• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

cocuk sahibi olmadanda cok mutlu hayatini yasayan kadinlar :)))

Keşke benimde bu kadar ilgilenebildiğim, çok sevdiğim hayvan dostum hatta dostlarım olsaydı.Ama sanırım hiçbir zaman alamayacağım.Kafana göre biryere gidemezsin mesela onuda düşünmek zorundasın, tatile çıkarken nereye bırakacaksın hep sorun olur.En çok sorumluluğu bana ağır gelir.Şu pet shoplardan hayvan alıp bakamayınca sokağa atan insanlardan nefret ediyorum zaten.Sorumluluğunu alamayacaksan neden kalkışıyorsun? diye sormak lazım o insanlara.Hiç mi vicdan azabı çekmiyorlar acaba? Birde onca barınaklar varken onca bir yuvaya ihtiyacı olan varken pet shoplardan hayvan almak baştan çok yanlış zaten.Aklıma pilotus'un bu söyledikleri geldi.Üşenmedim aradım buldum;
Kopekleri cok ama cok seviyorum ama hicbir zaman bir kopek almayacagim. Cunku bir kopek sahibi olmak ortalama 16 yil o hayvani hergun yuruyuse cikartmak, kakasini toplamak, arada bir veterinere goturmek ve tatile gidecegim zaman onu emanet edecek birini bulmak demek. Cocuk buyutmenin yaninda bir HIC bu sorumluluk. Ama bu bile fazla bana gore.
Kesinlikle katılıyorum. :KK51: Ne yapalım hayat tercihlerden ibaret. Bu tercihimizin sonuçlarına (avantajlarından, güzelliklerinden mahrum kalmak gibi) katlanacağız artık.
:KK16:

Aynen canim, dediklerine harfi harfine katiliyorum.
Neden barinaktan almazlarda Pet-shop`dan alirlar, benimde aklim ermiyor, sonrada sokaga birakirlar en ufak zorlukda.
Gercekten hayvan beslemek cok hassas bir sey. Öyle sana alisiyorlarki, onlara en ufak yapacagin yanlislik, onlari üzebiliyor... cok hassaslar ve herseyi cok iyi hessediyorlar.
Mesela, baliklarim ayak seslerimi duyduklari an toplaniyorlar yem kösesine. Bunu hep saatindede yapiyorum, bazen bakiyorum Hüsnü beni bekliyor bile. Yani onlari bir kere birseye alistirdinmi, icinde kurulu bir saatleri var gibi, yani o an yüzmüyor orada bekliyor resmen, sadece yüzgecleri hafif hareket ediyor. Bazen mesela ya telefonla konusuyorum ve o dakika yem veremiyorum ama camdan görüyorum Hüsnü bekliyor :kk77:, eger önemli bir konusma degilse, seni 5 dakika sonra ararim diyip, ilk önce baliklarima gidiyorum. Kattiyen icim el vermiyor Hüsnü`nün beklemesine.
Bazen arkadaslarim geldiginde tabiki, havuzun Showman`i Hüsnü`ye yem vermek istiyorlar, geliyor ama o el hareketinden benim olmadigimi hissediyor demekki ve acele kaciyor. Bunu hayretler icinde izliyoruz...Ve özellikle uzun tirnakli arkadaslarima kattiyen yedirmiyorum, cünkü tirnaklari baliklarimin agizlarini yarayabilir ve buda ölümüne kadar gidebilir. Onun icin bu gibi seylere cok dikkat ediyorum.
Eger yazin ( ki en fazla 3-4 hafta bir yazimiz var ) bahcede oturuyorsak, ki havuzda yani basimizda, Hüsnü yaramazlik yapip her seferinde bir tur atiyor yemek kösesinde bekliyor , bakiyor gelmiyorum, yine bir tur atiyor, pörtlek gözleriyle bakiyor, ve bu beni cok huzursuz ediyor, acaba versemmi iki tane yem diye. Ama disiplinli olmak lazim, cok kilo almasida iyi degil...yani anlayacaginiz hem cok güzel hayvan beslemek, hemde cok sorumluluk istiyor...ama nedense bu beni yormuyor, onlarin sevgisini ve güvenini almak cok güzel bir duygu.
Simdi degil ama yazin, baliklarim protein alsin diye kurutulmus böcüklerde vermem lazim. :KK57::KK57::KK57: biliyorum, bende böyle bakmistim ilk duydugumda, hatta elime aldigimda midem bulaniyordu ama simdi alistim. Yazin protein verme zamani, yani böcükleri cok ama coookkk seviyorlar, Hüsnü onlari yerken sapir supur cikardigi sesler cok komik :KK72:
Tabiki yemek vermeden önce ve sonrasindada ellerimi cok iyi yikiyorum. Hem baliklarim hastalik kapmasin, hem bizde havuzdan birsey kapmayalim diye yapmak sart...
Tamam artik herkesin midesi bulanmistir bu yorumdan sonra....hic aklima gelmezdi bir gün balik besleyecegim...Hayat iste, sen plan yaparken, basina gelenlerdir.......
Bu arada arkadasimizin evini gördük, bahcede cadir kurmuslardi, fakat hava pek güzel degildi, her zamanki gibi, ama yinede bol kahkahali bir gün gecirdik.
Hepnize iyi geceler....Gute Nacht !

Bu aralar bende çocuksuzum kızım ünide bende yalnız
köpeğimle yürüyüşte
diyetisyene gittim artık kendime bakmam lazım onda yıllar kızıma kafamı ve ilgimi zamanımı ayırdıktan sonra kendimi epey ihmal ettiğimin farkına vardım , bugün kız arkadaşımla kızkalesine gedeceğiz hava güzel güneşli tam gezmelik

Hosgeldin Emacigim :KK68:
aynen canim hep söylediklerimin arasindaki cümlelerde bu, yani günün birinde anne olarakda yanlizsin. Benim bir sürü arkadaslarim var, onlarda senin gibi, cocuklari büyüttükden sonra aynen bizim gibiler. Bizde kadin kadina geziyoruz veya bazen aileler tatil yaptigimizda kimsenin cocuklari yanlarinda degil, cünkü onlar büyüklerle tatil yapmayi istemiyorlar...
Anlayacagin hepimiz ayniyiz bir zaman sonra, ister cocuk yap, ister yapma, senden ayriliyorlar.
Ama ne mutlu sana, kizin büyümüs ve simdide üniversiteye gidiyor. Düsünsene tanistigimizda daha cok kücüktü...Zaman böyle cabuk geciyor iste...
Ne güzel, demek Kizkalesi, kesin cok güzel olacaktir, birde havada günesli ise, cennet gibidir oralar simdi. Evet canim, herkes ayni cümleyi söylüyor, cocuk büyüyor evden gidiyor, o zaman anliyorsunki, kendimi cok ihmal etmisim ve cogunlukla hayatarkadasinida.
Ama senin köpek beslemene sevindim, en azindan o seni moralmende yüksek tutar, birde ister istemez disari cikma seanslarin olacaktir. Artik kendini ve esini düsünmeye calis, esinle birlikte güzel vakit gecirin beraber.
Herseyin bir güzelligi vardir diye düsünüyorum....:KK19:sevgiler

Benim epey çocuktan başka sorunlarımda oldu tabi herşeyi kk paylaşmadım şu an huzurluyum ,
ve de mutluyum benim nenemin 5 üvey 5 kendi çocuğu oldu hepsini evlendirdi ama kadın yalnız öldü çok çoçuk yapmak baban uygun değil çok sabırlı insan değilim şu an çok mutluyum bir günde almanya'ya ama yılbaşında gelmek istiyorum ablam kölnde o da çalışma hayatından bıkmış son gelen yöneticiyle çakışıyor eğer emekli olursam diyor 6 ay türkiyedeyim diyor işte böyle hayat iyisiyle kötüsüyle , evet kk üye olduğumda kızımın ergen halleriyle boğuşuyordum çok sıkıntılı günlerim oldu şükür şimdi iyiyim geçti
Hosgeldin Emacigim :KK68:
aynen canim hep söylediklerimin arasindaki cümlelerde bu, yani günün birinde anne olarakda yanlizsin. Benim bir sürü arkadaslarim var, onlarda senin gibi, cocuklari büyüttükden sonra aynen bizim gibiler. Bizde kadin kadina geziyoruz veya bazen aileler tatil yaptigimizda kimsenin cocuklari yanlarinda degil, cünkü onlar büyüklerle tatil yapmayi istemiyorlar...
Anlayacagin hepimiz ayniyiz bir zaman sonra, ister cocuk yap, ister yapma, senden ayriliyorlar.
Ama ne mutlu sana, kizin büyümüs ve simdide üniversiteye gidiyor. Düsünsene tanistigimizda daha cok kücüktü...Zaman böyle cabuk geciyor iste...
Ne güzel, demek Kizkalesi, kesin cok güzel olacaktir, birde havada günesli ise, cennet gibidir oralar simdi. Evet canim, herkes ayni cümleyi söylüyor, cocuk büyüyor evden gidiyor, o zaman anliyorsunki, kendimi cok ihmal etmisim ve cogunlukla hayatarkadasinida.
Ama senin köpek beslemene sevindim, en azindan o seni moralmende yüksek tutar, birde ister istemez disari cikma seanslarin olacaktir. Artik kendini ve esini düsünmeye calis, esinle birlikte güzel vakit gecirin beraber.
Herseyin bir güzelligi vardir diye düsünüyorum....:KK19:sevgiler

Ooohhhh artik yasama vakti diyorsun. Birde ablanda gelirse gercketen harika olur Emacigim. Belki sende arada bir Köln`e gelirsin. Vallahi süper canim. Hayati yasamaya bilecek insan, bir dahami yasama imkanimiz olacak.

Aynen oradaki çocukluk arkadaşlarımıda ziyaret etmek isterdim ,
bugün hava güzel yeni dünya olmak üzere , zeytin ağaçları çiçek açmaya durdu ,portakal ağaçların çlçek kokusu muhteşem ,
kırlarda sarı papatya çok muteşem
ben yaz çocuğuyum , şükür kış bitti ,
Ooohhhh artik yasama vakti diyorsun. Birde ablanda gelirse gercketen harika olur Emacigim. Belki sende arada bir Köln`e gelirsin. Vallahi süper canim. Hayati yasamaya bilecek insan, bir dahami yasama imkanimiz olacak.

Aynen oradaki çocukluk arkadaşlarımıda ziyaret etmek isterdim ,
bugün hava güzel yeni dünya olmak üzere , zeytin ağaçları çiçek açmaya durdu ,portakal ağaçların çlçek kokusu muhteşem ,
kırlarda sarı papatya çok muteşem
ben yaz çocuğuyum , şükür kış bitti ,

Emacigim sen daha önce Almanya`da yasadinmi ?

evet eğitim düzeyim mitlere reife

Woowwwww, peki nasil alistin Türkiye`ye ? Zor olmadimi ?
Herhalde evlenip döndün, yani Türkiye`de esinle tanistin ve döndün tahmin ediyorum, zira cogu arkadaslarimda zamaninda öyle yapmislardi...bazilarida benim gibi esini getirdi buraya ...:KK51:
Na dann, alles Gute meine liebe Ema :KK68:

Ben küçükkende ergenliktede almanlardan dayak yedim polse gitmişliğimlz dahi var bulundumuz yerde sadece 2 ,3 aile vardı ırkçılık yapmayan ,bana çok fazla iyi almanlar denk gelmedi bu bir şans sanırım öğretmenlerimde ırkçıydı,.çok çektirdiler bana
tabi memlekette bunları yaşamadım burdada bildiğln torpil olayları var ama alıştım
burada hi,ç. Tanımadığın insanlarla saatlerce sohbet edebiliyorsun ,
nereye alıştıysan orada mutlusun
genelde 2 yabancı dilim sayesinde para kazndım ama genel olarak burada öğretmenler çok kalitesi ve tembel ,
özellikle lisedekinler çok kötü almanyanın eğitim sistemi daha kaliteli ben kıyaslıyabiliyorum
kıyaslamayanlar için slstem hatalı öğretmen haklı ,hehe siz öyle bilin

Wwwooowwww beni cok sasirttin Emacigim. :KK57:
Evet Almanlarin kresine, anaokuluna, okuluna, okul sistemine, meslek egitimi ve üniversitelerine gercekten diyecek yok. Cok sert ve kuralcilar ama cok iyi egitiyorlar. Öyle acima macima yok, yetenikliysen gecersin, yeteneksizsen kalirsin, istedigin kadar agla veya gözyasi dök, kural kuraldir. Kimse senin sempatikligine veya kasin gözün güzel diye torpil gecmez ister Tayyibin oglu Bilal ol. Herkes ama herkes ayni performansi göstermek mecburiyetinde. Burada üniversiteye gitmek aman Tanrim, her gün ama her gün öldüm öldüm dirildim diyebilirimki öyle kolay kolay ölmem veya korkmam ama pes etmedim ( her zamanki gibi ) ve basardim. Demek istedigim, Almanlarin egitim sistemine hayranim.
Senin icindeki en son gücünü bile ortaya cikariyorlar, öyle caba gösteriyorsunki, ben 3 gün yemek yemedigimi hatirlarim, derslerin zorlugundan, yani yemek yemek aklima gelmemisti bile...anlatabiliyorum...:KK43:
Sadece üzüldügüm negatif seyler yasaman, ki gercekten sok oldum okuyunca. Evet demekki gercekten cok sansim varmis, zira tam aksine ben Almanlarin icinde büyüdüm, cok az sayida türk arkadaslarim var, onlarda zaten ya karisi veya kocasi alman. Yani tipik türk ailesi arkadaslarimiz veya cevremiz yok.
Almanlarin icinde büyüyünce ister istemez onlar gibi oluyorsun. Seviyorum Alman kültürünü ve yasayis seklini.
Ama tabiki kalbimde yinede Türkiye var, orasi benim ana vatanim, burasida benim baba vatanim diyorum hep :KK48:
Aslinda gercegini sorarsan, ayrim yapmiyorum, iki kültürlü büyüyen bir insanim, buda cok büyük bir lüks.
Bu iki kültürü her anlamiyla güzel yasamaya bakiyorum...Cokda mutluyum...
Ama itiraf ediyorum, bunu Almanlar bana cok sorar, Almanya ve Türkiye futbol macinda karsi karsiya gelse kimi tutuyorsun diye,....iste o zaman cok zorlaniyorum ama hissediyorumki o an 100 % kalbim Türkiye icin atiyor. Türkiye`yi cok seviyorum ve vatanimin hep ilerlemesini istiyorum...Türkiye gibi güzel bir ülke yok diyorum, ama insanlari hele hele politikasi beni cok üzüyor...:110:

KIzlar yaa sizin sayenizde video izlemeyi sevmeye basladim.:KK16:. olivia video super..bluesgirl'un yuklediklerine de bayIldIm.resim yuklemek istiyorum da ifşa olmaktan korkuyorum kIzlar yaa:)) kedimden tanirlar belki:KK45: haftasonu cok guzeldi taa ki eşim gittigimiz tarihi kalede teleskoba benzer bi aleti kurcaladigimi gorup bana kIzana kadar:KK43: herseyi elleyesim geliyo gittigim tarihi binalarda..yaramaz cocuk gibiyim:KK45:@LadyInGray kitabi ilk kez duydum.o_O... bi araştIrayIm internetten ...Kitap olayi bende şoyle ; mesela bazen deli gibi okuyorum..bazen de bir sene kitap okuyasim gelmiyo..okudugum kitaplar da belli konular..mesela tarihi kitaplar okuyamiyorum...gizem, felsefe ve biyografi tarzINI seviyorum...bu ulkeye gelirken cok valiz taşımamak adina kitap yerine e-bookumu getirdim..ama kitap gibi zevk alinmiyor yaa aletten...:KK43: . ilk fIrsatta getircem aldIgIm ama okuyamadigim kitaplarImI...:KK36:

haftasonu cok guzeldi taa ki eşim gittigimiz tarihi kalede teleskoba benzer bi aleti kurcaladigimi gorup bana kIzana kadar:KK43: herseyi elleyesim geliyo gittigim tarihi binalarda..yaramaz cocuk gibiyim:KK45:
Ahahahaha :KK70::KK70::KK70: bu cümlene cok güldüm ve gözümde canlandi olay...cünkü bende senin gibiyim. Cocuga ihtiyac yok, yeterince yaramazlik yapiyoruz demekki...Su merakimdan bir gün basima bir sey gelecek zaten...
Esinde benim esim gibi sabirli birisi demekki... bazen hic anlam veremiyor ve sadece beni izliyor, ama tehlikeli isler yaptigimda kalbi durdugunun farkindayim bazen ama su özgür ve laf dinlemeyen icimizdeki cocuk yokmu...evet evettt icimizdeki cocugu öldürmemisiz daha...baska cocugada gerek yok iste...buda bunun ispati...
Ama olsun, onlara macerali ve her an hersey olabilirli heyecanli hayati yasatiyoruz neticede, en azindan monoton gecmiyor bizimle, degilmi ??? :KK45:Hayati hep doyasiya yasayacaksin ! Merak edeceksin, deneyeceksin, korkmayacaksin, üstüne üstüne gideceksin, yapmadim yapamadim demiyeceksin....

Aynen yaaa katiliyorum sana...icimizdeki cocuk olmemeli..:KK49:.evet sabIrlI sakin biri...beni karikaturlerdeki surekli kedileriyle dolasan kucuk afacan kIzlar varya onlara benzetiyo..ama cogu zaman da bunyesi kaldirmiyo..o_O mesela bende gizem, orman ve magara hobisi var..onda ise bunlarin hepsi fobi niteliginde...cok tersiz.:KK11: adam avrupayi cok merak ediyo ben ise srilanka, madagaskar, nikaragua ....kIzIyo bazen diyo ki ulen diyo milletin karIsI New York'u merak eder bizimki de nerde çalılık ormanlik var oraya girer...:110:ben de kendimden suphe etmeye basladim...3.tūrmūyūm neyim...kucukken de butun cocuklar ya ogretmen ya muhendis olmak isterdi ben ise astronot:KK45:

Bugün isden sonra söyle bir kisa dolasayim dedim, alisveris merkezinde coktandir görmedigim üniversite arkadasimi gördüm. Ben onu taniyamadim, ama o beni tanidi. Ordan burdan konustuktan sonra...Hatirliyormusun dedim, sen ne kadar cok isterdin bende hamile olayim, sana cok yakismisti o hamilelik falan dedim...baktim birden soguk ve net bir sekilde : hersey cocuk degil dedi, ben ayrilmayi düsünüyorum...Birden ben :KK57::KK57::KK57: sok icinde kaldim.
O güzel arkadasim degilmiydi, mutlu olan, hamileligiyle herkesi büyüleyen, o degilmiydi bana ve baska arkadaslara aman sizde yapin falan diyen...nasil oluyorda hersey degisebiliyor...esinden cok sikayetci, cocuklari hep kendisi büyütmüs, adam hic ilgilenmemis onunla, resmen cok kirgin esine...
Beni sordu utandim birsey demeye, sanki hava atarmisim gibi fazla birsey söylemek istemedim, iyiyiz falan dedim, neyse telefon numaralarimizi aldik...Elimden geldigi kadar ayrilmamasi icin caba gösterecegim, umarim kafasindaki düsüncelerini degistirebilirim, ona baska bir acidan bakmasini saglayabilirim. Ama anlayamiyorum, ne büyük fedakarliklarla 9 ay karninda tasiyor, sonra doguruyor, sonra büyütüyor ve sonrada hersey cocuk degil diyen bir anne oluyor...tabiki hersey cocuk degil, ama keske herkes kocasini tanisa ve gercekten hak edenler baba olsa...
Üzüldügüm sey, babaligi hak etmeyenlerde baba yapiliyor yaaaa...:KK43::KK43::KK43:

rotkehlchen.JPG
Bahcenin gercek sahiplerinden birisi...:KK73:tanistirayim : KIZILGERDAN

Son düzenleme:
Cnm belkide onceden iyiydi esiyle hersey sonradan kotulesti..cunku insanlar degisirler olumlu veya olumsuz yonde...cocuk tabiki de hersey degil dogruyu da soylemis...mutsuz bi evliligin varsa cocuk onu duzeltemez mesela..ama mutluyken yapmistir cocuklarini..sonrasinda esiyle birbirlerine tahammulleri kalmamistir..bIkmIslardir belki de..adam da mutsuzlugunu cocuklarina yansItIyodur...hersey mūmkūndūr yani:)) tamam adam baba olmayi haketmemis olabilir ama bayanin cocuklari belki cok iyi bireyler olarak yetisecekler...benim annemle babamin da evlilikleri biraz sorunluydu..babamI cok sevmedi annem...annem turkan saylan tarzinda bi kadindir..babam pasiftir sorumsuzdur biraz...haliyle evlilikleri hIrgùr geciyo hala daha...ama annem cocuklarini dogurxuguna hicbirzaman pisman olmadi...cunku cok gucluydu..ve kendi ayaklari uzwrinde durabilen cocuklar yetistirdi...belki arkadasinin yetistirdigi cocuklar da oyle olacak...bilemezsin...:) ha yIpranmIstIr kadincagiz o ayri..sonucta cocuk yapmak kendi secimi goze almistir heralde:)

Günaydin kizlar :KK68:
Nasilsiniz ? Neyse ben konumuza devam edeyim...
Haklisin Forestim ama arkadasim ne yazikki o dedigin Türkan Saylan karekterinde degil, yoksa cok haklisin...
Arkadasim, ne yazikki hala erkekleri anlamis degil, daha dogrusu...
Ben sahsen suna üzülüyorum, hamile olurken süper bir enerji ve mutluluk, ama hayatin en ufak zorlugunda, mücadele yok. Yani o ayni süperlilik ve mutluluk neden yok oluyor, devam etmiyor, sen degilmydin bu cocuklari isteyen ? Eeee o zaman bu cocuklari niye yaptin ???
Yani cocuk yapmak icin karsindaki erkegi cok iyi tanimalisin. Ya göz göre göre bu adamdan baba olmaz ama ben cocuk istiyorum ve tüm yükünü ömür boyuda ben tasirim diyeceksin yada yok arkadas bu adamda aradigim babalik vasfi yok diye ayirt edebileceksin ve yapmayacaksin, yani göreceksin, bileceksin, hissedeceksin...Sonradan yakinmayacaksin...Aaaaa böyle degildi eskiden kocam diyip, sanki sürpriz cikolatanin icinden cikmis gibi hayretler icinde olmayacaksin. Ben buna üzülüyorum, cünkü ayrildiginda en cok cocuk üzülüyor.

Back