- 20 Ocak 2015
- 1.170
- 895
- 63
Cennet Kokusu;
İlk cümlenizi okudum akabinde -ben parantez içinde ne yazdım ama?- dedim. Evet çook hassas olduğunuz ortada.Buna da anlayış göstermeliyiz bence.Hassas olduğunuzu anladığım için üzerinize alınmamızı,yanlış anlamamanızı söyledim zaten.Görüyorum ki yazdığımla kalmışım. Buradaki arkadaşlarım benden farklı olarak evliler, fikirlerini merak ettiğim için onlara sormak istedim. Ama siz alıntılayıp, o kadar açıklama gereği duymuşsunuz. Sizin mesajınızda zaten -zorlama- kelimesi geçmiyor iyi okudum. Sadece siz -ikna- sözcüğünü kullanınca aklım başka yerlere gitti benim.
Benim bahsettiğim istememe nedenlerinden biri olarak maddiyat değildi ayrıca. Salt çocuk için evlenen kadınlar var bu ülkede. Yani bir erkek bulayım basayım nikahı doğurayım çocuğu düşüncesindeler. Erkek istiyor mu istemiyor mu ilgilenen yok. Bencillik başka birşey değil. Evlilik = Çocuk onlar için. Bir çocuğun en az anne kadar babaya da ihtiyacı vardır.
Üzgünüm ama buradan az çok tanıdığım, sevdiğim insana söylediğim kelimeyi yine kendinize çekmişsiniz. Sizin özgürlüğe laf söylediğinizi, karıştığınızı belirtmedim ki ? Özgürlük lafı geçti mi biz hep konuşuruz burda fixtir bu.
''Kendimi ayağını kullanıp hiç adım atmamış birine birine ayakkabı giymenin öneminden bahseder gibiyim. ''
Yukarıdaki cümlenizi okuduktan sonra bencede hassas olduğunuzu bildiğiniz halde yazmasanız daha iyiydi.Zaten benimde okuduğum zaman dikkatimi çeken şu - sonradan pişman olup olmayacağınızı iyi düşünün- cümlenizi yazmazdınız, hassas olmasanız. Kaç yaşında aklı başında çok mantıklı bir kadın kendi çok iyi düşünmüş etmiş tartmış etmiştir zaten pişman olur muyum düşüncesini akıl etmiştir denir normalde.
Şimdi yine yanlış anlamayın yazıp yazmamak sizin tasarrufunuzda burda tek konuştuğumuz konu çocuk değil ne konuda isterseniz yazarsınız ben karışamam buna.
Siz bilirsiniz cevap yazmayın ama okuyun lütfen bu mesajımı. Size söylemediğim birşeyleri üzerine alınıyorsunuz. Söylesem gam yemeyeceğim yani.Ben burda birine birşey söyleyeceksem alıntı yapar söylerim direkt.Diğer türlü imayla,kinayeyle, göndermeyle işim olmaz.
Neden çocuk istediğinizi açıkladığınız içinde teşekkürler. Acaba çok ekstrem bir neden vardır da anlamayacağımızı mı düşündü diye sormuştum. Elbette nedenlerinizi kendinize saklamanızı anlarım.
Teşekkür ederiz.Sizinde gönlünüze göre olur umarım.
Mesajınızı okudum, görüşlerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim. Dediğim gibi biraz fazla hassasım sanırım. Neyse ya herkesin kendi hayatı. Güzel yorumlarınız ve paylaşımlarınız için sağolun.