Çocuk İstemek... Maddi kaygılar, kararsızlıklar...

Bu sene kreşe göndereceğim kıyafet çok lazım olur diye geçen mart ayı sezon sonunda benim oğlana bir sürü kıyafet aldım. Bazılarını da normalde tercih etmediğim markalardan ama oldukça uygun fiyata aldım. Çocuk insan içine çıkacak birkaç parça da markalı olsun dedim anlayacağın.
Şimdi ne okul var ne dışarı çıkmak. Kıyafetler bana bakıyor ben onlara mont ve bot almadım nasılsa evdeyiz, küçük müçük geçen seneki montunu giysin, sonbaharda aldığım ayakkabıyla da kışı çıkarsın diye düşündüm. Hayatımda belki ilk defa böyle sezon öncesi aldım onlar da elimde patladı
Ayda şu kadar yeme içmeye harcıyoruz deyince millet para içinde yüzüyoruz sanıyor.
Oysaki ben hiç giydiremediğim mevsimlik ince monta, sweatshirtlere bakıp sigara yakıyorum şu an

Nekadar samimi ve haklı bir yorum... bazı yorumlar sırf atmak için yapılmış gibi. 4 5 bin geliri olanlar hiç çocuk yapmamalı buradaki yorumlara bakarsak. Yüksekten uçan çok fazla.

Ben o stoklu durumu ayakkabı, bot ve montta yapıyorum sadece.
Mesela kasım indiriminde 150 liraya spor ayakkabı buldum, ikisine de aldım 2 büyük numara.
E seneye illa giyecekler, mont aldım 6 yaş, benim oğlan 4 buçuk, seneye iyi olur, bu sene çıkarsak da büyük giysin dedim, çocuk adeta uyku tulumuyla çıkıyor dışarı

Ya da sizin gibi uyguna bulduysam 2 beden büyük alırım, 2 yaş ise 4 yaş alırım, ne olur ne olmaz
Bu arada kreşe sakın iyi bir şeyler almayın, boyaların lekesi çıkmıyor, insanın içi gidiyor.
Öyle kaç kıyafetimiz heba oldu.

Kreş kıyafetlerini ayrı aldım ve sadece oraya giydiriyorum, lekeli de olsa giydiriyorum.

Son düzenleme:
Evet, değil zaten bunu söylüyoruz.
Alması gereken asgari gıda ve sağlık giderleri var.
Kimse bana 4 bin gelirle çocuklarının tüm özel aşılarını yaptırabildiğini iddia edemez mesela ya da doğduktan sonra yapılması gereken tüm testleri, senelik kontrolü, her gün alması gerekli olan besin değerlerini tamamıyla verebildiğini söyleyemez falan.
Yoksa 30 bine de var bebek arabası, onlar ıvır zıvır eşya.
Gıda ve sağlık gideri için bunca tantana zaten.

Sicak memleketteyiz. Temmuz-Agustos-Eylul klima calisti mecbur yoksa ruhumuzu teslim edebiliriz. 500-600 tl elektrik parasi geldi. Simdi de dogalgaz faturasi bakalim ne kadar gelecek merakla bekliyoruz.
Bizim de klima hiç durmaz,yazın ben yazlıktayken sadece eşimin akşam çalıştırmasıyla bile 300 civarı geldi.15 gün doğalgaz faturamda yine sadece akşam 18-24 arası açtık 200 geldi.tüm gün çslışmaya başlayınca allah yardımcımız olsun

Nasıl bi görgüsüzlüktür oraya yiyecek koymak..her ders arası zaten 8-10 dk ara var o zaman ne yiyecekse yesin..benimki uyuz 10 dakkada bitiremiyo diye dersin bitmesini bekliyoruz yesin diye

İyi de ne konu sahibi ne de forewamorrenk çocuğumuzu avakadoyla beslesek mi? beslemesek mi? 15000 liraya sandelye alsak mı almasak mı ? diye sormamışlar ki! Siz asgari geçim ve çocuk bütçesinin tartışıldığı bir konuda cımbızla argüman seçmişsiniz...Ayrıca burada yorum yapan ve bütçesi abartılı bulunan arkadaşların çoğu da sizin küçümseyerek bahsettiğiniz o bir kg. elmayı bile alamayan grubun çocuklarının hakkı için sorguluyorlar pek çok şeyi burda...ama ben sizi de anlıyorum , elbette bir grup benim çocuğum yerken diğer çocuklar niye yemesin derken, düzenin devamı için bir diğer grubun benim çocuğuma büyüyünce hizmet edecek sınıfın oluşması gerek düşüncesinde kaderi ve şükrü yüceltmesi kaçınılmaz oluyor...işin acı tarafı da o elmayı zor alan kesim en çok ikinci grubu alkışlıyor ve maalesef onlara inanmayı seçiyor...

Gayet mama sandaliyesi fiyatıda kolej fiyatıda konusulmus eski sayfalarda sadece gida ve sağlik konusulmamıs.

Ayrıca cocuğuma özel asıların hepsini yaptirmis bir anne olarak ası icindeki civa maddesi yüzünden çocuğuna ası yaptimayanlar var. onlara gorede cocuguna ası yaptıranlar cocugunu riske atıyor. Bunları tartismanın manası yok herkes kendine göre cocuğuna en doğru olanını yapmaya calısıyor.

Bakın cok sukur benim imkanım var. Çocuğum özel kolejde gönderiyorum özel hastanede dogum yaptım cocugumu tum kontrollerine goturdum tum asilarini yaptirdim ama bu bunlar olmadan cocuk olmaz diye kimseyle tartismaya girmiyorum.

kimse asgari ucretle pes pese cocuk dogursun demiyor zaten. konu sahibi de mesajını alıntı yaptığım arkadasta zaten cocuguna elma alamayacak hastalanınca doktora goturemeyecek kadar dusuk maddi durumda değiller. benim yorumum onlaraydı.

Konuyu uzatmaya gerek yok herkes düsündüğünü yazmakta özgür.

Nekadar samimi ve haklı bir yorum... bazı yorumlar sırf atmak için yapılmış gibi. 4 5 bin geliri olanlar hiç çocuk yapmamalı buradaki yorumlara bakarsak. Yüksekten uçan çok fazla.

Biri de benim galiba o yüksekten uçanın

Kalem kalem yazdım masrafları

Öğlen yaptığım iki kişilik sadece çorbanın maliyetinin 10 tl olduğunu yanındakini de ekleyince maliyetin arttığını

Sabah 3 yumurta yedik 5 tl mesela peynir zeytin yağ vs

Marul 5,95 süt 6,95

Ne almayalım mesela mandalina 3 kg 20 tl bir hafta gitmiyor tek çocuğa

Akşam süt de içer yanına kuruyemiş de lazım ne yedireyim mesela

Cidden merak ediyorum bu akşam yemeklerini

Nohut 10 tl yarısını pişirsek 5 tl eder hadi etli yapmayalım ama etli yapacaksak 15 tl de et 250 gr

Yanına pilav yapsak yağı vs o da tutar 10

Turşu salata yoğurt desek

En ucuz öğün 30 tl etti

Sadece akşam yemeği 900 oldu diyelim, indirelim 750 etsin

Bakın bu 3 kişiye akşam yemeği sadece

Ben çok harcıyorum diyelim harcamayanlar da yazdın kalem kalem fiyat ben de öğreneyim özellikle de çocuğun masrafından kısılacakları

Gider kalemi yazma konusunda beni geçtin

benim yorumum zaten arkadastan alıntiydı. ben avakado yemeden buyudum benim cocugunda varsın oyle buyusun diyordu. bende ona yazdım. sonradan araya giren sizsiniz.

sizinle aynı dusuncede olmayanları samimiyetsizlikle suclayanda sizsiniz.

polemiğe girmek istemiyorum. mesajlarımı göz ardı edebilirsiniz. iyi günler.

Haklı bulduklarının geliri en az 20000 civarında bacım, Yüksekten uçuyor dediklerin de aslında gerçekleri ifade edip , dolaylı yoldan senin hakkını savunanlar...ben daha ne diyeyim

Bizde cevizi herşeyine karıştırdık çocuğun sevdiği bişey yok hep zorlayarak yiyo.muz sevmez,köfte sevmez,peynir yemez,kuruyemiş yemez tam bi cins..o yüzden yesin de nasıl yerse yesin derdindeyiz

Şimdi siz tercihlerle zorunlulukları karşılaştırıyorsunuz.
Ben diyorum ki özel aşı, siz cıva.
Adamın cebinde parası olsun, seçme hakkı ona kalsın.
Ya da avokado misal, allasen nedir yani altın kadar değerli mi, isteyen alır istemeyen almaz.
Ama alabilecek sıradan gücü olmalı çünkü lüks değil gayet ülkede de yetişiyor, sonradan tanıştık o ayrı.

Mama sandalyesi vb ürün fiyatlarını ben verdim, aynı ürünün 3 sene içinde aldığı zammı ve şuan için hayal olmasını örneklemek amacıyla.

Yani ben anlamıyorum piraye nin dediği gibi herkes için özellikle gıda ve sağlıkta kaliteli bir alt sınır talebimiz, bunları telaffuz edişimiz neden rahatsız ediyor?

Ne kadar güzel imkanınız var koleje gidiyor, herkes kolejde okusun demiyoruz ki, bir zahmet öncelikle tüm çocuklar ve erişkinler bünye gereği etine de sütüne de cevize de hesap kitap yapmadan ulaşabilsin, sonra ister 50bine akülü araba alır ister 5 tl ye oyuncak araba.
Ama sosyal sınıf farkı temel gıdada, sağlıkta olmaz, olmamalı.
Bunları hesap ediyor olmak bile utanç verici, ben utanıyorum yahu.
Çocuğuma binbir çeşit yemek hazırlarken utanıyorum, siz hiç üzülmüyor musunuz?

Bizde cevizi herşeyine karıştırdık çocuğun sevdiği bişey yok hep zorlayarak yiyo.muz sevmez,köfte sevmez,peynir yemez,kuruyemiş yemez tam bi cins..o yüzden yesin de nasıl yerse yesin derdindeyiz
Bu bende hastalık boyutunda artık ya.
Normal pişiremiyorum.
Pankek mi istedi pancar tozu ve badem unu iteliyorum.
Yeşil mercimeği erişteli sever mesela, hem sebzeli erişte kullanıyorum yetmiyor illa soğan yerine pırasa da iteliyorum. Anlamıyor yiyor diye. Sarı mercimek çorbası yapacaksam illa ufak boy brokoli de atıyorum anlamıyor diye. Ayranına kefir katmazsam rahat edemiyorum. Eşim de kızıyor çocuğa habire bir şeyleri iteliyorsun tadıyla yediği yemek yok diyor. Hastalık gibi rahatsızım ama iş pişirmeye gelince dayanmıyorum

Konu aslında oldukça aklı selim ilerleyip gidiyordu. Ne zamanki biri çıkıp ben 5 bin lirayla çocuğumu koleje de gönderiyorum, etini de yediriyorum, kiramı da veriyorum yazdı, orda işler değişti. Sen beş binle bunları yaparken biz 10 binle niye sadece mutfağımızı döndürebiliyoruza kaydı olay.
O arkadaş da ikinci bir mesaj yazamadı zaten nasıl salladıysa ortaya burayı karıştırıp gitti. Bu konunun sonu yok, isteyen istediği kadar doğursun, istediğini de yedirsin. Hayatında kaliteli et görmemiş insan gelip burda söz nö söçmölöyörsönöz bönçm çöcögöm höpsönö yöyör yazıp sinir bozmaya devam edecek.
konuya ilk mesaj yazanlardan biri bendim ve konu sahibine doğur gitsin minvalinde bir mesaj yazdım. Ama şu an bu tartışmanın sonu benim için siyasetten banlanmak olacak belli ki.

İşte bizde tam bu sebebten sporuna ayrı,dramasına ayrı,dil kursuna ayrı koşturup duruyoruz..biz görmedik şartlarımız elveriyorken çocuğumuz görsün diye..anaokuluna gitmedim,ünivetsiteyi çalışarak okudum.üstüme başıma pek bişey alamazdım okul masraflarım için şimdi mesela deli gibi alıyorum o zamanların etkisi bu bende..allaha şükür bizde mutfaktan asla kesilmez çalıştığımızı boğaza verirdi ailem ama diğer taraf eksik kalıyodu işte...mesela bu yaz kızımla yüzerken dalga geçiyodu benle dalamıyosun diye..diyemedim ki çocum kursuna mı gittim sen gibi tatillerde mi gezdim diye

Benimkinin damak tadı gelişti anlıyo artık farklı olduğunu yemiyo..yemek konusunda çok çektik kendisinden sağolsun..en güzelini yapıyorsunuz yedirebildipiniz kadar yedirin bence

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…