• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

cocuk sahibi olmadanda cok mutlu hayatini yasayan kadinlar :)))

Kizlar gecen hafta yakinimizda olan hayvan barinagina gittim ve aslinda fazla kalmayacaktim ama 3 saat nasil gecti bende anlamadim. Size izlenimlerimi anlatacagim.
Orada bir bölüm kediler, bir bölüm köpekler ve bir bölüm kücük hayvanlar yani kuslar, tavsanlar, hamster vs. vs vardi.
Ilk önce köpek bölümüne gittim ve inanilmaz bir olay yasadim. Zaten cok merakli ve girisken oldugum icin kalabalik olan tarafa gidip olayi yakindan takip etmek istedim. Öglen vaktiydi ve gördügümde cok mutlu oldum. Gelen insanlar, orada yakasina o barinagin logosuna taktilar ve siraya dizildiler. Orada calisan 3 elemanda sirayla köpekleri disari cikarip tasmalarini takip sirayla o insanlara teslim ettiler. Megersem oraya gelen insanlar yaslari 5-80 arasi, kadin erkek karisik, her gün gelip köpekleri gezdirmek icin gelmisler, her köpek en azindan bir saat ve isterlerse daha fazla o insanlarla gezme imkanini yasiyorlar. Görmenizi isterdim, sevincinden popo sallayan köpekmi dersin, o kisiyi görüp mutluluktan onu öpen köpekmi dersin, yani tam kameraya cekilmesi gereken bir durumdu. Inanin görseydiniz, sizinde benim gibi gözleriniz dolardi.
Sonra kedi bölümüne baktim, oradada köpeklerde oldugu gibi her kedinin fotografi ve tüm özellikleri yaziyordu. Mesela couk sevmiyor, veya bu kedi diyabet her gün igne vurulmasi lazim ve hepsinin en ince ayrintisina Kadar karekterleri siralanmisti. Inanilmaz hosuma gitti.
Kuslar bölümüde gercekten cok tatliydi.
Insanlar gezintilerinde sonra tekrar barinaklarina gelince bazilarinla sohbet ettim. mesela bir kadin 70 yasinda vardi. Ve her gün oraya köpek gezdirmeye geliyormus, cünkü kendisi köpek sahibi olamiyormus, evsahibi istemedigi icin kontratinda öyle yaziyormus ve böylelikle hem köpek sevgisini Hemde spor amacli yaptigini söyledi. Ve böylelikle hem iyilik yaptigini ve böylelikle ruhunun mutlu olmasini anlatti. Vaktini cok güzel ve bos gecirmedigini söyledi.
Sonra 25 yaslarinda, gemi mühendisi okuyan genc ve güzel bir bayanla sohbet ettim, oda derslerden vakit buldugu sürece geldigini, köpekleri cok sevdigini ama yurtta kaldigi icin alamadigini ve böylelikle köpek sevgisini giderdigini söyledi ve bayagi kafa dagitiyormus.
Bir anne 5 yasindaki ogluyla gelmisti. Oglu köpek istiyormus ama anne ona ilk önce bakalim sen bu sorumlulugu yapacakmisin diyerekten ve cocugunun gercekten köpek isteyip istemediginde emin olmasi icin geldiklerini anlatti ve simdide sadece her gün köpek gezdirip gitmeleri bile oglunu cok mutlu ettigini anlatti.
Bu insanlar hic bir para almiyorlar ve sadece kamu yararina ama daha cok kedilerine yarari olduklarina inanan insanlar. Oraya kimliklerini yazdirmislar ve hatta iki sefer köpek gezdirme kursu görmüsler, köpekleri anlama kilavuzu tarzi.
Aaaahhh aaahhhh dedim kendimce, biz Türkiye`de ancak, bos bos evde oturalim, bana dokunmayan yilan bin yasasin misali, ne kendimize nede topluma hayirli olma diye hic bir hamlede bulunmayalim sonrada hayirli koca bekleyip veya yaslilikta ölümümüzü bekleyip gün sayalim.... sonrada efendim Avrupa söyleymis böyleymis.
Evet Avrupa cok güzel fakat bu güzel insanlarida bu güzellige cok sey katiyorlar...
Sunu cok iyi biliyorumki emekli olursam listeme yapacaklarimin arasina girecektir bu köpek gezdirme kesinlikle.
Bu arada, yakinda anneler günü ve ben yine, o günde, güllerimi alip 50 tane huzur evinde yasayan annelerimi ziyarete gidecegim. Yakinda yine kan bagislayacagim ve organ nakli kimligim hep cüzdanimda, olaki bir kazada ölürsem tüm bedenimi bagislamisim. Toprakta cürüyecegine bedenim, belki bir insan kurtarabilirim. Ne yazikki hala cok az bu yaptiklarim bunu cok iyi biliyorum ve bunun icin hala cok utaniyorum. Ama pes etmek yok.
Sadece sizinle paylasmak istedim.
Güzel bir hafta sonu diliyorum hepimize.:KK36:

Sevgili fromrainforest yazdiklarini okudum, uzuldum acikcasi. :KK51: Orta yolu olan bir konu degil ki cocuk. Hatir icin cocuk yapilmaz. Istemedigin halde cocuk sahibi olsan sonra ne yapacaksin? Geri donusu yok. :KK43: Diger yandan esin baba olmak istiyorsa onu bundan mahrum etmeye de hakkin yok. Evlenmeden once "kesinlikle cocuk yapmak istemiyorum" dusuncen var miydi? Oyle ise bunu evlenmeden esine soylemeliydin. Gerci insanlarin dusunceleri de degisebiliyor ve olan olmus bir kere. Biz evlenmeden once de pek yaklasmiyorduk cocuk fikrine, evlendikten sonra da oyle. Cocuklari severim, iletisimim iyidir ama kendi hayatimda bir cocuk oldugunu dusunsem bile urperiyorum :KK17:

Gecenlerde TV'de bir dizi izledik, cocuklarin belli saatte yatip kalktigi 3 cocuklu bir aile. Salondaki saatleri mi duruyor saatler mi degisiyor orayi kacirdim, cocuklar bir aksam yanlislikla daha erken yatmaya gidiyorlar. Onlar yattiktan sonra anne baba saatin yanlis oldugunu farkediyor ama cocuklarin erken yatmasinin keyfini cikaralim madem diyor istedikleri seyleri yapiyorlar.:KK71: Sonra bu is cok hoslarina gidiyor surekli evdeki saatleri degistirip cocuklarin daha erken yatmasini ve daha gec kalkmasini sagliyorlar :KK70:Cocuksuz gecen zamanlarda birbirlerine de daha cok yakinlastiklarini birbirlerini aslinda ne kadar sevdiklerini tekrar anliyorlar ama tabi isin suyunu cikarttiklari icin sonunda foyalari ortaya cikiyor. Esimle birbirimize bakip "cak" yaptik bizim tum zamanimiz birbirimize ve kendimize ait ne guzel ya dedik :KK71:

oooohhhh oohhhhh Dustyyyyyyy seni yerriiiimmmm beennnn yerriimmmm. Patilerinden, kulaklarindan burnikinden öperiiimmm...Su güzellige bakarmisiniz yahu ??? Aaahhhh Lady`m ne mutlu sana be güzelim...Vallahi Dusty`mi görünce cildiriyorum mutluluktan. Mahsusdan yapiyorsun degilmi ??? Hain kiz seniiii....onu yuvarla, sar, sarmala, benim tarafimdanda bir yogur söyle :21::KK68::nazar:
Oliv yaaa, gece gece güldürdün beni :-):-):-) Çok sevgi dolusun, canım benim :KK19:
Dusty'nin kontrolü için kan alındı. Ne yazık ki FIP diye bir hastalığı var, sürekli kontrol altında olması gerekiyor:KK51: Virutik bir hastalık, bağışıklık sistemini güçlü tutmamiz lazım.

Cok üzüldüm Lady :KK43: demin hemen biraz almancadan arastirdim. Özellikle genc kedilerde ve ev kedilerinde bulunan bir olay. Biz insanlar gibi kedilerde virüs kapabiliyor iste.
Oyyy Dustym yaaa, ama onun güclü olacagindan eminim, dedigin gibi imunsistemini güclü tutmaya calisin canim.
Sakin üzülme, kesin gececektir. Kedicigimi cok öpüyorum. Bu arada gecenlerde barinaklara gitmistim ve inan onlarin 50 % sinde vardi bu FIP ama vakit bulup arastirmamistim. Her kedinin en ufak ayrintilarina aciklamalar yapmislardi orada. Demekki sakinacak bir olay degil, olunca oluyor.Dustimin basaracagina ve bunu yenecegine eminim.

kızlar ne mutlu size yaaa..biz gene çocuk olsun die uğraşıyp duruyoruz..Allahım aratmasın kimseye..artık esım de ıstemıyor ve ben bundan dolayı mutsuzum :KK51:

kızlar ne mutlu size yaaa..biz gene çocuk olsun die uğraşıyp duruyoruz..Allahım aratmasın kimseye..artık esım de ıstemıyor ve ben bundan dolayı mutsuzum :KK51:
Aaaahhh keske elimizde sihirli bir degnek olsada isteyenlere degdirebilsek.
Gercekten cok üzülüyorum, isteyipde olmayan hemcinslerim icin. Ama su bir gercekki, hic bir insan icin, hic bir sey dört dörtlük degil bu dünyada.
Dilerim güzel haberlerini aliriz.

Aaaahhh keske elimizde sihirli bir degnek olsada isteyenlere degdirebilsek.
Gercekten cok üzülüyorum, isteyipde olmayan hemcinslerim icin. Ama su bir gercekki, hic bir insan icin, hic bir sey dört dörtlük degil bu dünyada.
Dilerim güzel haberlerini aliriz.
valla canım sorma yaa..işte kımsenın elınde değil bu durum maalesef..
eşimde pes etmiş durum da ve ben buna daha çok üzülüyorum..napayımm ama bızde olmadan yaşamaya bakcaz artık..
size takılayım arada bari de bulaşşsın bana da bu mutluluk :KK36:

Aaayy tabiki takil bize, biz mutlu oluruz. :KK68:
Sen daha önceki yazilarimizdan az cok bizi taniyorsundur artik ama biz seni henüz daha tanimiyoruz. Söyle biraz kendinden bahsetsen, hobilerinden, ne yaptiklarindan, neleri sevdiginden. Kac yildir evlisin ?
Bu arada calisiyormusun yoksa ev hanimimisin ? Vs. vs......

Aaayy tabiki takil bize, biz mutlu oluruz. :KK68:
Sen daha önceki yazilarimizdan az cok bizi taniyorsundur artik ama biz seni henüz daha tanimiyoruz. Söyle biraz kendinden bahsetsen, hobilerinden, ne yaptiklarindan, neleri sevdiginden. Kac yildir evlisin ?
Bu arada calisiyormusun yoksa ev hanimimisin ? Vs. vs......
aslında bende sızı pek tanımıyorum pek okumadım geçmişi ne yalan soyleyım canım..
valla napayım çalışıyorum yonetıcı asıstanıyım 7 yıl oldu evlenelı..evlendığımden berı çalışıyorum..hep dıyordum çocuğum olsun ona bakcam belırlı sure calışmıcam dıye ama o da nasip olmadı

Ne insanlar var, ne insanlar... hayatin su gibi akip gittiginin farkinda olmadan yasayanlar var...
Gencligin kiymetini ve degerini bilmeyenler var...
Sagliginin hayatinda en degerli oldugunu anlamayanlar var...
Sadece koca bulup cocuk dogurmakla var olacagini düsünenler var....
19 yasinda daha yeni evlenmis, cocugum olmuyor diye panikleyenler var...:KK57:

Kizlar gecen hafta yakinimizda olan hayvan barinagina gittim ve aslinda fazla kalmayacaktim ama 3 saat nasil gecti bende anlamadim. Size izlenimlerimi anlatacagim.
Orada bir bölüm kediler, bir bölüm köpekler ve bir bölüm kücük hayvanlar yani kuslar, tavsanlar, hamster vs. vs vardi.
Ilk önce köpek bölümüne gittim ve inanilmaz bir olay yasadim. Zaten cok merakli ve girisken oldugum icin kalabalik olan tarafa gidip olayi yakindan takip etmek istedim. Öglen vaktiydi ve gördügümde cok mutlu oldum. Gelen insanlar, orada yakasina o barinagin logosuna taktilar ve siraya dizildiler. Orada calisan 3 elemanda sirayla köpekleri disari cikarip tasmalarini takip sirayla o insanlara teslim ettiler. Megersem oraya gelen insanlar yaslari 5-80 arasi, kadin erkek karisik, her gün gelip köpekleri gezdirmek icin gelmisler, her köpek en azindan bir saat ve isterlerse daha fazla o insanlarla gezme imkanini yasiyorlar. Görmenizi isterdim, sevincinden popo sallayan köpekmi dersin, o kisiyi görüp mutluluktan onu öpen köpekmi dersin, yani tam kameraya cekilmesi gereken bir durumdu. Inanin görseydiniz, sizinde benim gibi gözleriniz dolardi.
Sonra kedi bölümüne baktim, oradada köpeklerde oldugu gibi her kedinin fotografi ve tüm özellikleri yaziyordu. Mesela couk sevmiyor, veya bu kedi diyabet her gün igne vurulmasi lazim ve hepsinin en ince ayrintisina Kadar karekterleri siralanmisti. Inanilmaz hosuma gitti.
Kuslar bölümüde gercekten cok tatliydi.
Insanlar gezintilerinde sonra tekrar barinaklarina gelince bazilarinla sohbet ettim. mesela bir kadin 70 yasinda vardi. Ve her gün oraya köpek gezdirmeye geliyormus, cünkü kendisi köpek sahibi olamiyormus, evsahibi istemedigi icin kontratinda öyle yaziyormus ve böylelikle hem köpek sevgisini Hemde spor amacli yaptigini söyledi. Ve böylelikle hem iyilik yaptigini ve böylelikle ruhunun mutlu olmasini anlatti. Vaktini cok güzel ve bos gecirmedigini söyledi.
Sonra 25 yaslarinda, gemi mühendisi okuyan genc ve güzel bir bayanla sohbet ettim, oda derslerden vakit buldugu sürece geldigini, köpekleri cok sevdigini ama yurtta kaldigi icin alamadigini ve böylelikle köpek sevgisini giderdigini söyledi ve bayagi kafa dagitiyormus.
Bir anne 5 yasindaki ogluyla gelmisti. Oglu köpek istiyormus ama anne ona ilk önce bakalim sen bu sorumlulugu yapacakmisin diyerekten ve cocugunun gercekten köpek isteyip istemediginde emin olmasi icin geldiklerini anlatti ve simdide sadece her gün köpek gezdirip gitmeleri bile oglunu cok mutlu ettigini anlatti.
Bu insanlar hic bir para almiyorlar ve sadece kamu yararina ama daha cok kedilerine yarari olduklarina inanan insanlar. Oraya kimliklerini yazdirmislar ve hatta iki sefer köpek gezdirme kursu görmüsler, köpekleri anlama kilavuzu tarzi.
Aaaahhh aaahhhh dedim kendimce, biz Türkiye`de ancak, bos bos evde oturalim, bana dokunmayan yilan bin yasasin misali, ne kendimize nede topluma hayirli olma diye hic bir hamlede bulunmayalim sonrada hayirli koca bekleyip veya yaslilikta ölümümüzü bekleyip gün sayalim.... sonrada efendim Avrupa söyleymis böyleymis.
Evet Avrupa cok güzel fakat bu güzel insanlarida bu güzellige cok sey katiyorlar...
Sunu cok iyi biliyorumki emekli olursam listeme yapacaklarimin arasina girecektir bu köpek gezdirme kesinlikle.
Bu arada, yakinda anneler günü ve ben yine, o günde, güllerimi alip 50 tane huzur evinde yasayan annelerimi ziyarete gidecegim. Yakinda yine kan bagislayacagim ve organ nakli kimligim hep cüzdanimda, olaki bir kazada ölürsem tüm bedenimi bagislamisim. Toprakta cürüyecegine bedenim, belki bir insan kurtarabilirim. Ne yazikki hala cok az bu yaptiklarim bunu cok iyi biliyorum ve bunun icin hala cok utaniyorum. Ama pes etmek yok.
Sadece sizinle paylasmak istedim.
Güzel bir hafta sonu diliyorum hepimize.:KK36:
Gözlerim doldu, doldu, doldu. Eşim şaşkın şaşkın bana bakıyor, ne oldu diye.
Buradaki sokak hayvanları büyük zulüm altında. Bunun başka bir adı yok. Yaşadıklarımı anlatmak istemiyorum ama şöyle söyleyeyim, geçen yıl bir sokak hayvanının haline şahit oldum ve kelimenin tam anlamıyla depresyona girdim. Elimden de bir şey gelmedi. Okuldan bir hayvansever arkadaşım beni tedavi etti Allahtan. Kendisi aktif olarak hayvansever derneklerde çalışıyor. Elinden geleni yap, her zor duruma sen yetişemezsin, kılını kipirdatmayan insanlar utansın, sen tek başına neye yetebilirsin demişti.
Şimdi maddi destek veriyorum hayvankoruma deneklerine, cevremdeki hayvanları da gozetiyorum.

Anlattıkların inanılmaz. Burada da olur umarım bur gün. Ama hayvan hakları konusu gündeme geldiğinde insanların otomatik olarak söylediği şey şu: Bu ülkede insan hakları garanti altında değil, hayvan haklarına nasıl sıra gelsin. Doğru. Baksanıza Soma'da 301 kişi göz göre göre hayatını kaybetti.... Sonra Ermenek.... Ne ilk ne de son. Gelişmekte olan ülkelerin ağır kaderi bu yollardan geçmek sanırım.... Kapitalizm bunu gerektiriyor...

Cok üzüldüm Lady :KK43: demin hemen biraz almancadan arastirdim. Özellikle genc kedilerde ve ev kedilerinde bulunan bir olay. Biz insanlar gibi kedilerde virüs kapabiliyor iste.
Oyyy Dustym yaaa, ama onun güclü olacagindan eminim, dedigin gibi imunsistemini güclü tutmaya calisin canim.
Sakin üzülme, kesin gececektir. Kedicigimi cok öpüyorum. Bu arada gecenlerde barinaklara gitmistim ve inan onlarin 50 % sinde vardi bu FIP ama vakit bulup arastirmamistim. Her kedinin en ufak ayrintilarina aciklamalar yapmislardi orada. Demekki sakinacak bir olay degil, olunca oluyor.Dustimin basaracagina ve bunu yenecegine eminim.
Evet canım, FIP çok sık rastlanan bir durummuş ne yazık ki. Tahlil sonucu iyi çıktı Dusty'nin, çok şükür. Fakat şöyle garip bir durum var. Bizim veterinerimizin söylediğine göre FIP yurtdışında daha yaygınmış. Bir de Dusty'de kulak uyuzu da vardı. 1,5 yıl uğraştık, sonunda bitti. Bu cins uyuz paraziti Türkiye'de olmuyormuş yine veterinerimizin söylediğine göre. Dusty'nin bir petshop geçmişi var biz onu almadan önce. Sanırım yurtdışından bavullarin içinde kaçak getirilen hayvanlardan yavrucak :KK51:
İyi dikleklerin için çok teşekürler Olivia'cım :KK68:

Hahahaha ben bakamadim, sadece gazetelerde okudum. Hadi favorim kazanmis, tebrikler Roger :KK68:

Istanbul`u özledimmm...Bunu en güzel Fahir Atakoglu " Sultan " ile anlatir diye düsündüm...

Ooohhhh sefam olsun diyerek yine konumuza geliyorum arkadaslar.
Hayat cocuksuz ne kadar güzel yaaaa.... demin postakutuda 2015/2016 konser kitapcigini gördüm, benim adima gelmis. Nasil mutlu oldum anlatamam. Birazdan türk kahvemi yapip, ayaklarimi söyle uzatip, begendiklerimi ve gidip görmek ve dinlemek istediklerimi isaretleyecegim. Bazen esimle, bazende kizarkadaslarimla gitmeyi düsünüyorum, zira poerayi esim hic sevmiyor.
Hayat bize güzel ! Ne dert, ne tasa ! Yasamak icin yaratilmisim ben. Hayatini dibine kadar yasamak icin yaratilmisim. :KK71::KK53::KK73::KK5::KK19::KK50:

Ben de kafama gore takilmak icin yaradılmışım...::KK55:ay bi de insanlar yok mu surekli beni gaza getirmeye calisiyolar cocuk yap da zart da zurt da bakiyorum onlara facebooktan benden 10 yas buyuk gosteriyolar..hahah..cok komik..:KK31:madem cok mutlusun cocuklarinla neden göçtűn acaba:KK73:

Ben de kafama gore takilmak icin yaradılmışım...::KK55:ay bi de insanlar yok mu surekli beni gaza getirmeye calisiyolar cocuk yap da zart da zurt da bakiyorum onlara facebooktan benden 10 yas buyuk gosteriyolar..hahah..cok komik..:KK31:madem cok mutlusun cocuklarinla neden göçtűn acaba:KK73:
Benim 2 ablam var, ikisinin de ikişer çocuğu var. Hep bana derlerki çocuk evliliği çok yipratiyor, tamam çok güzel bir şey ama çok zor, gerekli mi tartışılır...

Back