cocuk sahibi olmadanda cok mutlu hayatini yasayan kadinlar :)))

Aaaaaaay alıntı yaparken karışıklık oldu. Kızıl'cığım ben 2-3 yıldır operayla çok yakından ilgileniyorum. Elimden geldiğince paylaşımlarda bulunurum. Ama bu konuda olivia nın paylaşımları daha çok olur çünkü bakiniz yaşadığı yere, Almanya!
Sinema konusunda da bende bir uzak durma var geçen yıl aldığım sinema teorisi dersinden sonra sanırım. Cem Yılmaz'ın bir esprisi var ya; çocuk havuz problemlerinden öyle nefret etmiş ki havuz görünce girmeyi reddediyor. Yavrum niye girmiyorsun, yuzmuyorsun diye sorulunca da kafasını iki yana sallayıp problem çıkar diyor Ben de o hesap, uzak durmaya programlamisim kendimi galiba. En son izlediğim film Gravity! !! Onu da ödev olarak izlemiştim zaten o filmle ilgili söyle bir ilginç ayrıntı var, biliyorsunuzdur belki. Filmlerde ortalama olarak 600-700 sahne oluyor. 5000 olanlar bile var. Ama Gravity'de bu sayı 156. Sadece açılış sahnesi 17 dk. ama 40 saniye gibi geliyor insana. İlginç. İşte böyle tüm filmleri didik didik etmekten fenalık geçirmişim sanırım. Sen bahsettikçe ısınıyorum gibi

Ahahahahaha, Lady`m aksam aksam beni cok güldürdün, hem Cem Yilmaz`in havuz problemi ve özellikle su smily`ye bayildim -->
Ben ne yazikki Opera`yi senden ilham alarak dinlemeye basladim. keske bilseydimde sizede anlatsaydim.
Ne yazikki hayatimda sizlerin yasindayken dishekimligi basta en büyük odak alanim olmustu ama yas ilerledikce yavas yavas hayatin baska güzelliklerinide görmeye basladim.
Keske bilseydim, keske bir müzik aleti calabilseydim, keske kücük yasta kayak ögrenseydim, keskelerim cok ne yazikki bu konularda....ama yinede hic bir sey icin gec degil diyip bazende eksikliklerlede yasamayi bilmeli ve bildiklerimide hatirlayarak, hicde az degilmis diyebilmek lazim.
Bu arada Lady cok haklisin abartmadan zencefil cayi icmeli veya yemeli. Herseyde oldugu gibi dozaji önemli. Yani bir büyük bardaga kattigim zencefil günde 1 gr civarinda ve sadece kisin iciyorum...Ama ikazin icin tesekkürler...
Bu arada Gravity gercekten banada uzun gelmisti demekki hissetmisim...

Herkese Keyifli Pazarlar
Oliva karşılıklı gülmüşüz deseneBenim zaman zaman daldan dala atlamalarım olur Burada sizlerle her konudan konuşabildiğimiz için memnunum. Bu arada ekmeğimi yaptım bu sefer yumuşacık oldu. Çörekotlu, az tuzlu ve yağsız (yağlı kağıt sermiştim).Mutfakta yapa yapa insanın elinin mahareti de gelişiyor, birde yaptıkça hızlanıyorsun daha iyi yoğuruyorsun vs. Sen ekmek yaptın mı bakim ? İlk deneyimin nasıl sonuçlandı?

'yaşam kaynağımız' ne güzel söylemişsin.İnsan sanattan bilimden besleniyor gerçekten. Bakış açın harika.Bazen geçmiş sayfalarda ne konuştuğumuzu, kimin söylediğini unutuyorum. Dönüp bakayım şimdi.Sizinki de cidden ziyafetmiş ama.Acısını çıkartacaksınız desene :) En nihayetinde bilet alıp gitme fırsatım olursa ve gösterimde ise Macbeth'i seçeceğim o halde. Diğerlerine ise programa daha önce baktığım için ismen aşinayım.Ama insan hiç gitmeyince nereden başlayacağını bilemiyor.Bakalım zamanı gelince üzerine düşerim bende.Biliyor musun Lady benim çevremde operaya ilgisi olan, giden, seven kimse yok. Yani benim bildiğim belki konusu geçmedi o da olabilir. Daha önce hayatımdan çıkardığım biri yarısında çıkmış gitmiş, bana da gitme boşver dedi. Sana soracaktım zaten neye gidip gitmeyeceğimi! Neyse ben tabi etkilenmedim. Kendim giderim izlerim en fazla bana göre değilmiş derim.İnsanların zevkleri başka başkadır.Birinin hiç hoşuna gitmeyen bir başkası için harikulade gelebilir bilemezsin.O yüzden hiç önyargılı davranmamaya çalışırım. Diyeceğim; senin operaya ilgin nasıl başladı?, nasıl devam etti? Opera insanıyım deyince ilk bu aklıma geldi.

Önemli değil bazen sayfa ilerleyince oluyor böyle.Bende dalgındım sonuna gelince anladım
Teşekkür ederim Lady
Cem yılmaz esprisi duruma tam uymuş valla
Gravity'yi izlemediğim için birşey diyemem ama hiç böyle bir nedeni olacağı aklıma gelmezdi. İlginçmiş. Ama uzun zaman geçmiş artık. İyi ve kaliteli yapımlarla tekrar yakınlaşmanın, keyif babında izlemenin zamanı gelmiş sanki
5000 sahnesi olan hangi filmler onda fikrim yok açıkçası.Birkaç tane örnek verebilir misin.?
Katkım olmasına sevindim. Oscar'a aday filmler ısınmanı sağlayabilir bak.

Kurduğum cümlenin ardından çok komik olmuş o smiley gerçekten
Olivia'cım benimde inanılmaz sayıda keskelerim var Ve ben de bir enstrüman çalmayı öğrenme umudumu kaybetmedim. Şu tez bir bitse
Sizin orda en yakın operadaki program ne acaba çok merak ettim, hangi eseri sahneliyorlar.
Birde Gravity candır, lütfen

Ya KIZIL`im sen, Lady, Lavin ve benim su son yazismalarimiza baktikca cok gülüyorum, zira bilmeyerekten cok komik olmus yazdiklarimiz. Lavin Ales`den anlatmis, ben zencefili katmisim araya, sonra sen Oscar ödülleri derken sonra dogal ekmek yapimindan yogurt yapimi konusmusuz sonra Lady gelmis, opera konusmusuz. Yani tipik kadinlariz yaniii...
"Multitasking " yöntemiyle hem hamur acariz, hemde operaya gideriz, sonrada zencefil cayimizi icer, oscar seyrederiz....topigimizin onur smily` side ...daha ne olsun ??? Hahahahahaha

'yaşam kaynağımız' ne güzel söylemişsin.İnsan sanattan bilimden

Şahsen bugüne kadar 'kötü'opera hiç rastlamadım. Aklıma gelen en iyileri siralayayim yine de: Macbeth, Tosca, Saraydan Kız Kaçırma, Don Giovanni, Sihirli Flüt, Madame Butterfly, Aida aklıma gelenler. Hepsini tekrar izlemek istiyoruuuuuuuuum. Hayatınızdan çıkardığınız kişi gerek yok gitme derken, genel anlamda operaya gitme, gerek yok mu dedi? Yoksa kendisi gittiği eser için mi. Ama her iki durumda da bir 'odunluk' kokusu aliyorum
Benim operaya ilgimYüzüklerin Efendisi soundtrack'iyle başlamıştı. Sonra da Madame Butterfly isimli bir tiyatro oyunuyla ilgili sunum hazırlarken tesadüfen opera versiyonuna da baktım. Ben bu işe bir el atmaliyim dedim.

Multitasking candır, hayatın gereğidir, yoksa nasıl yetişiriz her şeye
Bence de bu smiley topigimizin smileysi olsun çünkü bize benziyor baksanıza, bizde sürekli tepemizde bir ampulle dolasiyoruz gün içinde

Lady`m, sana Hamburg operasi programini yaziyorum :
ocak ve subat.
Carmen - Georges Bizet
Le Nozze di Figaro - Wolfgang Amadeus Mozart
La Fanciulla del West - Giacomo Puccini
La Boheme - Giacomo Puccini
L`Elisir d`Amore - Gaetano Donizetti

Yorumunu bekliyorum

Bu arada Mozart`in türk marsini cok severim yaaaaa, bana hep gencken bana asik olan bir alman cocugunu hatirlatir, ne zaman beni görse, müzik odamizda okulda bu parcayi calardi. Aaaahhh aahhhhh ne güzeldi o zamanlar...

Yorumum: Allaaaaaaaaaaaaah! Fanciulla del West'i hiç bilmiyorum. Hepsi çok güzeeeel.
Ama tek hakkım olsa La Boheme'e giderdim. İstanbul'da sahne alacak sanırım şubatta. London Royal Opera House tarafından Biz gidemiyoruz tabi.

Tosca eserinden harika bir aria çalıyor şu anda, lucevan le stelle. .. Mutlaka dinleyin

Hahaha Oliva alemsin Onur smiley'nın yanına şunu da ; ekleyelim. Bende bu smiley'i sık kullanıyorum burda.

Lady'cim genel anlamda demişti. Söylememin sebebi bizim toplumda Operaya ya da diğer sanat dallarına bu ve buna benzer bir bakış var maalesef. Sanatla ve bilimle yoğrulmuş bir toplum olmadık olamayacağız da bu gidişle...
Bir soundtrack'tan taa buralara gelmen çok güzel. Çok meraklı ve algıları çok açık birisin belli ki.

Tamam firsatni bulunca sayende ilk operama gidecegim hayatimda, madem La Boheme diyrosan o Zaman ona gidecegim ve sizlere buradan yazacagim izlenimlerimi ve duygularimi.

Bu arada Mozart`in türk marsini cok severim yaaaaa, bana hep gencken bana asik olan bir alman cocugunu hatirlatir, ne zaman beni görse, müzik odamizda okulda bu parcayi calardi. Aaaahhh aahhhhh ne güzeldi o zamanlar...

Ah ne romantik yaaa

Tamam firsatni bulunca sayende ilk operama gidecegim hayatimda, madem La Boheme diyrosan o Zaman ona gidecegim ve sizlere buradan yazacagim izlenimlerimi ve duygularimi.
Şöyle yapalım, bizim burada Carmen sahnelenecek, biz gideceğiz. Siz de Carmen' e gidin, böylece ortak şekilde degerlendiririz. olur mu?

Bende The Theory of Everything filminden ona istinaden Stephen Hawking'den bahsetmeye gelmiştim. :)
Ne yazacağımı unuttum.
_Lavin_ Lavin, Interstellar'ı film sitelerinde gördüm. Türkçealtyazılı.com'da var haberin olsun.
Benim bundan sonra izleyeceğim film ; Whiplash. Müzikle iç içe bir film anladığım kadarıyla.
Bu arada bende sizlerdenim. Küçük yaşlarda piyano ve keman dersi almak isterdim.
Aslında profesyonel anlamda ilerlemeyeceksek hiç de takılmamak lazım yaşa ve keşkelere.
Bir ucundan tutmak lazım, yaşsız çoğu şey.
Klasik tabir; öğrenmenin yaşı yok.
Yeni bir yabancı dil öğrenmek, Yeni bir spor dalına başlamak, yeni bir enstrüman çalmayı öğrenmek vs vs...
En azından denemek lazım bence.
Bir hayatımız var sonuçta dene deneyebildiğin kadar.

Ah sorma çok meraklıyım. Olivia demiş ya multitasking diye. İşte ben bir multitask insanıyım. Aynı anda 5 karpuz taşımaya çalışıyorum. bir konuda araştırma yaparken "aaa bu da güzelmiş, oo bu çok ilginçmiş" diyip 4 kola ayriliyorum... Bunun dezavantajini da çok yaşadım tabi. Sınırlamayı, filtrelemeyi öğrenmek çok zamanımı aldı. Senin gibi insanları cokkkkk seviyorum Kızıl ya. Çoğunluğunun söylediğine hiç aldırmadan ilerlemek her yiğidin harcı değil

Ben yemek hazıramaya kaçtım kızlar. Bu arada Aysar_ demişsin ya ben de en çok bu smiley'i kullanıyorum diye Çok doğru bir tespit olmuş, benim de gün içinde böyle hallerim çok oluyor

BİR de iki smiley'i yan yana koyunca çok komik oluyor, bakin: ==>

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…