- 26 Mayıs 2014
- 13.528
- 15.850
- 298
Selam alıntı yapmadığınız için yeni farkettim yazınızı topikleri gezerken...yanlış anlamışsınız katılmak değildi amacım takdir etmekti.. ettim ve çıktım.. bu k.k da böyle topiclerin olmasını istediğimden... LadyInGray de adlı rumuzlu bayan sinema ve opera üstüne topic açsak kimse olmaz dediği için ben opera anlamam ama sinema olarak katılırım demiştim. kiii.. topiğinizin devamınıda okuduğumda sinemaya doğru kaymış konularınız ve ensonda anneliğe kadar gitmiş. bol sohbetler diliyorum sizlere..Cok tesekkürler ama burasi cocuk sahibi olmadanda cok mutlu hayatini yasayan kadinlarin bölümü. Baslangic yazimi okursan anlarsin. Ama siz annelerinde cok güzel bir sürü konulariniz var. En eski üyelerdenim, tüm adminler beni tanir ve burayi onlarda korur, cünkü bizim sadece bu konu altinda bulusma ve yazisma imkanimiz var, baskada yok. Konumuz bu aslinda yani sinema veya opera degil. Simdiden gösterecegin anlayisin icin tesekkür ederim. Sevgiler oglumun ...ayrica iltifatlarin icinde tesekkürler...sakin yanlis anlama olmasin, ama sen katilirsan öteki annelerde katilirsa, o zaman benim topigi bosuna acmisim olur...Tesekkürler !
Merhaba Cennet Kokusu_
Tüm kalbimle bir an önce senin anne olmani dilerim. Her zaman söylerim, yine yazayim, isteyen tüm hemcinslerime dileklerinin kabul olmasini isterim. Anlayamadigim, neden esinin cocuk istememesi ? Herseyin mükemmelse, tabiki bir cocukda bunu taclandirir diye düsünüyorum. Ama esinin istememesinin nedenini yazmamissin.
Ilgin icin tesekkür ederim ama inan sonradan üzülmeyecegim, cünkü sonrasini yasadim ve yasiyorum, hala mutluyum ve iliskimizde cocuksuzda gayet güzel gidiyor. Yasin kac bilmiyorum, ama dilerim tedavininde basarili olmasi...
Hadi hayirlisi canim...
Amerikan Kültürü ve EdebiyatıYüksek lisans da kendi bölümümdeAysar_
Filmler konusunda haklısın, insan yetişemezİyi bir sinema platformu olsa, kiralanıp izlenebilse. Digitürk nispeten sağlıyor bunu.
Hawking... Her haliyle, her ayrintisiyla ilginç bir kişilik, izlemem lazım o filmi. Entertainment! isimli bir kanal varDigitürk'te, biliyorsunuzdur belki. Ben çok izlerim o kanalıOscar red carpet yayınını onlar yaptığı için sürekli oscar programları var. Az çok takip etmeye çalışıyorum ben de.
Size kötü bir haberim var. Dün Carmen için internetten bilet alacaktim. Biletler 9.30'da satışa çıkıyordu, ben 10.30'da girdim nete. Bitmişti biletler
Yarın da İzmir'e gidiyorum inşallah. Gorusemezsek hoşçakalın, iyi sohbetler.
Sanırım yanlış anladiginiz bir nokta var. Çocuğumuz olmuyor da bu yüzden buna razı olmak durumundayiz, ne yapalım mutlu olmaktan başka çarem yok gibi düşünen insanlar değiliz biz. kendi adıma konuşayım eşim de ben de çocuk sahibi olmayı kalpten istemedik hiç. İleride ne olur bilmiyoruz ama yaşlaninca bize baksın diye ya da yaslaninca yalnız kalmayalim diye çocuk sahibi olmayı düşünmüyoruz. "Çocuk evin neşesi" diyorlar ama bizim evin neşesi eksik değil ki..... Siz daha geleneksel düşünüyorsunuz, biz farklı düşünüyoruz. Sadece bu aslında durum. İnsanların genelde özel uğraşları, hobileri, entelektüel anlamda uğraşları olmadığı için çocuk sahibi oluyorlar bence. Hepsi değil ama % 90'ı....herşeyim mükemmel çok şükür. Ancak çocuk sahibi olmayı çok istiyorum. 1 yılım eşimi ikna etmekle geçti. Bir yılım da her ay bu ay yine kanamam olacak mı diye düşünmekle. Şu an tedavi görüyorum. Bakalım ne olacak. Çocuk başka bir şey. Bence sonradan üzülüp üzülmeyeceğinizi iyi düşünün....
Sanırım yanlış anladiginiz bir nokta var. Çocuğumuz olmuyor da bu yüzden buna razı olmak durumundayiz, ne yapalım mutlu olmaktan başka çarem yok gibi düşünen insanlar değiliz biz. kendi adıma konuşayım eşim de ben de çocuk sahibi olmayı kalpten istemedik hiç. İleride ne olur bilmiyoruz ama yaşlaninca bize baksın diye ya da yaslaninca yalnız kalmayalim diye çocuk sahibi olmayı düşünmüyoruz. "Çocuk evin neşesi" diyorlar ama bizim evin neşesi eksik değil ki..... Siz daha geleneksel düşünüyorsunuz, biz farklı düşünüyoruz. Sadece bu aslında durum. İnsanların genelde özel uğraşları, hobileri, entelektüel anlamda uğraşları olmadığı için çocuk sahibi oluyorlar bence. Hepsi değil ama % 90'ı....
Sevgili Cennet Kokusu_ geleneksel demek, herkesin yaptigi bir gelenekten gelen olaydir. Bunda alinacak birsey yok. Lady`nin demek istedigi geleneksel, yani evleneyim, cocuk yapayim, cocuklarimi büyüteyim, gibi seyleri düsünmüyoruz. Hayatimiz dopdolu.
Yeri geldiginde evlenmeyi bile düsünmüyoruz, single takilip hayatimizi yasamayida seviyoruz, yani buda geleneksel degil.
Geleneksel degiliz evet, Lady`ye katiliyorum. Geleneksel olsaydi bende ve benim gibi düsünenlerde 30 yasimizdan önce, bir an önce evlenip cocuk yapmakla ugrasirdik.
Ama biz yüz yillardir türk toplumunun kadinlara yüklenmis o gelenekleri yikmisiz ve ilk önce bizler sadece kendimizi düsünüyoruz. Bizim gibi düsünen kadinlar, ilk önce meslegini yapmak istiyor, mesleginde basarili olmak istiyor, ayaklari üzerinde durmak istiyor, üretiyor, calisiyor, para kazaniyor, harciyor, geziyor,arastiriyor, ha hayatini paylasacak dogru insan karsimiza cikinca, ancak o zaman okay, bu insanla hayatimi paylasmak istiyorum olabiliyor veya hic olmayadabiliyor, o bile mühim degil bizim icin. Cünkü hayat cok güzel ve hala hayatin güzelliklerini yasamakla mesgulüz.
Eger zamanin var ise su topikde yazilanlari okursan nasil düsüncede oldugumuzu anlarsin. Ülkemize, topluma, cevremize, ailemize hayirli insanlar olmak ve en önemlisi biz kadinligimizla kendi gücümüz ve irademizle var olmaya calisan bir grup nesiliz. Evet 90 % gibi düsünmüyoruz, ama bu bizi daha iyi veya daha kötü yapmiyor, sadece öyleyiz, Dilerim bu gercegi herkes kabul eder ve bizim gibi kadinlarinda bu toplumda var oldugunu artik idrak ederiz.
Simdi benim topikle bu yazini tekrar karsilastirip okursan, hakikatten bize hic uymadigini anlarsin." Cocuk baska bir sey " demissin, bu senin icin öyle olabilir ama benim icin, dert, problem, yük, anlamsiz.herşeyim mükemmel çok şükür. Ancak çocuk sahibi olmayı çok istiyorum. 1 yılım eşimi ikna etmekle geçti. Bir yılım da her ay bu ay yine kanamam olacak mı diye düşünmekle. Şu an tedavi görüyorum. Bakalım ne olacak. Çocuk başka bir şey. Bence sonradan üzülüp üzülmeyeceğinizi iyi düşünün....
Yoo... Sizin durumunuzla ilgili anlamadığım bir nokta yok. Herkesin kendi tercihi. Ne diyim... Geleneksel düşünce derken? O zaman sizin de belirttiğiniz rakamla %90 ımız geleneksel düşünüyor o halde. Çocuk evin neşesi diye çocuk istemiyorum. Özel uğraşımın ya da hobimin
Yaaa, çok alınmışsınız. Ama hata bende, kısa cümlelerle koskoca bir durumu anlatmaya çalışınca yanlış anlasilacak bir ifadeler bütünü olmuş.
Öncelikle geleneksel olmak kötü bir şey değil. Benim de geleneksel yönlerim var. Çocuk konusunda öyle değilim sadece.
Hayat meşgalesi olarak çocuk sahibi olmayı seçen insanlar çoğunlukta, evet. % 90, evet. Bunu sizi kastederek söylemedim. Sizin öyle olduğunuzu düşünsem, susarım. Söyleyecek bir şey olmaz çünkü. Tanımadığım, etmediğim bir kişiye nasıl böyle şeyler söylerim zaten.
Ama şunu belirtmem lazım. Size saygı göstermeyen kim? Cocuk sahibi olmak istediginiz icin kimse sorguladi mi sizi? Hic sanmiyorum. Ama benim gibi dusunen insanlari sorularla, imalarla delik desik ediyorlar. Allahtan karsima sevdigim bir kisi cikti da evlendim. Yoksa basima ne gelirdi bilemiyorum
Mesleğinizde başarılar. Hayatta mutluluklar diliyorum. Allah bir an önce yavruna kavuşmayı nasip etsin.
OliviaSimdi benim topikle bu yazini tekrar karsilastirip okursan, hakikatten bize hic uymadigini anlarsin." Cocuk baska bir sey " demissin, bu senin icin öyle olabilir ama benim icin, dert, problem, yük, anlamsiz.
Her ay kanamam olacakmi diyede hic bir zaman düsüncem olmadi.
Tedavide görmedik hic birimiz
Sonradan niye üzülelim ??? Özellikle burayi hic anlamadim.
Iyi düsünün demissin, evet cok ama cok iyi düsündügüm icin zaten cocuk istemiyorum. Cocuk bana göre birsey degil ama isteyen herkese Allah nasip etsin. Ve hep derim iyiki azinlikdayiz, her kadin bizim gibi düsünse, vay ülkemin haline, 77 milyondan 30 milyona düserdik....
Geleneksel ne zamandan beri negatif algilaniyor ? Ben cogu geleneksel seyleride cok severim mesela. Ama sadece bu konuda geleneksel degilim.
Ama bu ayni suna benzer, ben vegeteryan olan birisine, ya kardesim yesene su kirmizi eti, bak cok lezzetli desem nasil olur ? Tamam iyi niyetimle söylüyorum aslinda, ama karsidaki artik o iyi niyetleri duymak bile istemiyor cünkü o öyle mutlu.
Ama sen ve tüm cocuk isteyen hemcinslerim, nasil mutlu oluyorsaniz öyle yapin, eger cocuk baska birsey diyorsaniz, eger cocuk yapmazsam yaslaninca ne olurum veya yapmazsam pisman olursam gibi düsünceleriniz var ise, Insallah dlekleriniz olur ve tüm kalbimle her isteyen kadinin arkasindayim. Iyi aksamlar diliyorum Cennet kokusu_....
Lady'cim Cennet Kokusunun o mesajından geleneksel düşündüğü manasını çıkaramadım.Sanırım yanlış anladiginiz bir nokta var. Çocuğumuz olmuyor da bu yüzden buna razı olmak durumundayiz, ne yapalım mutlu olmaktan başka çarem yok gibi düşünen insanlar değiliz biz. kendi adıma konuşayım eşim de ben de çocuk sahibi olmayı kalpten istemedik hiç. İleride ne olur bilmiyoruz ama yaşlaninca bize baksın diye ya da yaslaninca yalnız kalmayalim diye çocuk sahibi olmayı düşünmüyoruz. "Çocuk evin neşesi" diyorlar ama bizim evin neşesi eksik değil ki..... Siz daha geleneksel düşünüyorsunuz, biz farklı düşünüyoruz. Sadece bu aslında durum. İnsanların genelde özel uğraşları, hobileri, entelektüel anlamda uğraşları olmadığı için çocuk sahibi oluyorlar bence. Hepsi değil ama % 90'ı....
Objektif baktığımı düşünüyorum ve alınganlık gösterdiğiniz konusunda arkadaşlara katılıyorum. Öte yandan sizinde mesajlarınızda kendinizce haklı olduğunuz yanlar var bence. Ayrıca size karşı bir aşağılama göremedim. Lady, genel konuşmuş Türk toplumu malumunuz bu konularda...Sevgili Olivia;
Hayır şunu anlamıyorum, amacınızın mesleğinizde başarılı olmak, üretmek vs. olduğunu iletmişsiniz. Bende Mühendisim, sabah 06:30 da evden çıkıp akşam 20:00 de evde oluyor ve ülkem için üretim yapıyorum. Bunları yaparken kariyeri, geleceğimi planlayıp evin içinde neşe ile kocamla vakit geçiriyorum. Ortak şeyleri yapıyoruz aslında. Tek farkımız bizim çocuk istememiz ki bunun nedenini anlatsam da anlayabileceğinizi şuan için düşünmüyorum. hayatın güzelliklerini bizler de yaşıyoruz, kaldı ki kariyerde yapıyoruz kısmet olursa çocuk da yapacağız. Bunun geleneksel olmak ile bir bağlantısı bence yok. Varsa da ben kendimi binlerce kadınla aynı kefeye koymuyorum. Sizin yaşam tarzınıza saygım sonsuz, ancak sezdiğim aşağılama şeklinde yaklaşım beni bu kadar yorum yapmaya itti.
Sizin ifade ettiğiniz %10 luk kısmın varlığını kabul etmememizle ilgili bir sıkıntımız yok, biz size saygı duyuyoruz. Sizden de biz kalan %90 lık kısma aynı derecede saygı göstermenizi bekliyoruz. isimler ve "geleneksel" adı altında belli bir kalıba sokmadan...
Saygılarımla...
Çocuğun anlamsız olduğuna hiç katılmıyorum Oliva. Neden anlamsız olsun ki? Bunu anlamadım." Cocuk baska bir sey " demissin, bu senin icin öyle olabilir ama benim icin, dert, problem, yük, anlamsiz..
Arkadaşlar cennet kokusu mesajında bahsedince aklıma geldi (bu arada cennet kokusu; yanlış anlama, söyleyeceklerimi üzerine alınma lütfen çevremde de gördüğüm için ve burada konuşmadığımız bir konu olduğu için bahsini açıyorum.)
Sizce yani sizin mantığınıza göre evlilikte eşi çocuk için ikna etmek doğru mu ? Erkek istemiyorsa istemiyordur ya da tam tersi erkek çok istiyordur kadın hiç istemiyordur. Ben bu konuda ikna olayının olmasına karşıyım açıkçası. İstemiyor musun tamam o zaman. İstiyor musun tamam o zaman derim geçerim.İkna etmekle uğraşmak benim mantığıma uymuyor. Tabi yazıldığı kadar kolay olmaz herhalde o ayrı.Yani ikna edilecek birşey değildir çocuk konusu bence. Bir erkeğin içinden baba olmak gelmiyorsa ben ne yapayım? hiç uğraşmam.Yok ise zorla mı o isteği oluşturacağım. Çocuk konusunda en önemli şeylerden biri de kadının anne olmaya, erkeğin baba olmaya çok istekli olması değil mi?
Zaten çocuk konusunu evlenmeden önce çok iyi konuşulmasından yanayım. Net şekilde iki tarafta rengini belli edecek adam akıllı oturup konuşulması gereken bir konu kesinlikle. Yani ilerde doğacak çatışmaların, anlaşmazlıkların önüne geçilmiş olur böylece.
Sevgili KızılAjann;
Eşi zorlamak diye bir şey yok, dediğimi okuduysan eşimi ikna etmem 1 yılı aldı yazdım. Zaten eşimin istemediği bir şeyi 1 yıl boyunca yapmadım. Ancak kendi istediğim şeyi de yapamadım. Onun istemediği oldu benim ise istediğim olmadı. Farklı gerekçeler sunmuştu. Maddi zorluklar, çalışma saatlerimiz yaşayacağımız zorluklar vb. Aslında benim de korkup içten içe ona hak verdiğim şeylerdi. Sonrasında baktık borç bitmiyor, durumlar hep zor. Dedik ki borcu beklersek anca mezarda bitecek :) Fazla beklemenin anlamı yok dedik ve yine alınan ortak kararla çocuk için adım atmaya başladık. Bu kez de tıbbi sıkıntılar baş gösterdi. 1 yıl da öyle geçti. Falan filan... Bu konuya girdiğime şuan o kadar kızıyorum ki. Keşke hiç yorum yapmasaydım. Kendimi ayağını kullanıp hiç adım atmamış birine birine ayakkabı giymenin öneminden bahseder gibiyim. Kimsenin özgürlüğüne karıştığım yok aslında. Fazla alınganlık meselesine gelince; o konuda size sadece saygı duyuyorum. Dedim ya hislerimi burada anlatmam zormuş.
Neden çocuk istediğime gelince? Bu hayatın en büyük mucizesi ve bir kadına armağan edilmiş en büyük özellik. Hislerim, benim kalemime sığmayacak ve eleştiri kabul etmeyecek kadar hassas. Bu nedenle bu nedenlerimi kendime saklamamı anlarsınız umarım.
Başka bir şey yazmayacağım.
Herkesin gönlünce olsun....
Lady`nin demek istedigi geleneksel, yani evleneyim, cocuk yapayim, cocuklarimi büyüteyim, gibi seyleri düsünmüyoruz. Hayatimiz dopdolu..
Şimdiiii anladımmm..Kizil`im kendim icin diyebilirimki bana anlamsiz geliyor, cünkü bir cocuga cok anlamlar birden yükleniliyor, yani ben yaslaninca yanliz kalmayacagim, cocugum hep yanimda olacak, ben yaslaninca cocugum bana bakacak, bana hep destek cikacak, beni hep sevecek, mutlu cocuk olacak, evliligimi kurtaracak, yuvami daha cok baglayacak, daha cok evimize nese katacak, daha cok esim bize düskün olacak, daha cok itibar görecegim cevrede, cocugum olursa iste o zaman aile olacagiz vs. vs. hayir bir cocuk sadece bir cocuk, o ne senin hayatini kurtaracak, o nede senin yuvani kurtaracak,nede seni bir aile yapacak, bunlarin hepsini siz ebeveynler yapip cocugunuza sunmaniz gerekiyor aslinda.
Ve dogurduktan sonra sadece senin bakis acina bagli.
Eger cocugunu cok seversen ve onu dogurdugun icin mutlu isen, o cocuk sana mutluluk gibi gelecek, ama borderlain psikolojik hastaysan o cocukda seni kurtarmayacak. Yine psikolojik hasta kalacaksin. Yuvan iyi degilse o cocuk senin yuvani kurtaramayacak, eger esin seni aldatiyorsa yine aldatacak, yani cocuk kutudan cikan mucize sihirli birsey degil. Cok büyük anlam ve yük yükleniyor bebeklere ve buna karsiyim. Benim icin bir anlami yok, sadece bir cocuk, benim istedigim icin dogurdugum, ona maddi ve manevi güzel bir hayat sunacagim bir insan. Bu kadar...baskada mucizesi yok...gercekler bu..
Yiiipppiiiiiii bu arada az kaldi hafta sonu....gelsin eglenceler size hepinize güzel bir hafta sonu diliyorum...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?