• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

cocuk sahibi olmadanda cok mutlu hayatini yasayan kadinlar :)))

Benimde bu haftasonunda gündemlerimden biri Oscar 2015 idi. Altın Küre sahiplerini buldu. Sıra Oscarda. 22 şubatta imiş. Onuda izlemeyi düşünüyorum. Seviyorum bu tür organizasyonları. Gece uykusuz kalacağız ama olsun biryandan çalışır bir yandan kahveler içerken izlerim artık.

Oliva henüz bakmadıysan mutlaka bu yılki Oscar adayı filmlere bakmanı öneririm. Geçen sene Gravity ve 12 years a slave filmleri favoriydi. Bu sene 4-5 film var favori olan. Çekişmeli ve zevkli geçeceğe benziyor. İlginç olan Interstellar filmi ne oyuncular kategorilerinde ne de en iyi film, en iyi yönetmen kategorilerinde aday. Sadece teknik alanlarda 3-4 adaylığı bulunuyor. Bence hiç değilse en iyi film adaylığını hakediyordu.Çok şaşırdım.

Gerek Altın Küre gerek Oscar film arayışında ilaç gibi geliyor. Daha 1 aydan fazla var Oscarda en iyi film kategorisindeki 8 filmin 2'sini izledim. Hepsini izlemek istiyorum bu sene. Çünkü konu ve fragman itibariyle hepsi ilgimi çekti doğrusu.

http://www.kadinlarkulubu.com/forum/index.php?threads/2015-in-oscar-adaylari.787806/

En İyi Film

American Sniper
Birdman
Boyhood
The Grand Budapest Hotel
The Imitation Game
Selma
The Theory of Everything
Whiplash

Kendimce tahminlerimi oluştaracağım.Bakalım kaç tanesini tutturacağım. En iyi kadın oyuncu kategorisinde diğer adayları izlemeden ne kadar doğru olur ama Gone Girl'deki performansıyla Rosamund Pike olağanüstü ve etkileyici idi. İlk oyum ona.
Merhabalar Kızıl. Şöyle bir listeye baktım, ben de sadece birini izlemişim. Yarıyıl tatilinde izlemek istiyorum tüm adayları. Umarım yetişebilirim çünkü benim yine 5 günlük bir eğitimim var. Bakalım tamamlamaya çalışacağım en azından.

Güz dönemi Ales'e başvuramadım bazı aksaklıklardan dolayı, baharda girerim diyordum şansıma yüksek lisans alımları varmış ara dönemde. Kaçırdım fırsatı diye üzüldüm azıcık ama vardır bunda da bir hayır.

Ojbulduk Kızıl :rolleyes:

Benedict Cumberbatch :confused::confused::confused::KK36::KK36::KK36: Imitation'ı sırf onun için izleyeceğim :KK22:

Tavsiyelerine hemen göz atıyorum!!
:KK36:Tamda adamına söylemişim derler ya aynen öyle oldu, hayranı çıktın demek :KK48: E senin en iyi oyuncu kategorisindeki adayın belli o zaman. :KK48: Bu filmdeki oyunculuğunu beğendim doğrusu.Bende severim kendisini.Bu kategori biraz sürpriz olabilir gibi geliyor.:KK64::KK64::KK64:

En İyi Erkek Oyuncu
-Steve Carell – Foxcatcher
-Bradley Cooper, Keskin Nişancı
-Benedict Cumberbatch – The Imitation Game
-Michael Keaton – Birdman
-Eddie Redmayne - Her Şeyin Teorisi

Merhabalar Kızıl. Şöyle bir listeye baktım, ben de sadece birini izlemişim. Yarıyıl tatilinde izlemek istiyorum tüm adayları. Umarım yetişebilirim çünkü benim yine 5 günlük bir eğitimim var. Bakalım tamamlamaya çalışacağım en azından.

Güz dönemi Ales'e başvuramadım bazı aksaklıklardan dolayı, baharda girerim diyordum şansıma yüksek lisans alımları varmış ara dönemde. Kaçırdım fırsatı diye üzüldüm azıcık ama vardır bunda da bir hayır.
Merhaba Lavin. :KK25:
Benim filmlere bakarken her film için mutlaka izlemeliyim dediğim birşey çıktı.Çerezlik filmler olmadığı içinde önermek istedim. Diğer türlü zaman kaybı oluyor çünkü. American Sniper bile sırf yönetmeni Clint Eastwood için izlenir.
Battaniye-patlamış mısır-kahve vs eşliğinde filmleri peşpeşe izleyerek dönemin yorgunluğunu atarsın. :KK66:
Kolay gelsin.Senin gibi çalışkan ve kendini geliştirmeyi ilke edinmiş bir rehber öğretmene rastlamamıştım.Yüksek lisans hedefine şaşırmadım.Başarılar dilerim.
Evet son cümlendeki gibi düşünmek en güzeli.Belki senin başvuracağın dönemde bir nebze kontenjan artışı olabilir.

Birbirimizi ruhen güzel besliyoruz burada. Senin ve Kizil`in hayata bakis aciniz inanilmaz güzel.:KK68:
Senin çok daha güzel :KK36:Katılıyorum sana çok verimli sohbetlerimiz oluyor. Her konuştuğumuzda kendime birşeyler katabiliyorum. Konuyu açmasaydın mümkün olmayacaktı ama senin sayende buluştuk burda.:KK36:

Merhaba Lavin. :KK25:
Benim filmlere bakarken her film için mutlaka izlemeliyim dediğim birşey çıktı.Çerezlik filmler olmadığı içinde önermek istedim. Diğer türlü zaman kaybı oluyor çünkü. American Sniper bile sırf yönetmeni Clint Eastwood için izlenir.
Battaniye-patlamış mısır-kahve vs eşliğinde filmleri peşpeşe izleyerek dönemin yorgunluğunu atarsın. :KK66:
Kolay gelsin.Senin gibi çalışkan ve kendini geliştirmeyi ilke edinmiş bir rehber öğretmene rastlamamıştım.Yüksek lisans hedefine şaşırmadım.Başarılar dilerim.
Evet son cümlendeki gibi düşünmek en güzeli.Belki senin başvuracağın dönemde bir nebze kontenjan artışı olabilir.

Teşekkür ederim güzel iltifatların için. Çok naziksin. Benim en büyük beslenme kaynağım işim. Zor olsa da severek aşıyoruz o zorlukları. Geliştikçe güçleniyoruz, güçlendikçe aldığımız zevk ve verim de artıyor.

Film sevgimi canlandırmaya çalışıyorum, iki gün önce Gone Girl'ü izledim. En iyi kadın oyuncu adayları arasında Rosemund Pike'yi görmek şaşırtmadı beni. Çok iyi bir oyunculuk performansı çıkarmış. Bir gün ülkemizde de böyle işler görebilmeyi çok istiyorum.

Vay bee güçlü kadınlarr kendilerinden emin ne istediklerini bilen hayatlarını kendi istedikleri ile yaşayan kadınlar bende size kocaman bir :KK9::KK9::KK9:

Teşekkür ederim güzel iltifatların için. Çok naziksin. Benim en büyük beslenme kaynağım işim. Zor olsa da severek aşıyoruz o zorlukları. Geliştikçe güçleniyoruz, güçlendikçe aldığımız zevk ve verim de artıyor.

Film sevgimi canlandırmaya çalışıyorum, iki gün önce Gone Girl'ü izledim. En iyi kadın oyuncu adayları arasında Rosemund Pike'yi görmek şaşırtmadı beni. Çok iyi bir oyunculuk performansı çıkarmış. Bir gün ülkemizde de böyle işler görebilmeyi çok istiyorum.

Rica ederim.Ne bir eksik ne bir fazla söyledim.Azınlıktasın bence.Öğretmenler arasında gerek mesleğinden gerek eğitimlerden vs şikayet edip duran ve yakınan çok gördüm.Dolayısıyla senin gibi örnekleri görünce hoşuma gidiyor. :KK52:

Kesinlikle katılıyorum.Arkadaşlar izlemediyse spoilerr'a girmeyeyim ama Pike'ın oyunculuğu muazzamdı. Ben Affleck'in oyunculuğunu hiçbir zaman beğenmediğim için çok silik buldum kendisini bu filmde. Ama şu da bir gerçek bu filmde başroldeki kadın oyuncunun çok daha ön planda olması gerekiyordu.

Benim adaylıklarda iki hayal kırıklığı yaşadığım nokta oldu. Biri Interstellar ikincisi Gone Girl. Bu filmler adaylıklarda daha fazla olması gerekiyordu bence. En iyi yönetmen kategorisinde ne Christopher Nolan ne de David Fincher var. :KK57: Bu kategoride the grand budapest hotel filmiyle Wes Anderson şimdilik favorim. Filmi izlerken yönetmeni kim yahu bu filmin demiştim. :KK9:
En İyi Yönetmen
Alejandro G. Inarritu, Birdman
Richard Linklater, Boyhood
Bennett Miller, Foxcatcher
Wes Anderson, The Grand Budapest Hotel
Morten Tyldum, The Imitation Game

Rica ederim.Ne bir eksik ne bir fazla söyledim.Azınlıktasın bence.Öğretmenler arasında gerek mesleğinden gerek eğitimlerden vs şikayet edip duran ve yakınan çok gördüm.Dolayısıyla senin gibi örnekleri görünce hoşuma gidiyor. :KK52:

Kesinlikle katılıyorum.Arkadaşlar izlemediyse spoilerr'a girmeyeyim ama Pike'ın oyunculuğu muazzamdı. Ben Affleck'in oyunculuğunu hiçbir zaman beğenmediğim için çok silik buldum kendisini bu filmde. Ama şu da bir gerçek bu filmde başroldeki kadın oyuncunun çok daha ön planda olması gerekiyordu.

Benim adaylıklarda iki hayal kırıklığı yaşadığım nokta oldu. Biri Interstellar ikincisi Gone Girl. Bu filmler adaylıklarda daha fazla olması gerekiyordu bence. En iyi yönetmen kategorisinde ne Christopher Nolan ne de David Fincher var. :KK57: Bu kategoride the grand budapest hotel filmiyle Wes Anderson şimdilik favorim. Filmi izlerken yönetmeni kim yahu bu filmin demiştim. :KK9:
En İyi Yönetmen
Alejandro G. Inarritu, Birdman
Richard Linklater, Boyhood
Bennett Miller, Foxcatcher
Wes Anderson, The Grand Budapest Hotel
Morten Tyldum, The Imitation Game

Instellar'ı izlemedim ama Budapeşte Otelini izledim ve beğendim. Diğer adayları bilmediğim için yorum yapamıyorum. Adaylıklarda yeni isimlere mi yöneliyorlar bilemiyorum, pek aşina olduğumuz isimler yok son 2-3 yıldır sanki.

Instellar'ı izlemedim ama Budapeşte Otelini izledim ve beğendim. Diğer adayları bilmediğim için yorum yapamıyorum. Adaylıklarda yeni isimlere mi yöneliyorlar bilemiyorum, pek aşina olduğumuz isimler yok son 2-3 yıldır sanki.
Film zevkini bilemiyorum ama 2014 yılı için Interstellar gözü kapalı önerilecek filmlerin başında geliyor.Hatta Sevgiliyle ya da Eşle izlenebilecek türden çok sağlam bir film. Haklı olabilirsin Nolan ve Fincher usta isimler yaptıkları işlerle kendilerini çoktan kanıtladılar. Açıkçası geçen senelerde üstünkörü takip etmiştim. O yüzden kıyaslama yapamıyorum. Bu sene favoriler çok olduğu için rekabet hoşuma gitti.İzlemeye değer bir tören olacak. Aslında bir iki filmin bütün adaylıkları parsellemesi akabinde bütün ödülleri silip süpürmesi pek de heyecan verici olmuyor.Nasılsa belli diyorsun merakını cezbetmiyor.
Bu sene favoriler çok olduğu için büyük ihtimal şu şu filmler şu şu isimler alır denemiyor.

Film sevgimi canlandırmaya çalışıyorum, iki gün önce Gone Girl'ü izledim.
Aynen devam.:KK39:Bu filmler senin için iyi olur. İzledikçe izledikçe film sevginin ve şevkinin canlanacağı türden çünkü.:KK39:
Film zevkini bilirsem daha çok film önermeye çalışırım.
:KK5:

Film zevkini bilemiyorum ama 2014 yılı için Interstellar gözü kapalı önerilecek filmlerin başında geliyor.Hatta Sevgiliyle ya da Eşle izlenebilecek türden çok sağlam bir film. Haklı olabilirsin Nolan ve Fincher usta isimler yaptıkları işlerle kendilerini çoktan kanıtladılar. Açıkçası geçen senelerde üstünkörü takip etmiştim. O yüzden kıyaslama yapamıyorum. Bu sene favoriler çok olduğu için rekabet hoşuma gitti.İzlemeye değer bir tören olacak. Aslında bir iki filmin bütün adaylıkları parsellemesi akabinde bütün ödülleri silip süpürmesi pek de heyecan verici olmuyor.Nasılsa belli diyorsun merakını cezbetmiyor.
Bu sene favoriler çok olduğu için büyük ihtimal şu şu filmler şu şu isimler alır denemiyor.

Aynen devam.:KK39:Bu filmler senin için iyi olur. İzledikçe izledikçe film sevginin ve şevkinin canlanacağı türden çünkü.:KK39:
Film zevkini bilirsem daha çok film önermeye çalışırım.
:KK5:

Aslında iyi olan her filmi severim, tür benim için çok da belirleyici değil. Son zamanlarda bilim-kurguya merak saldığım için film olarak da bilim-kurguya biraz yöneldim. Ingmar Bergman,David Lynch, Alfred Hitchock, Tim Burton, Lars Von Trier, Michael Haneke, Almadovar sevdiğim yönetmenler arasında.

Kizlar son anda Interstellari bulduk gec vakit olacak ama muhakkak gidiyoruz. Bu filme bakmazsam, cok büyük ayip olur Christopher Nolan`in yüzüne bakamam yani.
Inception`ide begendigim icin, birde bu Kadar övdün Kizilim, artik gitmek farz oldu.
Yorumumu baktiktan sonra yazarim, az buz degil 2 Saat 49 dakika. Hadi bakalim kolay gelsin :KK28:
Ben bu arada gitmeden önce biraz Astronomie ögreneyim kizlar, dis cekmeye benzemez bu olay...o_O

Hollywood filmleri didaktiktir çoğunlukla. Hiç gerek yok astronomi önbilgisine:KK39:

Aaaahh ALES :KK67:ALES bir insan olsa böyle ensesine şaaaaap diye bir tokat atmak isterdim:KK67: Merhaba Lavin, ben de hep bahar döneminde girdim ALES' e. Bu yıl kısmet olursa güz döneminde deneyecegim şansımı. Tezli y. Lisans bölümleri % 99 ara dönemde öğrenci almaz. Belki de kaçırmamışsındır fırsatı :KK66:

LadyInGray süper olur. Hic düsünmeyeceksin, sadece yapacaksin...ummadigin yerlerde potansiyeller cikabilir. Düsünsene 1 kisiyi bile kazansan kardir. Ki beni kazandin bile...
Bu aksam süper güzel bir film izledim ve sizlerle paylasmak istedim, aglaya aglaya bir hal oldum. Filmin adi " LES CHORISTES ", bakaniniz varmi merak ettim. Ama özellikle her egitimcilerin bakmasi gereken bir film.
2004 Fransa / Isvicre yapimi, yönetmen : Christophe Barratier, özellikle müzikleri muhtesemdi, hala kulaklarimda cinliyor.
Soundtrack`i favorilerimin arasinda.
Hepinize iyi geceler prenseslerim benim...:KK68::KK37::D

Benden de sana kocaman :KK68::KK68:
sağolasın güçlü kadın gördümmü elbet alkış yaparım şu k.k da derdim var topic leri var yeni üyeyim vay anasını dediğim şaşırdığım yuh dediğim öyle konularla karşılaşıyorumki. üniversite mezunu ama kocasından dayak yiyen ki okullu ile okumamış farketmez her konuda kendini yeterki geliştirmiş olsun ve geliştirmeye açıkk..kaynanadan çeken evlenmek için can atan daha 22 23 25 yaşlarında bunlar.kadınlarımızı bir yerlerde ezik gördümmü sinirleniyorum hayat bu değil...sizin bu topiği görünce oh beyaa dedim...

Cok tesekkürler ama burasi cocuk sahibi olmadanda cok mutlu hayatini yasayan kadinlarin bölümü. Baslangic yazimi okursan anlarsin. Ama siz annelerinde cok güzel bir sürü konulariniz var. En eski üyelerdenim, tüm adminler beni tanir ve burayi onlarda korur, cünkü bizim sadece bu konu altinda bulusma ve yazisma imkanimiz var, baskada yok. Konumuz bu aslinda yani sinema veya opera degil. Simdiden gösterecegin anlayisin icin tesekkür ederim. Sevgiler oglumun ...:KK68:ayrica iltifatlarin icinde tesekkürler...sakin yanlis anlama olmasin, ama sen katilirsan öteki annelerde katilirsa, o zaman benim topigi bosuna acmisim olur...Tesekkürler !

Aslında iyi olan her filmi severim, tür benim için çok da belirleyici değil. Son zamanlarda bilim-kurguya merak saldığım için film olarak da bilim-kurguya biraz yöneldim. Ingmar Bergman,David Lynch, Alfred Hitchock, Tim Burton, Lars Von Trier, Michael Haneke, Almadovar sevdiğim yönetmenler arasında.
Benzer görüşteyim.:KK5:
Bilim kurguyu çok severim, çok da meraklıyımdır. Son yıllardan ilk aklıma gelenler;

Interstellar (2014)
Predestinaiton (2014)
Coherence (2013)
The Zero Theorem (2013)
Elysium (2013)
Cloud Atlas (2012)

Bonus olarak;
Daha çok Distopiktir, bayılırımm ; Fahrenheit 451
(1966)
Saydığın yönetmenler arasında bilimkurgu türünde film hatırlayamadım.
Hitchock'u bende çok severim. Haneke'nin tarzına ise bir türlü ısınamamışımdır.

Back