cocuk sahibi olmadanda cok mutlu hayatini yasayan kadinlar :)))

Ben ayse armana cok ozendim simdi yaaa...boyle bi anne ile haldun dormen gibi bi babadan olan erkegi dusunsene..sansli kadinmis vesselam..dusunsene haldun dormenle bu kadinin evliyken ki muhabetlerini..ders niteligindedir bazilari..ahahah bosanma yildonumlerini kutlama..:)) cok turkiye otesi bi o kadar da benlik bi durum heheyyy:)))

Bu saatte burada olmana sevindim fromrainforest :) Bende bugün geceye kaldım.Bu topicte gece sohbeti yaptığımız nadirdir. :) Beğenmene sevindim. Ben bu tür sohbetlerden hoşlanıyorum açıkçası. Bu topicte pek özel hayatlarımızdan konuşmayız mesela. Belki videoların uzunluğu seni bunaltıyordur.Kısa videoları izlemende fayda var. Ayyy geçen Tarihin Arka Odası program kaydını gördüm onu hiç izlemezsin arkana bakmadan kaçarsın desene tam 4,5 saat. İlber hoca bencede cool.Çok başka bir insan, ağır top derler ya aynen öyle. Bak en son aşağıdaki yazıyı okumuştum. Ekşi'den alıntı; kafa dergisinin kasım sayısında çok güzel bir yazısı bulunmaktadır. yazıdan bir kısmı aynen aktarıyorum:
" cahil insanın yani mektep görmemiş, okuma yazma bilmeyen insanın kendine göre bilgi birikimi gelişir. etrafa başka türlü bakar. bir nevi kendine göre bilgelik ve zevk geliştirir. yani mevlana ile mesneviyi biliyor ama hangisi hangisini yazmış bilmiyor. böyle yarım yamalak insan tipleri var. bu insanlar tehlikelidir. oy da vermeyi bilmezler, kendi menfaatini de kollayamazlar milli menfaatleri de. yarı cahildir bunlar, kaba ve kavgacı olurlar. cahil ise nefis biridir. zavallım hukuku takip edemez, sağlığını takip edemez, bu asırda bir takım işlere giremez. çoluk çocuğunu geçindiremez. cahil dediğin insan çevreye bir başka boyutta bakar. bu tip insan da azalıyor aslında. şimdi yarı cahil insan tipi çıkıyor daha çok maalesef. her şeye yanlış doğru teşhis koyduğu gibi, çok yüksek sesle bağıran, kendisinin düşünmesinden çok dangalakları takip eden kitledir bu insan tipleri.bu muasır demokrasi seviyesinin en büyük problemidir. her şeyin kolayını bulmaya çalışıyorlar, kurallara uymanın öneminin farkında değiller."

Son düzenleme:
Sorma bende tatlı tatlı imrenmedim değil.Ayşe hanım çoook şanslı bir kadın.Arada instagram hesabına bakarım, herkes aynı şeyi söyler.Kızıyla ve Betül Mardin ile fotoğraflarını koyar bazen.Bu arada evet kutlama yapmaları bizim toplumu çok aşan birşey. :) Vayy demek ki kutlama yaparsın eski eşin olursa. Şaşırdım desem. Bence çok değişken bir durum, bana uygun mu hiç düşünmemiştim bak.

Yanlışlık olmasın Betül Mardin'in doğum yılı1927 idi bazı yerlerde. Neticede 90'a ramak kalmış.
Birde bugün 10 Nisan rahmetli Sakıp Sabancı'nın ölüm yıldönümü imiş. Ne severdim kendisini.Allah rahmet eylesin.

sadece calistigim zaman erken yatabiliyorum bluesgirl..calismiyorum simdi..esimin isinden dolayi yurtdisindayim ve ucretsiz izindeyim:)..gunduz calismayinca bunye yorulmuyo ve uyku da gelmiyo haliyle:))28 yasina kadar hic evliligi dusunmedim ben..kendi ayaklarim uzerinde durmasini seviyodum...sonra bosluguma geldi evlendim cok kIsa surede...:)evlendikten sora da anam dedim ben ne yaptim..:)))ister istemez ozgurlugun kIsItlaniyo evlenince..benim slogan da "hangi cIlgIn bana zincir vuracakmis sasarim" olunca bunye kaldirmiyo tabi evlilik kurumunu:))

Öyle mi :) Sormamda bir sakınca yoksa hangi ülkedesin?
Ne hoş anlatmışsın :)) evlilik boşluğuna geldi demek ilahi. Sloganında iyimiş.
Bu arada bende 26 yaşındayım, bekarım bundanda çok memnunum.
Bende senin gibi özgürlüğüme çok düşkünüm.

Biliyor musun aslında hiç iyi değil şu yaptığımız.Vücudumuz şimdi uyku modunda olmalı.
Bende akşam yorgunluktan uyuyakalmışım.Ondan gece oturabildim.
Ayy çok geç olmuş erken saatte kalkıcam birdee hemen koşayım yatayım.

Yahu kizlar, gece gece senlenmis burasi, haberimiz yok. Biz o saatlerde kacinci bulutlarin üzerinde uyumusuz kimbilir. Ahahahaha yahu cok tatlisiniz. Tüm yorumlara bayildimmm yine. Cok tesekkürler Bluesgirl, yine senlendirmissin burayi. Fromrainforst, sonradan geldinbu topige ama öyle güzel yorumlar yaziyorsunki, sanki basindan beri burdaymissin gibi. Yani su kisa sürede bayagi alistik sana.
Bende yaslaninca Betul Mardin gibi olmak istiyorum, genc, dinamik ve merakli...
Bu arada demek bugün Sakip Sabanci`nin ölüm yildönümü, isiklar icinde uyusun. Onun söyledigi : "Calismaaakkk, calismaaakk, calismaaakk" kelimelerini hiiiccc unutmayacagim....
Cok severim, özellikle yaslilardan hayatla alakali tecrübelerini dinlemeyi ve bana hayati kisa yoldan mutluluga, basariya ve huzura nasil erisirim düsünceleri yansitmalari parayla alinmaz bir deger.
Zamani cok iyi kullanmak lazim. Hayati anladigin zaman, basarini ve mutlulugu daha cok yasayabiliyorsun. Ama hayatin dilinden anlamadigin zaman, bu dünya sana zindan oluyor...onun icin buradayiz, birbirimize hayatin güzelliklerini anlatarak mutlu olmaya ve huzura kavusmaya dogru yöneliyoruz.
Ben, birbirinin ufkunu, zihnini acan insanlarla sohbet ettikce cok mutlu oluyorum. Sansima hepde böyle insanlar var etrafimda...
Hep derim, bana bir sey ögret, 40 yil kölen olayim. Beni elestir, sana ömür boyu minnettar kalirim...Ben dedikoduyla, baska insanlarla ugrasmiyorum, ben hayatin icindeki doga, hayvan, cicek böcek, ne varsa ilgi alanim. Ilim, bilim, sanat, kültür, müzik, dans, ben bununla besleniyorum....
Hayatimizin her saniyesi önemli, onun icin hedonist olmaktan baska bir istegim yok bu hayatta....
Hepinize cok güzel bir hafta sonu diliyorum

Ben de çocuksuzum ama çokk ama çokk mutluyum çok tatlı öğrencilerim var var :)) henüz bi eksiklik hissetmiyorum bu yaşımda ama belki 30'lu yaşlarımda neden olmasın? şimdilik işimin bekar hayatımın tadını çıkarıyorum...

Tesekkur ederim olivia ben de size alistim kIsa surede:)) ve sevdim bu topigi :)bluesgirl hangi ulkede oldugumu buraya degil de ozeline yazarim cnm...bu arada yarin yasadigim ulkede turla gunubirlik geziye cIkIyoruz...iki tarihi kale gorup ordan ormana trekkinge gitcez..:) guzel resimler cekcem insallah...:) haa bu arada gecen bi film izledim bayildim arkadaslar...queen..hint filmi...imdb si 8 den yukariydi yanlis hatirlamiyosam...nisanlisi tarafindan terkedilen bir kizin cok uzgun ciktigi bi yolculuk sIrasInda kendini kesfetmesinin hikayesi...cok eglenceli bir film:)) bu arada denizbhrm arkadasim sen de hos geldin

Günaydin kizlar,
hayatin telasi icinde kücücük bir zamani yinede kendimize ayirmayi becerdigimiz icin, ne mutlu bize.
Bende dünden beri havuzumdaki cok sevdigim baligim rahatsizdi, ona doktorluk yaptim, Insallah yasar ve kurtaririm.
Bugünde arkadaslarimizdan birisi ev aldi, hepimizi cagiriyor party yapacagiz, oraya gidecegiz ve tabiki yeni evini güzelce kutlayacagiz. Yarinda cok sevdigim ve 81 yasinda olan bir alman arkadasimiz hastanede, yarinda onu ziyarete gidecegiz. Bizi görürse cok mutlu olacagindan eminim. Hala gözlüksüz yazi yazar, gözlüksüz bilmece cözer, benim yasimin iki kati ama ben simdiden gözlüksüz kitap okuyamiyorum. Eski toprak iste.
Ve firsat buldukcada hasta baligima bakacagim arada bir. Insallah kurtarir kendisini....hepinize tekrar cok güzel bir hafta sonu diliyorum. Bu arada yine cok güzel bir kitap okuyorum, insanin ruhunu besleyen seyler iste...

Selam kızlar. Oh ne güzel siz muhabbet ediyorsunuz, ben de okuyup şenleniyorum. Çaba sarfetmeden oh
Araya birkaç parazit girmiş yine, olsun. Olivia ne güzel kışkışlamış
@xperiaZ
@pilotus, fromrainforest ve diğer herkes hoşgelmiş.
fromrainforest bana Through the Arc of Rainforest ismindeki harika bir kitabı hatırlattı. Yazarı Karen Tei Yamashita. İnanılmaz bir kitap, ağzım açık okumuştum

http://www.amazon.com/Through-Rain-Forest-Karen-Yamashita/dp/091827382X

Son düzenleme:
oooohhhh oohhhhh Dustyyyyyyy seni yerriiiimmmm beennnn yerriimmmm. Patilerinden, kulaklarindan burnikinden öperiiimmm...Su güzellige bakarmisiniz yahu ??? Aaahhhh Lady`m ne mutlu sana be güzelim...Vallahi Dusty`mi görünce cildiriyorum mutluluktan. Mahsusdan yapiyorsun degilmi ??? Hain kiz seniiii....onu yuvarla, sar, sarmala, benim tarafimdanda bir yogur söyle

oohhh cok gecmis olsun Lady`m, resmi görünce hemen yazdim. Sonradan yazini okudum. Insallah önemli bir seyi yoktur. Sadece kontrol amacliydi degilmi ???

Sorma gece kuşu işbaşındaydı. Hep diyorum ya bizim mekanın özelliği bir durgunlaşıyor bir coşuyor. Sanki yine durgunlaştı gibi geldi ondan hareket katmak istedim.Sağolsun fromrainforest eşlik etti. Yoksa kendi kendime konuşuyor gibi olacaktım. Olivacım, beğenmene sevindim.Biliyorsun içimden gelenleri paylaşıyorum hep.Bende senin bu uzun ve güzel yazılarını seviyorum,hep keyifle okuyorum.Sen anlat biz dinleyelim.

Aynen katılıyorum sana.Bu topic'in farkı ruhumuzu besleyen şeyleri paylaşıyoruz. Boş beleş geyik sohbetleri yapmıyoruz.Bende senin gibi dedikoduyu,insanların özel hayatlarını didiklemeyi hiç sevmem.Herkes kendi yaşamıyla ilgilense bu toplumda birşeyler değişirdi zaten. Diyeceğim; burda kaliteli ve birbirimize birşeyler katan sohbetler ediyoruz. Sonuçta buraya yazarken az çok vakit harcıyoruz.Herkesin zamanı kendine değerli.Vakit ayırmaya değiyor ki bu topic'in müdavimiyiz.

Aaa hangi balığın hastalandı? Hüsnü mü yoksa? Çok geçmiş olsun.Atlatır geçer inşallah.
Arkadaşına da geçmiş olsun.Maşallahı varmış.Bazı insanlar genetik açıdan çok şanslı oluyor işte.
Bu arada hangi kitabı okuyorsun ? Çok güzel deyince merak ettik şimdi.
Sağolasın oliva güzel bir haftasonu olur umarım, sanada iyi dinlenmeler ve partide iyi eğlenceler.

Hoşgeldiniz denizbhrm. Bende bekarım.Ve sizin gibi bekarlığın tadını çıkarıyorum.Keyfini yaşıyorum.Yorumunuzu okuyunca bakın ne aklıma geldi; Bir röportajında Betül Mardin demiş ki;
'' Sevgili farklı bir şey. Koca hep evde. Oysa sevgilin seninle buluşmak için arayıp, "Bu akşam çıkabilir miyiz?" diyor. "Hayır" deme hakkın var. Adam bu durumdan hoşnut olmazsa da "Güle güle" diyebiliyorsun...'' Doğruluk payı var bence katılıyorum.

İşte kafa dengi olunca birbirine çabuk adapte oluyorsun
Ne güzel bir haftasonu planı. İzlenimlerini yazmak, fotoğraf paylaşmak istersen hayır demeyiz.
Bende yarın sabah bir aksilik olmazsa ormana yürüyüşe gideceğim.Benim için Doğa demek huzur demek.
Filmi duymadım, bakayım hemen teşekkürler.Aslında pek öyle sormam ama merak edeceğim tutmuş, mesajını bekliyorum o zaman.

Son düzenleme:
Oo kimler gelmiş hoşgelmiş.
Çaba sarfetmeden ohh demekkkk bizde Lady gelse de iki çift lafın belini kırsak diye bekleyelim duralım.
Özletiyorsun kendini haberin ola.

Yok Bluesgirl`im, Hüsnü degil, ama senin begendigin vardi ya hani, Panter iste o. Gözünde birsey olmus, bende onu antibiotikle tedavi ettim, sabah kalktim baktimki yan yatiyor, hemen reanimasyon yaptim ( halimi görsen gülmekten bir hal olurdun inan ), sonra havuza saldim, simdi yine arkadaslariyla yüzüyor. Artik bu kacinci seferdir onu kurtarmaya calisiyoruz. Hüsnü, tam aksine keyfi yerinde büyüdükce büyüyor, löp löp götürüyor yemini elimden. Cok tesekkür ederim sordugun icin. Ama herhalde Panter`de pacayi kurtardi, artik o antibiyotik merhem iyi gelmistir umarim. Aslinda her gün yapmam lazim ama psikolijisi daha fazla bozulmasin diye bir kerelik yaptim ve biraktim.
Yahu, hayvan diyip gecmeyin, inanin baliklarin bile huylari var. Isin icinde olmadigim zamanlar bunu bende bilmiyordum. Panter, hep merakli ve ne basina geliyorsa merakindan geliyor. Hüsnü havuzun pasasi, hic birseyden korkmuyor gecen ucan ariyi yemeye calisiyordu, zor kurtardim. Birde Arap var, oda biraz aptal, sadece baskalarini taklit ediyor. Yani halim zor arkadaslar...
Ama o havuzda olmazsa sanki birsey eksik olur diye katlaniyorum sonuclara...cünkü evi aldigimizda havuz vardi ve Hüsnüde vardi ötekiler sonradan geldi Hüsnüye arkadas olsunlar diye.

Daha önce attığın fotoğrafa baktım şimdi.İsmen hatırlayamamışım sevdiğim balığını.O da benim gibi çok meraklı demek.Panter neden devamlı böyle hastalanıyor acaba kronik bir rahatsızlığı mı var ki? Veteriner gördüyse ne dedi? Hüsnü ne kadar yaramaz yahu uçan arıyı bile rahat bırakmıyor hınzır. :) Ciddi halde okurken güldürdü beni komik şey :) Balıklarında kendilerine has mizaçları var demek ne kadar ilginç.Hüsnü arkadaşları olmasaydı çok yalnızlık çekebilirdi iyi ki almışsınız diğerlerini. Balıkları da tüm hayvanlar gibi severim.Gerçekten merak etmiştim.Balıklarının üzerine bu kadar titremen onlarla bu kadar ilgilenmen çok hoş bence. Sen anlatmak istersen anlat olivacım şahsen keyifle okuyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…