• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

cocuk sahibi olmadanda cok mutlu hayatini yasayan kadinlar :)))

aah bu okumasi ne kadar da guzel bir yazi boyle! :KK25:Turk kahvesi icmeyi ozlemisim zaten :) hele sohbeti guzel kadinlarla olunca tadina doyum olmaz :21:
Öyle mi olmuş. :KK22::KK24:
Ah canınız çektiyse kusura bakmayın lütfen. :) Aynen gerçek hayatta buradaki herkesle toplanıp karşılıklı kahve keyfi çok makbule geçerdi. Böyle de güzel ama belki gerçek hayatta hiç karşılaşmayacağımız insanlarla sohbetler edebiliyoruz bu sayede.

Burasi böyle, hepimiz karmakarisik konusuruz, buda cok hosumuza gider pilotus...
Canim bluesgirl`im benim, seninle o kahveyi bakalim biz ne zaman icecegiz...Lady`m de gelmis begenmis gitmis, cok mutlu oldum. Kizlar ben cok yorgunum hepinize iyi geceler....Gute Nacht :KK68:

İnşallah çok uzun sürmeyecek. :KK37: Elbet bir gün buluşacağız. :KK19:
Canımcım, Lady erken yatıyor ondandır şipşak bakıp çıkması.:KK66:
Bende saçlarımı yıkadığım için bu saate kaldım kurumadılar bitürlü :)
İyi uykularrr :KK68:

Arkadaşlar beğeni yağmuru için kusura bakmayın. :) Güzel sohbet gördüm mü es geçmem. :)
Pilotus, burada her telden konuşuyoruz. Bende birşeyle ilgili konuşurken başka şey aklıma gelir daldan dala atlarım :)
125 sayfa muhabbetin çocuk ya da evlilik olması mümkün değil zaten.Öylesi çok sıkıcı olurdu bence.
Düzenli uğrayan ve yazan kemik bir arkadaş grubumuz var burda.Arada yeni arkadaşlar geliyor çocuğa dönüyor konu sonra gidiyorlar bizler istediğimiz herşeyi konuşarak sohbetlere devam ediyoruz.Birbirimizden çok şeyler öğreniyoruz.
Demem o ki; bahsetmeyi tercih ettiğin herşeyi paylaşabilirsin bilakis keyifle okuruz ;)

Belki de yasadiginiz sehir cok kucuk oldugu icin sosyal imkanlariniz kisitlaniyor ve gozunuz korkuyor, "imkanlar elimde olsa gezip yeni yerler keşfetmeyi eğlenmeyi farklı kültürleri tanımayı isterim ki bunu bebeğim olsa da (inş) yapıcam olmasa da yapıcam" demissiniz. Tercihlerinize saygim sonsuz, birkac nacizane fikir sunmak isterim; cocugunuz oldugunda asla tam anlamiyla ozgur olamazsiniz ki bu son derece normal (seyahat etmek istediginiz bolgeler cocugun sagligina tehdit olusturabilir, egitimi ne olacak vs). Benim sizin gibi "cocugum olsa da gezecegim" diyen cok arkadasim oldu yok oyle birsey maalesef...

canım işte her insan farklı bir dünya. anlayışla karşılıyorum istememeni veya istenmemesini yani çocuklu olmamak istemek de olmak istemek kadar doğal.çocuksuz hayatı değerlendirebildiğinizi görüyorum ama ben inan şu anda 5 çocuğum da olsa 80 yaşında da olsam benzer hayatı yaşardım başka seçenek olmadığından. ev-iş iş-ev arada kitap film müzik bu kadar yazın işte 20 günlük bir kaçamak oluyor ama yetmiyor 365 güne.
benim dediğim gibi istediğim halde olmuyor çocuğum. olmadı diye hergün ağlamak üzülmek istemiyorum elimdeki imkanlar dahilinde hayatımı güzelleştirmeye çalışıyorum. daha önce çocuğum olmadığı için eksiklik vs diyemem. ama içimdeki istek bir anda ortaya çıktı ve gün geçtikçe büyüyor. hormonal mı imkansızlık ve sıkıntıdan mı eşime ve bana benzeyen minik bir insanla yaşamak istediğimden mi bilmiyorum :)

Kafam çok karışık. Beni kendi halime bıraksalar hiç çocukla, bebekle ilgim olmaz.. Ama insanın eşi var, çevresi var, yaşlanırsınız, yalnız kalırsınız, pişman olursunuz diyen bir dolu insan her yerde..

Bu forumda benimle aynı haftalardaki hamile insanlara bakıyorum hevesle kendilerine, bebeklerine neler alacaklarını düşünüyorlar, hatta çoktan alışverişlere başladılar. Bebek kıyafeti satan mağazaları heyecanla dolaşıyorlar. Kendilerini anne gibi hissediyorlar henüz 2-3 aylık hamileyken.. Bende bunların hiçbiri yok. Ben kendime zor yetiyorum. Bencilim ben. Angajmandan hiç hoşlanmam..

Keşke ben de diğer kadınlar gibi olsaydım.. Şu an bebek kıyafetlerinin, hamile giysilerinin arasında heyecanla geziyor olsaydım. Bebek odası baksaydım, biberon seti araştırsaydım.. Ama benim aklımdan tek geçen şey onu hangi okula göndereceğim, bu ülkede ona nasıl bir gelecek sunabileceğim. Ben kendim zor başa çıkıyorum, şimdi bir de dünyanın en büyük yükünü omuzlarıma almaya kalkışıyorum..

Ama artık yapabileceğim bir şey yok.

Şimdi bunları neden yazdın derseniz, paylaşmak istedim, içimden çıksın istedim, belki benim gibi olan vardır, belki biri beni içinde olduğum karmaşadan çıkarır dedim..

Cocuk sahibi olmayi arzulamak gudusel bir sey. Hormon, psikoloji vs tabanli. Allah bunlari nasip etmediyse ya da kendiniz bir sekilde bastirdiysaniz cocuk sahibi olmayi istemeyebilirsiniz. Hayat boyu da pismanlik yasamazsiniz. Insan arzulamadigi bir seyin pismanligini yasamaz.

Konu geyige donmus gerci topic falan kalmamis ortada. Mune hanim buralara ugramiyo zaar :D

Offf kIzlar yakinda cocuk istemedigimden dolayi kocam beni bosayabilir:)ben bu konuda umutsuz vakayim galiba...hatta evlilik de cocuk da bana gore deell...ben ozgur olmak icin yaradılmısım...

Cocuk sahibi olmayi arzulamak gudusel bir sey. Hormon, psikoloji vs tabanli. Allah bunlari nasip etmediyse ya da kendiniz bir sekilde bastirdiysaniz cocuk sahibi olmayi istemeyebilirsiniz. Hayat boyu da pismanlik yasamazsiniz. Insan arzulamadigi bir seyin pismanligini yasamaz.

Konu geyige donmus gerci topic falan kalmamis ortada. Mune hanim buralara ugramiyo zaar :KK70:

Mune hanimda, Kazen beyde, herkes beni tanir ve bilir. bu konuda müsterih ol asude_bahar. Birde öyle primitif zaar maar kelimeleri kullanmazsan cok memnun olacagiz, zira bu gibi kelimleri hic birimiz kullanmiyoruz. Seni zaarli maarli konulara yöneltelim

Mune hanimda, Kazen beyde, herkes beni tanir ve bilir. bu konuda müsterih ol asude_bahar. Birde öyle primitif zaar maar kelimeleri kullanmazsan cok memnun olacagiz, zira bu gibi kelimleri hic birimiz kullanmiyoruz. Seni zaarli maarli konulara yöneltelim
Hangi kelimeleri kullanacagimi nereye ne yazacagimi sana mi soracagim bu ne hadsizlik? Bilmiyosan anlatayim primitif dil icin kullanilabilinecek bi kelime degil dili onemsiyosan biraz kendini gelistir bu cehaletle kendini komik duruma dusurursun. Ben gonlum ne diliyorsa o sekilde yazarim senin haddin degil karismak. Forum kurallaridir kistas senin kisitli kulturun ya da keyfin degil. Kazeni muneyi taniman degil konunun iceriginin kurallara uygunlugu muhim. Algilayabildin mi aradaki farki? Aksan ile primitif farki kadar derin bi fark. Hadi simdi geyik konunuzda hayirli forumlar

Son düzenleme:
Offf kIzlar yakinda cocuk istemedigimden dolayi kocam beni bosayabilir:)ben bu konuda umutsuz vakayim galiba...hatta evlilik de cocuk da bana gore deell...ben ozgur olmak icin yaradılmısım...
Ilk önce hosgeldin fromrainforest, sende bizim gibi dogacisin herhalde. Rumuzun cok güzel.:KK68:
Allah korusun, hic öyle bosayabilir gibi sözler söyleme, bence zamanla ikinizde orta yolu bulursunuz. Ama inan tek degilsin, burada senin durumunda olan cok arkadaslar var. Bazen dedigin gibi olabiliyor, yani bir taraf cocuk isterken, öteki taraf istemeyebiliyor. Ama suna inaniyorumki Sevgi ve saygi oldugu yerde, ortak kararlar zamanla veriliyor. Bir evliligin oturma süresi vardir, zamanla sizinde olacaktir diye düsünüyorum.
Arada bir gel, sohbetin cok hos...

Doga manyagIyIm...esim onceki hayatinda ormanda yasiyodun heralde der...bi de kedicim var ...tek askIm....ortak karar alInIr mi bilmem ama ben cocuksuzluktan memnunum...cunku yapacagimiz cocugun hayirli olma ihtimali oldugu gibi hayirsiz olma ihtimali de var...ve ben bu riske girmek istemiyorum...ayrica ailemi dusundugumde onlara cok fazla bi faydam olmadigini goruyorum..yurt disindayim..ara sira ariyorum o kadar..biraz manevi destekten baska bi faydam yok...benim de cocugum olsa uniden sora kendi hayatina bakcak...eninde sonunda cocuksuz kalcaksam neden o kdar fedakarlik yapayim...bu dusunceys karsi cikanlar olacaktir elbet..saygi duyarim..ama ben boyle dusunuyorum...fedakarlik ve sorumlulugu siddetle reddediyorum:)))

Yok canim, hic birimiz bu dediklerine karsi cikmayiz. Bu topikde senin gibi düsünenler var. Aynen yazdiklarina harfi harfine katiliyorum. O kedicigi `de benden taraf öp. Bende doga ve hayvan sevdalilarindanim. Ne yazikki kedi alamiyorum evimize, cünkü en sevdigim arkadasim müthis alerjisi var. Öyle böyle degil. Yoksa coktan bir kedim benimde olmustu. Bu topikde bizim ortak bir kedimiz var...aaaa kendisine sormadim daha ortakmiyiz diye ama, bazen bize resmini yollar, özellikle bende laptopun basinda cildiririm o güzelligi görünce. Vaktin oldugunda yollasana sende bir resmini...:rolleyes:cok mutlu oluruz inan.
Bu arada bende özgürlügüme müthis düskünüm, bu hayati bir kere yasayabilme sansimiz oldugu icin, diledigim gibi yasamak istiyorum, kurallara göre degil...:KK55:

Interstellar`i seyreden arkadaslarim, bugün Evrim Agacinda yeni birsey daha ögrendim, sizlerle paylasmak istedim, solucan delikleri hakkinda.
http://www.evrimagaci.org/fotograf/35/6786

olsun, teorik olarak Einstein bunu bulduguna göre zamanla belki zaman yolculugunu kullanacagiz, ne dersiniz ???

Olivia interstellar suana kadar izledigim en guzel bilim kurgu...yalniz ben zaman yolculugunun gerceklesebilceni dusunmuyorum...cunku zaman yolculugunun gerceklesebilmesi icin maddelerin molekullerine ayrilip o molekullerin hic bir zarar gormeden birlesebilmesi lazim..bu durum bana imkansiz geliyo..
haa bu arada sen de film seyretmeyk seviyosun galiba..bende 3 terabaytlik film arsivi mevcut:)

Bu forumda benimle aynı haftalardaki hamile insanlara bakıyorum hevesle kendilerine, bebeklerine neler alacaklarını düşünüyorlar, hatta çoktan alışverişlere başladılar. Bebek kıyafeti satan mağazaları heyecanla dolaşıyorlar. Kendilerini anne gibi hissediyorlar henüz 2-3 aylık hamileyken.. Bende bunların hiçbiri yok. Ben kendime zor yetiyorum. Bencilim ben. Angajmandan hiç hoşlanmam..
Keşke ben de diğer kadınlar gibi olsaydım.. Şu an bebek kıyafetlerinin, hamile giysilerinin arasında heyecanla geziyor olsaydım. Bebek odası baksaydım, biberon seti araştırsaydım.. Ama benim aklımdan tek geçen şey onu hangi okula göndereceğim, bu ülkede ona nasıl bir gelecek sunabileceğim. Ben kendim zor başa çıkıyorum, şimdi bir de dünyanın en büyük yükünü omuzlarıma almaya kalkışıyorum..Ama artık yapabileceğim bir şey yok. Şimdi bunları neden yazdın derseniz, paylaşmak istedim, içimden çıksın istedim, belki benim gibi olan vardır, belki biri beni içinde olduğum karmaşadan çıkarır dedim..
Ben bu konuyu takip etmeyi bırakayım bari iyice canım sıkılıyo :110:
RoyalBunny, nacizane fikrim imkanınız varsa uzman bir psikologla görüşün derim.Yanlış anlamayın ama bencede bu topici takip etmeyi bırakın hatta sizin yerinizde olsam bu forumdan uzak dururdum buralar size şu durumunuzda iyi gelmez.Zaten çok hassas bir dönemdesiniz.Başka hamile kadınlarla kendinizi kıyaslamanız sadece sizi yıpratır.

Unutmayın ki bu stresleriniz,endişeleriniz, kaygılarınız bebeğinize de geçer. Henüz hamilelik döneminin başlarındasınız. Bu duygularınız, hissettikleriniz geçici olabilir. Dediğim gibi bir uzmanla görüşmek sizi rahatlatır.Son cümlenizdeki o dediğiniz 'biri' bir uzman olsa sizin için en iyisi olur.

Olivia interstellar suana kadar izledigim en guzel bilim kurgu...yalniz ben zaman yolculugunun gerceklesebilceni dusunmuyorum...cunku zaman yolculugunun gerceklesebilmesi icin maddelerin molekullerine ayrilip o molekullerin hic bir zarar gormeden birlesebilmesi lazim..bu durum bana imkansiz geliyo..
haa bu arada sen de film seyretmeyk seviyosun galiba..bende 3 terabaytlik film arsivi mevcut:)
Ooo aramızda bir sinefili mi var acep? :cool:
Hem özgürlük sevdalısı, hem doğa aşığı hemde sinemasever.
Bu üçlüyü severim. :KK19:

Interstellar`i seyreden arkadaslarim, bugün Evrim Agacinda yeni birsey daha ögrendim, sizlerle paylasmak istedim, solucan delikleri hakkinda.
http://www.evrimagaci.org/fotograf/35/6786

olsun, teorik olarak Einstein bunu bulduguna göre zamanla belki zaman yolculugunu kullanacagiz, ne dersiniz ???
Teşekkürler Olivaaa :KK5:

Eklemiştim ama hala sakin kafayla okuyamadım bi.

Zaman Yolculuğu acayip ilgimi çeker. Back to the Future serisine bayılırımmm.

Bu arada Interstellar ile ilintili bir kitap çıkmış. Gördün mü ?

http://www.amazon.com/The-Science-Interstellar-Kip-Thorne/dp/1494559390

http://www.dr.com.tr/Kitap/Yildizla...ebiyat/Roman/Bilim-Kurgu/urunno=0000000633734

Bu kitabı kendime hediye olarak almayı düşünüyorum.:KK49:

IMG_6455.JPG

Back