cocuk sahibi olmadanda cok mutlu hayatini yasayan kadinlar :)))

Selam alıntı yapmadığınız için yeni farkettim yazınızı topikleri gezerken...yanlış anlamışsınız katılmak değildi amacım takdir etmekti.. ettim ve çıktım.. bu k.k da böyle topiclerin olmasını istediğimden... LadyInGray de adlı rumuzlu bayan sinema ve opera üstüne topic açsak kimse olmaz dediği için ben opera anlamam ama sinema olarak katılırım demiştim. kiii.. topiğinizin devamınıda okuduğumda sinemaya doğru kaymış konularınız ve ensonda anneliğe kadar gitmiş. bol sohbetler diliyorum sizlere..

Eşimin istememe nedeni maddi zorluklardı. Ev kredisi ödüyoruz, sandığımızdan daha da zorladı. Bu nedenle istemedi. Güzel dileklerin için çok teşekkür ederim. 29 yaşındayım. umarım güzel dileklerin gerçeği bulur :) ve herşey gönlüne göre olur :)

Amerikan Kültürü ve Edebiyatı
Digi - Entertainment kanalı mı İsmen aşinalığım var gibi ama hatırlayamadım.digitürk'ü bırakalı çoook oluyor.
Nick altında da yazdığına göre çok da seviyorsun sanırım.:)
Bilette ise şansızlık olmuş ama 2 tanesi cepteydi sanırım. Üzülme Carmen'i de mart ayında kaçırmazsın.
&
Olivacığım hep burda zaten her yeni gelen arkadaşla ilgileniyor sağolsun. Konunun bu kadar sayfa ilerlemesinde payı var. Bende bu ara koşturmaca içine gireceğim, ara ara uğrarım.
Bu arada Lavin arkadaşımızda -kızmasın bana ama:)-Casper gibi bir görünüyor bir kayboluyor :) O da sohbet etmek istediğim arkadaşlardan.Ona da sizlerde olduğu gibi kanım ısındı.
O halde herkese keyifli sohbetlerde görüşmek üzere diyorum.
Sanada iyi yolculuklar Lady'cim.Güle güle

Son düzenleme:
Tamam canlarim, siz hic merak etmeyin ben burdayim. Ilk önce is, sonra eglence. Benim icin önemli olan sizlerin isleri.
Lady`m iyi yolculuklar bendende.
Kizil`im sanada islerinde basarilar diliyorum. Görüsürüz

Sanırım yanlış anladiginiz bir nokta var. Çocuğumuz olmuyor da bu yüzden buna razı olmak durumundayiz, ne yapalım mutlu olmaktan başka çarem yok gibi düşünen insanlar değiliz biz. kendi adıma konuşayım eşim de ben de çocuk sahibi olmayı kalpten istemedik hiç. İleride ne olur bilmiyoruz ama yaşlaninca bize baksın diye ya da yaslaninca yalnız kalmayalim diye çocuk sahibi olmayı düşünmüyoruz. "Çocuk evin neşesi" diyorlar ama bizim evin neşesi eksik değil ki..... Siz daha geleneksel düşünüyorsunuz, biz farklı düşünüyoruz. Sadece bu aslında durum. İnsanların genelde özel uğraşları, hobileri, entelektüel anlamda uğraşları olmadığı için çocuk sahibi oluyorlar bence. Hepsi değil ama % 90'ı....

Yoo... Sizin durumunuzla ilgili anlamadığım bir nokta yok. Herkesin kendi tercihi. Ne diyim... Geleneksel düşünce derken? O zaman sizin de belirttiğiniz rakamla %90 ımız geleneksel düşünüyor o halde. Çocuk evin neşesi diye çocuk istemiyorum. Özel uğraşımın ya da hobimin olmadığını da nereden çıkardınız? Enteresan bir bakış açınız var doğrusu. Ben sizi yakın gördüğüm için durumumu paylaştım. Siz buradan neler çıkarmışsınız?! Bir çok kadın var, sanatçı... Şarkıcı... sizin deyiminizle entel olan insanlar. Onlar da çocuk yapıyor. Ha doğru ya... Onlar da gelenekçi düşüncedeler ve işleri güçleri yok. sırf neşe için yapıyorlar...

Sevgili Cennet Kokusu_ geleneksel demek, herkesin yaptigi bir gelenekten gelen olaydir. Bunda alinacak birsey yok. Lady`nin demek istedigi geleneksel, yani evleneyim, cocuk yapayim, cocuklarimi büyüteyim, gibi seyleri düsünmüyoruz. Hayatimiz dopdolu.
Yeri geldiginde evlenmeyi bile düsünmüyoruz, single takilip hayatimizi yasamayida seviyoruz, yani buda geleneksel degil.
Geleneksel degiliz evet, Lady`ye katiliyorum. Geleneksel olsaydi bende ve benim gibi düsünenlerde 30 yasimizdan önce, bir an önce evlenip cocuk yapmakla ugrasirdik.
Ama biz yüz yillardir türk toplumunun kadinlara yüklenmis o gelenekleri yikmisiz ve ilk önce bizler sadece kendimizi düsünüyoruz. Bizim gibi düsünen kadinlar, ilk önce meslegini yapmak istiyor, mesleginde basarili olmak istiyor, ayaklari üzerinde durmak istiyor, üretiyor, calisiyor, para kazaniyor, harciyor, geziyor,arastiriyor, ha hayatini paylasacak dogru insan karsimiza cikinca, ancak o zaman okay, bu insanla hayatimi paylasmak istiyorum olabiliyor veya hic olmayadabiliyor, o bile mühim degil bizim icin. Cünkü hayat cok güzel ve hala hayatin güzelliklerini yasamakla mesgulüz.
Eger zamanin var ise su topikde yazilanlari okursan nasil düsüncede oldugumuzu anlarsin. Ülkemize, topluma, cevremize, ailemize hayirli insanlar olmak ve en önemlisi biz kadinligimizla kendi gücümüz ve irademizle var olmaya calisan bir grup nesiliz. Evet 90 % gibi düsünmüyoruz, ama bu bizi daha iyi veya daha kötü yapmiyor, sadece öyleyiz, Dilerim bu gercegi herkes kabul eder ve bizim gibi kadinlarinda bu toplumda var oldugunu artik idrak ederiz.

Sevgili Olivia;
Hayır şunu anlamıyorum, amacınızın mesleğinizde başarılı olmak, üretmek vs. olduğunu iletmişsiniz. Bende Mühendisim, sabah 06:30 da evden çıkıp akşam 20:00 de evde oluyor ve ülkem için üretim yapıyorum. Bunları yaparken kariyeri, geleceğimi planlayıp evin içinde neşe ile kocamla vakit geçiriyorum. Ortak şeyleri yapıyoruz aslında. Tek farkımız bizim çocuk istememiz ki bunun nedenini anlatsam da anlayabileceğinizi şuan için düşünmüyorum. hayatın güzelliklerini bizler de yaşıyoruz, kaldı ki kariyerde yapıyoruz kısmet olursa çocuk da yapacağız. Bunun geleneksel olmak ile bir bağlantısı bence yok. Varsa da ben kendimi binlerce kadınla aynı kefeye koymuyorum. Sizin yaşam tarzınıza saygım sonsuz, ancak sezdiğim aşağılama şeklinde yaklaşım beni bu kadar yorum yapmaya itti.
Sizin ifade ettiğiniz %10 luk kısmın varlığını kabul etmememizle ilgili bir sıkıntımız yok, biz size saygı duyuyoruz. Sizden de biz kalan %90 lık kısma aynı derecede saygı göstermenizi bekliyoruz. isimler ve "geleneksel" adı altında belli bir kalıba sokmadan...
Saygılarımla...

Simdi benim topikle bu yazini tekrar karsilastirip okursan, hakikatten bize hic uymadigini anlarsin." Cocuk baska bir sey " demissin, bu senin icin öyle olabilir ama benim icin, dert, problem, yük, anlamsiz.
Her ay kanamam olacakmi diyede hic bir zaman düsüncem olmadi.
Tedavide görmedik hic birimiz
Sonradan niye üzülelim ??? Özellikle burayi hic anlamadim.
Iyi düsünün demissin, evet cok ama cok iyi düsündügüm icin zaten cocuk istemiyorum. Cocuk bana göre birsey degil ama isteyen herkese Allah nasip etsin. Ve hep derim iyiki azinlikdayiz, her kadin bizim gibi düsünse, vay ülkemin haline, 77 milyondan 30 milyona düserdik....
Geleneksel ne zamandan beri negatif algilaniyor ? Ben cogu geleneksel seyleride cok severim mesela. Ama sadece bu konuda geleneksel degilim.
Ama bu ayni suna benzer, ben vegeteryan olan birisine, ya kardesim yesene su kirmizi eti, bak cok lezzetli desem nasil olur ? Tamam iyi niyetimle söylüyorum aslinda, ama karsidaki artik o iyi niyetleri duymak bile istemiyor cünkü o öyle mutlu.
Ama sen ve tüm cocuk isteyen hemcinslerim, nasil mutlu oluyorsaniz öyle yapin, eger cocuk baska birsey diyorsaniz, eger cocuk yapmazsam yaslaninca ne olurum veya yapmazsam pisman olursam gibi düsünceleriniz var ise, Insallah dlekleriniz olur ve tüm kalbimle her isteyen kadinin arkasindayim. Iyi aksamlar diliyorum Cennet kokusu_....

Yaa çok alınmışsınız. Ama hata bende. Kısa cumlelerle koskoca bir durumu anlatmaya çalışınca yanlış anlasilacak bir ifadeler bütünü olmuş.
Öncelikle geleneksel olmak kötü bir şey değil. Benim de geleneksel yönlerim var. Çocuk sahibi olmak konusunda öyle değilim.

Hayat meşgalesi olarak çocuk sahibi olanlar çoğunlukta. Beni dokuz köyden kovarlar doğruyu söyleyince, problem değil. Lakin bunu size ithafen söylemedim. Sizin de öyle olduğunuzu düşünsem, ki tanımadığım etmediğim insana bunu nasıl söylerim, susarım. Söyleyecek bir şey yok çünkü.

Şunu eklemekte fayda var, çocuk sahibi olak istemenizi kimse sorguladı mı? Hiç sanmıyorum. Ama benim gibi düşünen bir insanı sorularla, sorgulamalarla, yargılamalarla, imalarla delik desik ediyorlar. Allahtan karsima sevdigim bir kisi cikti da evlendim. Yoksa basima ne gelirdi bilemiyorum.

Mesleğinizde başarılar, hayatta mutluluklar diliyorum. Sağlıkla, sevinçle yavrunuzu kucağınıza alırsınız inşallah.

Olivia
ayrıca ==>
anladın sen

Herkese Merhaba.
Okurken ara ara böyle;olduğum için sohbete kıyıdan köşeden dahil olmak istedim.

Lady'cim Cennet Kokusunun o mesajından geleneksel düşündüğü manasını çıkaramadım.Kaçırdığım noktayı merak ettim.Öte yandan bizim farklı düşündüğümüz konusunda ve diğer söylediklerinde katılıyorum sana.
Objektif baktığımı düşünüyorum ve alınganlık gösterdiğiniz konusunda arkadaşlara katılıyorum. Öte yandan sizinde mesajlarınızda kendinizce haklı olduğunuz yanlar var bence. Ayrıca size karşı bir aşağılama göremedim. Lady, genel konuşmuş Türk toplumu malumunuz bu konularda...

Birde çocuk istemenizdeki nedeni açıklamak isterseniz dinleriz.Oliva'ya neden anlatsam da anlayabileceğinizi düşünmüyorum dediniz ki. Burada zıt görüşte olsak dahi saygı çerçevesinde birbirimizi anlamaya çalışmak en güzeli değil mi zaten.

" Cocuk baska bir sey " demissin, bu senin icin öyle olabilir ama benim icin, dert, problem, yük, anlamsiz..
Çocuğun anlamsız olduğuna hiç katılmıyorum Oliva. Neden anlamsız olsun ki? Bunu anlamadım. Açmak istersen dinlerim merak ettim neden böyle düşündüğünü.

Öte yandan büyük ve ciddi bir sorumluluk,büyüdükçe artan problemler ve dertler konusunda senle hemfikirim kesinlikle. Yük derkende kelimenin alt metni özgürlüğe dayanıyorsa ona da çok katılıyorum.
Ve Ey Özgürlük! diyorum.

Son düzenleme:
Arkadaşlar cennet kokusu mesajında bahsedince aklıma geldi (bu arada cennet kokusu; yanlış anlama, söyleyeceklerimi üzerine alınma lütfen çevremde de gördüğüm için ve burada konuşmadığımız bir konu olduğu için bahsini açıyorum.)

Sizce yani sizin mantığınıza göre evlilikte eşi çocuk için ikna etmek doğru mu ? Erkek istemiyorsa istemiyordur ya da tam tersi erkek çok istiyordur kadın hiç istemiyordur. Ben bu konuda ikna olayının olmasına karşıyım açıkçası. İstemiyor musun tamam o zaman. İstiyor musun tamam o zaman derim geçerim.İkna etmekle uğraşmak benim mantığıma uymuyor. Tabi yazıldığı kadar kolay olmaz herhalde o ayrı.Yani ikna edilecek birşey değildir çocuk konusu bence. Bir erkeğin içinden baba olmak gelmiyorsa ben ne yapayım? hiç uğraşmam.Yok ise zorla mı o isteği oluşturacağım. Çocuk konusunda en önemli şeylerden biri de kadının anne olmaya, erkeğin baba olmaya çok istekli olması değil mi?

Zaten çocuk konusunu evlenmeden önce çok iyi konuşulmasından yanayım. Net şekilde iki tarafta rengini belli edecek adam akıllı oturup konuşulması gereken bir konu kesinlikle. Yani ilerde doğacak çatışmaların, anlaşmazlıkların önüne geçilmiş olur böylece.

Sevgili KızılAjann;

Eşi zorlamak diye bir şey yok, dediğimi okuduysan eşimi ikna etmem 1 yılı aldı yazdım. Zaten eşimin istemediği bir şeyi 1 yıl boyunca yapmadım. Ancak kendi istediğim şeyi de yapamadım. Onun istemediği oldu benim ise istediğim olmadı. Farklı gerekçeler sunmuştu. Maddi zorluklar, çalışma saatlerimiz yaşayacağımız zorluklar vb. Aslında benim de korkup içten içe ona hak verdiğim şeylerdi. Sonrasında baktık borç bitmiyor, durumlar hep zor. Dedik ki borcu beklersek anca mezarda bitecek :) Fazla beklemenin anlamı yok dedik ve yine alınan ortak kararla çocuk için adım atmaya başladık. Bu kez de tıbbi sıkıntılar baş gösterdi. 1 yıl da öyle geçti. Falan filan... Bu konuya girdiğime şuan o kadar kızıyorum ki. Keşke hiç yorum yapmasaydım. Kendimi ayağını kullanıp hiç adım atmamış birine birine ayakkabı giymenin öneminden bahseder gibiyim. Kimsenin özgürlüğüne karıştığım yok aslında. Fazla alınganlık meselesine gelince; o konuda size sadece saygı duyuyorum. Dedim ya hislerimi burada anlatmam zormuş.

Neden çocuk istediğime gelince? Bu hayatın en büyük mucizesi ve bir kadına armağan edilmiş en büyük özellik. Hislerim, benim kalemime sığmayacak ve eleştiri kabul etmeyecek kadar hassas. Bu nedenle bu nedenlerimi kendime saklamamı anlarsınız umarım.

Başka bir şey yazmayacağım.

Herkesin gönlünce olsun....

Tesekkürler yorumun icin Cennet kokusu_ gercekten farkli görüsler dinlemekde güzel, ama dedigin cok dogru hic ayakkabi giymemis, kendisini bir kaliba sokmamis, özgür özgür yalin ayak dolasana, ya giysene bak cok güzel durur ama ayaginda demek, bana sadece o ayakkabiyi giydigimde, ayaklarim rahat etmeyecegini düsünürüm. Herkesin degisik düsünceleri var, Tanri bizleri ayri ayri yaratmis iste. Kadin oldugum halde ( buna geleneksel bakarsak ) benim beynim, bir bebek görünce mutluluk hormonlari salgilamiyor. Yapacak bir sey yok. Bu böyle.

Kizil`im kendim icin diyebilirimki bana anlamsiz geliyor, cünkü bir cocuga cok anlamlar birden yükleniliyor, yani ben yaslaninca yanliz kalmayacagim, cocugum hep yanimda olacak, ben yaslaninca cocugum bana bakacak, bana hep destek cikacak, beni hep sevecek, mutlu cocuk olacak, evliligimi kurtaracak, yuvami daha cok baglayacak, daha cok evimize nese katacak, daha cok esim bize düskün olacak, daha cok itibar görecegim cevrede, cocugum olursa iste o zaman aile olacagiz vs. vs. hayir bir cocuk sadece bir cocuk, o ne senin hayatini kurtaracak, o nede senin yuvani kurtaracak,nede seni bir aile yapacak, bunlarin hepsini siz ebeveynler yapip cocugunuza sunmaniz gerekiyor aslinda.
Ve dogurduktan sonra sadece senin bakis acina bagli.
Eger cocugunu cok seversen ve onu dogurdugun icin mutlu isen, o cocuk sana mutluluk gibi gelecek, ama borderlain psikolojik hastaysan o cocukda seni kurtarmayacak. Yine psikolojik hasta kalacaksin. Yuvan iyi degilse o cocuk senin yuvani kurtaramayacak, eger esin seni aldatiyorsa yine aldatacak, yani cocuk kutudan cikan mucize sihirli birsey degil. Cok büyük anlam ve yük yükleniyor bebeklere ve buna karsiyim. Benim icin bir anlami yok, sadece bir cocuk, benim istedigim icin dogurdugum, ona maddi ve manevi güzel bir hayat sunacagim bir insan. Bu kadar...baskada mucizesi yok...gercekler bu..
Yiiipppiiiiiii bu arada az kaldi hafta sonu....gelsin eglenceler size hepinize güzel bir hafta sonu diliyorum...

Cennet Kokusu;

İlk cümlenizi okudum akabinde -ben parantez içinde ne yazdım ama?- dedim. Evet çook hassas olduğunuz ortada.Buna da anlayış göstermeliyiz bence.Hassas olduğunuzu anladığım için üzerinize alınmamızı,yanlış anlamamanızı söyledim zaten.Görüyorum ki yazdığımla kalmışım. Buradaki arkadaşlarım benden farklı olarak evliler, fikirlerini merak ettiğim için onlara sormak istedim. Ama siz alıntılayıp, o kadar açıklama gereği duymuşsunuz. Sizin mesajınızda zaten -zorlama- kelimesi geçmiyor iyi okudum. Sadece siz -ikna- sözcüğünü kullanınca aklım başka yerlere gitti benim.

Benim bahsettiğim istememe nedenlerinden biri olarak maddiyat değildi ayrıca. Salt çocuk için evlenen kadınlar var bu ülkede. Yani bir erkek bulayım basayım nikahı doğurayım çocuğu düşüncesindeler. Erkek istiyor mu istemiyor mu ilgilenen yok. Bencillik başka birşey değil. Evlilik = Çocuk onlar için. Bir çocuğun en az anne kadar babaya da ihtiyacı vardır.

Üzgünüm ama buradan az çok tanıdığım, sevdiğim insana söylediğim kelimeyi yine kendinize çekmişsiniz. Sizin özgürlüğe laf söylediğinizi, karıştığınızı belirtmedim ki ? Özgürlük lafı geçti mi biz hep konuşuruz burda fixtir bu.

''Kendimi ayağını kullanıp hiç adım atmamış birine birine ayakkabı giymenin öneminden bahseder gibiyim. ''

Yukarıdaki cümlenizi okuduktan sonra bencede hassas olduğunuzu bildiğiniz halde yazmasanız daha iyiydi.Zaten benimde okuduğum zaman dikkatimi çeken şu - sonradan pişman olup olmayacağınızı iyi düşünün- cümlenizi yazmazdınız, hassas olmasanız. Kaç yaşında aklı başında çok mantıklı bir kadın kendi çok iyi düşünmüş etmiş tartmış etmiştir zaten pişman olur muyum düşüncesini akıl etmiştir denir normalde.

Şimdi yine yanlış anlamayın yazıp yazmamak sizin tasarrufunuzda burda tek konuştuğumuz konu çocuk değil ne konuda isterseniz yazarsınız ben karışamam buna.

Siz bilirsiniz cevap yazmayın ama okuyun lütfen bu mesajımı. Size söylemediğim birşeyleri üzerine alınıyorsunuz. Söylesem gam yemeyeceğim yani.Ben burda birine birşey söyleyeceksem alıntı yapar söylerim direkt.Diğer türlü imayla,kinayeyle, göndermeyle işim olmaz.

Neden çocuk istediğinizi açıkladığınız içinde teşekkürler. Acaba çok ekstrem bir neden vardır da anlamayacağımızı mı düşündü diye sormuştum. Elbette nedenlerinizi kendinize saklamanızı anlarım.

Teşekkür ederiz.Sizinde gönlünüze göre olur umarım.

Son düzenleme:
Şimdiiii anladımmm..
Böyleydim böyle oldum resmen. Süper uydu
Çok güzel açıklamışsın.Çok sağol Oliva'cım. Söylediklerin çok mantıklı ve doğru.
Çok büyük anlamlar yüklendiği konusunda sana katılıyorum.
Yalnız herşeye rağmen -anlamsız- diyemem ben anlamı var bence.Orada farklı düşünüyoruz sadece.
Yine çook çoook abartıldığı konusunda sana katılıyorum.

Her hafta atlamadan yazarsın
Bende sana keyifli bir haftasonu ve iyi eğlenceler diliyorum.
Umuyorum bu haftasonu çok çok güzel geçer..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…