Söylediklerine aynen katılıyorum...2. Not 14.02.2015 sevgili hemcinslerim, lütfen bu topikde annelik yüksek mertebedir, cocuksuz kadin kadinmidir gibi cümleler yazarak ne bizi tahrik edin, nede iyi niyetinizle yazmis gibi kendinizi ak sütten cikmis kasik gibi masumiyet tarzinda müdafa edin.
Sadece tibbi yönden cocuklari olmayan veya olamayan bayanlar ve cocuk yapmayi düsünmeyen hemcinslerimizin yeri burasi, yani cocuksuz kadinlarin sohbet alani. Tabiki bizimle empati kuran tüm anneleride bekleriz. Ve özellikle evlat edinen anneler ki onlar bizim bas tacimiz ve bizim gözümüzde inanilmaz bir mertebede olan bu hemcinslerimi her zaman bekleriz.
Özellikle son cümleniz dikkatimi çekti ama o beni aşar gibi o yüzden onu pas geçiyorum. Kırmızıyla işaretlediğime gelirsem; Bence insan herşeyden ve herkesten önce bu hayatta kendi kendine mutlu olmayı öğrenmeli. Kendi mutluluğumuzu bir erkeğe, bir çocuğa bağlamamak lazım.Onlar sadece mutluluğunuzu kat be kat arttırır. Dilerim Anne olup yavrunuzu kucağınıza alırsınız.Ben 1 yıllık evliyim evlenmeden öncede cocuklari çok severdim ama evlendikten sonra ben annelik yapamam diye eşimin çocuk isteğini hep geri çevirdim kendimede sasiriyordum o kadar çocukları seven ben evlenince neden böyle oldum diye sonra eşim ikna etti beni 4. aydan hamile kaldım değişik bi duyguydu hala içimde nasıl bakacam onu nasıl tasiyacam diye endişelerim vardı 5. Haftanın sonunda dış gebelik olduğu anlaşıldı ve ameliyatla sonlandırildi.9 ay geçti ve o duyguyu tattiktan sonra bi bebeğim olmassa mutlu olamam gibi hissediyorum artık.oysa bende aynen siz gibi eşimle mutluyum çocuksuzda mutlu olunur diyordum yani demek istediğim 1 kere o duyguyu tadıp kaybedince insanın düşünceleri degisebiliyormus bunu anladım
İyi dilekleriniz için teşekkür ederim. Küçücük şeylerle bile mutlu olmayı bilen biriyim aslında dediğiniz gibi sadece mutlulugumu arttırır onların varliklariÖzellikle son cümleniz dikkatimi çekti ama o beni aşar gibi o yüzden onu pas geçiyorum. Kırmızıyla işaretlediğime gelirsem; Bence insan herşeyden ve herkesten önce bu hayatta kendi kendine mutlu olmayı öğrenmeli. Kendi mutluluğumuzu bir erkeğe, bir çocuğa bağlamamak lazım.Onlar sadece mutluluğunuzu kat be kat arttırır. Dilerim Anne olup yavrunuzu kucağınıza alırsınız.
zoombbiee; Az önce bir derdim var bölümünde bir konu okudum, senin yukarıda söylediklerin aklıma geldi.Yorumum tam konuya uyacak mı bilmem ama ben de bir şeyler söylemek isterim .
İstemeyn tabiki yapmasın çocuk herkes nasıl mutluysa öyle yapsın önemli olan kişinin kendi . Zaten kişi olmazsa başkalarıda olmaz . Allah çocuk isteyipte sahip olamayanlara inşallah evlat verir . Herkese hayırlı evlatlar nasip eder .
Ben evlenir evlenmez hemen çocuk yapanların düşüncesini merak ediyorum . Evlenir evlenmez çocuk var mı diye soranlara da sinir oluyorum . Ne yani evlenince hemen direk çocuk mu yapmak lazım . Tamam belki evliliği çocuk içinde çok istiyorsundur evlenmişsindir hemen yaparsında bundan başka bi zihniyet ne ki acaba ? Yani kimseye karışamam herkesin kendi isteği arzusu ama bana saçma geliyor . Evlenen herkesin anında çocuk mu yapması lazım da çocuk var mı çocuk deniliyor . Bunu bir kenarı koyarsak bence evlenince ilk gezmek tozmak eğlenmek doyasıya evliliğin tadını çıkarmak daha hoş çocuk zaten elbet ( Allah nasip eederse ) olur . O yüzden bence evlenir evlenmez çocuk yapmak gereksiz . Böyle bi 3-5 sene 7 -8 sene beklemek gayet güzel . Benim zaten hastalığım var 3-5 yıl yasak bana bebek yapmak .
İşin başka boyutu da insanın sevdiği kişiden bir can olacak bu çok mükemmel bir duygudur umarım
zoombbiee; Az önce bir derdim var bölümünde bir konu okudum, senin yukarıda söylediklerin aklıma geldi.
24 yaşında genç bir kadın. Ve 3 çocuğu var tam 3. Çocuğun biri ise zihin engelli imiş. 16 yaşında evlendirilmiş babası (!) tarafından.Ve daha birsürü feci sorunlar... İlk çocuğu kayınvalidesi istemiş düşün artık zihniyeti! Okurken şok oldum.
Bir diğer konu; bu toplumda soruların ardı arkası kesilmez ki. Evlilik ne zaman? Hadi diyelim evlendin. E Çocuk yok mu? Çocuklar büyür yetişkin bireyler olur. Çocukları ne zaman evlendiriyorsun? gibi gibi. Toplum baskısı inanılmaz boyutlarda. Bir şekilde başetmeyi öğrenmek lazım.
Hem senin söylediklerin hemde benim eklediklerimin temelinde ise Eğitim yatıyor. Yıl olmuş 2015 hala EĞİTİM ŞART! diye haykırıyoruz. Bugün Türkiye'nin en önemli sorunların başında Eğitim geliyor. Ve ne yazık ki eğitim sistemimiz berbatötesi durumda.Günden güne yokuş aşağıya doğru gidiyor.
Bu arada evlisin sanırım.Mutluluklar dilerim. Şu elalemin soruları sanada yöneltiliyorsa takılmamaya çalış derim. Kendi hayatlarında yapacak birşeyleri olmayan insanlar başka insanların hayatlarını konuşarak ömür tüketiyorlar.Özeti bu.
Hımmm güzel liste.Meğer yaygınlaşıyormuş bizim düşüncelerimiz.
Rastladığım bir listeyi paylaşayım. Kendime en yakın bulduğum yaklaşım Sarah Silverman'ınki oldu.
Çocuk Sahibi Olmamak İçin Oldukça Geçerli Sebepleri Olan 12 Ünlü Kadın
Son cümlenizde sizinle hemfikirim. Bir çocuk sahibi olmak beni anne yapacak ama bu bir son değil, başlangıç.ben karasızım isteyip istemediğimi gerçekten kendim mi belirliyorum yoksa çevremden mi etkileniyorum?! bilemiyorum. bildiğim tek şey ise: büyük konuşmayayım ama çocuk yapmak için çocuk yapmak istemiyorum.
Çok güzel bir soru sormuşsun. Ama önce insanların neden evlendiğini de sorgulamak lazım.Yorumum tam konuya uyacak mı bilmem ama ben de bir şeyler söylemek isterim .
İstemeyn tabiki yapmasın çocuk herkes nasıl mutluysa öyle yapsın önemli olan kişinin kendi . Zaten kişi olmazsa başkalarıda olmaz . Allah çocuk isteyipte sahip olamayanlara inşallah evlat verir . Herkese hayırlı evlatlar nasip eder .
Ben evlenir evlenmez hemen çocuk yapanların düşüncesini merak ediyorum . Evlenir evlenmez çocuk var mı diye soranlara da sinir oluyorum . Ne yani evlenince hemen direk çocuk mu yapmak lazım . Tamam belki evliliği çocuk içinde çok istiyorsundur evlenmişsindir hemen yaparsında bundan başka bi zihniyet ne ki acaba ? Yani kimseye karışamam herkesin kendi isteği arzusu ama bana saçma geliyor . Evlenen herkesin anında çocuk mu yapması lazım da çocuk var mı çocuk deniliyor . Bunu bir kenarı koyarsak bence evlenince ilk gezmek tozmak eğlenmek doyasıya evliliğin tadını çıkarmak daha hoş çocuk zaten elbet ( Allah nasip eederse ) olur . O yüzden bence evlenir evlenmez çocuk yapmak gereksiz . Böyle bi 3-5 sene 7 -8 sene beklemek gayet güzel . Benim zaten hastalığım var 3-5 yıl yasak bana bebek yapmak .
İşin başka boyutu da insanın sevdiği kişiden bir can olacak bu çok mükemmel bir duygudur umarım
Çok güzel bir soru sormuşsun. Ama önce insanların neden evlendiğini de sorgulamak lazım.
Kimse üzerine alınmasın ama kadınların büyük bir çoğunluğu "kız kurusu" olmamak için evleniyor. Hayatla olan bağlantıları bu kadar sığ. Aman laf etmesinler, aman bana şöyle böyle demesinler diye hayat kuruyorlar. Herkes ideal bir çevrede yaşamıyor, evet. Birçok kadın için hayat çok zor, onlara hiç lafım yok.
Çocuk konusu ise birçok çift için çok travmatik. Özellikle erkekler evlilikte yalnız kalıyorlar çocuktan sonra. Insanustu çaba göstermek gerekiyor.
Merhaba ben de 6 yıllık evliyim. Biz de hiç eksiklik hissetmiyoruz. Biz de daha kendimize bakmıyoruzslm hanımlar 6 yıllık evliyim ve hala çocuk yapma isteği gelmedi bana.bazen kendimden şüphe ediyorum acaba bencillikmi yapıyorum diyeama olmuyor o his gelmiyor.Allah ın gücüne gitmesin hiç eksiklik hissetmiyorum 27 yaşındayım daha gencim diyorum.bidaha bu gençliği bu rahatlığı bulamayacağız bu çok açık.çocuk olsa bakabilecekmiyim o da var.amaannn yani bilmiyorum bakalım bekliyorum kaynana dırdırı ile
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?