• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

cocuk sahibi olmadanda cok mutlu hayatini yasayan kadinlar :)))

Cok haklisin 1Sen aynen katiliyorum sana, ama keske daha yeni dogmus 15 aylik degilde, 5 yasinda falan teknoloji ile karsilassa. Saglik acisindan düsünecek olursak, cocugun gözlerinin ekrana alistirmak ne derece saglikli ? Veya cocuga insan sevgisi yerine bir teknolijinin eline verilmesi, ne derece bebegin genel sevgi ihtiyacini karsiliyabilir ?
Ama dedigin cok dogru, bende aynen senin yazdigin gibi yukarida yazdim, cevre, teknoloji hersey artik cocugu egiten unsurlar arasina girmis vaziyette bu zamanda,yani ebeveynlerin bunlara karsi savasi cok güclü olmali yoksa akip gider elinden evdeki egitim.

Arkadaşlar Oliva bir güncelleme eklemiş.
Ben daha yeni gördüm.Henüz görmemiş arkadaşlar için ekliyorum.
Bu arada 1 hafta sonra bu konu açılalı tam 5 ay olacakmış.Zaman ne çabuk geçiyor...

2. Not 14.02.2015 sevgili hemcinslerim, lütfen bu topikde annelik yüksek mertebedir, cocuksuz kadin kadinmidir gibi cümleler yazarak ne bizi tahrik edin, nede iyi niyetinizle yazmis gibi kendinizi ak sütten cikmis kasik gibi masumiyet tarzinda müdafa edin.
Sadece tibbi yönden cocuklari olmayan veya olamayan bayanlar ve cocuk yapmayi düsünmeyen hemcinslerimizin yeri burasi, yani cocuksuz kadinlarin sohbet alani. Tabiki bizimle empati kuran tüm anneleride bekleriz. Ve özellikle evlat edinen anneler ki onlar bizim bas tacimiz ve bizim gözümüzde inanilmaz bir mertebede olan bu hemcinslerimi her zaman bekleriz.
Söylediklerine aynen katılıyorum...
Ve kırmızı ile işaretlediğim yere (özellikle koyu kısma) dikkat çekmek istiyorum.
Bu ekleme diğer yazılanlar kadar önemli bence...
Yeri gelmişken tekrar tekrar teşekkürler Olivacım.
İyi ki bu konuyu açmışsın. Sevgiler :KK68:

(Kızıl)
:cool:

Son düzenleme:
Ben 1 yıllık evliyim evlenmeden öncede cocuklari çok severdim ama evlendikten sonra ben annelik yapamam diye eşimin çocuk isteğini hep geri çevirdim kendimede sasiriyordum o kadar çocukları seven ben evlenince neden böyle oldum diye sonra eşim ikna etti beni 4. aydan hamile kaldım değişik bi duyguydu hala içimde nasıl bakacam onu nasıl tasiyacam diye endişelerim vardı 5. Haftanın sonunda dış gebelik olduğu anlaşıldı ve ameliyatla sonlandırildi.9 ay geçti ve o duyguyu tattiktan sonra bi bebeğim olmassa mutlu olamam gibi hissediyorum artık.oysa bende aynen siz gibi eşimle mutluyum çocuksuzda mutlu olunur diyordum yani demek istediğim 1 kere o duyguyu tadıp kaybedince insanın düşünceleri degisebiliyormus bunu anladım

Yorumum tam konuya uyacak mı bilmem ama ben de bir şeyler söylemek isterim .
İstemeyn tabiki yapmasın çocuk herkes nasıl mutluysa öyle yapsın önemli olan kişinin kendi . Zaten kişi olmazsa başkalarıda olmaz . Allah çocuk isteyipte sahip olamayanlara inşallah evlat verir . Herkese hayırlı evlatlar nasip eder .
Ben evlenir evlenmez hemen çocuk yapanların düşüncesini merak ediyorum . Evlenir evlenmez çocuk var mı diye soranlara da sinir oluyorum . Ne yani evlenince hemen direk çocuk mu yapmak lazım . Tamam belki evliliği çocuk içinde çok istiyorsundur evlenmişsindir hemen yaparsında bundan başka bi zihniyet ne ki acaba ? Yani kimseye karışamam herkesin kendi isteği arzusu ama bana saçma geliyor . Evlenen herkesin anında çocuk mu yapması lazım da çocuk var mı çocuk deniliyor . Bunu bir kenarı koyarsak bence evlenince ilk gezmek tozmak eğlenmek doyasıya evliliğin tadını çıkarmak daha hoş çocuk zaten elbet ( Allah nasip eederse ) olur . O yüzden bence evlenir evlenmez çocuk yapmak gereksiz . Böyle bi 3-5 sene 7 -8 sene beklemek gayet güzel . Benim zaten hastalığım var 3-5 yıl yasak bana bebek yapmak .
İşin başka boyutu da insanın sevdiği kişiden bir can olacak bu çok mükemmel bir duygudur umarım

Ben 1 yıllık evliyim evlenmeden öncede cocuklari çok severdim ama evlendikten sonra ben annelik yapamam diye eşimin çocuk isteğini hep geri çevirdim kendimede sasiriyordum o kadar çocukları seven ben evlenince neden böyle oldum diye sonra eşim ikna etti beni 4. aydan hamile kaldım değişik bi duyguydu hala içimde nasıl bakacam onu nasıl tasiyacam diye endişelerim vardı 5. Haftanın sonunda dış gebelik olduğu anlaşıldı ve ameliyatla sonlandırildi.9 ay geçti ve o duyguyu tattiktan sonra bi bebeğim olmassa mutlu olamam gibi hissediyorum artık.oysa bende aynen siz gibi eşimle mutluyum çocuksuzda mutlu olunur diyordum yani demek istediğim 1 kere o duyguyu tadıp kaybedince insanın düşünceleri degisebiliyormus bunu anladım
Özellikle son cümleniz dikkatimi çekti ama o beni aşar gibi o yüzden onu pas geçiyorum. Kırmızıyla işaretlediğime gelirsem; Bence insan herşeyden ve herkesten önce bu hayatta kendi kendine mutlu olmayı öğrenmeli. Kendi mutluluğumuzu bir erkeğe, bir çocuğa bağlamamak lazım.Onlar sadece mutluluğunuzu kat be kat arttırır. Dilerim Anne olup yavrunuzu kucağınıza alırsınız.

Özellikle son cümleniz dikkatimi çekti ama o beni aşar gibi o yüzden onu pas geçiyorum. Kırmızıyla işaretlediğime gelirsem; Bence insan herşeyden ve herkesten önce bu hayatta kendi kendine mutlu olmayı öğrenmeli. Kendi mutluluğumuzu bir erkeğe, bir çocuğa bağlamamak lazım.Onlar sadece mutluluğunuzu kat be kat arttırır. Dilerim Anne olup yavrunuzu kucağınıza alırsınız.
İyi dilekleriniz için teşekkür ederim. Küçücük şeylerle bile mutlu olmayı bilen biriyim aslında dediğiniz gibi sadece mutlulugumu arttırır onların varliklari

İstemeyn tabiki yapmasın çocuk herkes nasıl mutluysa öyle yapsın önemli olan kişinin kendi . Zaten kişi olmazsa başkalarıda olmaz . Allah çocuk isteyipte sahip olamayanlara inşallah evlat verir . Herkese hayırlı evlatlar nasip eder .
Ben evlenir evlenmez hemen çocuk yapanların düşüncesini merak ediyorum . Evlenir evlenmez çocuk var mı diye soranlara da sinir oluyorum . Ne yani evlenince hemen direk çocuk mu yapmak lazım . Tamam belki evliliği çocuk içinde çok istiyorsundur evlenmişsindir hemen yaparsında bundan başka bi zihniyet ne ki acaba ? Yani kimseye karışamam herkesin kendi isteği arzusu ama bana saçma geliyor . Evlenen herkesin anında çocuk mu yapması lazım da çocuk var mı çocuk deniliyor . Bunu bir kenarı koyarsak bence evlenince ilk gezmek tozmak eğlenmek doyasıya evliliğin tadını çıkarmak daha hoş çocuk zaten elbet ( Allah nasip eederse ) olur . O yüzden bence evlenir evlenmez çocuk yapmak gereksiz . Böyle bi 3-5 sene 7 -8 sene beklemek gayet güzel . Benim zaten hastalığım var 3-5 yıl yasak bana bebek yapmak .
İşin başka boyutu da insanın sevdiği kişiden bir can olacak bu çok mükemmel bir duygudur umarım
zoombbiee; Az önce bir derdim var bölümünde bir konu okudum, senin yukarıda söylediklerin aklıma geldi.
24 yaşında genç bir kadın. Ve 3 çocuğu var tam 3. Çocuğun biri ise zihin engelli imiş. 16 yaşında evlendirilmiş babası (!) tarafından.Ve daha birsürü feci sorunlar... İlk çocuğu kayınvalidesi istemiş düşün artık zihniyeti! Okurken şok oldum.:KK57:

Bir diğer konu; bu toplumda soruların ardı arkası kesilmez ki. Evlilik ne zaman? Hadi diyelim evlendin. E Çocuk yok mu? Çocuklar büyür yetişkin bireyler olur. Çocukları ne zaman evlendiriyorsun? gibi gibi. Toplum baskısı inanılmaz boyutlarda. Bir şekilde başetmeyi öğrenmek lazım.

Hem senin söylediklerin hemde benim eklediklerimin temelinde ise Eğitim yatıyor. Yıl olmuş 2015 hala EĞİTİM ŞART! diye haykırıyoruz. Bugün Türkiye'nin en önemli sorunların başında Eğitim geliyor. Ve ne yazık ki eğitim sistemimiz berbatötesi durumda.Günden güne yokuş aşağıya doğru gidiyor.

Bu arada evlisin sanırım.Mutluluklar dilerim. Şu elalemin soruları sanada yöneltiliyorsa takılmamaya çalış derim. Kendi hayatlarında yapacak birşeyleri olmayan insanlar başka insanların hayatlarını konuşarak ömür tüketiyorlar.Özeti bu.

Son düzenleme:
zoombbiee; Az önce bir derdim var bölümünde bir konu okudum, senin yukarıda söylediklerin aklıma geldi.
24 yaşında genç bir kadın. Ve 3 çocuğu var tam 3. Çocuğun biri ise zihin engelli imiş. 16 yaşında evlendirilmiş babası (!) tarafından.Ve daha birsürü feci sorunlar... İlk çocuğu kayınvalidesi istemiş düşün artık zihniyeti! Okurken şok oldum.:KK57:

Bir diğer konu; bu toplumda soruların ardı arkası kesilmez ki. Evlilik ne zaman? Hadi diyelim evlendin. E Çocuk yok mu? Çocuklar büyür yetişkin bireyler olur. Çocukları ne zaman evlendiriyorsun? gibi gibi. Toplum baskısı inanılmaz boyutlarda. Bir şekilde başetmeyi öğrenmek lazım.

Hem senin söylediklerin hemde benim eklediklerimin temelinde ise Eğitim yatıyor. Yıl olmuş 2015 hala EĞİTİM ŞART! diye haykırıyoruz. Bugün Türkiye'nin en önemli sorunların başında Eğitim geliyor. Ve ne yazık ki eğitim sistemimiz berbatötesi durumda.Günden güne yokuş aşağıya doğru gidiyor.

Bu arada evlisin sanırım.Mutluluklar dilerim. Şu elalemin soruları sanada yöneltiliyorsa takılmamaya çalış derim. Kendi hayatlarında yapacak birşeyleri olmayan insanlar başka insanların hayatlarını konuşarak ömür tüketiyorlar.Özeti bu.

Bnce de haklısın canım . Bir de Gülesim geliyo hem en dipten olup hem de ben çok memnunum diyenlere . Memnun değilsen sus bari arkadaş niye memnunum diye övünmeye calisiyorsun değil mi . Kayın Valide istedi diye bırak çocuk ypmayi aynı evde dahi yaşamam . Zaten bu devirde evlnirken ilk sşart ayrı ev olmalı . Çocuğu da kendileri büyütüyorlar kaynana büyütüyor sanki . Kayın Valide peynir ekmek istiyorum sanki bakkaldan töbe töbe herkes ne zmn isterse o zmn yapar cnm . Valla bizim ülke malca d sunuyor bazı konularda . Evleniyorz çocuk yok mu diyolar ya vlla cildrcam git kendin yap çok istiyosan demi :) . Nyse uzatıyorm daha

Meğer yaygınlaşıyormuş bizim düşüncelerimiz.
Rastladığım bir listeyi paylaşayım. Kendime en yakın bulduğum yaklaşım Sarah Silverman'ınki oldu.
Çocuk Sahibi Olmamak İçin Oldukça Geçerli Sebepleri Olan 12 Ünlü Kadın
Hımmm güzel liste. :KK66:
Benim ise Cameron Diaz'ınki oldu; ''Anne olmanın, insanın yaşamını tamamen değiştirdiğini kastederek; ''Hayatımdan memnunum. Çocuk sahibi olmak her yaşam biçimine uygun değil.''

Gloria Steinem'in benzetmesine ise bayıldım; ''Herkesin aynı şekilde yaşamak zorunda olmadığını; ''Ses telleri olan herkesin opera sanatçı olmak zorunda olmaması gibi her kadın da anne olmak zorunda değil.''

Birde bu konuya ara sıra pişman olmak üzerine yazanlar olur.Jennifer Westfeldt'in şu cevabı onlar için; ''Ya yapmadığım için sonradan pişman olursam diye düşünmek anne olmak için yeterli bir sebep değil.''diyerek varsayımların kararını etkilemediğini açıkladı. Bencede.Varsayımlar üzerine kafa yormak yersiz.Ayrıca pişmanlık yaşayacağı kaygısına düşerek bu yola girmek bu mevzu için sıraladığın bilmem kaç tane nedeni çöpe atmak demek.

ben karasızım isteyip istemediğimi gerçekten kendim mi belirliyorum yoksa çevremden mi etkileniyorum?! bilemiyorum. bildiğim tek şey ise: büyük konuşmayayım ama çocuk yapmak için çocuk yapmak istemiyorum.

ben karasızım isteyip istemediğimi gerçekten kendim mi belirliyorum yoksa çevremden mi etkileniyorum?! bilemiyorum. bildiğim tek şey ise: büyük konuşmayayım ama çocuk yapmak için çocuk yapmak istemiyorum.
Son cümlenizde sizinle hemfikirim. Bir çocuk sahibi olmak beni anne yapacak ama bu bir son değil, başlangıç.
Ben hem sorumluluk almak istemiyorum, hem tüm hayatımın değişmesini istemiyorum, hem anne olmanın kalpte bir yara oluşturacağını, evlat için ölümün göze alınabileceğini düşündükçe ürperiyorum.
Ben duygusal bir insanım. Annelik bana ağır gelecektir. En azından şimdilik. Belki yaşım ilerlediğinde durulabilirim, hayatta her şeyin tadına baktıktan sonra anne olmak isteyebilirim. Ama şimdilik hayatımdan gayet memnunum. Hatta çocuk görmek istemiyorum :KK48:

ben de şimdiye kadar hiç bi zaman ne evlilik hayali kurmuştum ne de kucağımda çocuklar hatta insanlara hep dedim ki ne yani mutluluğun formülü illaki koca ve çocuk mu yani insanlar başka türlü mutlu olamaz mı. evlendim mutluyum eşim hiç bir şekilde çocuk düşünmüyor. kime söylesem canım şimdi düşünmüyordur sonra ister diyorlar ama hayır resmen istemiyor. benim yeğenlerimi kendi yeğenlerini indirmiyor kucaktan acaba diyorum adam benden olma çocukları mı istemiyor ama bunada bi cevap bulamıyorum. o çocuk istemedikçe ben çocuk ister bi duruma geldim ama bu benim düşüncem değil gibi çocuk çok ciddi bi sorumluluk sırf hamile kıyafeti giyicem bebek arabası sürücem hayaline kapılıp çocuk yapan insanlar bile vardır eminim. annelik bilinenin aksine içgüdüsel bi durum değil zaten içgüdü sadece hayvanalrda vardır. kedinin anneliğiyle bazı insanların anneliği örtüşemez bile. çocuk yapana da yapmayana da saygım sonsuz mutluluğun formülü çocuk değil tabiki de çocuk mutluluk da getirir ama önce herkes kendini gerçekleştirmeli. mutluluk dedin mi zaten bir parça çikolata ile oluyor :) bilinçli anne babalar olmak lazım. çocuk yapmaya ne var yoksa 5 dk

slm hanımlar 6 yıllık evliyim ve hala çocuk yapma isteği gelmedi bana.bazen kendimden şüphe ediyorum acaba bencillikmi yapıyorum diye :KK35:ama olmuyor o his gelmiyor.Allah ın gücüne gitmesin hiç eksiklik hissetmiyorum 27 yaşındayım daha gencim diyorum.bidaha bu gençliği bu rahatlığı bulamayacağız bu çok açık.çocuk olsa bakabilecekmiyim o da var.amaannn yani bilmiyorum bakalım bekliyorum kaynana dırdırı ile :21::KK70:

Çok güzel bir soru sormuşsun. Ama önce insanların neden evlendiğini de sorgulamak lazım.
Kimse üzerine alınmasın ama kadınların büyük bir çoğunluğu "kız kurusu" olmamak için evleniyor. Hayatla olan bağlantıları bu kadar sığ. Aman laf etmesinler, aman bana şöyle böyle demesinler diye hayat kuruyorlar. Herkes ideal bir çevrede yaşamıyor, evet. Birçok kadın için hayat çok zor, onlara hiç lafım yok.
Çocuk konusu ise birçok çift için çok travmatik. Özellikle erkekler evlilikte yalnız kalıyorlar çocuktan sonra. Insanustu çaba göstermek gerekiyor.

Çok güzel bir soru sormuşsun. Ama önce insanların neden evlendiğini de sorgulamak lazım.
Kimse üzerine alınmasın ama kadınların büyük bir çoğunluğu "kız kurusu" olmamak için evleniyor. Hayatla olan bağlantıları bu kadar sığ. Aman laf etmesinler, aman bana şöyle böyle demesinler diye hayat kuruyorlar. Herkes ideal bir çevrede yaşamıyor, evet. Birçok kadın için hayat çok zor, onlara hiç lafım yok.
Çocuk konusu ise birçok çift için çok travmatik. Özellikle erkekler evlilikte yalnız kalıyorlar çocuktan sonra. Insanustu çaba göstermek gerekiyor.

Kız kurusu olmamak için evlenmenin evlenip boşanmadan daha iyi olduğunu düşünüyorlar boşanmanın daha kötü olduğunu akıl edemiyor demekki onlarda :) Boşverelim artık kim ne yapıyorsa yapsın zihniyeti değiştiremeyeceğiz sanırım . En azından biz kendimizi biliyoruz kimsenin lafına bakarak hayatımızı ona göre yönlendirmememiz gerektiğini biliyoruz umarım herkes bu şekilde düşünür de yanlışa gitmez .

slm hanımlar 6 yıllık evliyim ve hala çocuk yapma isteği gelmedi bana.bazen kendimden şüphe ediyorum acaba bencillikmi yapıyorum diye :KK35:ama olmuyor o his gelmiyor.Allah ın gücüne gitmesin hiç eksiklik hissetmiyorum 27 yaşındayım daha gencim diyorum.bidaha bu gençliği bu rahatlığı bulamayacağız bu çok açık.çocuk olsa bakabilecekmiyim o da var.amaannn yani bilmiyorum bakalım bekliyorum kaynana dırdırı ile :21::KK70:
Merhaba ben de 6 yıllık evliyim. Biz de hiç eksiklik hissetmiyoruz. Biz de daha kendimize bakmıyoruz:KK48: Çocuk perişan olur. Amerikayı yeniden Keşfetmeye gerek yok, biz bu sorumlulugu almak isteyecek ya da alabilecek insanlar değiliz. flores flores ' in paylaştığı linkte Oprah Winfrey diyordu ya "cocuklarım olsa benden nefret ederlerdi" diye, ben de aynen öyle düşünüyorum:KK47:

Cocuklarindan nefret eden anne babalari gördükçe cocuk yapma fikrinden koşa kosa uzaklasiyorum :KK12::KK12::KK12::KK12:

Cocuk dogdugundan itibaren sikayet sikayet sikayet :KK14::KK14::KK14::KK14::KK14:

Kucuklerin bakim zorluklari, buyuklerin okul,davranis problemleri, daha buyuklerim bi ise yaramaz baltaya sap olamama halleri.........

Off icim sikildi,:KK14::KK14::KK14::KK14::KK14::KK14:

kendi mutlu mesut hayatima istemiyom boyle dertler :KK12::KK12::KK12::KK12::KK12::KK12::KK12:

Velilerimden sürekli ayni sözler duymak beni bu hale getirdi valla , benm suçum yok :KK45::KK45::KK45::KK45::KK45::KK45:

Günaydın! Arkadaşlar :KK25:
Bu memlekette yeni bir güne keyifli, neşeli ve güzel başlamak çooook zorrrrr çoooooookk. :KK47:

Herşeye rağmen! Hayat akıp gidiyor.Güzel Nisan ayı bile geldi.

Diyeceğim; bu gibi zamanlarda müzik bana çok çok iyi geliyor.

An itibariyle dinlediğim parçayı sizlerle de paylaşmak istedim;

Not: Kafamda tonla şey varken birkaç gündür Oliva'yı merak ediyordum gelmiş mi diye girip bakıyordum şükür gelmiş ama henüz buraya uğramamış sanırım.) Olivacım,Ladycim ikinizi de öpüyorum. - :KK36:

Son düzenleme:
Geldim bluesgirl geldim, ama cok üzüntülü geldim....
paylastigin müzik tamda su anki hislerimi yansitiyor, cok tesekkür ederim paylastigin icin. Artik tekrar tekrar dinlerim.:KK36:
12 gün Istanbul`daydim cok hüzünlü döndüm geri. Memleketim ne hale gelmis, ne olmus ülkeme ??? Ileriye gidecekken gerilemisiz...Konumuz cocukdu degilmi ? Ne kakar egitimsiz bilincsiz yetistiriyoruz cocuklarimizi, antiotoriter yetistirince mutlu cocuklar olacaklarini saniyor anne ve babalar oysa sinir olmayinca mutsuzlar cocuklar (!)
Cocuklar her zaman sinirlarini bilmek ister, karsisinda güvenecegi, ayaklari yere basan güclü anne ve baba ister, egitim ister, ilgi ister, paylasmak ister, evde rutin ister, evde huzur ister, denge ister.... ama göremedim ne yazikki.

Back