cocuk sahibi olmadanda cok mutlu hayatini yasayan kadinlar :)))

Gidecek olmana sevindim.
Herşeyden önce senin donanımındaki bir insanın bu filmi görmesi gerek diye düşünmüştüm
Bende 2.kere gitmeyi düşünüyordum fakat gideceğim yerlerde geçen hafta vizyondan kalkmış.Hemde vakit yok.

Hollywood filmleri didaktiktir çoğunlukla. Hiç gerek yok astronomi önbilgisine
Hem katılıyorum hem katılmıyorum.
En basiti zaman bükülmesi,solucan deliği,kara delikler nedir bilip gitmek daha iyi bence.

Ben bu arada gitmeden önce biraz Astronomie ögreneyim kizlar, dis cekmeye benzemez bu olay...
Oliviacım, filme vizyona girdiği ilk gün gidip notlar alıp akabinde eleştirileri yorumları okuyup ikinci kez giden duydum.İlk gidişte çözülecek bir film değil bence. Bende internet ortamlarına düşmesini bekliyorum ikinci kere izlemek için.Bu esnada kritik ve eleştiri yazıları biriktiriyorum.Müsait bir zamanımda özel vakit ayırıp okumalarımı araştırmalarımı yapacağım. Filmin dvd'si çıkınca da alacağım.Bu arada filme dair çok beğeni ve övgüler olsa da olumsuz eleştirilerde var. Yalnız bazı insanlar belgesel ile bilimkurguyu karıştırıyorlar. İkisinin ayrımını yapamıyorlar mıdır nedir.

Ya bu arada biz opera ve sinema adı altında 2 ayrı topic mi açsak?
Opera için sayfalarca konuşacak kadar yetkin görmüyorum kendimi.
Amma velakin Sinema desen Tiyatro desen susmam
Bu arada Opera ( ilgi alanında ise birazda Bale gösterileri belki ) hakkında paylaşımların olursa keyifle okurum.
Senden öğrenmiş oluruz üzerine kendimiz araştırırız & okuruz.

Bu filmi duymuştum listeme eklemiştim. En kısa zamanda izleyeceğim.Müziklerine ayrıca dikkat ederim.

Ağladım derken.Dram tarzında bir film mi? Türü Müzikal diye hatırladım ama

Yani Kizilim söyle, cocuklarin koru halinde o fransiz sarkilarini söyledikleri zaman, istem disi gözlerim dolup dolup bir hal oluyordum, yani otokontrol elden gidiyor, artik sonuna dogru yetti artik diyip aldiris etmeden saldim kendimi ve hüngür hüngür, hickira hickira agladim, daha nasil anlatayim. Yani karizma sifirlaniyor, eger göz makyajida varsa zombie tarzi olunuyor...ve hala kulaklarimda o cocuklarin koru sarkilari...
Acaba bir benmi böyle oldum dedim ve yorumlari okudum, eksisözlükde komple begenmisler yani onlarda benim düsüncemde...evet bakilmasi gereken filmlerden biri diyebilirim...

Kizlar bu ara bende bir aliskanlik oldu her gün bir bardak zencefil cayi iciyorum, sizlerede tavsiye ederim. Varmi Iceniniz ?

Merhabalar
dün aksam 2 Saat 49 dakika nasil gecti anlamadan sinemadan ciktik ve iyikide bakmisiz dedik esimle. Interstellar gercekten seyretmemiz gereken filimmis. Esim benden daha cok astrophysikle alakali oldugu icin herhalde o benden daha cok anladi bazi yerleri, ama bende internetten arastirinca neticede sonradan ögrenmis oldum bilmek istediklerimi.
Gecen senede Gravity izlemistim, tabiki Interstellar Gravity`den daha daha iyi ama neden girmemis Oscar adayligina bu sene onuda anlamis degilim. Hani Gravity bir sürü almisdi hatirladigim kadariyla.
Tesekkürler Kizil, senin sayende son firsati yakaladim zira artik sinemalarda kalkacak Interstellar...

Kizlar bu ara bende bir aliskanlik oldu her gün bir bardak zencefil cayi iciyorum, sizlerede tavsiye ederim. Varmi Iceniniz ?

Ben çok severim taze zencefil çayını, biraz da limon. Ohhh

Maalesef benim yaşadığım yerde gelmedi Insteller. Ben de internetten indirip izleyeceğim. Sanırım bir ön araştırma yapmak iyi olacak.

Lavin`im aynen bende bal ve limon ekliyorum. Hem saglikli hemde remen insanin icini isitiyor. Demek bir zencefilci daha cikti. Bu arada Lavin`im bulunuyoe degilmi taze zencefil, aileme anlattim onlar sadece tozu var dediler, yok dedim tozunu degil tazesini bulmaya calisin. Herhalde tanimiyorlar gercegini. Aynen canim, bir daha ictigimde seni düsünerek icecegim aynen böyle sevgiler selamlar iyi aksamlar...

Bu arada arastirdim Interstellar`daki sogulcan deligi sadece Einstein tarafindan söylenen bir teori ama hala Astrophysik`de ispatlanmis degil. Eeee tabi neticede bir film ama gercekten süperdi yinede. En hosuma giden o atmosferdeki sesizlik....

Kışın daha çok bulunuyor. Süpermarketlerin sebze bölümünde genelde. Ben mesela migrosta çoğunlukla rastlıyorum.

Zencefilin tozunu balla yerim hasta olunca mesela. Zencefil gerçekten çok şifalı bir bitki.

Ovvv pardon o zaman. Şimdi anladım.Ben filmi eğlenceli, neşeli bir film diye hatırlıyordum.Ya da başka bir filmle karıştırdım o an. O yüzden sormuştum.Şu ara izlemesem daha iyi o halde. Sen önerdiğin için mutlaka izleyeceğim ama. Listeme ekledim.Teşekkür ettim
Bende Doğadan markasının Zencefil-Limon kabuklu çayını severek içiyorum. Sade içmedim.Birde tek içimlik poşet bitki çayları yerine aktardan kendim alıp yapacağım artık. Bitki çaylarını tek ya da karışım yine yeşil çayları severim.Kış ayları için sağlıklı içeceklerden.

Ne demek efendim rica ederim Kaçmazdı bu film, beğenmene sevindim. Bir film deyip geçmemek lazım kesinlikle bilgi dağarcığımıza, genel kültürümüze neler katıyor.
Gravity'yi de ben izlemedim bir türlü. George Coolney'in oyunculuğunu beğenmiyorum. Oynadığı filmleri merak etmem ama bu film sen deyince az önce baktım 7 oscar almış. Bu filmi izlemem lazım benimde.
Gravity'i izlemeden yorum yapmam ne kadar doğru olur ama Interstellar en az onun kadar adaylık almayı hakediyordu.Hakkını yediler güzelim filmin...

Arkadaşlar madem içecekten konu açıldı bende aklımdakini paylaşayım.Ekmek tarifi bakıyordum.
Geçen gün tambuğday un aldım kendi ekmeğimi yaptım.Biraz katı oldu ama daha çok çörek tarzında. :) Ekmek makinam yok ama bilerek almak istemiyorum.Arkadaşımda denemiştim bekleme süresi çok fazla o kadar sabrım yok mutfakta. Beyaz ekmek tüketmiyorum ben.Tam tahıllı çeşit ekmeklerden hazır alıyordum.Ama ekmekte bile katkı maddesi var artık.

Bir süredir olabildiğince kendi gıdalarımı kendim yapmaya çalışıyorum.Yoğurt yapmayı öğrendiğimden beri marketlerden hazır yoğurt almıyorum mesela.Zaten kendi yemeklerimi hep kendim yaparım.Mutfakta fena değilimdir.Börek pasta kekten tatlılardan ziyade yemekler,salatalar,mezeler vs bu tür şeyler ilgi alanımda.En son meze olarak haydari yaptım ilk kez. Bugünde favori yemeğim olan sebzeli noodle yaptım.

Diyeceğim; temiz ve doğal beslenmek sağlıklı ve kaliteli beslenmenin olmazsa olmazı gerçekten.Bu sebepten olabildiğince evde kendi yiyeceklerini ve içeceklerini şimdi kış ayındayız mesela yaz aylarından az çok kışlıklar hazırlamak çok iyi oluyor.Mevsiminde beslenmeye özen gösteriyorsanızda büyük kurtarıcı. Şimdi domates alıp yiyemiyoruz mesela yaz aylarından domates sos hazırlamışsanız şimdi afiyetle yiyorsunuz :)

Sizlerin mutfakla aranız nasıl? Artık yemek yapmayı kadın erkek herkes biliyor ve yapıyor. Ama kendi gıdalarını kendi hazırlayan var mı?

Son düzenleme:
Haha sinemadan solucan deliğinden konuyu mutfağa getirdim ya
Başlığı ilk kez gören ve konunun son sayfalarını okuyanlar ne kadar şaşırıyordur.

Ahahahahaha cok güldüm ya, demin almanca türkce sözlüge girip dogrusunu ögrendim, solucanmis, iyiki tekrarini yazdin Kizil`im bir kelime daha ögrendim.
Kizil`im bak Lavin`in dedigi gibi gercegini al zencefilin, yaaa ben bayiliyorum taze kendi elimle cay yapmayi, birak posetli olan zencefili, tazesinde daha cok vitamin vardir diye tahmin ediyorum.
Bende elimden geldigi kadar kendi yemegimi kendim yapmayi severim, yani paketlenmis yiyecek nerdeyse hic almiyorum.
Saglikli yemek yapmak, benimde zamanimin cogunu aliyor.
Vallahi bravo, takdir ettim seni, bende yogurt yapmayi deneyecegim. Tabiki kendimiz yapmamiz daha saglikli katki maddesi olmadan. Vallahi bravo ekmek yapmak benimde aklima gelmisti...dur bakalim vaktim oldugunda bende deneyecegim yazarim buraya sonuclari.
Lavin`im ben söyle kücük bir parca kesiyorum zencefilden, aslinda ince incede kesebilirsin, arastirdim rendelemek daha cok vitaminini ortaya cikariyormus, onun icin rendeliyorum büyük bir bardaga koyuyorum, sonra üzerine kaynamis suyumu, 5 dakika bekletiyorum ondan sonra balimi en son taze limon suyunu üstüne. Cünkü limon cok sicak suda c vitaminini kaybediyor ilik olunca ekliyorum en son....ondan sonrada mmhhh afiyetle tadini cikara cikara iciyorum. Sifa olsun hepimize....

Ayyy bende zaten solucan diye okumuşum ki. :) Sen deyince dönüp bir daha baktım. :) Yani kasti şekilde kelimeyi yenilemedim düzeltme amaçlı. Konuyu nereye getirmem komik geldi bir an ona bahsetmiştim solucandan :) Oliviacım hiç takılmam yazım hatalarına. Hızlı yazarken bile yanlış yazabiliyoruz.

Yalnız bu sözlüğe bakma olayını her zaman yapıyorsan çok iyi. Bilmediğin ya da karıştırdığın kelimeler için Türkçe kelime hazneni çok daha zenginleştirir. Bende sözlükleri severim.Yeni kelimeler öğrenmek kelime hazneni zenginleştirmek güzel ve faydalı oluyor. Hatta aklımda bu ara yeni bir sözlük alacağım. Bu arada sana Kelime Oyunu ve Süper Bulmaca programlarını tavsiye ediyorum.Hali hazırda izlemiyorsan bakmak istersende programları youtube'dan bulabilirsin.

Bende kendime çok güldüm şimdi.
Sadece sözlük yazman üzerine bir paragraf yazmışım. İlgi alanım olmayagörsün işte :)

Hazır poşetler kolaylık oluyor ama söylediklerinde haklısın taze zencefil alıp yapayım bakalım. Lavin'den nereden alacağımı, sendende tarifini öğrendim. :)
Yemek yapmanın zaman alması konusunda ise katılıyorum.Mutfakta saatlerce vakit geçirmek bana göre değil. Artık hergün değilde 2 belki 3 günlük yapmaya çalışacağım. Buzdolabında cam saklama kaplarında saklanabilir.Besin değerlerini yitirmiyor benim bildiğim. Zaten haftalık olarak hangi günler hangi öğünde neler yiyeceğini içeceğini planlarsan o da kolaylık sağlıyor. Ne yemek pişireceğim diye düşündüğün zamandan gitmemiş oluyor :) Teşekkür ederim Olivacım :) Harikalar yaratmıyorum tabi ama yaptıkça daha da geliştirmeye devam edeceğim.

Bu arada izlediğim bir videoda Alman ekmekleri görmüştüm.Görünüşleri çok güzeldi ama içeriğinde neler var sağlıklı mıdır tadı nasıldır bilemem. :) Seninde ekmek ve yoğurt denemelerinin sonuçlarını bekliyorum o halde :)
Ne kadar almaktan kaçınsak da bazen paketli ürünler almak durumunda kalıyoruz. Orda da light ya da organik olanları almaya çalışmak ne kadar doğru bilemiyorum. Light daha fazla işleme maruz kalıyor diye biliyorum. Organik ise fiyatını geçtim güvenilir bir marka bulmak zor. Her organik gerçek organik değil diye duymuştum. En iyisi kendin yetiştirmek herşeyini kendin yapmak ama işte şehir hayatında yaşıyoruz.Yine de mümkün olduğu kadar yapmak lazım.

Bu aralar sevdiğim şeflerin yemek programlarını izliyorumda.Mutfağa ilgim bir nebze daha arttı sanırım.Bende pazar kahvaltısı için yeniden ekmek yapayım.Sıcak sıcak iyi gider mükellef pazar kahvaltılarına bayılıyorumm.1-Kahvaltıcı 2-Kahveciyim
Sohbet için teşekkür ederim buraya geldiğimde pek tadım tuzum yoktu, yüzüm güldü vallahi. Sevgiler

Guten Morgeeennnn
KIZIL`im asil sana ve kendime cok güldüm , sen konudan konuya gecerken ve bende yanlis yazmalarimla, yeni birisi gelse ve okusa hic bir sey anlamadan, ne diyor bunlar diyip sasirmayla hemen kacacak buradan, düsünsene ilk önce zencefil cay hadi buraya kadar Lavin anlasilir yazmis sonra yanlis yazilmis solucan deligi, sonra geliyorsun konu ev yapimi yogurt ve ekmek, derken ahahahaha ahahaaha , bende kac gündür su solucan deligine kafayi taktim, nerdeyse teoriyi ben tamamlayacagim o kadar yaniiiii....
Aman ne yapalim herkes basindan okursa anlasilir aslinda.
Simdi organik veya light güvenilir firmalar ise tabiki süper, ama eger imkanim var ise ve gercegini alabiliyorsam o zaman elimden geldigi kadar paketlenmis hic bir seyi almamaya özen gösteriyorum.
Bende artik plastik hic kullanmamaya basladim, saklama kablarimda camdan. Biliyorsun alis verise giderkende kendi posetimi yanimda tasiyorum cünkü daha fazla plastik torba israfi olmasin diye.
Evet Almanlar bu konuda süperler cogu arkadaslarim kendi ekmegini kendileri yapiyor bende daha vakitsizlikten diyeyim artik ( ki sevmiyorum aslinda bu kelimeyi, illaki insan isterse o zamani bulabilir ) yapmayi nicedir kalbimde tasiyordum, sen söyleyince böyle bir sehvet geldi icime. Evet yapacagim ! Yes we can !

Ben de çok beğeniyorum zencefil tadını. Yemeklere, özellikle tavuk yemeklerine de çok güzel gidiyor. Yalnız çok aktif is yaşantısı olan bir arkadaşım hastalıklardan korunayim, hasta olmayayım diye zencefil çayı içerdi. Karaciğer değerleri çok yükselmiş. Çok güçlü bir besin olduğu için dikkat etmek gerekiyor sanırım

LadyInGray
Sen yokken aklıma gelmişti, tekrar sohbet edersek sorarım diyordum.
Bale gösterilerini ve CSO konserlerini takip eder misin? , gider misin?
Bizim yaşam kaynağımız bunlar zaten. Konusmalarimizin başında demiştim ya bir konserde Chopin nocturn Op. 9 no. 2'sinde ağlamıştım demiştim ya, işte o olay bir CSO konserinde oldu.
Ben daha çok opera insanıyım ama. Benim ve eşimin yoğunluğu yüzünden uzun bir ara verdik ama Şubat ayında 3 opera ziyafeti cekecegiz: Carmen, Attila, I Puritani. Ben bugüne kadar Ankara'da izlediğim tüm operaları ağzım açık izledim. Favorim ise Macbeth oldu. Ön siramizda oturan 2 yabancı uyruklu kişi konuşurken kulak misafiri oldum, Viyana'daki kadar iyiydi diye konusuyorlardı.

Opera için sayfalarca konuşacak kadar yetkin görmüyorum kendimi.
Amma velakin Sinema desen Tiyatro desen susmam
Bu filmi duymuştum listeme eklemiştim. En kısa zamanda izleyeceğim.Müziklerine ayrıca dikkat ederim. Senden öğrenmiş oluruz üzerine kendimiz araştırırız & okuruz. Bu arada Opera ( ilgi alanında ise birazda Bale gösterileri belki ) hakkında paylaşımların olursa keyifle okurum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…