• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

cocuk sahibi olmadanda cok mutlu hayatini yasayan kadinlar :)))

yukaridaki hatunu KIB ledim lütfen hic kimse ona cevap yazmasin arkadaslar. Biliyorum yapmazsiniz ama yeni gelenler belki bilmez, her 20. sayfada gelir böyle yorumlar. Herhalde konuyu anlamamis olmalilar.

çocuğu olmadan mutlu kadın yoktur

Yorumunuz cok cirkin ve onyargili. Kimi cocuk yapmak istemedigi icin cocugu olmaz, kimi dunyasini verecek kadar ister ama cocugu olmaz. Mutluluk kavrami sadece cocuk sahibi olmakla cevrelenmemistir. Ancak maalesef hayati ve dunyayi cok dar bir pencereden goren bazi kadinlar icin cocuk sahibi olmak tadacaklari TEK MUTLULUK olabilir.

Kizlar vaktiniz oldugunda : Requiem for a dream `e muhakkak bakin. Inanilmaz bir film.

Yorumunuz cok cirkin ve onyargili. Kimi cocuk yapmak istemedigi icin cocugu olmaz, kimi dunyasini verecek kadar ister ama cocugu olmaz. Mutluluk kavrami sadece cocuk sahibi olmakla cevrelenmemistir. Ancak maalesef hayati ve dunyayi cok dar bir pencereden goren bazi kadinlar icin cocuk sahibi olmak tadacaklari TEK MUTLULUK olabilir.
En Büyük KKEn Büyük KKEn Büyük KKEn Büyük KKEn Büyük KKEn Büyük KKEn Büyük KK

Pilotus, hiiccc cevap vermeye degmez, biz alistik artik.
Bu arada sorayim bari, sende süsledinmi evini ?

Hollanda harika bir yer. Ben gecen sene Amsterdam`daydim....bayildiiiimmmmm...o ne güzellik öyle...o kanallar, o tekneler...o bisikletler ve o bisikletlerin yollari. Burda Almanya`da bile bu kadar bisikletciler önemsenmiyor. Yavas yavas artik burdada olusdu ama Hollandalilar daha ileride bu konuda.
Mmmmhhh peynirleri......birde bol bol lale soganlari aldim bahceme, su an acmak üzeriler :KK68:

Pilotus, hiiccc cevap vermeye degmez, biz alistik artik.
Bu arada sorayim bari, sende süsledinmi evini ?
:KK64:yahu ne bileyim cevap yazdim ama..? Herneyse, arkadas gercekten konuyu anlamamis heralde..
Evi suslemedik, paskalya bayrami zaten cok suslu olmuyor buralarda.. Noel ve (son birkac yildir) cadilar bayrami suslemeleri daha cok. Ben kuzey amerikada da yasadigim icin cok abartili cadilar bayrami suslemeleri ve etkinliklerine aliskindim, burada esimin yegenlerine eglence olsun ve mahalledeki seker toplamaya gelen cocuklarin gonlu olsun diye yaptim birseyler, cok renkli gecmisti (evi iyi dekore etmistim acikcasi, disaridan gecenler falan bakiyordu :KK71:). Noel zamani zaten cok suslu ve renkli geciyor. Hollandayi seviyorum ama cok da bayilmiyorum acikcasi. Cok gezmek, cok gormek hem iyi hem kotu. Kanada ve Ingiltere en sevdigim ulkeler.

Hollanda harika bir yer. Ben gecen sene Amsterdam`daydim....bayildiiiimmmmm...o ne güzellik öyle...o kanallar, o tekneler...o bisikletler ve o bisikletlerin yollari. Burda Almanya`da bile bu kadar bisikletciler önemsenmiyor. Yavas yavas artik burdada olusdu ama Hollandalilar daha ileride bu konuda.
Mmmmhhh peynirleri......birde bol bol lale soganlari aldim bahceme, su an acmak üzeriler :KK68:

Bisikletle ulasim konusunda dunyada hicbir ulke hollandanin eline su dokemez. Bu da son derece dogal cunku altyapi muthis ve tum ulke dumduz! :) Almanlar ile bir problemleri yok ama her firsatta "savas zamani bisikletlerimizi calip eritip savas araci yaptilar" diye hayiflanirlar. Peynirlerini sevmiyorum acikcasi, sicak servise uygun degil gouda peyniri; yillanmis olarak, soguk yemek gerek (tuhaf eriyor, sunmuyor vs). Laleler cok guzel. Kayinvalidem bana mevsimi oldugunda hep alir.

Evet cok haklisin, bazen cok görmekde iyi degil, kiyaslama yapiyor, insan ister istemez. Ben burada gözlerimi actigim icin bu rasi gercekten dönüp dolasip geldigim yer. Ve burasi benim ölmek istedigim ülke.
Ama seni anlayabiliyorum.
:KK64:yahu ne bileyim cevap yazdim ama..? Herneyse, arkadas gercekten konuyu anlamamis heralde..
Bu konuya nedense cocuklari olanlarin cok ilgisini cekiyor, biz alistik artik, her 20 sayfada gelirler, sonrada giderler. Niye gelirler orasini hiiccc anlayamadik ama alistik artik....Yinede cevabin harika, anlasinlar diye baslikda kocaman yazdik ama demek okumadan daliyorlar buraya.

evet o yillanmis Goudalariniz yokmu....ama gercekten peynir dünyasina bir zenginlik katiyor simdi Gouda, hakkini yememek lazim...:KK39:
Hatta biraz dilinizi anliyorum, cünkü bazi kelimeler almancaya cok benziyor.
hahahahaha bu arada Almanlari seven yok bencede:KK70:, özellikle fransizlar cok nefret ediyor...demek bisikletleri alip, eritmisler öylemi ? Dogrudur, 2. dünya savasinda neler yapmadilarki ???

Olivacım pilotus'un mesajlarını okuyorum, sana şunu yazmadan devam edemedim.
Ne hoş sohbetli, ne güzel düşüncelere sahip bir arkadaş öyle değil mi? Kanım ısındı vallahi.
Bir türk kahvesi ikram edelim mi ne dersin? :) Bakarsın kahvemizi çok sever hep buralarda olur. :)
Böyle güzel arkadaşlarla nadiren karşılaşıyoruz biliyorsun. :KK39:

Kizlar vaktiniz oldugunda : Requiem for a dream `e muhakkak bakin. Inanilmaz bir film.
İzlemiştim ama çok seneler önce olduğundan ne ben anlayıp etkilenmiştim ne de bişey aklımda kalmış tekrar izlemek üzere notlara ekledim

İzlemiştim ama çok seneler önce olduğundan ne ben anlayıp etkilenmiştim ne de bişey aklımda kalmış tekrar izlemek üzere notlara ekledim
xpreiaZ, inan bir daha seyretmeni tavsiye ederim, cünkü cok üzücü ver derin bir konusu var. Hatta en iyi 50 filmler arasindadir. Ben bir daha seyretmeye korkuyorum, cünkü cok etkilenmistim, hatta müzigini duydugumda hala tüylerim diken diken olur ve o sahneler kafamda canlanir.

evet o yillanmis Goudalariniz yokmu....ama gercekten peynir dünyasina bir zenginlik katiyor simdi Gouda, hakkini yememek lazim...:KK39:
Hatta biraz dilinizi anliyorum, cünkü bazi kelimeler almancaya cok benziyor.
hahahahaha bu arada Almanlari seven yok bencede:KK70:, özellikle fransizlar cok nefret ediyor...demek bisikletleri alip, eritmisler öylemi ? Dogrudur, 2. dünya savasinda neler yapmadilarki ???
Anladigim kadariyla ikinci nesil Turklerdensin (yani orada dogmus buyumus) :KK66: Alman cok arkadasim oldu, ne yalan soyliyim tanidigim Hollandalilardan daha sicaklardi. Hollandalilarin hemen hepsi almanca anliyor; okulda ogreniyorlar oyle olmasa bile kok diller ayni oldugu icin bir dil bagi var. Hollandaca kolay bir dil degil, telaffuzu aliskin oldugumuz seslere gore cok zorlayici. Henuz konusamiyorum (ama anladigim cok sey oluyor). Konuyu ne cok saptirdim :KK70:

Burasi böyle, hepimiz karmakarisik konusuruz, buda cok hosumuza gider pilotus...
Canim bluesgirl`im benim, seninle o kahveyi bakalim biz ne zaman icecegiz...Lady`m de gelmis begenmis gitmis, cok mutlu oldum. Kizlar ben cok yorgunum hepinize iyi geceler....Gute Nacht :KK68:

Olivacım pilotus'un mesajlarını okuyorum, sana şunu yazmadan devam edemedim.
Ne hoş sohbetli, ne güzel düşüncelere sahip bir arkadaş öyle değil mi? Kanım ısındı vallahi.
Bir türk kahvesi ikram edelim mi ne dersin? :) Bakarsın kahvemizi çok sever hep buralarda olur. :)
Böyle güzel arkadaşlarla nadiren karşılaşıyoruz biliyorsun. :KK39:
aah bu okumasi ne kadar da guzel bir yazi boyle! :KK25:Turk kahvesi icmeyi ozlemisim zaten :) hele sohbeti guzel kadinlarla olunca tadina doyum olmaz :21:

Ben çocuğum olmasını bu yaşadığım hayat şekliyle istiyorum nedenini bilmiyorum herhalde içgüdüsel denen şey ama olmuyor. Bir taraftan tedavi görüp bu süreçte de hayata küsüp karamsar olarak yaşamak istemediğimden birşeyler yapmak istiyorum. Yaşadığım şehir çok küçük sinema tiyatro yok gezecek bir tek sokak var. Eşimle ise ortak hayalleri ve zevkleri paylaşmıyoruz malesef ama ortada kaybetmek istemediğim bir sevgi var.

İstememeyi de geçtim tıbbi olarak dahi olmuyorsa oturup her gün çocuksuz bir kadın olduğum için ağlamalı hayata küsmeli miyim acaba?

Gerçekten imkanlar elimde olsa gezip yeni yerler keşfetmeyi eğlenmeyi farklı kültürleri tanımayı isterim ki bunu bebeğim olsa da (inş) yapıcam olmasa da yapıcam. Sayılı gün çabuk ggeçermiş bu köyümsü şehirde son 1.5 sene :)

Tesekkur ederim :) Ben ve esim de bu hassas konuda yalniz olmadigimizi gorunce daha mutlu olduk. Aklima bir anim geldi, iki yaz once guneydogu asyada ufacik bir adada tatil yapiyorduk, "ne guzel yer yahu burasi! ben burada yasarim valla, herseyden uzak ama cennetten bir parca gibi" dedigimde (o zamanlar evli degildik) esim "eger birgun cocuklarimiz olsun istersen bu mumkun degil; nerede okuyacaklar, gelismislikten bihaber mi buyuyecekler? Ama cocuk yapmazsak o zaman istedigimiz yerde yasayabiliriz, istedigimiz gun boylesi bir degisikligi degerlendirebiliriz" demisti. Dunya aslinda ufacik bir gezegen, insanoglunun evrende erisebildigi tum mesafe icerisinde tek yasanir gezegen. Muhtesem, fantastik bir gezegen. Dunyada gormeye deger cok guzellik var. Hayat bugun var yarin yok. Hayatta oldugumuz icin ve sagligimiz icin cok sansliyiz. Kendi canindan yavrunu kucagina almak, onu buyutmek, ona bulutlari, hayvanlari, renkleri, sifirdan hayati ogretmek eminim cok muthis hislerdir ama benim terazimde agir basmiyor.
Ne güzel bir anı böyle.
Son söylediklerinize katılıyorum.Çocuk demek biryerde 18 yıl kendi hayatından vazgeçmek manasına geliyor.Hele ki bu hayatta yapmak isteğin çok ama çok şey varsa hepsinden ya vazgeçmek ya da ertelemek zorundasın. Benimde kabullenemediğim şey; öncelik meselesi. Bu hayattaki önceliklerimde 1. sırada kendim olmalıyım. Çocuk olunca kendimi ilk sıraya koymam mümkün olmaz. Geçen İlber Ortaylı çok güzel söyledi; 'benim zamanım bana ait olmalı' aynen katılıyorum. Siz bir açıdan daha çok şanslısınız bence. Çocuk konusunda aynı görüşe sahip olduğunuz bir insanla evlenmişsiniz.Bu çok önemli birşey.

Ben çocuğum olmasını bu yaşadığım hayat şekliyle istiyorum nedenini bilmiyorum herhalde içgüdüsel denen şey ama olmuyor. Bir taraftan tedavi görüp bu süreçte de hayata küsüp karamsar olarak yaşamak istemediğimden birşeyler yapmak istiyorum. Yaşadığım şehir çok küçük sinema tiyatro yok gezecek bir tek sokak var. Eşimle ise ortak hayalleri ve zevkleri paylaşmıyoruz malesef ama ortada kaybetmek istemediğim bir sevgi var.

İstememeyi de geçtim tıbbi olarak dahi olmuyorsa oturup her gün çocuksuz bir kadın olduğum için ağlamalı hayata küsmeli miyim acaba?

Gerçekten imkanlar elimde olsa gezip yeni yerler keşfetmeyi eğlenmeyi farklı kültürleri tanımayı isterim ki bunu bebeğim olsa da (inş) yapıcam olmasa da yapıcam. Sayılı gün çabuk ggeçermiş bu köyümsü şehirde son 1.5 sene :)

Belki de yasadiginiz sehir cok kucuk oldugu icin sosyal imkanlariniz kisitlaniyor ve gozunuz korkuyor, "imkanlar elimde olsa gezip yeni yerler keşfetmeyi eğlenmeyi farklı kültürleri tanımayı isterim ki bunu bebeğim olsa da (inş) yapıcam olmasa da yapıcam" demissiniz. Tercihlerinize saygim sonsuz, birkac nacizane fikir sunmak isterim; cocugunuz oldugunda asla tam anlamiyla ozgur olamazsiniz ki bu son derece normal (seyahat etmek istediginiz bolgeler cocugun sagligina tehdit olusturabilir, egitimi ne olacak vs). Benim sizin gibi "cocugum olsa da gezecegim" diyen cok arkadasim oldu yok oyle birsey maalesef...

Bluesgirl lovveeee yoouuu :KK68: baksana gittikce yanliz olmadigimizin kanitlari cikiyor gün gün ortaya.
:KK36::KK36:Değil mi Olivacım sohbetlerinizi okurken bende aynı şeyi düşünüyordum.Hoppa

Evet ya yanlış hatırlamışım netten baktım şimdi düzeltme için sağol :) hemen nine ı da not ettim, bugün yaşamaya değer i izledim yavaş giden fakat düşündüren güzel bir filmmiş. Paylaşım için teşekkürler
Rica ederim, problem değil. :) İspanyol gerilim filmlerini keşfetmeye devam! ;)
Filmi beğenmenize sevindim. Ben baya kaptırmıştım yavaş aktığını düşünmediğimden uyarıda bulunmamışım. Böyle film önerirken karşımdaki kişi beğenmez de zamanım boşa gitti der diye çekinirim bazen. Sonuçta burda da herkesin zevkini bilmeden yazıyoruz.Neyse ki hoşunuza gitmiş, sevindim. :)

Back