• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

cocuk sahibi olmadanda cok mutlu hayatini yasayan kadinlar :)))

mutlu pazarlar.jpg

Çok güzel yazmışsınız. Çocuk yapmak hayatta herşey demek değildir. Anneler gerçekten fedakarlıklaıyla en değerli varlıklarımız ama olmayan yada olmasını istemeyenler de olabilir. Zaten o kadar cahil bilinçsiz insan var ki çocuk yapıp sokağa salan düşe kalka büyür boşver diye düşünen çoğunun çocukları sorunlu oluyor. En iyisi maddi manevi hazır olunca yapmak ve bakabilmek. 1 çocuk olsun ama ona iyi bakayım iyi yetiştireyim toplum için faydalı iyi bir insan olaun diyorum ben de. İstemeyen de yapmaz tepki verecek bişey yok

Çok güzel yazmışsınız. Çocuk yapmak hayatta herşey demek değildir. Anneler gerçekten fedakarlıklaıyla en değerli varlıklarımız ama olmayan yada olmasını istemeyenler de olabilir. Zaten o kadar cahil bilinçsiz insan var ki çocuk yapıp sokağa salan düşe kalka büyür boşver diye düşünen çoğunun çocukları sorunlu oluyor. En iyisi maddi manevi hazır olunca yapmak ve bakabilmek. 1 çocuk olsun ama ona iyi bakayım iyi yetiştireyim toplum için faydalı iyi bir insan olaun diyorum ben de. İstemeyen de yapmaz tepki verecek bişey yok

Aynen öyle Papatyakiz, sana katiliyorum. Ama bazen bir kadin cocugu olmadigi zaman cok büyük bunalimlara girebiliyor, cevrede bunu tetikliyor resmen. Bende ve benim gibi düsünen arkadaslarda diyoruzki, ister yapmayalim, ister tibben mümkün olmasin ama yinede hayatimizi kendimize güzellestirelim.

Oliviaaa :KK70: Seviyorum seni :KK68:
Eşimin halası 50 yaşından sonra öğrendi :)
Ben becerdiysem herkes yapar cidden.
Korkularım dün gibi aklımdadır yere yapışacağım sanıyordum hep. Karşıdan araba ya da insan gelse titriyordum düz giderken bozuyordum yönümü.
Alıştım çok şükür şimdi trafiğe çıkabiliyorum.
Yaparsın Lady ama sabırlı bir hoca seçmelisin. Seni demotive etmemeli. İstanbul'da isen Cengiz Yargıç'ı araştırmanı öneririm çok tecrübelidir uzun zaman Fatih'te halka açık eğitim verdi. Ders ücretiyle tabii ama cüzi bir miktar veriyorsun, bisikletini kullandırıyor ayrıca. Belki yapıyordur halen :)
Vay beeee, İstanbul böyle bir şehir işte. Bisiklet kursu var :KK57: Ben Ankara'dayım flores:cry: Bakalım yazın arkadaşlarımın yazliginia giderim, orada en az 3 bisiklet oluyor. Bu defa koydum kafaya:KK34:

Amanınnn maşallah çok şeker :KK68:
Minyatür orkidelerden mi bu Lady? Destek çubuğuna göre dal ince kalmış ondan soruyorum :)
Benim de vardı baba evinde kaldı evlenirken getiremedimm :KK51:

Ben de öperim olivia bitkilerin hisli canlılar olduğunu düşünüyorum nedense :KK68:
Bir de çok seviyorum, öpesim geliyor :KK15: Balıkları bile öpeceğim neredeyse :rolleyes:

Hiç böyle düşünmemiştim :KK58: Öğrenme işini daha çok sevdim şimdi :KK49:
Teşekkür ederim güzel yorumun için :KK22:
Florescim bu orkide geçen yıl geldiğinde iki ayrı dalda çiçekleri vardı. Ve çok uzundu o dallar. Yazın komşumuz bizim eve gelip Dusty'nin yemeğini veriyor, orkideye de su veriyordu. Kökleri çok suda kalmış, çürümüş. Zor kurtardık :KK43: Bu yılki çiçek dalı da böyle kısa oldu.

İyi günler ve saygılar:KK52: ördek anne:KK48:
Ne kadar şanslısınnnnn. Benim burda böyle imkanım olsa keşke.Çoktan alıp bir denemiştim. Yoğurt,Kefir,Peynir,Lor, Tereyağ yapardım herhalde. Herşeyde kendi yaptığının lezzeti bir başka oluyor. Evinizde Pazar kahvaltılarının yeri ayrıysa hele ev ekmeği harika gidiyor. Deneyince lütfen deneyimini bizimle paylaş olur mu? :KK66:
Ayrıca dizilere özet geçmen bilakis iyi oldu, mersi efendim. :KK39:

Bisiklete gelirsek bir iç çektim okuyunca.Avrupa'da yaşamanın güzel yanlarından biri kesinlikle.
Haklısın devletin teşvik etmesi çok önemli. Geçen sene tam bununla ilgili haber vardı.Bisiklet geçtiğini için unutmamışım.

----
İşe bisikletle gidenlere para verilecek
Avrupa’da bisiklet kullanımını artırmak için teşvik edici bazı uygulamalar yapılıyor. Son olarak Fransa'da işe bisikletle gidenlere kilometre başına 1 Euro verilecek.

Danimarka, Hollanda, Belçika, Almanya , İngilteregibi Avrupa ’nın birçok ülkesinde işe bisikletle gitmeyi teşvik edici adımlar atılıyor. Bunlar, vergi kesimleri, kilometre başına ödeme, finansal destek gibi şekillerde gerçekleşiyor.
Fransa da diğer Avrupa ülkeleri gibi bisiklet kullanımını artırarak hava kirliliğini ve fosil yakıt tüketimini azaltmayı amaçlıyor. Bu amaçla, toplam on bin çalışanı bulunan yirmi büyük şirket çalışanlarına her bir dört kilometre için 1 Euro ödemeyi taahhüt etti.
Fransız Ulaştırma Bakanı konu ile ilgili yaptığı açıklamada deneyin başarıyla sonuçlanması durumunda daha büyük ölçekte ikinci bir deney yapacaklarını duyurdu.
Deneyle beraber, şuan için yüzde iki buçuk olan evden işe giderken bisiklet kullanımının iki kat artması planlanıyor.

--------

Ay teşekkür ederim:KK23::KK19: Diğer civcivlerin kıskanmasın ama :KK70:

Şaka bir yana ilgi alanım çoktur Olivacım.Tabi bu her zaman güzel birşey mi değil dezavantajlarıda var.:KK51: Mutfak sanatlarına son yıllarda ilgim iyiyden iyiye arttı.
Zaten oldum olası yemek yapan biriydim,artık yemek yapmak benim için büyük bir keyfe dönüştü. Geçenlerde de workshop araştırdım İstanbulda MSA'da (mutfak sanatları akademisi) eğitimler veriliyormuş. Günübirlik eğitimlerde ilk gözüme çarpan İtalyan Mutfağı oldu.:rolleyes:Ona katılmayı düşünüyorum bakalım.

Aslında makarna kilo aldırmıyor bence.Makarnanın sosu önemli asıl.Yoksa küçük bir tabak domates soslu yağ açısındanda hafif bir makarnadan zarar gelmez.Tabi yanında ekmek falan yenmeyecek :) Mozarella salatasını biliyorum ama hiç denemedim. Enfes gözüküyor. :kk77:Domatesin mevsimi gelince deneyeceğim mutlaka.:KK73:
Bence de makarna kilo yapmaz. İtalyanlar zaten çok haslamiyorlarmis. Aldente miydi neydi, ondan işte. Çok haşlayınca top top yağ oluyor :KK48:

Bu hafta sonu videomuz bu olsun kizlar :KK36:

Ben bunları ekmek arası yerim!!
Bizim hanım kızımız Dusty delici bakışları ile öyle duygu sömürüsü yapıyor ki, tüm işimizi gücümüzü bırakıp kucakliyoruz. Bu kedicikler pek yaramazmış:63:

:KK64:Evet evet hiç fena bir fikir değil :KK58:
Tüh yahu, okul değiştirme şansın yok mu peki?
Bi evdeki huzur birde işyerindeki huzur çok önemli.

Ooo o derece yani:confused::KK48:
Lady'i son yıllarda bilimkurguyu çok sever oldum.Eskiden tam tersi hiç sevmezdim. :KK48:
Yani anlayacağın henüz tüm bilimkurgu filmlerini yalayıp yutmadım.Star Wars serisini izlemedim daha mesela.
Bilimkurgu türü kitaplardan filmlere dizilere kadar geldim.
İlk aklıma gelen adeta bayıldığım Back to the Future serisi oldu.Son olarak Interstellar tabi ki.
Dizi olarak ise Fringe favorimdir.
Senin bilimkurguda favori filimlerin hangileri? merak ettim şimdi. :)
Şimdiki okula bu yıl geldim zaten, 3 yıl kipirdayamam. Ama okul çok güzel, sınıflar 15-20 kişi, öğrenciler çok tatlı, sınıflarda akıllı tahta var. Onlar gitsin :63:
Ayrıca buradan gerçek anlamda organik yumurta ve süt temin edebiliyorum. Ölürüm de bırakmam:KK12:

Ne güzel anlatmışsın papatyakiz :KK68: İyi ki sizin gibi insanlar var. Periyodik olarak bizi burda linç etmeye çalışıyorlar:KK48: Öncelikle biz kadinlarin birbirimizi anlayıp destek olmamız lazım. Bu da belli bir seviye gerektiriyor :KK39: Nikin çok tatlı bu arada

Ne güzel anlatmışsın papatyakiz :KK68: İyi ki sizin gibi insanlar var. Periyodik olarak bizi burda linç etmeye çalışıyorlar:KK48: Öncelikle biz kadinlarin birbirimizi anlayıp destek olmamız lazım. Bu da belli bir seviye gerektiriyor :KK39: Nikin çok tatlı bu arada
Teşekkür ederim :)

Bence de makarna kilo yapmaz. İtalyanlar zaten çok haslamiyorlarmis. Aldente miydi neydi, ondan işte. Çok haşlayınca top top yağ oluyor :KK48:
Evet tatlım.Bende al dente seviyorum. :KK66:
Ay çok haşlanınca fena oluyor, makarnadan çıkıyor. :)

Aaa Kızılım, bu arada Wall-E animasyon aynı zamanda senaryosu nedeniyle bilimkurgu
İzlemediğim nasıl belli olmuş :)
İki türün karışımı desene uygun zamanda izleyeyim bakayım. ;)

Şimdiki okula bu yıl geldim zaten, 3 yıl kipirdayamam. Ama okul çok güzel, sınıflar 15-20 kişi, öğrenciler çok tatlı, sınıflarda akıllı tahta var. Onlar gitsin :63:
Ayrıca buradan gerçek anlamda organik yumurta ve süt temin edebiliyorum. Ölürüm de bırakmam:KK12:
Artı yanlarının olması güzelmiş.Yoksa diğer türlüsü fena.
Gerçek organik süt ve yumurtaya ulaşıabilen çok şanslı bu devirde.
Ayrıca sağlıklı beslenenler için büyük nimet olduğu için bırakmazsın tabi :))
Afiyetler olsun.:kk77:

Burası keyifli ve bol paylaşımlı bir yermiş. Neden görmedim ki daha önce ? :)

Sanat, spor, yemek, hobiler ..

Merhabalar :)
Kendi halinde yuvarlanıp giden, az dikkat çeken bir topic olduğundan olabilir. :)
A tabi birde pek ekşınlı bir yer değil burası. Tartışmalar, kib butonları havada uçuşmuyor. :)

Aynen öyle, her telden paylaşım burda.Sizinde paylaşımlarınızı bekleriz.
Hoşgeldiniz :)

Teşekkür ederim.. :) Gundemdeki konularınıza uygun bir paylaşımım olursa yazarım bende tabiki..

Forumu yeni mesajlardan takip ettiğim için zaman zaman konuları takip etmeyi unutuyorum takip et butonunu kullansamda.

Merhaba ben hem çok çocuk isteyen, bazen de aman neden istiyorum ki deyip şüphe de kalan biriyim. Biraz tembelimde o_O Kafama gore yatıp kalmayı çok seviyorum :110: bu halde nasıl anne olacaksam :KK48: çocuk sahibi olmak isteyenlere çok saygı duyduğum gibi olmak istemeyenler de çok saygı duyuyorum kolay birşey değil. Genelde anne olmak üzere bilinç altimiza işlendiği için hep demisimdir anne olmak yaratilisimizda var diye ama kimilerinin yaratılışında olmayabilir. kimisi yetistirilme seklinden doyayi istemediğini bile fark etmiyor. Herkes başkası gibi olmak zorunda mi? Neden size tepki gösterilmiş anlamadım.Bazıları istiyor olmuyor diye istemeyenler suçlu mu oluyor yani nasıl mantık bu. :KK20:

Merhaba kizlar :KK68:
özlemisim sizi,,,,
dün aksam haberlerini dinlerken, aklima bu konuda yazmak geldi buraya ve simdi vaktim oldugu icin yaziyorum.
Düsünüyorumda......araba sürmeyi ögrendigimizde bize elimize bir ehliyet veriyorlar.Biliyor, ögrendi denetlendi, sürebilir diye bir belge. Üniversite veya meslek biter, elimize bir diploma veriyorlar, evet, geldi, gördü, yendi, basardi bu meslegi yapabilir diye....
Biliyorum, ütopya bu yazacaklarim ama KESKE cocuk yapmak icinde bir ehliyet olsa ama bunun öncesi evlilik icin bir basarabilir, yatkindir, uygundur diye bir belge olsa.
Dün haberde alti aylik bebek agladi diye babasi onu öldürüyor. Ne büyük dehset. Yasayan bir sogulcana zarar veremiyen ben, doganin dengesi bozulmasin diye bu toprakdan alip öteki topraga koyan ben, karincalarin hayatini dogasini bozmayayim diye onlari öldüremeyen ben, böyle seyler duyunca gercekten donup kaliyorum.
Keske. biz insanlari psikoljik dengesi güclümü, bir birey yetistirecek durumdami diye teste soksalar, keske daha öncesindende bu insan evliligi psikolojikmen hazirmi sinavi olsa. Inanin benim tahminim 50 % basarisiz olur.
Cünkü insanlar bazen gercekleri göremiyor ve kendisini taniyoamiyor, Realist bir özelestiri yapamiyor veya yapmiyor. Cocuk bakmak ve büyütmek dünyanin en zor olaylarindan biri, bunu gercekten psikolojisi saglam insanlarin yapmasi lazim.
Özellikle bu zamanda cocuk büyütmek dünyanin en zor durumu haline geldi, cünkü bu zamanda sadece sen degil, televizyonda ve internette senin cocugunu egitiyor ve etkiliyor, eskiden daha kolaydi cocuk büyütmek, cünkü biraz daha cok hakimiyetin vardi olaya. Cocuklar bu zamanda, yemin ediyorum ailemde var, cocuk 15 aylik, elinde tabletle yürüyerek : "kirmizi balik kac kac" cocuk sarkisiyla animasyonu seyrediyor, hem yürüyor, hemde gözünü o tabletin ekranindan kaldirmiyor.....
Daha 15 aylik ve kimse demiyorki bu cocugun gözlerine yazik yahu, ona o tableti eline verecegime, ben anne olarak ona kirmizi balik kac kac söyleyeyim, cocugum bana baksin, bende cocugum gözlerinin icine bakarak beraber söyleyelim cocuk sarkilarimizi. Sizce cocugu hangisi daha cok mutlu ederdi ??????:KK57:

Çok güzel yazmışsınız olivia. Evlilik için ehliyet verildeydi keşke, hatta sağlık raporu da alınabilir; ruhsal sağlık.

Tablet konusunda da aynı şeyi düşünüyorum fakat sen çocuğuna vermezsen komşunun/arkadaşın/akrabanın çocuğu elinde tabletle sana geliyor. İster istemez senin çocuğunda istiyor.
Belki günde yarım saat kural koyarak eğitici oyunlar yüklenerek verilebilir.
Gün içerisinde el becerisini geliştiren bir oyun oynanıyorsa, parka gidilmişse, karşılıklı oyun oynanmışsa, beraber koklayarak, dokunarak yemek yapılabiliryorsa, yaptığımız işlerde onada görev verilerek sorumluluk duygusu uyandırılıyorsa akabinde kurallı olarak tablette verilebilir.
Çocuk herşeyi öğrenmeli. Teknoloji çağındayız. Kaçınılmaz olanları kurallar dahilinde kullanabilir çocuklar. Bunu o otursun oynasın bende işimi yapayım şeklinde duşunuyorsa aileler işte o zaman sorun başlıyor.
Çunku bunun ne kuralı oluyor, ne de faydası.

Back