cocuk sahibi olmadanda cok mutlu hayatini yasayan kadinlar :)))

Merhaba hanımlar. Kaçak flores geldi :)
Aslında bu konuya değil, foruma giremiyordum birkaç gündür.
Ne sohbetler dönmüş. Başa sardırmak istemem ama sevgili olivia, balığına şifalar dilerim. Ben de Çanakkale dönüşü balıklarımdan birinin öldüğünü görünce çok üzülmüştüm. Umarım seninki toparlanır. İyi enerjiler göndereceğim ona. :)
Yaklaşık iki haftadır evdeyim. İşyerim batmak üzereydi ve daha fazla dayanamayıp ayrıldım. Kırgınlıklarım olmasaydı onlarla beraber batmayı tercih edebilirdim belki ama malesef o treni kaçırdılar.
Hazır evdeyim, kafam rahat diye kitap okuyayım dedim. Forest gibi ben de kitaba uzun ara verenlerdenim :) Mario Levi-Bir Şehre Gidememek kitabını okuyordum ki her cümleyi birkaç kez okumaktan yoruldum. Uzun ve dolambaçlı cümleleri var.
Olivia, boşanmak üzere olan arkadaşın için üzüldüm ama tespitlerine katılıyorum. Kadınlar kendi anneliklerinden önce eşlerinin babalığını düşünmeli. Tabii eğer tüm sorumluluğu tek başına üstlenmek istiyorsa ayrı konu. Aksi halde eşinden destek görememesi yüzünden huzursuzluk çıkarmaması lazım. Hep dediğim gibi, benim eşim ileride bir gün baba olma hayali kuruyor. Ben düşünüyorum ki, bu akvaryumu isteyen de bu adamdı ve şimdi yem bile vermesi için benim söylemem gerek. Balıklar artık benim oldu. Evdeki genel hali fena değildir işlere yardım eder ama malesef bekarlıkta her işini annesi hallettiği için, dağıtırken farkında olmuyor. O dağınıklığın nasıl toplanacağını düşünemiyor çoğu zaman. Şimdi ben onun çocuk isteğini değerlendirirken tüm bunları göz önüne almazsam ne oluruz? Veya bir kadın, çocuk sahibi olmak gibi ciddi bir kararı verirken böyle ipuçlarını nasıl kaçırabilir?
Ben de senin gibi şaşkınlıktan gözlerimi pörtleten bir şey duydum.
Ortak arkadaş vasıtasıyla tanıdığım bir arkadaş var. Samimi değiliz ama neler yaşadığını duyuyorum. Yeni evli ama şimdiden eşi ve onun ailesi yüzünden, biraz da kendi huysuzluğundan, psikolojik destek alıyor. Bir gün iyilerse öbür gün kötüler. Tuhaf hırsları, küçük hesapları var. Evliliğin ne anlama geldiğini bana kalırsa henüz anlamadı.
Bu arkadaş korunurken birden merak etmiş, acaba korunmasam hamile kalır mıyım diye. E haliyle kalmış da. Düşünebiliyor musunuz o ortamda bir merak bebeği!!! Deney bebeği. Üstelik çocuk düşünceleri olmadığı halde. Sırf hamilelik odaklı, ötesi yokmuş gibi, sadece bir "ACABA"nın ışığında... Hem şaşırdım, hem üzüldüm ama hiç anlam veremedim. Bu bilinçsizlikle ne olacağız hiç bilmiyorum.

Son düzenleme:
bir kadın, çocuk sahibi olmak gibi ciddi bir kararı verirken böyle ipuçlarını nasıl kaçırabilir?
Yahu bu topik altinda yazan tüm kadinlar niye bu kadar zeki ??? Her gün yeni seyler ögreniyorum sizlerden, ki yasiniz kac daha. Yaaaa bak sonucta sen bakiyorsun baliklara, ama isteyen ve alan kim ???
Aynen floresim aynen, harfi harfine katiliyorum yazdiklarinin. Ve beni cok iyi anlamissin, yani ne demek istedigimi. Cok tesekkür ederim canim.
Bu arada üzüldüm balicigina, acaba neden öldü ? Ötekiler iyi ise, normal ölümdür diye düsünüyorum. Sadece dikkat et baliklarin hepsi normal yem yiyip yüzüyorlarmi. Onlara gecen bir hastalik degildir, umarim..

O balık aslında bir süre önce hastalandı hareketleri yavaşladı ama sonra eski canlılığını geri kazanmıştı. Biz yokken neler oldu bilmiyorum 3 günde agresif beyazların saldırısına bile uğramış olabilir. Kaçarken taşa çarpmış da olabilir ki beni en çok üzecek ihtimal budur çünkü taşları ben koydum Dediğin gibi balıklar unutmuyor. Artık beni gördüklerinde mama yerine korkuyu hatırlıyorlar. Kendi köşesinde tek başına duran sarı bile fırlayıp ötekilerin yanına geliyor. Daha güvende hissediyorlar bir aradayken. Malesef filtre temizliği, su değişimi gibi şeyler yüzünden onların aklında korkunç bir imajım var artık. Yine de hareketsiz durduğum zaman yaklaşıp yüzümü incelemeleri bile beni mutlu ediyor :)

Bunu biliyorum İzlemiştim, pek sevmiştim.Tekrar izledim sayende.
Aşık atışması gibi değil mi? Çok hoş vallahi.

Eki Görüntüle 1495450
Bahcenin gercek sahiplerinden birisi...tanistirayim : KIZILGERDAN
Bakmaya doyamadım yahu.İsmi Kızılgerdan demek duruşu gibi ismi de çok asil.

Evet canim ya, ben hem bakmaya kiyamiyorum, irde elime alip öpemedigim icin mahv oluyorum, cildiriyorum...
Öteki pacozlar gelir hic korkmazlar bizden. Ama bunlar cok ürkek ve nadir gelirler...

Selamlar. Bugün enerjim hayli düşük.
Akşam akşam çilekli mozaik pasta yaptım. (Bu ara çileğe sardım resmen.)
Daha önce izlediğim Coherence (Türkçesini Paralel Evren diye çevirmişler) adlı bilimkurgu filmini izleyeceğim.
İzlemeyenlere tavsiye ederim.
Birkaç gün önce gece kuşağı bir program izledim. Sağlam konuları ve sağlam konukları vardı.
Neyse programda uzay,zaman yolculuğu,bing bang, paralel evrenden konuştular.
Birsürü not aldım. Ordan aklıma geldi bu film.
Pastanın yanına birde türk kahvesi yapayım bari.
Film keyfi yapayım azcık.

Yaaa pastaa...ben izledim coherence filmini bluesgirl...sevmedim ama..insanin kafasinda bi suru soru isareti birakarak bitiyo..yani bi interstellarla karsilastirilamaz...ben de bu aralar dogal beslenmeye takmis vaziyetteyim...habire detox icecegi yapiyorum kIzlar...

Kızlar moralim bozuk...Aksam esimle tartıştık çòcuk yūzūnden...Cocuk istemiyosan ayrılalım dedi...Daha once de bikac kere demisti...Dort sene bekledim seni dedi..Sana kalsa zaten hic yapmayacaksın dedi...Biraz afalladım...SIrf bosanmamak icin cocuk mu yapılır yaaa..şeytan diyo ki topla valizi cek git ...

Günaydın Arkadaşlar.
Enfes bir kahvaltı yaptım. Birazdan kahve yapıp gazetemi okuyacağım.
Bu haftasonu yine orman yolları gözüktü bana. Bu seferki spor + piknik olacak.
Keyifli bir haftasonu olsun.

Ah zor bir durum. frf, dur bakalım hemen çekip gitmeyi düşünme öfkeyle kalkan zararla otururmuş.Peki evlenmeden önce bu konuda etraflıca konuşmamış mıydınız? Anladığım kadarıyla eşin resti çekmiş.Onu da anlamak lazım şimdi. Tabiki baba olmak en doğal hakkı.Kaç yaşında bilmiyorum ama belki yaş konusunda endişeleri var. Ama ne olursa olsun sana baskı yapmaya hakkı yok.Sen istemiyorsan zorlayamaz. Onun istemesi ne kadar doğalsa seninde istememen o kadar normal. Daha önce anlattıklarından çıkardığım; halinden gayet memnundun. Çocuğun hatta evliliğin sana göre olmadığını söylemiştin.Duruma geri dönersek, sırf boşanmamak için, eşin mutlu olsun diye hamile kalmak son derece yanlış olur.Seninde bu durumda eşinin kararına uyman olmaz. Neticede sende haklısın eşinde haklı. Hani bu işin bir orta yoluda yok.Ya beyaz ya siyah. Zamanla düşünceleri değişir, ilerde ister gibi birşeye inanmıyorum açıkçası. Bana göre bu mevzunun grisi yok. Evlenmeden önce bu mevzunun konuşulup anlaşmaya varılması bu yüzden çok önemli.Benim nacizane önerim; sakin sakin bir daha konuşmanız.Birde boşanmayı düşünmeden evvel evlilik terapisti seçeneğini değerlendirmek var tabi.

Günaydin everybody
Ya bluesgirl`im harika bir plan hafta sonu icin....benide götür
Al yanina bir fotograf makinasi, bak neler bulacaksin neler. Sana poz veren kuslarmi dersin, gökyüzünden ummadigin anda ucan bir avcimi dersin, yeryüzünde isil misil bir böcekmi dersin...gelin bizi cekin diye resmen birbirleriyle yarisiyorlar. Yada öylesine muhtesem görünen bir cicekmi dersin yada yüzüklerin efendisindeki gibi duran bir agacmi dersin...Doga zenginliklerle dolu....o bakis acisini objektifin icinden bakarak yakalamak cok zevkli.

Aaaaaa fromrainforest`im simdi gercekten üzüldüm. Evet, söylemistin daha önce esinin cocuk istemesini. Bluesgirl cok güzel yazmis, aynisina katiliyorum.
Ama cok ufak bir sey ekleyecegim, düsün bakalim, senin gibi süper bir kadindanda süper bir bebek olmazmi sencede ? Eger imkanlariniz iyi ise ve sen esini seviyorsan bir ihtimal düsün ama gercekten icin el vermiyorsa, hatir icin yapilacak birsey degil bu...uuuffffff cok zoorrrrrr, niye daha önce bunlari konusmadiniz canim arkadasim ???
Senin moralinin bozulmasina ve su an yardim edemeyisimize üzüldüm....Cok iyi düsün, icindeki sesi dinle, öyle karar ver...Biz hep yanindayiz haberin ola, verdigin her kararin arkasindada duracagini unutma bir ömür boyu...
Evet, olmazsa bir evlilik terapisti iyi gelebilir...

Sevgili fromrainforest eşin uzun süredir beklediğini söylemiş, sen de onun niyetini biliyordun; geçen bunca zamanda düşünmemiş miydin bu gün geldiğinde ne diyeceğini, ne düşüneceğini? Eşin böyle bir patlama yaşadığına göre daha önce de birkaç kez bebek planı yapmaya çalışmış olmalı seninle. Ağır gelen kısmı boşanmanın adının geçmesidir elbette ama bu bence öngörülebilir bir durumdu senin tarafından. Yanlışım varsa düzelt lütfen.

Evlenmeden once oyle bisi konusulmadi ...cunku evlenmekten baska bisey dusunmuyodu beyefendi ...sorsaydi soylerdim valla istemedigimi...her soylediginde istemediigimi soyledim zaten florescim..valla sIrf o istiyo diye de cocuk yapmicam...imkanlar super de cocuk hevesim yok yani ne yapayim...hayallerimin hicbirinde cocuk bakmak yoktu kIzlar yaaa normalde bosanma kelimesinden nefret eden adam cocuk soz konusu oldugunda bi garip oluyo ben de anlayamadim.. cocuk konusu acilmasa gayet iyiyiz35 yasinda oliviacim oyle cok da yasli degil...yani ne var bu cocukta anlamiyom ben ..yani cocugun olsa ne olcak..ayak bagi..kedi var iste yaa .... cok zorlarsa da ceker giderim valla...kendim gibi bi adventurer bulurum......kendi kaybeder..

Canın çektiyse kusura bakma lütfen. Pek öyle pasta,börek,hamurişi yapan ya da yiyen biri değilim. Tatlı krizindeyimde yulaf+süt+meyve üçlüsünden sıkılmıştım biraz. Youtube'da İdil Tatari var. Ondan gördüğüm için yaptım. Hatta ilk defa mozaik pasta yapmış oldum. :) Tat olarak güzeldi ama görüntüyü beğenmedim. Görsen pastadan soğurdun haha Bende sağlıklı ve doğal beslenmeye çalışıyorum.İşte kırk yılda bir böyle tariflerde canım çekiyor.Detox içeceğini bir öğün olarak mı tüketiyorsun peki? Yani detox mu yapıyorsun? Ben hiç detox yapmadım. Bir arkadaşım detox yapacağım derken rahatsızlanmıştı ondan beslenme uzmanının kontrolünde olmadan detox'a kalkışmıyorum. Bu arada İdil Tatari'nin kanalına göz atmanızı ve tariflerini denemenizi öneririm arkadaşlar. Gayet sağlıklı ve güzel tariflerde paylaşıyor.
Ay ne güzel anlatmışsın. Birlikte gitsek süper olurdu.Bisiklette sürerdik. Günlük hayatta pek fotoğraf çekmiyorum artık o yüzden aklıma gelmezdi. Güzel bir kare yakalarsam paylaşırım burda. Doğa fotoğrafçılığı başka birşey tabi.Almak istediğim profesyonel bir makina var onu aldığımda aklımda olur. Bende o zevki doyasıya yaşarım.

Şimdi frf'cim alınma darılma ama bence hata yapmışsın. Sorsaydı söylerdim yerine keşke sorsaydın kendin bu konuyu açsaydın. Yani ben olsam öyle yapardım.Arkadaşlar sana katılır belki bilemem.Hatta flört döneminde belli bir zaman geçtikten, ilişki oturduktan sonra baktım hafiften evlilik lafları geçmeye başlıyor. Çocuk konusundaki fikirleri neler? inceden çaktırmadan öğrenmeye çalışır belli ipuçları toplar aklımın bir köşesinde tutardım.Onun dışında ne desem bilemedim. Önce senin mutluluğun önemli bunu unutma.
Yaaa bluesgirl super plan ben dr gelsem yaa ormana
Tabi gel sende. Doğa bana çok iyi geliyor adeta insana huzur aşılıyor. Hatta 1 haftalık doğa kampları oluyor, onlara gitmek istiyorum. Gideniniz var mı arkadaşlar? Çok eğlenceli oluyormuş.

çok saçma bir şey yazmışsınız. bu evlilik için önemli bir konu. bnu nasıl saklarsınız sırf o sormadı diye? bir de diyorsunuz ki kendi kaybeder. ne kadar bencilsiniz.

çocuk istenir /istenmez ama bu ben çocuk istemiıyorum böyle de coolum tutumu çok saçma

Birşey daha ekleyeyim; Bana sanki empati kuramıyorsun gibi geldi. Belki eşinin bu hayattaki bir hayali de evlenip baba olmaktı.(ki 35 yaşında imiş zamanının geldiğini hissediyor belki) Tabi baba olacak karakterde biri mi,babalığın getirmiş olduğu sorumluluğu kaldırabilecek biri mi onu sen daha iyi bilirsin. Birde evcil hayvanlar ile çocuğu bir tutmak yanlış bence. İkisi farklı şey.Ayak bağı derkende özgürlüğün kısıtlanmasını kastettiysen ona katılırım; özgürlüğün fena halde kısıtlandığı bir gerçek.

bluesgirl cnm madem bu kadar cocuk istiyordu evlenmeden ustunde durmaliydi...hic durmadi bile...dolayisiyla bu kadar cocuk istedigini bilmiyordum..evlendikten sonra ogrendim...zaten kIsa surede evlendik biz...daha once dedigim gibi evliligi bile dusunmuyodum ben...sorumluluklarini genel olarak yerine getirir fakat uykusundan fedakarlik yapamaz...ben de uykumdan fedakarlik yapmayi seven bi tip degilim:)) cocuk aglamaktan catlar yani kendimi biliyorum...sorumluluk sevmiyorum...hangi erkek, cocuguyla annesinden fazla ilgilenir ki ...bana yap diyo da biliyorum yardim etse bile isin cogu bana kalacak...ozgurluk zaten hepten gidecek... mihmandariye cok sacma bisey yazmadim....beni tanimiyosun, karakterimi bilmiyosun, evlilik oncesi asamalari da bilmedigin icin boyle yazarak sacma davranan sensin cnm...ayrica onunla evlenmek icin boyle biseyi saklamaya da ihtiyacim yok...oyle politikaci bi insan degilim zaten...benimle evlenebilmek icin ikna asamasinda beni korkutmamak icin cocuk konusunu hic acmadi diye dusunuyorum...kendi kaybeder dusuncemin de sonuna kadar arkasindayim...

Bende 5 yıllık evliyim hala çocuğumuz yok ama ikimizinde işleri güçleri var ve hala kendimizi hazır hissetmediğimiz için. Sırf anne babalar dede -nene olacak diye ısrarlar üzerine zamansız, plansız çocuk yapmak hepsinden saçma. Sonuçta çocuk bu bakım, ilgi ve emek ister. Yoksa tabi ki çocuğum olsun isterim. Ama eğer iki taraf olmasını istemiyorsa bir sakınca görmüyorum. Bir taraf isteyip diğer tarafın istememesi ise çok kötü bir durum

bluesgirl cnm en son degil de ondan bi onceki yazdigini okumamisim ....evlilik oncesi asamada cok yogun yasanan duygulardan ve kIsa sureden dolayi biseyler eksik kalmis galiba...ama suan durum bu yani...o istiyo ben ise kaciyorum surekli...bakalim napcaz..bugun konuscam tekrardan...meri meri evet yaaa cok zor bi durum...evet flores eninde sonunda bu asamaya gelecektik o belliydi...cunku o istiyodu evlilik suresince..ben ise Israrla istemiyorum..neyse bi sekilde hallolur...sonucta iikimiz de ayaklari uzerinde durabilen insanlariz...isteklerin cakismadigi durumda yola kendi basimiza da devam etmesini biliriz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…