- 3 Ekim 2007
- 14.346
- 35.163
- 39
-
- Konu Sahibi captain price
Bu sene kreşe göndereceğim kıyafet çok lazım olur diye geçen mart ayı sezon sonunda benim oğlana bir sürü kıyafet aldım. Bazılarını da normalde tercih etmediğim markalardan ama oldukça uygun fiyata aldım. Çocuk insan içine çıkacak birkaç parça da markalı olsun dedim anlayacağın.İşte bunu çocuk olmadan anlamak imkansız.
Çocuğuna pahalı ürünler alıp giydiren, yediren bir anne olmadım hiç.
Sağlıkları konusunda hassasım, gerisi en alt düzeyde sağlamaya çalışıyorum çünkü gereksiz görüyorum.
Lcw, defactodan şaşmıyorum mesela.
Bu sene kışlık kıyafetleri için kılı kırk yardım, oturdum birçok markanın sitesini inceledim ve karşılaştırma yaparak alışveriş yaptım.
Hangisi en ucuzu neredeyse, oradan aldım ve evde olmalarına sadece ev eşofmanı, pijaması, atleti, montu botu 3,500 tl yi geçti iki çocuğun
Tek çocuk 1500 alt standart, bunun daha altı yok.
Eş dost vermiyorsa, yok arkadaşım bu ülkede daha ucuzu yok inan.
Birkaç ay giyeceği bu, yazın bir daha hoppa yine aynı.
Allah yukarda kendime bak pandemi boyunca 10 aydır, 1 tane spor ayakkabı o da dandik 90 tl ye, 2 sweet 2 tayt aldım, marttan beri giyiyorum
Çocuk ürünleri aşırı pahalı, yaşamadan öngörebilmek mümkün değil/
Nekadar samimi ve haklı bir yorum... bazı yorumlar sırf atmak için yapılmış gibi. 4 5 bin geliri olanlar hiç çocuk yapmamalı buradaki yorumlara bakarsak. Yüksekten uçan çok fazla.Simdi şoyle bir durum var. Avakado yemeyen cocuk sağlıksız mı beslenmis oluyor? Avakado ülkemizde yetismeyen ithal bir meyve olduğu icin pahalı bir meyve. Avakado yetisen ülkede eminim bizim ülkede elma neyse aynıdir.
sirf pahalı diye avakodo yemeyen cocuk eksik mi besleniyor?
Ben size katılıyorum isteyen cocuguna 50 bin harcar ama kim daha cok harcıyorsa onun cocugu daha süper olur hayatta daha basarılı olur diye bir şey yok.
çok insan tanıdım hayatta annesi babası tüm imkanları önune sunmus kolej bitirmis ama hayatta basarılı olamamıs 30 yasinda 40 yasında ailesine hala muhtaç kendi ayakları üzerinde duramayan.
Siz çocuk doğurmaktan korkmayın bence önemli olan kendine güvenen kendi ayakları uzerinde duran kendine ve cevresine saygılı hayatta basarılı bireyler yetistirmek.
cocuk doğurmanın amacı 5000 bin tl lik cocuk arabasına koyup 1500 tl lik bebek sandaliyesine oturtmak değil
Ben o stoklu durumu ayakkabı, bot ve montta yapıyorum sadece.Bu sene kreşe göndereceğim kıyafet çok lazım olur diye geçen mart ayı sezon sonunda benim oğlana bir sürü kıyafet aldım. Bazılarını da normalde tercih etmediğim markalardan ama oldukça uygun fiyata aldım. Çocuk insan içine çıkacak birkaç parça da markalı olsun dedim anlayacağın.
Şimdi ne okul var ne dışarı çıkmak. Kıyafetler bana bakıyor ben onlaramont ve bot almadım nasılsa evdeyiz, küçük müçük geçen seneki montunu giysin, sonbaharda aldığım ayakkabıyla da kışı çıkarsın diye düşündüm. Hayatımda belki ilk defa böyle sezon öncesi aldım onlar da elimde patladı
Ayda şu kadar yeme içmeye harcıyoruz deyince millet para içinde yüzüyoruz sanıyor.
Oysaki ben hiç giydiremediğim mevsimlik ince monta, sweatshirtlere bakıp sigara yakıyorum şu an
Evet, değil zaten bunu söylüyoruz.Simdi şoyle bir durum var. Avakado yemeyen cocuk sağlıksız mı beslenmis oluyor? Avakado ülkemizde yetismeyen ithal bir meyve olduğu icin pahalı bir meyve. Avakado yetisen ülkede eminim bizim ülkede elma neyse aynıdir.
sirf pahalı diye avakodo yemeyen cocuk eksik mi besleniyor?
Ben size katılıyorum isteyen cocuguna 50 bin harcar ama kim daha cok harcıyorsa onun cocugu daha süper olur hayatta daha basarılı olur diye bir şey yok.
çok insan tanıdım hayatta annesi babası tüm imkanları önune sunmus kolej bitirmis ama hayatta basarılı olamamıs 30 yasinda 40 yasında ailesine hala muhtaç kendi ayakları üzerinde duramayan.
Siz çocuk doğurmaktan korkmayın bence önemli olan kendine güvenen kendi ayakları uzerinde duran kendine ve cevresine saygılı hayatta basarılı bireyler yetistirmek.
cocuk doğurmanın amacı 5000 bin tl lik cocuk arabasına koyup 1500 tl lik bebek sandaliyesine oturtmak değil
Al benden de o kadar..çocuk göresim yok18 yıllık öğretmenim 40000 lik arabaya biniyorumbenim kız çok masraflı yaa, bunları okudukça çocuğa bilenmeye başladım iyi mi
Bizim de klima hiç durmaz,yazın ben yazlıktayken sadece eşimin akşam çalıştırmasıyla bile 300 civarı geldi.15 gün doğalgaz faturamda yine sadece akşam 18-24 arası açtık 200 geldi.tüm gün çslışmaya başlayınca allah yardımcımız olsunSicak memleketteyiz. Temmuz-Agustos-Eylul klima calisti mecbur yoksa ruhumuzu teslim edebiliriz. 500-600 tl elektrik parasi geldi. Simdi de dogalgaz faturasi bakalim ne kadar gelecek merakla bekliyoruz.
Nasıl bi görgüsüzlüktür oraya yiyecek koymak..her ders arası zaten 8-10 dk ara var o zaman ne yiyecekse yesin..benimki uyuz 10 dakkada bitiremiyo diye dersin bitmesini bekliyoruz yesin diyeen acısı çocuklar için pandemi de yaşanıyor nasıl mı anlatayım:her gün 6 defa 30 ar dakika canlı ders var bazı çocukların ya tablet pc si yok ya da bozuk görüntü ses vs. sorunlu yada minicik telefondan takip etmeye çalışıyorlar.Ha bir de şu var herkes herkesin ev şartlarını da görüyür maalesef.kimi çocuk her ders için çeşit çeşit giyiniyor çok konforlu kendi odasında derse katılıyor önüne çeşitli kuruyemişler muz vs konuluyor ders esnasında arada yesin diye.bunu o yiyecekleri alamayan ve kendi odaları olmayan çocuklar da görüyor ve üzülüyorlar dolayısıyla.bir çocuk var 2 kardeşle salonda aynı anda ders alıyor bir çocuk var süper mobilyalı dev tv li bin kusür liralık oyuncu koltuklu odasından bağlanıyor .öğretmenlerin bile yaşantıları arasındaki farkları görüyoruz artık maalesef .
Neresi orası?Babamlarin yaşadığı yerde ki kötü yer değil evler 200 bin filan.ankarada
Biz İzmir'de yaşıyoruz 1 trilyonehh dediklerimiz 700 bin
İyi de ne konu sahibi ne de forewamorrenk çocuğumuzu avakadoyla beslesek mi? beslemesek mi? 15000 liraya sandelye alsak mı almasak mı ? diye sormamışlar ki! Siz asgari geçim ve çocuk bütçesinin tartışıldığı bir konuda cımbızla argüman seçmişsiniz...Ayrıca burada yorum yapan ve bütçesi abartılı bulunan arkadaşların çoğu da sizin küçümseyerek bahsettiğiniz o bir kg. elmayı bile alamayan grubun çocuklarının hakkı için sorguluyorlar pek çok şeyi burda...ama ben sizi de anlıyorum , elbette bir grup benim çocuğum yerken diğer çocuklar niye yemesin derken, düzenin devamı için bir diğer grubun benim çocuğuma büyüyünce hizmet edecek sınıfın oluşması gerek düşüncesinde kaderi ve şükrü yüceltmesi kaçınılmaz oluyor...işin acı tarafı da o elmayı zor alan kesim en çok ikinci grubu alkışlıyor ve maalesef onlara inanmayı seçiyor...zaten bir kilo elmayı alamayana doğur demeyiyoruz. ne forewamorrenk ne konu sahibi 1 kilo elma alamayacak durumda değil. ayrıca bu foruma yorumlarımı siz samimi bulun diye yazmıyorum kusura bakmayında istediğiniz kadar samimi bulmayın.
Evet, değil zaten bunu söylüyoruz.
Alması gereken asgari gıda ve sağlık giderleri var.
Kimse bana 4 bin gelirle çocuklarının tüm özel aşılarını yaptırabildiğini iddia edemez mesela ya da doğduktan sonra yapılması gereken tüm testleri, senelik kontrolü, her gün alması gerekli olan besin değerlerini tamamıyla verebildiğini söyleyemez falan.
Yoksa 30 bine de var bebek arabası, onlar ıvır zıvır eşya.
Gıda ve sağlık gideri için bunca tantana zaten.
Nekadar samimi ve haklı bir yorum... bazı yorumlar sırf atmak için yapılmış gibi. 4 5 bin geliri olanlar hiç çocuk yapmamalı buradaki yorumlara bakarsak. Yüksekten uçan çok fazla.
Biri de benim galiba o yüksekten uçanın
Kalem kalem yazdım masrafları
Öğlen yaptığım iki kişilik sadece çorbanın maliyetinin 10 tl olduğunu yanındakini de ekleyince maliyetin arttığını
Sabah 3 yumurta yedik 5 tl mesela peynir zeytin yağ vs
Marul 5,95 süt 6,95
Ne almayalım mesela mandalina 3 kg 20 tl bir hafta gitmiyor tek çocuğa
Akşam süt de içer yanına kuruyemiş de lazım ne yedireyim mesela
Cidden merak ediyorum bu akşam yemeklerini
Nohut 10 tl yarısını pişirsek 5 tl eder hadi etli yapmayalım ama etli yapacaksak 15 tl de et 250 gr
Yanına pilav yapsak yağı vs o da tutar 10
Turşu salata yoğurt desek
En ucuz öğün 30 tl etti
Sadece akşam yemeği 900 oldu diyelim, indirelim 750 etsin
Bakın bu 3 kişiye akşam yemeği sadece
Ben çok harcıyorum diyelim harcamayanlar da yazdın kalem kalem fiyat ben de öğreneyim özellikle de çocuğun masrafından kısılacakları
İyi de ne konu sahibi ne de forewamorrenk çocuğumuzu avakadoyla beslesek mi? beslemesek mi? 15000 liraya sandelye alsak mı almasak mı ? diye sormamışlar ki! Siz asgari geçim ve çocuk bütçesinin tartışıldığı bir konuda cımbızla argüman seçmişsiniz...Ayrıca burada yorum yapan ve bütçesi abartılı bulunan arkadaşların çoğu da sizin küçümseyerek bahsettiğiniz o bir kg. elmayı bile alamayan grubun çocuklarının hakkı için sorguluyorlar pek çok şeyi burda...ama ben sizi de anlıyorum , elbette bir grup benim çocuğum yerken diğer çocuklar niye yemesin derken, düzenin devamı için bir diğer grubun benim çocuğuma büyüyünce hizmet edecek sınıfın oluşması gerek düşüncesinde kaderi ve şükrü yüceltmesi kaçınılmaz oluyor...işin acı tarafı da o elmayı zor alan kesim en çok ikinci grubu alkışlıyor ve maalesef onlara inanmayı seçiyor...
Haklı bulduklarının geliri en az 20000 civarında bacım, Yüksekten uçuyor dediklerin de aslında gerçekleri ifade edip , dolaylı yoldan senin hakkını savunanlar...ben daha ne diyeyimNekadar samimi ve haklı bir yorum... bazı yorumlar sırf atmak için yapılmış gibi. 4 5 bin geliri olanlar hiç çocuk yapmamalı buradaki yorumlara bakarsak. Yüksekten uçan çok fazla.
Bizde cevizi herşeyine karıştırdık çocuğun sevdiği bişey yok hep zorlayarak yiyo.muz sevmez,köfte sevmez,peynir yemez,kuruyemiş yemez tam bi cins..o yüzden yesin de nasıl yerse yesin derdindeyizBacım çocuk yemiyorsa sana tavsiyem cevizi bademi fındığı öğüt , un yap, kekine kurabiyesine, ekmeğine , çorbasına daya...burda çok da lazım değil diyenler olmuş ama yağlı tohumların çocuk diyetinde özellikle beyin gelişimi için vazgeçilmez olduğunu düşünüyorum ben, 6aylıktan başladım ceviz unu, badem sütü vermeye, beyaz undan fazla bunları verdim, şu an pişman değilim, hangi sınava girse en yüksek bursu kazanıp geliyor, kendi masrafını amorti ediyor cadıtabii annesine de çekmiş olabilir bilemiyorum ama kuruyemiş balığın da biraz katkısı olmuştur illaki
Şimdi siz tercihlerle zorunlulukları karşılaştırıyorsunuz.Gayet mama sandaliyesi fiyatıda kolej fiyatıda konusulmus eski sayfalarda sadece gida ve sağlik konusulmamıs.
Ayrıca cocuğuma özel asıların hepsini yaptirmis bir anne olarak ası icindeki civa maddesi yüzünden çocuğuna ası yaptimayanlar var. onlara gorede cocuguna ası yaptıranlar cocugunu riske atıyor. Bunları tartismanın manası yok herkes kendine göre cocuğuna en doğru olanını yapmaya calısıyor.
Bakın cok sukur benim imkanım var. Çocuğum özel kolejde gönderiyorum özel hastanede dogum yaptım cocugumu tum kontrollerine goturdum tum asilarini yaptirdim ama bu bunlar olmadan cocuk olmaz diye kimseyle tartismaya girmiyorum.
kimse asgari ucretle pes pese cocuk dogursun demiyor zaten. konu sahibi de mesajını alıntı yaptığım arkadasta zaten cocuguna elma alamayacak hastalanınca doktora goturemeyecek kadar dusuk maddi durumda değiller. benim yorumum onlaraydı.
Konuyu uzatmaya gerek yok herkes düsündüğünü yazmakta özgür.
Bu bende hastalık boyutunda artık ya.Bizde cevizi herşeyine karıştırdık çocuğun sevdiği bişey yok hep zorlayarak yiyo.muz sevmez,köfte sevmez,peynir yemez,kuruyemiş yemez tam bi cins..o yüzden yesin de nasıl yerse yesin derdindeyiz
İşte bizde tam bu sebebten sporuna ayrı,dramasına ayrı,dil kursuna ayrı koşturup duruyoruz..biz görmedik şartlarımız elveriyorken çocuğumuz görsün diye..anaokuluna gitmedim,ünivetsiteyi çalışarak okudum.üstüme başıma pek bişey alamazdım okul masraflarım için şimdi mesela deli gibi alıyorum o zamanların etkisi bu bende..allaha şükür bizde mutfaktan asla kesilmez çalıştığımızı boğaza verirdi ailem ama diğer taraf eksik kalıyodu işte...mesela bu yaz kızımla yüzerken dalga geçiyodu benle dalamıyosun diye..diyemedim ki çocum kursuna mı gittim sen gibi tatillerde mi gezdim diyeBen standart goremiyorum işte bu durumu. Ben de ne anaokulu gordum, ne etkinlik, ne spor...
Oysa vucudum oldukca esnek cimnastik için uygun bir vucudum var. Mesela cocukken bu tarz seylere yonlendirilseydim?
Bir yeme içmeyle olmuyor. Kimisi "ben boyle buyudum ne gerek var" der.
Kimisi de benim gibi büyümesin, en az bir spor daliyla ilgilensin, bir muzik aleti calsin, etkinlik, kurstan geri kalmasin der.
Bunlar hep para ve ben cocugun bir tek sirtini isitalim, karnini doyuralim olarak bakamiyorum. Benim sahsen içimde kaldi bunlar, acikcasi keske imkanlari olsaymiş ailemin ama ne yapalim.
Benimkinin damak tadı gelişti anlıyo artık farklı olduğunu yemiyo..yemek konusunda çok çektik kendisinden sağolsun..en güzelini yapıyorsunuz yedirebildipiniz kadar yedirin benceBu bende hastalık boyutunda artık ya.
Normal pişiremiyorum.
Pankek mi istedi pancar tozu ve badem unu iteliyorum.
Yeşil mercimeği erişteli sever mesela, hem sebzeli erişte kullanıyorum yetmiyor illa soğan yerine pırasa da iteliyorum. Anlamıyor yiyor diye. Sarı mercimek çorbası yapacaksam illa ufak boy brokoli de atıyorum anlamıyor diye. Ayranına kefir katmazsam rahat edemiyorum. Eşim de kızıyor çocuğa habire bir şeyleri iteliyorsun tadıyla yediği yemek yok diyor. Hastalık gibi rahatsızım ama iş pişirmeye gelince dayanmıyorum