cocuk sahibi olmadanda cok mutlu hayatini yasayan kadinlar :)))

Ben bazen vaktim bol ise, yemek yaparken müzik dinlemeyi cok severim, bu ara cok begendigim bir sarkiciyi sizlerle paylasmak istedim. Adi : Cesaria Evora, Kap Verde`nin en ünlü bayan sarkici, " Morna" `nin kralicesi lakabi verilmis. Morna melankolik, yavas ve ihtirasli anlaminda. Ne yazikki 2011`de vefat etti 70 yasinda. Isin ilginc yanida bu güzel sesli Diva 47 yasindan sonra ünlü oldu ama dünyaca ünlü oldu. Sahnesinde hep ayakkabisiz ve corapsizdir..
Youtube`a girip playlist yapinca arka arkaya inanilmaz güzel sarkilari dinleyebilirsiniz ve fotograflarinada bakabilirsiniz.
Beni müzigi resmen rahatlatir ve cok mutlu olurum. Gecenlerde arkadaslarim bana geldiginde arka planda caliyordu Cesaria Evora ve hepside cok begendiler. Tabiki bilmiyorum bu tarz severmisiniz ?

Kahvaltı ederken dinliyorum şu anda. Teşekkürler Olivia

Dün cok güzel ve bakimli bir bayanla tanistim, civil civil, neseli, egitimli ve kültürlü.
Konu ordan burdan derken..." zaten cocugumda yok " diyince, ben oldum.
Sadece benimde yok dedim ve bana bakti dediki : Insallah hayatini güzel yasiyorsundur esin ve sen, evet dedim, hemde dibine kadar, ha dedi, böylede olmali, olmayan birsey icin üzülmek dünyanin en aptalca seyi...evet dedim, olmadigi icin, bilmedigim icinde zaten yoklugunu cekmiyorumki....
Ama biz zaten istemedik dedim, oda bana, inan, bizdede olmadi ilk baslarda, o zaman böyle imkanlarda yoktu, ama hicde üstüne düsmedik, ben esimi o kadar cok seviyordumki ve oda beni, zaten onunla hayati yasamak istiyordum, dedi.....Ben sadece o gülen insani mutlu eden gözlerine baktim ve icimden dedimki yaslanirsam, bu kadin gibi olmaliyim !

Bu arada Cesaria Evora`nin tüm parcalarini cok seviyorum, kalbime dokunuyor sarkilariyla, sözlerini anlamasamda hüznünü yasiyorum onunla...iyiki var böyle insanlar ve bizim dünyamizida güzellestiriyorlar.

Şaşırttın beni Lady, al bendende o kadar. Senle ortak noktamız varmış bak.
Kesinlikle dezavantaj konusunda sana katılıyorum.Bende senin gibi törpülemeye çalışıyorum.
Ay teşekkür ederim. Bende sohbet ettikçe seni sevdim. Kafa dengi derler ya tamda öylesin.
Dur bir düşüneyim; :) Evet doğru bir tespit.
Mesela bizim toplumda yaygın olan elalem ne der gibi bir düşünce tarzından nefret ederim.
Aldırmamayı, kulak asmamayı ise zamanla öğreniyorsun bence.Onlar öyle düşünüyor olabilir ama ben böyle düşünüyorum diyorum.
Kısacası kendi hayatımı kendi doğrularıma göre yaşamayı seviyorum.

Aynen katılıyorum.Güzel bir ikili olmuş. sevdim.

Hiç duymamıştım. Bugün senden birşey daha öğrendim.
Tarzı ve parçaları konusunda iyice bir dinlemeden birşey diyemem ama hızlıca göz attım.
Benim çok sevdiğim bir parçayı seslendirmiş; Besame Mucho. Dingin bir sesi var.Sevdim. 3 kez dinlemişimdir herhalde.Daha uygun bir zamanımda detaylı bakacağım.Paylaştığın için teşekkür ederim Olivacım.

Lady, bu aralar 'The Theory of Everything' filminden bahsetmiş miydin? Hawking'in hayatını çok merak ettiğini ve filmi izlemek istediğini hatırladım. Ama mesajı bulamıyorum. Yoksa karıştırdım mı söyleyen Lavin miydi

Oliviacım sondan bir önceki mesajın için;
Hoş bir anı olmuş. İlgiyle okudum.Bu tarz paylaşımlarını seviyorum.
--
Çocuk lafı geçmişken;
Daha önce burada bahsini etmiştim.Youtube'da 'Gurbetçi Ailenin Günlük Hayatı' kanalının videolarını bazen izliyordum. Epeydir izlemiyordum ama çok sıkılmıştımda :) Şimdilerde video başlığı ilgimi çekince izledim. Çiftin bir kızları var zaten. Daha yeni ikinci bebekleri olmuş. O da oğlan. 'Doğum yaptım' isimli videoyu izledim. Paylaşıp paylaşmamaları kendi kararları ne yadırgarım ne yargılarım.Beni ilgilendirmez. Lafı şuraya bağlayacağım; Aslında o video kendini gözlemlemek için iyi olabilir. İzlerken içinde bir kıpırtı oluyor mu mesela. Keşke benimde olsa tarzı düşünceler geçiyor mu vs vs...

Kimi hemcinslerimin şunu söylediğine tanık oldum; 'bu hayattan tek istediğim bir an önce evleneyim bir ailem olsun eşim çocuklarım olsun'. Bunu eleştirmiyorum tabi herkesin bu hayattan beklentileri,tercihleri,seçimleri, hayalleri başka başka.Bu tarz düşünenler o videoyu adeta hayranlık duyarak izler herhalde diye düşündüm bilemiyorum :)

Daha öncede yazmıştım çocukları çok severim.Gurbetçi çiftin videolarını çocuklu bir hayatın zorluklarını görmek için izliyorum daha çok. Bir kız çocuğu ve bir erkek çocuğu olan aileler bana dışardan çok sevimli gelir.Tabi o sevimlilik dışardan bakılınca o ayrı :))

Son düzenleme:

"Kendi hayatimi kendi dogrularima göre yasamayi seviyorum", iste bu !!! Yani sizler bu genc yasta bunun farkinda olmaniz cok ama cok güzzeeelll...
Insan kendisini tanimali ve kendi dogrulariyla yasayinca mutlu oluyor zaten. Cünkü kendi hedeflerini, kendi düsüncelerini var etmekle hayatini kuruyor.
Ben hep sunu demisimdir hayatimda : ben mutlu olmayi seciyorum. Ve hep bu cümleyle yasadim. Ne oldu ? Insanlari bilmeyerek, gercekten bilmeyerek kendime cekmisim, yani esim, arkadaslarim ve ailem, herkes benimle olmaktan mutlu. Herkes iyiki varsin diyor, bize ümit veriyorsun, nese veriyorsun, hep pozitif düsünüyorsun ve bu pozitifligin bizlerede yansiyor demeleri beni mutlu ediyor.
Var olmak bu benim icin. Komsumdan tutda postacima kadar, sevgi ve saygiyla yaklasiyorum ve onlarda aynen sevgi ve saygiyla karsilik veriyor. Yanimda calisan personelimle, hastalarimla onlarin benim icin cok önemli oldugunu hissetiriyorum ve onlarda kendilerini öyle hissetmesi beni mutlu ediyor.
Hep iyi tarafdan bakmak, tabiki polyanacilik degil demek istedigim, ama iyi yönleri ön plana alinca kötü arkada kaliyor. Ha disiplin ve titizligi severim o baska ama hep sunu derim elinizden gelen en iyisini yapmaya calisin.
Birde ne yaparsaniz gencliginizde yaparsiniz. Onun icin genclikte zorda olsa cok efor saglayip, gelecege yatirim yapmadan hayat ne yazikki yürümüyor
Bazen inanamiyorum insanlara, cünkü hep baskalarindan bekliyor mutlulugu. Cem Yilmaz`in dedigi gibi : Sevgi icimizde...ve hep saglikli oldugumuz icinde sükür etmek lazim, daha ne olsun ?

Bendim o Kızıl'cım. Vizyona girdi mi o film? Yoksa çoktan gitti mi? Bende korsan film izlememe takıntısı var En kötü ihtimale digiturk'ten izlerim.

Günaydııııın. Senin iç açıcı kelimelerinle başladım güne Olivia'cım Gözümde canlandirabiliyorum sen, ailen, arkadaşların bir arada, bir mutluluk çemberi içinde. Çok güzel özetlemişsin mutlu bir hayatın sırlarını.
Bir de ben şunu eklemek istiyorum. Senin verdiğin ilkeler doğrultusunda yaşayan bir insanın ilkeleri çok evrensel, özgürlük kavramını özümsemiş düzeyde oluyor. İşte eğer böyle ilkelere sahipsen başkalarının söylediklerine aldırmadan yaşamayı hakediyorsun. Yoksa etrafımda 'kafasına göre' yaşayan bir ton insan var. Hepsi bir gün bencillikten ölecek..... Ama Kızıl'daki ya da sendeki durum öyle değil. İnsanların söylediklerine aldirmiyorsunuz çünkü bir sürü farklı bakış açısının mümkün olduğunu biliyorsunuz. Bu çok emek isteyen, herkese nasip olmayan bir özellik.

Üniversitenin son yılında, bu arada ben Amerikan Kültürü ve Edebiyatı okudum, kütüphanenin ortasında durup, etrafıma dehşetle bakıp, "asla zamanım yetmeyecek, asla istediğim her şeyi okuyup bitiremeyecegim" diyip depresif olmuştum Çocukluk işte Ders çalışmaktan beynim bulanmıştı herhalde. Sanırım yüksek lisansta kendimi sınırlamayı öğrendim, öğrenmek zorunda kaldım

Yazdıklarınıza ba-yıl-dımmm. , ,.
Her ikinize de çok teşekkür ederim paylaştığınız için. Canım sıkkındı, okumak iyi geldi baya.
Sizlerle burada karşılaşmak ve sohbet etmek çok keyifli.

Hehe bu güzelmiş Lady. Gülümsettin beni :)
Bende toy zamanlarıma dair düşündükçe kendime gülerim senin gibi :)
Bazen diyorum keşke 16 yaşında bu aklımda olsaydım ama hayat öyle gitmiyor işte.
Bölümünü bilmiyordum yalnız.Ya da söyledin unuttum. Peki yüksek lisansını hangi bölümden yapıyorsun?

Bendim o Kızıl'cım. Vizyona girdi mi o film? Yoksa çoktan gitti mi? Bende korsan film izlememe takıntısı var En kötü ihtimale digiturk'ten izlerim.
Yok vizyona daha girmedi. 27 şubat diye hatırlıyorum. Bir kez daha bak istersen.Oscar 22 şubatta. En iyi filmleri törene kadar izlemek istiyorum bu yıl. Vizyonda olsaydı internetten izlemek yerine sinemaya giderdim.

Seni anlayabiliyorum bende de korsan kitap takıntısı var. Korsan kitap almadım, almam kesinlikle.Onun yerine mis gibi kütüphaneler var. Yine D&r gibi mağazalar internette acayip indirimler yapıyorlar.25 liralık kitabı 5 liraya aldığımı bilirim.

Filmler içinse çözüm bulamıyorum açıkçası. Bir film için çok çok emek verildiğinin bilincinde ve durumun farkındayım. Bir ara birdaha korsan izlemeyeceğim dedim. Ama geri döndüm.Şimdi içime sinmeyerek mecburen korsan izliyorum açıkçası. Birde şöyle yapıyorum; Hem orijinal dvd alıyorum hem sinemaya gidiyorum hemde korsan izliyorum. Orijinal dvd.ler setler olunca indirimlerle makul fiyatlara alabiliyorsun. Ama blu-ray almaya kalktığında çok tuzluya geliyor biliyorsundur. Hele büyük arşiv yapmaya kalksan ciddi bir bütçe ayırman gerekebilir. Birde bir ara mubi türkiyeye üye oldum hiç beğenmedim, insanın daha film izleyesi gelmiyor. Senin cankurtaran babında digitürk'ün iyiymiş ama. Bende digitürk'ü sevmiyorum hatta gıcık oluyorum. :)

The Theory of Everything'i izledim. Şunu bilip izlemekte yarar var; Film öğrencilik yaşamının bir kısmını hastalığının ortaya çıkışını ve evliliği ağırlıklı işlenmiş. Şimdi şu şu sahne şu şu replik diye bahsetmek üzerine konuşmak isterim ama hiç izlemeyen biri için bilip de izlemek hoş olmuyor bence. O yüzden fazla konuşmayayım :)

Filmi beğendim.Her ikinize de tavsiye ederim. Hawking'i canlandıran oyuncu şimdi ismini hatırlayamadım. En iyi erkek oyuncu dalında aday. Ki adaylığı haketmiş mi haketmiş bence. Amma velakin aynı şeyi Hawking'in eşini oynayan oyuncu için söyleyemem. O da en iyi kadın oyuncu dalında aday. Aday olacak kadar bir performans değildi bana göre. Gone Girl performansıyla Pike onu ezer geçer.Filmleri izledikçe kategoriler arasında zorlu bir rekabetin olduğunu görebiliyorsunuz.

Filmi izledikten sonra Stephen Hawking'e dair birşeyler okudum. Als hastalığını ve Atesit olduğunu biliyordum tabi ama uzaylılara inandığını ve çalışan tek kasının yanak kası olduğunu bilmiyordum mesela, bunlar ilginç geldi.

Son düzenleme:
Wooowwwww KIZIL `im ne güzel bilgiler bunlar böyle
Cok tesekkür ederim. Demek begendin, bakalim firsatini bulunca gideriz bizde...ben zaten o beyin gücüne hayranim Stephen Hawking`in.
Bu arada Burda korsan olmadigi icin o konuda birsey yazamayacagim.
Gute Nacht...

Yüksek lisans da kendi bölümümde Aysar_
Filmler konusunda haklısın, insan yetişemez İyi bir sinema platformu olsa, kiralanıp izlenebilse. Digitürk nispeten sağlıyor bunu.
Hawking... Her haliyle, her ayrintisiyla ilginç bir kişilik, izlemem lazım o filmi. Entertainment! isimli bir kanal varDigitürk'te, biliyorsunuzdur belki. Ben çok izlerim o kanalı Oscar red carpet yayınını onlar yaptığı için sürekli oscar programları var. Az çok takip etmeye çalışıyorum ben de.
Size kötü bir haberim var. Dün Carmen için internetten bilet alacaktim. Biletler 9.30'da satışa çıkıyordu, ben 10.30'da girdim nete. Bitmişti biletler
Yarın da İzmir'e gidiyorum inşallah. Gorusemezsek hoşçakalın, iyi sohbetler.

herşeyim mükemmel çok şükür. Ancak çocuk sahibi olmayı çok istiyorum. 1 yılım eşimi ikna etmekle geçti. Bir yılım da her ay bu ay yine kanamam olacak mı diye düşünmekle. Şu an tedavi görüyorum. Bakalım ne olacak. Çocuk başka bir şey. Bence sonradan üzülüp üzülmeyeceğinizi iyi düşünün....

Merhaba Cennet Kokusu_
Tüm kalbimle bir an önce senin anne olmani dilerim. Her zaman söylerim, yine yazayim, isteyen tüm hemcinslerime dileklerinin kabul olmasini isterim. Anlayamadigim, neden esinin cocuk istememesi ? Herseyin mükemmelse, tabiki bir cocukda bunu taclandirir diye düsünüyorum. Ama esinin istememesinin nedenini yazmamissin.
Ilgin icin tesekkür ederim ama inan sonradan üzülmeyecegim, cünkü sonrasini yasadim ve yasiyorum, hala mutluyum ve iliskimizde cocuksuzda gayet güzel gidiyor. Yasin kac bilmiyorum, ama dilerim tedavininde basarili olmasi...
Hadi hayirlisi canim...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…