Günaydin kizlar
aynen fromrainforest aynen. Aslinda ne zaman bu cümleyi okusam, yani " egitim sart " cümlesini, hep Cem Yilmaz gelir aklima...
Ama düsünsenize, bizden daha kiymetli ne olabilir bu dünyada ?
Ama toplum insani ne hale sokabiliyor bazen, aynisi escinseller icinde gecerli veya dini, dili irki, ten rengi insanlar icin bir baski unsuru olabiliyor ve karsindakide zayifsa eger bu gibi bunalimlara giriyor...
Egitim cok ama cok sart, dedigin gibi. Egitimli insan donanimli insan diyorum hep. Egitimli insan baskasini ve toplumun kafasiyla degilde kendi düsünceleriyle hayatini kurar. Egitimli bir insan, neyin kendisine zarar verecegini, neyin vermeyecegini cok daha iyi bilir.
Egitimli demek illaki bir üniversite bitirmis demek degil, egitimli insan, her hangi bir meslegi olan, calisan, hayat bilgisi olan ve kendisini egiten, merakli olan insandir. Sadece üni. diplomasiyla degil egitimli olmak, ama meslegi olan, calisan, ayaklari yere basan, hayatin ve insanlarin icinde olan bir insan, her ayrintiyi cok daha iyi analiz eder.
Bu hükümet biz kadinlari istedigi yere getirdi. Artik disari cikmiyoruz cünkü disarisi sapik dolu.
Artik, okumuyoruz, kendimizi egitmiyoruz, zaten evlenecegiz ve üc cocuk yapacagiz. Kadin dedigin evinde oturur...gittikce pasiflesiyoruz ve kimse bunun farkinda degil. Erkekler bizi dövüyor, vuruyor, hatta canimizi aliyor, kimse birsey demiyor...yasalar degismiyor...
Bende kadinlarin, okumasi tarftariyim, cünkü bir ülkeyi kadinlar belirler ve yetistirdigi cocuklariyla ideolojisini cocuklarina aktarir. Onun icin egitimli kadinlarin olmasi ve olusmasi cok önemli...
Özgür olmak, egitimden gecer, ne kadar bilgi o kadar özgürlük ve mutluluk...