiskansin gibi anne olunacaksa, iste bu ne derece saglikli orasini bilemiyorum, sadece topluma baktigim zaman mutsuz depresif kadinlar görüyorum. Demekki sadece dogurmakla mutluluk gelmiyor.
Kücük ve ince bir ayrinti, ama bizim gibi kadinlarinda oldugunu toplum bilsin istiyorum. Kadinligimla hala kadinim hatta daha cok kadinim, cünkü kendime bakmaya, spor yapmaya, vs. vs daha cok zamanim var.
Erkekler zaten fit, bakimli, neseli ve mutlu kadinlar etrafinda istiyorlar, Inanin evlilikte cocuk isteyen kadar cocuk istemeyen erkeklerde var.

Sevgili MrsMlkc, inanin yorumunuzu okudum ve gözlerim doldu. Cok tesekkür ediyorum, Hemde cok.
Ne diyecegimi sasirdim bu güzel yorumdan sonra. Allah cocugunuzla ve esinizle ömür boyu mutluluklar versin. inanin bir kadin icin en güzel seydir annelik eger sartlar ve imkanlar ve istekler uygun ise, bunun bilincindeyiz.
Fakat aynen anlattiginiz gibi bazi kadinlar mesela teyzeniz veya ben, bu sorumlulugu üstümüze almasak bile aynen dediginiz gibi yinede aile icinde veya toplum icinde anneligimiz sürüyor.
Hayatin sonu degil cocuksuz olmak, bazen öyle ayrintilara takiliyorsunuzki o size ayni cocugunuz varmis gibi güzellikler ve mutluluklar verebiliyor. Tabiki herseyin yeri ayri ama yeterki insan icinden ben mutlu olmak istiyorum ve hayatimda mutlulugu hep seciyorum desin, inanin her türlü mutludur insan.
Ama su cok yanlis, cocuk yapayimda yuvam kurtulsun, cocuk yapayimda kocam bana baglansin, cocuk yapayimda toplumda statüm yükselsin, bir erkek cocuk daha dogurayimda eltim beni kiskansin gibi anne olunacaksa, iste bu ne derece saglikli orasini bilemiyorum, sadece topluma baktigim zaman mutsuz depresif kadinlar görüyorum. Demekki sadece dogurmakla mutluluk gelmiyor.
Kücük ve ince bir ayrinti, ama bizim gibi kadinlarinda oldugunu toplum bilsin istiyorum. Kadinligimla hala kadinim hatta daha cok kadinim, cünkü kendime bakmaya, spor yapmaya, vs. vs daha cok zamanim var.
Erkekler zaten fit, bakimli, neseli ve mutlu kadinlar etrafinda istiyorlar, Inanin evlilikte cocuk isteyen kadar cocuk istemeyen erkeklerde var.
Noktasına kadar yazdıklarınıza katılıyorum. Maalesef birçok kadın çocuk yapmanın inanılmaz bir marifet,ayrıcalık olduğunu zanneder, hatta bu sosyal medya çılgınlığı yüzünden hamileliğini,çocuğunu öyle bir lanse ediyor ki insan utanıyor bunları gördükçe. Her anne yavrusuyla gurur duyar fakat 'ben kutsal anneyim' edaları çok yanlış. Çocuk yapmak bir statü değil,fedakarlık,sorumluluk ve risktir. Dediğiniz gibi azımsanmayacak kadar birçok erkek çocuk sahibi olmaya meraklı değil ve evet her erkek yanında bakımlı,donanımlı ve eğlenceli bir kadın ister.Kadının rolü bu dünyada çok ama çok önemli,biz kendimizi nasıl şekillendirirsek toplumumuz da ona göre şekil alır. Yüreğinize sağlık böyle bir konu açtığınız için,yazdıklarınızı okudukça aklımda yeni şeyler şekilleniyor,güzel üslubunuz da çabası:) yazdıklarınızı zevkle takip ediyorum.

Cok tesekkür ediyorum, gercekten senli benli konusuyorum, kusuruma bakma, oda samimiyetten dolayi. Gercekten cok severek bende bir annenin bu güzel yorumlarini okumayi seviyorum,
Burada var senin gibi bir kac anneler bizi destekleyen, dikkat etimde hepsi kendisiyle barisik anneler. Yani aahhh kizlar benim cocugum veya cocuklarim var ama sizleride anlayabiliyorum demeleri, bizim gibi cocuksuz kadinlari cok mutlu ediyor.
Bazen geliyor arada bir, aaaaa olurmu, insan hic cocuksuz mutlu olabilirmi gibi anneler. Ama galiba herkes mutlulugu kendine göre yorumluyor.
Tesekkürler MrsMlkc, yorumlarin cok degerli bizim icin, arada bir gel. Vaktin oldugu sürece tabiki...

hatta bu sosyal medya çılgınlığı yüzünden hamileliğini,çocuğunu öyle bir lanse ediyor ki insan utanıyor bunları gördükçe.
Hak veriyorum bu sözlerinize.Son yıllarda pek bi popülerleşen baby shower'ları kastettiniz sanıyorum. Bunu gösteriş malzemesi olarak kullananda gördüm çok itici geliyor böylesi. Şahsen baby shower olayını çok gereksiz ve çok saçma sapan buluyorum. Gerçi ben sünnet düğünlerinide hep gereksiz ve saçma bulmuşumdur ya. Çocuk sünnet ediliyor diye niye bunun düğünü yapılıyor ki? Bunlara yapılan onca masrafı çocuk için çok daha faydalı olacak şekilde kullanılabilir.

-Türkiye'de son aylarda çok popüler bir hobi var;Yetişkinler için boyama kitabı.Furya Esrarengiz Bahçe ile başladı. Ben çok keyifle boyuyorum. Çizime özel bir yeteneğim yok resmim felakettir ama boyalara renklere bayılırım. Çocukken (90'lı yıllarda yani) her pazar Trt'de Sevgili Bob Ross amcayı izlerdim.:KK68:Hala aklıma geldikçe açar izlerim, izlerken huzur bulurum.

Aa Aysar_ Aysar_ :KK16:
Kova hatunu Kova hatunu nun topiğinde aklıma geldin hatta oraya da yazdım dün
Sonra forumda Esrarengiz Bahçeyle ilgili deneyimlerini paylaşanlara bakarken bu konuda rast geldim sana
Meğer konu da olivia olivia nınmış :KK200: çifte kavrulmuş oldu

İçerik, başlıktan uzaklaşıp ''Hayata dair herşey'e'' dönmüş sanki.. çok güzel
Paylaşımlara göz attım muhakkak takip edeceğim
Bu arada kitap siparişimi verdim :KK71:
Çıktım boya aldım. Sipariş de verdim biraz
Sabırsızlanıyorum

Aa Aysar_ Aysar_ :KK16:
Kova hatunu Kova hatunu nun topiğinde aklıma geldin hatta oraya da yazdım dün
Sonra forumda Esrarengiz Bahçeyle ilgili deneyimlerini paylaşanlara bakarken bu konuda rast geldim sana
Meğer konu da olivia olivia nınmış :KK200: çifte kavrulmuş oldu

İçerik, başlıktan uzaklaşıp ''Hayata dair herşey'e'' dönmüş sanki.. çok güzel
Paylaşımlara göz attım muhakkak takip edeceğim
Bu arada kitap siparişimi verdim :KK71:
Çıktım boya aldım. Sipariş de verdim biraz
Sabırsızlanıyorum
A merhaba Mavi Terlik :KK3:Hoşgeldin.
Evet diğer topikte mesajını gördüm, söyleyeceklerimi toparlayınca yazmak aklımdaydı. Orda detaylıca konuşuruz.

Burda da arkadaşlarımın belki ilgilerini çeker diye paylaşmıştım.Yalnız şu büyüklere boyama kitabı olayının seveni de çok sevmeyeni de çok. Açıkçası benimde resme özel bir yeteneğim olsa bende dönüp bakmazdım herhalde. Hayal gücümü kısıtlasın istemezdim.

Doğru tespit, aynen öyle her telden konuşulan bir platforma döndü.Tabi konuya ilk kez rastlayan arkadaşlar başlık üzerine yazıyor çiziyor doğal olarak. Onca sayfada baya güzel paylaşımlarda bulunuldu evet seninde paylaşımlarını, sohbetlere katılımlarını bekleriz:KK66: İlla çocuk mevzusu üzerine görüş bildirmek zorunda değilsin.
Topic açıldığından beri bu konunun müdavimiyim, hatta kk forumunu bu topic sayesinde sevdim diyebilirim.Hoppa

Hani vardir ya, sacini evladi icin süpürge eden ama kendi hayatini hice sayan ama sonrada bu agirligin tümünü cocuguna yükleyen ve cocugundan ömür boyu ayni davranislari ve durusu bekleyen ve sonra yasliliginda hüzün icinde kalan caresiz kadinlar...Onun icin hep derimki, cocugum olsaydi bile ilk önce ben, sonra esim sonrada cocugum gelirdi...ve bu hepimizi mutlu sona götüren bir varyasyon....baska türlü herkes icin hüsran...

http://www.egitimpedia.com/egitim-2/hayatini-cocuguna-adamak-2

Back