• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

cocuk sahibi olmadanda cok mutlu hayatini yasayan kadinlar :)))

Fromrainforest`im sana katiliyorum, cok cocuk isteyen bu konuya coktan girmeliydi. Yani bu zamanda cogu erkek zaten cocuk istemiyorki, cogunlukla kadin istiyor diye oluyor cocuklar. Ben gercekten a`dan z`ye cocuguna bakan bir erkek görmedim, hep kadinin üzerindedir o yük, hep kadinin üzerinde.
Bence haklisin, kediciginiz var, hayatiniz cok güzel, eger olmuyorsada olmasin.
Bu arada baska cocuk isteyen bir kadinla evlensin ve cocugunu yapsin. Bu is hatir isi degil, sirf kocam istiyor diye cocuk yapilmaz. Bende özgürlügüme cok düskünüm, cok baski olsaydi bendede, ayrilirdim. Dünyaninda sonu degil bu. Tekde yasayabiliriz, hep yazarim buraya, bizim gibi olanlar illa hayatarkadasi olmasi gerekmiyor mutlu olmak icin. Single yasamakda güzel. Hayat bu, ne maceralar ve sürprizlerle dolu....birseye kenetlenip kalmayi zaten sevmiyorum...

Haa bluesgirl surekli detox suyu iciyorum cnm..:KK45:.Tadi cok guzel oluyo...istersen tarifini veririm sana..Bi de bulundugum ulke yemyesil.. pazarlarda cok uygun fiyata bir suru yesillik buluyorumm. Hepsi köylerden geliyo... Yeni yeni otlar kesfettim..Yemek yapmak da ozel zevkim.onlarin nasil tuketildigini ogreniyorum..evde de uyguluyorum...gecen mesela 1.5 TL ye bi poset dolusu ısırgan otu aldim..suyunu cikardim sacima bakim yapiyorum onunla...dogal yasam dogal beslenme genclik aşısı bence..

Aaaaa isirgan otunu burada Almanlar salatasini yapiyor. Daha yapmadim, korkuyorum dilim yanar diye, ama deneyip size yazarim kizlar...:KK49:

hahahhaha size cok komik birsey anlatacagim.
bahcemde bir ot var, kopar kopar kurtulamadim. Gecen arastirdim, megersem ben kopardikca daha cok canlaniyormus ve kök saliyormus. Ama bu otun cok güzel salatasi oluyormus ve de pesto yapiliyormus. Bende gecen makasla kestim ve pesto yaptimmmm. Oh mon dieu :KK53:bir güzel oldu. Hem cok sifali, romatizmaya karsi falan iyi geliyor ve c vitamini var.
Inanin cok arastirdim size türkcesini yazacaktim ama yok, türkcesi yok, size resmini yollarim.
Ha birde makasla kestikcede azaliyormus....yaaaaaa :KK45:

Kizlar hepinize cok güzel bir hafta sonu diliyorum. Hafta sonu müzigimiz bugünde Istanbul icin gelsin " Quadro Nuevo " grubundan....:KK68::KK68::KK68:

seyredince cok özlemisim dedim ama simdiki gibi degil, bundan 20 sene öncesini özledim...Love yoouuu Istanbul !

bluesgirl cnm madem bu kadar cocuk istiyordu evlenmeden ustunde durmaliydi...hic durmadi bile...dolayisiyla bu kadar cocuk istedigini bilmiyordum..evlendikten sonra ogrendim...zaten kIsa surede evlendik biz...daha once dedigim gibi evliligi bile dusunmuyodum ben...sorumluluklarini genel olarak yerine getirir fakat uykusundan fedakarlik yapamaz...ben de uykumdan fedakarlik yapmayi seven bi tip degilim:)) cocuk aglamaktan catlar yani :110: kendimi biliyorum...sorumluluk sevmiyorum...hangi erkek, cocuguyla annesinden fazla ilgilenir ki ...bana yap diyo da biliyorum yardim etse bile isin cogu bana kalacak...ozgurluk zaten hepten gidecek...
bluesgirl cnm en son degil de ondan bi onceki yazdigini okumamisim ....evlilik oncesi asamada cok yogun yasanan duygulardan ve kIsa sureden dolayi biseyler eksik kalmis galiba...ama suan durum bu yani...o istiyo ben ise kaciyorum surekli...bakalim napcaz..bugun konuscam tekrardan..neyse bi sekilde hallolur...sonucta iikimiz de ayaklari uzerinde durabilen insanlariz...isteklerin cakismadigi durumda yola kendi basimiza da devam etmesini biliriz:KK34:
Evet sana hak verdim şimdi.Madem eşin istiyor bunu evlenmeden konuşmamakla hata yapmış.Dediğin gibi bu kadar çok isteyen adam kaç kere konusunu açardı. Sadece uykuyla bitse keşke milyon tane şey var.Düşün kendine ayırdığın zaman kalmayacak ki kendine zaman ayırmayı çok seven biriysen çok zor.Dediğin gibi kısa sürede evlilik kararında bu konu es geçilmiş demek.Olsun olan olmuş önemli olan bugün zaten.

Aslında özel hayatlara dair burda yorum yapmamaya çalışıyorum.Dikkatli yazmaya çalıştım bu yüzden. Senin şu durum benim ilerde karşılaşmayı hiç mi hiç istemeyeceğim bir durum.O yüzden kayıtsız kalamadım sanırım.Bu konuda bende oliva gibi düşünüyorum. Bende çok zorda olsa senin gibi düşünürdüm, ayrılırdım açıkçası.İşte o yüzden en baştan konuşulmasını bu kadar önemsiyorum. Doğacak çatışmaları, anlaşmazlıkları baştan yok ediyorsun. Diyeceğim bende senin yerinde olsam bu şekilde davranırdım kendimi düşünürdüm açıkçası. İstemediğim bir hayatı yaşamaya katlanamazdım. Son sözün mevzunun anafikiri gibi olmuş destekliyorum seni. HoppaHakkında en hayırlısı neyse o olsun.
:KK66:

Haa bluesgirl surekli detox suyu iciyorum cnm..:KK45:.Tadi cok guzel oluyo...istersen tarifini veririm sana..Bi de bulundugum ulke yemyesil.. pazarlarda cok uygun fiyata bir suru yesillik buluyorumm. Hepsi köylerden geliyo... Yeni yeni otlar kesfettim..Yemek yapmak da ozel zevkim.onlarin nasil tuketildigini ogreniyorum..evde de uyguluyorum...gecen mesela 1.5 TL ye bi poset dolusu ısırgan otu aldim..suyunu cikardim sacima bakim yapiyorum onunla...dogal yasam dogal beslenme genclik aşısı bence..
Evet evet lütfen tarifi verir misin? :) E o kadar çok içince dokunmuyor mu peki? Yeşile bayılırımm. Bulunduğun ülkeyi biliyorum ama oranın yemyeşil olduğunu hiç duymamıştım, senden öğrendim şaşırdım. :)
Ohh ne güzel kendine her açıdan iyi bakıyorsun desene hem içten hem dıştan bakım iyiymiş. :KK48:

hahahhaha size cok komik birsey anlatacagim.
bahcemde bir ot var, kopar kopar kurtulamadim. Gecen arastirdim, megersem ben kopardikca daha cok canlaniyormus ve kök saliyormus. Ama bu otun cok güzel salatasi oluyormus ve de pesto yapiliyormus. Bende gecen makasla kestim ve pesto yaptimmmm. Oh mon dieu :KK53:bir güzel oldu. Hem cok sifali, romatizmaya karsi falan iyi geliyor ve c vitamini var.
Inanin cok arastirdim size türkcesini yazacaktim ama yok, türkcesi yok, size resmini yollarim.
Ha birde makasla kestikcede azaliyormus....yaaaaaa :KK45:
Otları çok severim. Lütfen Olivacım unutma çok merak ettim neymiş acaba? Görsek tanırız belki.Pesto sos demek şaşırdım valla.Ben bahçeli bir evde oturmuyorum şöyle geniş bir bahçemin olmasını çok isterdim. Baksana çıkan otu bile es geçmeyip nasıl değerlendirmişsin. Bayıldımm.
Aaaaa isirgan otunu burada Almanlar salatasini yapiyor. Daha yapmadim, korkuyorum dilim yanar diye, ama deneyip size yazarim kizlar...:KK49:
Isırgan otunu bende hiç denemedim. Yazarsan hiç fena olmaz bizde deneriz. :KK5:

Kizlar hepinize cok güzel bir hafta sonu diliyorum. Hafta sonu müzigimiz bugünde Istanbul icin gelsin " Quadro Nuevo " grubundan....:KK68::KK68::KK68:

seyredince cok özlemisim dedim ama simdiki gibi degil, bundan 20 sene öncesini özledim...Love yoouuu Istanbul !
Teşekkürler canımcım.:KK68:Parça güzelmiş, beğendim.:KK28:
Sağolasın. :KK19:Görüşürüz :KK24:

Vallahi düşünüyorum ama anlam veremiyorum. Evlilik müşterek hayat demek. Evlenme kararı alan insanların büyük kısmı gelecekte ebeveyn olma fikrine sahip. Koskoca kadınlar kulübünde çocuk istemeyenler olarak birleştiğimiz sadece 1 konu var mesela. Şuraya bağlayacağım: Sıradan bir insan evleneceği insana "yalnız ben çocuk isterim sakıncası yok değil mi?" Diye sormaz. Eğer evlenecek olmana rağmen çocuk istemiyorsan bunu kendin belirtirsin. Evliliği bile düşünmeyen özgür ruhlu bir kadın, kendisine ters düşerek evlilik kararı alıyorsa en azından bunun yolunda gidecek bir evlilik olması için tüm detaylarla ilgilenirdi. Olivia gibi. Kendisiyle evlenmek isteyen kişiye çocuk sahibi olmak istemediğini baştan söyleyerek. Sormasını beklemeden. "Buna varsan varım." tavrı ile. Endulus34 gibi, kabul etmeyenlerle evlenmeyip yalnız yaşayarak. İşte o zaman "bu benim hayatım" deme hakkına sahip olabilirsin. Elbette kimseye benzemek zorunda değiliz ancak bana göre bunlar hem kendine, hem karşındakine gösterilecek birer saygı örneğidir. Mesele; olmazsa boşanmak değil, olmayacaksa evlenmemekti. En azından "kendi kaybeder" tavrı almasan belki iyi niyetle yaklaşacağım ama yok. Sanki hiç değer vermemişsin. Doğuştan çocuk doğurma engelin olsaydı bunu da gizler miydin? Sormaması haklı bir gerekçe olabilir miydi? Bence onunla bunun arasında bir fark yok. Her iki şekilde de eşinin yıllarını gasp ettin. fromrainforest fromrainforest hayatta başarılar dilerim sana.

Flores ne demek istedigini cok iyi anladim. Ayni bu konuda hepimiz öz fikiriz, yani hersey acik ve net bastan konusulacak. Hele hele cocuk gibi bence en hasas olan bu konu muhakkak bastan konusulmali.
Cünkü dedigin gibi ne karsindakinin hayalini yikma, nede kimseyi üzmeme adina.
Özellikle bizim gibi, " ben cocuk dogurmayacagim ve bu kararim ömür boyu gecerli " diye düsünen kadinlar, daha cok acik ve net karsi tarafa yansitmali. Yani ona göre karsindaki insanda gelecegini planlayabilsin diye.
Acaba nedir orta yol ??? Bir cözüm olmali ve bulunmali ??? Yinede hatir icin cocuk dogurulmaz diyorum. Bence ayrilmalari en iyisi...
Ama yinede sunu demek istiyorum, kadinlar yüzyillarca hep erkeklerin dediklerini yaptilar, simdide erkekler bizim dedigimizi yapsinlar diye düsünüyorum...evet fromrainforest burada bir derece daha fazla esinden hatali ama hata hep iki tarafli olur. Ikiside bir önemli konuyu es gecmisler...
Ama yinede bir kadinin ve erkegin cocuklar yapip sonradan anlasamiyoruz diyip ayrilmasi kadar dramatik bulmuyorum bu olayi...en azindan dogmus cocuk yok, en azindan iki eriskin insan ve en azindan güzel bir Zaman gecmis ve simdi bile ayrilsalar, her iki tarafda güzel yelkenler acabilirler hayata....en önemlisi üzülen cocuk yok....
Ama flores haklisin sana hak veriyorum canim, bu yorumunla kesin Fromrainforest cok sey ögrenmistir.
" Kendi kaybeder " daha cok kendini savunmak ve alinganlik belirtileridir, aslinda öyle demek istemedigini düsünüyorum.

Orta yol bence de boşanmalarıdır olivia. Tabii öncelikle sakince konuşulmalı, bir taraf diğerinin fikrine yaklaşabiliyor mu, kabullenebiliyor mu enine boyuna tartışılmalı. Sonuçta çocuk konusu açılmadığı sürece iyiymiş araları. Bu bence kayda değer bir şey. Konuşmakla iki taraf da fikrinden vazgeçmiyorsa elbette ortada üzülen bir çocuğun olmaması hayırlıdır. Malesef bu işin kötü yanı tek değil, çift taraflı olması. Sadece fromrainforest zarar görecek olsaydı sorun yoktu zaten...
Biliyorsunuz, benim eşim de baba olma hayali kuruyor. Sanmayın ki fromrainforest'a yazarken kendimi düşünmedim... Eşimle bunları konuşmak için daha çok vakit var önümüzde. Zaten ikide bir yarım yamalak konuşmaktansa, gerçekten çocuk istediği zaman onunla bunu ciddi şekilde konuşacağımı belirttim ve şimdilik kapattık. Ama ben o gün ne diyeceğimi düşünmekten kaçmıyorum. Ona karşı sorumluluk duyuyorum. Daha önce de dediğim gibi evlendikten sonra uzaklaştım çocuk fikrinden. Değişen fikirlerimden ben sorumluyum. Kendime karşı katıyım.
Fromrainforest ve eşini elbette tanımıyorum. Burada yazdığı birkaç mesajdan yaptığım çıkarımları ve oluşan fikirlerimi paylaştım sadece.

Senin yazdiklarin hepsi aklimda floresim. Onun icin bu konuya böyle hassas davrandigininda farkindayim, cünkü sizdede esin cocuk isteyen taraf ve sen daha degil. Demek sen evlilikten sonra istemedin cocuk, yani daha önce öyle bir duygu yoktu öylemi ?
Mesela benim, gercekten cocukluktan beri, yani ergenlikte degil, cocukluktan beri anne olmayacagimi biliyordum.:KK57:

Senin yazdiklarin hepsi aklimda floresim. Onun icin bu konuya böyle hassas davrandigininda farkindayim, cünkü sizdede esin cocuk isteyen taraf ve sen daha degil. Demek sen evlilikten sonra istemedin cocuk, yani daha önce öyle bir duygu yoktu öylemi ?
Mesela benim, gercekten cocukluktan beri, yani ergenlikte degil, cocukluktan beri anne olmayacagimi biliyordum.:KK57:
Ne güzel olivia bu konuda hep net olduğun için inan çok şanslısın. Ben bekarken ileri yaşların çok uzak olduğunu sanıyordum. Çok büyüyünce anne de olurum gibi geliyordu. Pembe hayaller kurmuyordum tabii çocukları pek sevmediğim için. Ama işte büyüdükçe hepsi olur gibi geliyordu. O zaman yaşım 20 idi. Şimdi 25 olmak üzereyim ve evliyim. Büyüdüm sayılır ama yakınlaşacağını sanırken uzaklaşıyor o fikir. Daha önce size anlatmadığım bir şey var: ben küçük bir jinekolojik rahatsızlık geçirdim ve o zamanlar sevgilim olan eşime ağlayarak anlattım ya çocuğum olmazsa... Benimle evlenmek zorunda değilsin diye. O da üzüldüğün şeye bak dünyanın sonu değil demişti... Şimdi düşünüyorum da ben kendim için üzülmemiştim anne olmasam da olurdu ama sevgilim çok değerliydi benim için ve isterse bu sebepten ondan vazgeçerdim. Bu açıdan konuşmuştum onunla. Eminim fikrim seninki gibi net olsaydı onu da söylerdim.

Hayatimda iyiki yapmisim diyeceklerimin arasinda, iyikide yapmamisimlarda var.
Iyiki yapmisim arasinda: üniversite
Iyiki yapmamisimin icinde: cocuk
Bunlari ikisini baglantili baktiginda, özgürlügüne düskün bir birey cikiyor ortaya.
Evet, bir cocuk belki bir zaman sonra sevmeyecegim bir adama ömür boyu katlanmami gerektirecekti...tabi tek o insan olsa hadi neyse, tüm ailesi...Ama cocugun olmadigi zaman bosansan bile yine özgürsün, seni zorlayacak duruma sokan hic bir sey yok. Kimseyle baglantida kalmak zorunda degilsin. Özgürsün ve özgürce baska limanlara yelken acabilirsin.
Bir cocuk, benim ömür boyu üstümde tasidigim bir yük olacakti...
Bir cocuk, sadece kendimi degilde onuda ömür boyu düsünmemi gerektirecekti....hadi buna yine kismen bir yere kadar raziyim diyelim ama garantisi varmi cocugumu mutlu edecegimden ???
Ben ona hic bir zaman sorma imkanim olmadan dogurdugumda sucluluk duyardim... Cünkü bende bazen anneme bir tartismada, o zaman dogurmasaydin beni, banami sordun, demisligim vardir...
Bunu söylerken iyide, duyarken cok zorlanirdim dogrusu....
Hayat cocuksuz cok daha güzel benim gözümde...daha hafif, daha yumusak, daha derin, daha hos, daha özgür, daha masmavi gökyüzü gibi...
Kendime zaman ayirmak, hic doymak bilmeyen ruhumu doyurmak,spor sanat, müzik, dans, edebiyat, politika, dünya, doga, vs. vs. o kadar doluki icimde, cocugum olsa kanadim kirik yasardim bu dünyada, cünkü ben daha kendimi doyuramamisim dünyanin güzellikleriyle, ben nasil verebilirimki bende olmayandan...

Bunlari ikisini baglantili baktiginda, özgürlügüne düskün bir birey cikiyor ortaya.
Evet, bir cocuk belki bir zaman sonra sevmeyecegim bir adama ömür boyu katlanmami gerektirecekti...tabi tek o insan olsa hadi neyse, tüm ailesi...Ama cocugun olmadigi zaman bosansan bile yine özgürsün, seni zorlayacak duruma sokan hic bir sey yok. Kimseyle baglantida kalmak zorunda degilsin. Özgürsün ve özgürce baska limanlara yelken acabilirsin.
Bir cocuk, sadece kendimi degilde onuda ömür boyu düsünmemi gerektirecekti....hadi buna yine kismen bir yere kadar raziyim diyelim ama garantisi varmi cocugumu mutlu edecegimden ???
Ben ona hic bir zaman sorma imkanim olmadan dogurdugumda sucluluk duyardim... Cünkü bende bazen anneme bir tartismada, o zaman dogurmasaydin beni, banami sordun, demisligim vardir...
Hayat cocuksuz cok daha güzel benim gözümde...daha hafif, daha yumusak, daha derin, daha hos, daha özgür, daha masmavi gökyüzü gibi...
Kendime zaman ayirmak, hic doymak bilmeyen ruhumu doyurmak,spor sanat, müzik, dans, edebiyat, politika, dünya, doga, vs. vs. o kadar doluki icimde, cocugum olsa kanadim kirik yasardim bu dünyada, cünkü ben daha kendimi doyuramamisim dünyanin güzellikleriyle, ben nasil verebilirimki bende olmayandan...

Valla etkiliyo bu yazdıklarınız beni, hakta veriyorum size:KK5:geçen evli, çocuklu erkek arkadaşın biri " Çocuk demek ölü yatırım" demek falan dedi, onada katılıyorum...

bluesgirl cnm en son degil de ondan bi onceki yazdigini okumamisim ....evlilik oncesi asamada cok yogun yasanan duygulardan ve kIsa sureden dolayi biseyler eksik kalmis galiba...ama suan durum bu yani...o istiyo ben ise kaciyorum surekli...bakalim napcaz..bugun konuscam tekrardan...meri meri evet yaaa cok zor bi durum...evet flores eninde sonunda bu asamaya gelecektik o belliydi...cunku o istiyodu evlilik suresince..ben ise Israrla istemiyorum..neyse bi sekilde hallolur...sonucta iikimiz de ayaklari uzerinde durabilen insanlariz...isteklerin cakismadigi durumda yola kendi basimiza da devam etmesini biliriz:KK34::KK34:

İletişiminizi asla kaybetmeyin, bozmayın. Konuşarak her şey halledilir ama bu konuda mutlaka konuşun çünkü kimse kimsenin içini okuyamaz değil mi? Hakkınızda hayırlısı olsun. Çiftler için en önemli konu diyalog kurmak der susarım.

Oliviam yaaa:))ancak bu kadar dusuncelerime tercuman olabilirdin...ve tIpatIp benimle aynI dusunuyo olman beni şaşırttı...:)))

İletişiminizi asla kaybetmeyin, bozmayın. Konuşarak her şey halledilir ama bu konuda mutlaka konuşun çünkü kimse kimsenin içini okuyamaz değil mi? Hakkınızda hayırlısı olsun. Çiftler için en önemli konu diyalog kurmak der susarım.

Meri meri bu konuda cok haklisin.. bir evlilikteki en onemli sey iletisim..herseyden daha onemli..

Back