• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

cocuk sahibi olmadanda cok mutlu hayatini yasayan kadinlar :)))

Resim nasIl yukleniyor bilmiyorum ki:KK43:
Canim ben hep su asagida dosya yükle yaziyor ya, oraya gidip seciyorum resmi ve buraya aktariyorum. Daha iyi bilen varsa yazsin. Bende cok fazla anlamam dogrusu. Bir dene bakalim.o_O

Bu arada bu resimdeki kedi, bir sokak kedisiydi ama onu sevmek beni bir kac dakikada olsa cok mutlu etmisti...esimde hemen deklansöre tam zamaninda basmis ve bu güzel resim cikmis ortaya...Kedicigin o güzel suratindaki, gurur ve mutluluga bakarmisiniz ???:KK45:

ya baktikca bakasim geliyor, ne kadar güzel bir fenomen bu. Bebeklerin anne ve babasiyla yasadigi bu güzel anlar, ne kadar güzel.
Bayiliyorum su yabancilarin cocuk egitimine. Keske zamaninda bizim anne ve babalarimizda bizlerle bu gibi etkinlikler yapsalardi....

resim video yuklemeyi sagolsun bluesgirl gonderdi mesajla olivia...bunny arkadasimizin aksine ben bu topigi sevdim cunku benim gibiler var burda:) ayrica surekli yeni seyler ogrenmeye calisan ve ogreten insanlari severim..evet bluesgirl son donemlerde daha az izlesem de (cunku cok fazla film izlemis insanlarda belli bi sureden sonra kaliteli film algIsI olusuyo ve her filmi izleyemiyo) saglam bi sinema kulturum oldugunu dusunuyorum....mesela pedro almadovar filmlerini siddetle tavsiyd ediyorum...ters kose seviyosaniz bayilacaksiniz...

Aynen canim, biz Burda gercekten cok mutlu anlar yasiyoruz, oysa cok iyi biliyorumki, hic kimseninde Dogru dürüst vakti yok ama yinede bir kisa ugrarlar. Hepsi ayaklari yere basan güclü genc hemcinslerimiz. Onlarin o güzel enerjisi insana güc veriyor, moral veriyor ve hep derim sizlerden cok sey ögreniyorum diye.
Mmmhhh demek Pedro Almodovar filmleri diyorsun, hemen aramaya geceyim bir :KK51:Tesekkürler tavsiylerin icin.....cok severiz :KK68:

Yeni arkadaşlar hoşgeldiniz. Sohbetinize bayıldım :) Bodoslama dalıyorum affedin :) haftasonu eşim ve eski arkadaşlar ile Çanakkale'de idik. Zaferimizin 100.yılını Şehitlere Saygı adlı bisiklet turu ile kutladık, duamızı ettik, güzel anılar depolayıp döndük. Türkiye'nin her yerinden yaklaşık 4.000 kişi geldi. Bizim ekip 25 kişi civarındaydı. Aramızda çekirdek aile de mevcuttu :) anne baba zaten bisiklet tutkunu, minik oğulları da kendini bildi bileli babasının sürdüğü bisikletin arkasına takılan römorkta seyahat ediyor :) neşeliyse "hadi gidiyoruuzz" diye bağırıyor, sıkıldıysa battaniyesine sarılıp uyuyor. Grupça bayılıyoruz kendilerine. Sizinle de paylaşmak istedim :)

Floresim gelmis :KK68:
Aaaa ne güzel bir etkinlik öyle, Hemde bisiklet ile....süpersiniz. Cekirdek aileye bayildimmm...Öpseydin bizim tarafimizdanda o hadi gidiyoruuzuuuu ...
Sehitlerimize saygi olsun, onlarin sayesinde bu ülkemizde yasiyoruz, dua ettigin icin sanada tesekkürler. O kadar mutlu oldumki, sanki hepimizi temsil ettin gibi oldu floresim...:KK19:

Cok üzüldüm okuyunca. Toplum baskisi insani intihara kadar götürdügünün bir kaniti daha.
Daha 25 yasinda, iki senelik evli, cocugu olmuyor diye dünya güzeli bir kiz canina kiyiyor Antalya`da.
Kadin olarak toplumda degerimiz, evlenirsek artar, cocuk yaparsak artar ve baska hic bir seye yaramayiz demekki....
Bu genc kizimiz ne baskilar yasamiski, bu yolu secmis acaba ? Düsünmek bile beni dehsete sokuyor...:KK43::KK43::KK43:

Günaydin kizlar :KK68:
aynen fromrainforest aynen. Aslinda ne zaman bu cümleyi okusam, yani " egitim sart " cümlesini, hep Cem Yilmaz gelir aklima...
Ama düsünsenize, bizden daha kiymetli ne olabilir bu dünyada ?
Ama toplum insani ne hale sokabiliyor bazen, aynisi escinseller icinde gecerli veya dini, dili irki, ten rengi insanlar icin bir baski unsuru olabiliyor ve karsindakide zayifsa eger bu gibi bunalimlara giriyor...
Egitim cok ama cok sart, dedigin gibi. Egitimli insan donanimli insan diyorum hep. Egitimli insan baskasini ve toplumun kafasiyla degilde kendi düsünceleriyle hayatini kurar. Egitimli bir insan, neyin kendisine zarar verecegini, neyin vermeyecegini cok daha iyi bilir.
Egitimli demek illaki bir üniversite bitirmis demek degil, egitimli insan, her hangi bir meslegi olan, calisan, hayat bilgisi olan ve kendisini egiten, merakli olan insandir. Sadece üni. diplomasiyla degil egitimli olmak, ama meslegi olan, calisan, ayaklari yere basan, hayatin ve insanlarin icinde olan bir insan, her ayrintiyi cok daha iyi analiz eder.
Bu hükümet biz kadinlari istedigi yere getirdi. Artik disari cikmiyoruz cünkü disarisi sapik dolu.
Artik, okumuyoruz, kendimizi egitmiyoruz, zaten evlenecegiz ve üc cocuk yapacagiz. Kadin dedigin evinde oturur...gittikce pasiflesiyoruz ve kimse bunun farkinda degil. Erkekler bizi dövüyor, vuruyor, hatta canimizi aliyor, kimse birsey demiyor...yasalar degismiyor...
Bende kadinlarin, okumasi tarftariyim, cünkü bir ülkeyi kadinlar belirler ve yetistirdigi cocuklariyla ideolojisini cocuklarina aktarir. Onun icin egitimli kadinlarin olmasi ve olusmasi cok önemli...
Özgür olmak, egitimden gecer, ne kadar bilgi o kadar özgürlük ve mutluluk...

Aynen yaa benim ozetledigim seyi sen cok iyi detaylandirdin....soylediklerinin hepsine katiliyorum...
aslinda dunyanin iyiligi icin senin gibi dusunen insanlarin cocuk yapmasi lazim da iste neyse..
bakiyorum etrafima hep bilincsiz kultursuz gorgusuz insanlar habire cogaliyor....ama bu insanlarin hizina yetismek icin bizim gibilerin tomurcuklanarak uremesi lazim:))) cok yavaşız...

IMG_0114.JPG
yyuuhhhhuuuuu ilkbahar gelmeye basladi ve bahcemde gercek sahipleri geliyor artik, kis uykusundan uyanmislar :KK36::KK36:

Galiba einsteindi arIlarla ilgili teoriyi ortaya atan..teoriye gore arI nufusu dunyanin yasInIn gostergesiymis..arI nufusu azalmaya basladiginda dunyanIn sonunun geldiginin isaretiymis bu durum..

Yaaaa evet, bende ona benzer bir sey okumustum ki, gercekten suna inaniyorum, arilar azalirsa ve günün birinde yok olursa biz insanlarinda hayatida cok ama cok zorlanacak.
Etrafimizdaki köylerde cok dogal bal üretiliyor ve bahcedede görünce cok mutlu oluyorum.
Ne kadar kiymetli dogadaki tüm varliklar. Dogada kendince cok kiymetli.

Ama düsünsenize, bizden daha kiymetli ne olabilir bu dünyada ?
Ama toplum insani ne hale sokabiliyor bazen, aynisi escinseller icinde gecerli veya dini, dili irki, ten rengi insanlar icin bir baski unsuru olabiliyor ve karsindakide zayifsa eger bu gibi bunalimlara giriyor...
Egitim cok ama cok sart, dedigin gibi. Egitimli insan donanimli insan diyorum hep. Egitimli insan baskasini ve toplumun kafasiyla degilde kendi düsünceleriyle hayatini kurar. Egitimli bir insan, neyin kendisine zarar verecegini, neyin vermeyecegini cok daha iyi bilir.
Egitimli demek illaki bir üniversite bitirmis demek degil, egitimli insan, her hangi bir meslegi olan, calisan, hayat bilgisi olan ve kendisini egiten, merakli olan insandir. Sadece üni. diplomasiyla degil egitimli olmak, ama meslegi olan, calisan, ayaklari yere basan, hayatin ve insanlarin icinde olan bir insan, her ayrintiyi cok daha iyi analiz eder.
Bu hükümet biz kadinlari istedigi yere getirdi. Artik disari cikmiyoruz cünkü disarisi sapik dolu.
Artik, okumuyoruz, kendimizi egitmiyoruz, zaten evlenecegiz ve üc cocuk yapacagiz. Kadin dedigin evinde oturur...gittikce pasiflesiyoruz ve kimse bunun farkinda degil. Erkekler bizi dövüyor, vuruyor, hatta canimizi aliyor, kimse birsey demiyor...yasalar degismiyor...
Bende kadinlarin, okumasi tarftariyim, cünkü bir ülkeyi kadinlar belirler ve yetistirdigi cocuklariyla ideolojisini cocuklarina aktarir. Onun icin egitimli kadinlarin olmasi ve olusmasi cok önemli...
Özgür olmak, egitimden gecer, ne kadar bilgi o kadar özgürlük ve mutluluk...

:KK9::KK9:HoppaHoppa:KK5:

Belki bu hayata cok eksilerle basladigim icin, onlari artiya dönüstürmekle mesguldum. Belki hayatin cok kisa oldugunu ve bunu cok iyi yasamaliyim diye düsündüm.
Sevgili Oliva bu sözünü yazalı bir hafta olmuş ama konuyu okurken birden aklıma geldi.Etkilenmiş olmalıyım.
Aslında duygusal biri değilimdir. Daha çok duygulu biriyimdir.
İşte zaman zaman böyle bir sözden dahi olsa duygulandığım olur.
Burdan şimdi nereye bağlayacağım bak;

Betül Mardin'i çok çok severim. Hangi programa çıkmış, hangi röportajı vermiş takip ederim hep.Birkaç sefer izlediğim bir röportajını paylaşmak istiyorum. Senin o sözün röportajın başlarında söylediği bu sözü aklıma getirdi.;

'Güçlüklerle başlamak hayatın daha mükemmel olmasına yardımcı oluyor.'

Arkadaşlar sizlerde izlemediyseniz mutlaka izlemenizi tavsiye ederim.

Arkadaşlar birde İlber Ortaylı'yı çok severim. Son günlerde yaptığı açıklamaları takip ettiyseniz farketmişsinizdir ki kimseye eyvallahı yok bayılıyorum bu yanına.

Merakımdan açmıştım bu videoyu. Sunucu beyin sorularını önce çok gereksiz bulsamda İlber hocanın cevaplarına bayıldım.Özellikle 1.55 dk sonrası. Ne güzel konuşmuş.

Şu sözlerini ayrı bir beğendim ; 'İnsanın en kıymetli şeyi zamandır, para değildir. Çünkü hiçbir şekilde telafi edilemez, hiçbir şekilde yerine konulamaz.Onun için onu çok iyi kullanacaksın.Kötü kullanırsan kötülüğü ile iyi kullanırsan iyiliği ile sende kalır. Zaman kaybı olmaz.'

Bluesgirl videoyu soluksuz izledim...masallah yaaa kadina...nasIl bi enerji, nasIl bi konusma tarzi, nasil bi hafiza..tam ideal kadin...yani simdi bu bayan haldun dormenin esi ve ayse armanin kayinvalidesi mi?oyle oluyo sanirsam...

Son olarak az önce izlediğimi paylaşayım.Bu diğerine göre daha güncel, ocak 2015'E ait. Böyle sevdiğim isimlerin katıldığı programları çok keyifle izlerim, dinlerim. Güzel bir kahve yaparım, kağıdımı kalemimi alırım meraklı gözlerle dinlemeye başlarım. Bu röportajda 25.dk sonrası daha bir dikkatle dinlediğim hatta not aldığım kısım oldu.

Böyle değerli isimlerden öğreneceğimiz çok şey var. Bu hayatta en güzel şeylerden biri öğrenmek değil mi zaten? Umarım bu videoları sizlerde severseniz, benim gibi faydalanırsınız.

Yaa bayIlIyorum ilber ortayliya..adam tek kelimeyle "cool"...ve varya onun "cok cahilsin keske ölsen" dusununce hem guluyorum hem de kesinlikle katiliyorum...bluesgirl cnm sen guzel videolar yukluyosun yaa...ben video izlemeyi hic sevmem sIkIlIyorum hemen..ama bunlarI izlerken sIkIlmadim hic..yukle yine:))

Bluesgirl videoyu soluksuz izledim...masallah yaaa kadina...nasIl bi enerji, nasIl bi konusma tarzi, nasil bi hafiza..tam ideal kadin...yani simdi bu bayan haldun dormenin esi ve ayse armanin kayinvalidesi mi?oyle oluyo sanirsam...
Değil mi değil mi bayılıyorum resmen.Evet maaşallah maaşallah. Enerjisi çok yüksek bir insan. Tam bir cumhuriyet kadını. 1926'lı, 2016'da 90 yaşına girecek. Bakar mısın şu şıklığa.Kendine ait bir tarzı var nasıl özeniyor giyimine kuşamına.Birde hala evinde üniversite öğrencilerine ders veriyormuş. Hala çalışıyor hala aktif.

Bu arada evet Ayşe Arman'ın kayınvalidesi.Torun var hatta Alya isminde.Ne şanslı çocuk!!
Biliyor musun Haldun Dormen ile boşanma yıldönümlerini kutlarlarmış. Yok böyle birşey :KK70:

Back