Çocuk İstemek... Maddi kaygılar, kararsızlıklar...

Ben çocuk doğmadan çok masraf yaptım, o zaman durumumuz da iyiydi.
Ulaşabildiğim her şeyin en iyisini almaya çalıştım ama sonra gördüm ki iyisi pahalısı değil😂
Büyük kalemleri örneğin oto koltuğı, mama sandalyesi vs olanları ailelere hediye diye ittirmeye başladık.
Akülü arabayı eşimin ailesine, oto koltuğunu benim aileme aldırdık falan😂
O zaman aldırabildik, o zaman dediğim 3 sene önce.
Şuan olsa ne alabilirim ne aldırabilirim.
1500 tl ye aldığım oto koltuğu 5 e yakın, 4 bine aldığım bebek arabası 9 bin şuan.

Hiçbir şey ederinde değil, ederinin kat be katı ödeniyor.
Oyuncakların mesela orjinalini almam, küçücük 4 cm bir figür 300 tl, ben gayet çakma 6 lı figürü 70 tl ye alıyorum.
Parası olan elbet orjinalini alır ama alınacak gibi de değil, akıl karı değil hiçbir şey.

Yani benim ordu gibi bir sülalem var.
Her sene 2-3 çocuk katılır sülaleye.
O yüzden az buçuk farkındayım hediye alırken fiyatlar ne durumda :KK70:
Ama cidden bazı şeyler uçmuşta uçmuş.
Bizim bebe olana kadar araba parasına gelecek her şeyi :KK70:

o zaman senin bebeye de alırlar hediye

ben benim oğlan doğmadan kıyafet alırken herkes aman alma getiren olur dedi

dedim ki kim ne getirsin, kim var burada

olsun gelir dediler

arkadaşım oğluna hediye gelip de mevsimi uymadığı için giydiremediklerini verdi 3-5 parça

bir arkadaşım örme yelek gönderdi kargo ile

görümcemin görümceleri geldi bebek görmeye, birisi pembe bornoz getirmiş birisi de naylon torba gibi 3-4 yaş mont bebek daha 3-4 aylık dahi değil

bir de müşterim getirmişti bir alt üst

haksızlık olmasın bir arkadaş body, bir arkadaş da salopet almıştı yıl başında (ben de ona ben daha hamile iken hediyeler yağdırmıştım)

Gelmez gelmez :)) önemli olan bebeğinin sağlıkla gelmesi, gerisi bir şekilde halloluyor. Travel sistem almazsın, baston alırsın. Odasını 2 sene sonra yapar, park yatakla idare edersin. İhtiyaçların bir kısmı daha önceki çocukların eşyaları bile olur. Ben kuzenimin oğlunun yatağını annemlerde kullanıyorum. Bir sürü oyuncakta ondan geldi.

Gelmez gelmez :)) önemli olan bebeğinin sağlıkla gelmesi, gerisi bir şekilde halloluyor. Travel sistem almazsın, baston alırsın. Odasını 2 sene sonra yapar, park yatakla idare edersin. İhtiyaçların bir kısmı daha önceki çocukların eşyaları bile olur. Ben kuzenimin oğlunun yatağını annemlerde kullanıyorum. Bir sürü oyuncakta ondan geldi.

Ya bu durumda olursa zaten bir tek yatağı olur garibimin :KK70:
Hayırlısı yavrum hiç bir şeyi planlamıyorum artık :KK68:

o zaman senin bebeye de alırlar hediye

ben benim oğlan doğmadan kıyafet alırken herkes aman alma getiren olur dedi

dedim ki kim ne getirsin, kim var burada

olsun gelir dediler

arkadaşım oğluna hediye gelip de mevsimi uymadığı için giydiremediklerini verdi 3-5 parça

bir arkadaşım örme yelek gönderdi kargo ile

görümcemin görümceleri geldi bebek görmeye, birisi pembe bornoz getirmiş birisi de naylon torba gibi 3-4 yaş mont bebek daha 3-4 aylık dahi değil

bir de müşterim getirmişti bir alt üst

haksızlık olmasın bir arkadaş body, bir arkadaş da salopet almıştı yıl başında (ben de ona ben daha hamile iken hediyeler yağdırmıştım)

Çok diyorlar onu hediye geliyor diye.
Benim de zaten annemlerden ilk torun olacak bir çok şeyi hediye gelir gibime geliyor.
En son düğünde böyle demiştim bir kuruş vermediler :KK70:
Planlamıyorum damdan inan.
Hesapladığın gibi gitmiyor çünkü.
Baktım ben yoruluyorum hasta oluyorum.
Her şeyi o yüzden akışına bıraktım.

Damdan ben gideyim en iyisi yumurtalıklarımı aldırayım :KK70:

Doğrudur kalpten inanıyorum.
Şunu diyorum sadece, kendim ben büyürken özel okula gitmedim, anaokuluna gitmedim, kursa üniversite için gittim.
Lcw o zaman ultra zenginler giyinirdi.
Yeme içme konusu da standarttı, avokadoyu 10 sene önce tanıdım çocukken yoktu.
Yani normal bir standart çocuk olarak büyüdüm.
Sağlıklıyım, meslek sahibiyim yani IQ m yerinde.
Evet anne olarak en iyisi olsun diyoruz ama bu kadarına da gerek var mı diyorum.
Tabi ki de parası olan 10 binde harcar 50 binde :)

Simdi şoyle bir durum var. Avakado yemeyen cocuk sağlıksız mı beslenmis oluyor? Avakado ülkemizde yetismeyen ithal bir meyve olduğu icin pahalı bir meyve. Avakado yetisen ülkede eminim bizim ülkede elma neyse aynıdir.

sirf pahalı diye avakodo yemeyen cocuk eksik mi besleniyor?

Ben size katılıyorum isteyen cocuguna 50 bin harcar ama kim daha cok harcıyorsa onun cocugu daha süper olur hayatta daha basarılı olur diye bir şey yok.

çok insan tanıdım hayatta annesi babası tüm imkanları önune sunmus kolej bitirmis ama hayatta basarılı olamamıs 30 yasinda 40 yasında ailesine hala muhtaç kendi ayakları üzerinde duramayan.

Siz çocuk doğurmaktan korkmayın bence önemli olan kendine güvenen kendi ayakları uzerinde duran kendine ve cevresine saygılı hayatta basarılı bireyler yetistirmek.

cocuk doğurmanın amacı 5000 bin tl lik cocuk arabasına koyup 1500 tl lik bebek sandaliyesine oturtmak değil

bence sen bu konudan çık

bir daha da gelme

bizim yüzümüzden olacağı varsa da bebe kaçacak

sen de bu psikoloji ile eşinden kaçacaksın

enişte bey bize kızacak :sinirli:

Konu zaten C captain price ın dı ben nereden ortak olduysam :KK70:
Olsun sizin bilgileriniz beni aydınlatıyor :KK68:

Simdi şoyle bir durum var. Avakado yemeyen cocuk sağlıksız mı beslenmis oluyor? Avakado ülkemizde yetismeyen ithal bir meyve olduğu icin pahalı bir meyve. Avakado yetisen ülkede eminim bizim ülkede elma neyse aynıdir.

sirf pahalı diye avakodo yemeyen cocuk eksik mi besleniyor?

Ben size katılıyorum isteyen cocuguna 50 bin harcar ama kim daha cok harcıyorsa onun cocugu daha süper olur hayatta daha basarılı olur diye bir şey yok.

çok insan tanıdım hayatta annesi babası tüm imkanları önune sunmus kolej bitirmis ama hayatta basarılı olamamıs 30 yasinda 40 yasında ailesine hala muhtaç kendi ayakları üzerinde duramayan.

Siz çocuk doğurmaktan korkmayın bence önemli olan kendine güvenen kendi ayakları uzerinde duran kendine ve cevresine saygılı hayatta basarılı bireyler yetistirmek.

cocuk doğurmanın amacı 5000 bin tl lik cocuk arabasına koyup 1500 tl lik bebek sandaliyesine oturtmak değil

Bir kaç önceki yorumda onu anlatmak istedim aslında.
Ben avokado yemeden yada özel okula gitmeden büyüdüm, hayatımı kazanıyorum.
Benim bebe de benim gibi yetişse ne olur ?
Benim bebek arabam bile olmamış.
Ama şimdi ki çocuklara ıvır zıvır o kadar çok şey alınıyor ki inan cidden gözüm korkuyor.
Bir yandan da diyorum benim hiç bir şeyim olmadı bebemin olsun.
Arada gidip geliyor beynim.
Burada da anlaşılıyordur yorumların arasında kaldım :KK70:

Çok diyorlar onu hediye geliyor diye.
Benim de zaten annemlerden ilk torun olacak bir çok şeyi hediye gelir gibime geliyor.
En son düğünde böyle demiştim bir kuruş vermediler :KK70:
Planlamıyorum damdan inan.
Hesapladığın gibi gitmiyor çünkü.
Baktım ben yoruluyorum hasta oluyorum.
Her şeyi o yüzden akışına bıraktım.

hediye gelir ama eğer annen kv ile aynı şehirde isen, onlar da ona buna bebeği oldu diye hediye götürdü ise

benim arkadaşlarım hediye etti dediklerime ben de almıştım zamanında

o bir body alan kızcağız bekardı, bak onunki cidden içten gelen hediye idi

mesela bir arkadaşın bebeği olunca hediye gönderdim, bebeğinin bir yaş doğum gününde de kendisi bırak hediyeyi güle güle büyüt diye aramadı bile ki aynı yerde çalışmaya devam ediyorduk bu sürecin hepsinde

bizim aileler altın taktı yani öyle eşya vs almadılar

iyi ki almadılar zira aldıkları çoğu şey fazla demode olabilirdi bizimkilerin o kadar yaşam kültürü yok

Anlattığına göre sıkışacaksın. Psikolojin kaldıramayabilir. Önce ev işini hallet. 2 seneye hallolur diyorsan ev işi ertele bebeği. Ömür boyu uğraşsam da ev alamam diyorsan şayet bebeği ertelemene gerek yok. Bebekten önce baya bir iktisat yapıp ev almalısın bana göre. Metrekaresi çok mühim değil. Konum önem arz edebilir. Ev almadan bebeğe girersen o iktisat yapma durumuna istemesen de girmiş olacaksın ama yanında bir ev olmayacak fark bu.

hediye gelir ama eğer annen kv ile aynı şehirde isen, onlar da ona buna bebeği oldu diye hediye götürdü ise

benim arkadaşlarım hediye etti dediklerime ben de almıştım zamanında

o bir body alan kızcağız bekardı, bak onunki cidden içten gelen hediye idi

mesela bir arkadaşın bebeği olunca hediye gönderdim, bebeğinin bir yaş doğum gününde de kendisi bırak hediyeyi güle güle büyüt diye aramadı bile ki aynı yerde çalışmaya devam ediyorduk bu sürecin hepsinde

bizim aileler altın taktı yani öyle eşya vs almadılar

iyi ki almadılar zira aldıkları çoğu şey fazla demode olabilirdi bizimkilerin o kadar yaşam kültürü yok

2 siyle de aynı şehirdeyim hatta onlar bakacaklarmış mış mış :KK70:
İşin esprisi annem bu konularda çok hatırı seven bir kadın.
Çevre zaten geniş hep hediyeyle gitti.
Onlardan da gelir diye düşünüyorum.
İşin aslı beni çocuk konusunda 1 yaştan sonra kim bakacak sorusu yoruyor.
1 yaşına kadar kendim baksam sonrası daha mühim.
Kendim daha fazla bakamam çünkü ruhsat durumu var, eşim çok afaki kazanmıyor.
Ve kendim zaten çalışmak istiyorum.

biliyorum defalarca soruldu ama ben de kendi durumumdan bahsetmek ve fikir almak istiyorum.

2019 ağustos ayında evlendik. yani 1,5 senedir evliyiz. öncesinde de 1,5 yıllık sevgililik var. yaşlar ben 29, eşim 27. buçukluyuz hatta. evliliğimizle ilgili hiç bi sorun yok. eşim benden çok yemek yapar. temizlik vs de yapar, kesinlikle işten kaçmaz. yani çocuğun bakımı konusunda elinden geleni yapacağına eminim. yani manevi olarak bir korkum yok. yüzde yüz istediğimden emin miyim? hayır değilim ama kimse değildir diye düşünüyorum. aklımızdaki en erken tarih mayıs gibi denemelere başlamak.

toplam gelirimiz şu an 9bin(yeni yıl zamlarıyla biraz daha artar). sabit giderimiz de dönem dönem eklenen taksitlerle birlikte 5-6 bin civarı + mutfak masrafı.
3 sene sürecek bir araba kredimiz var, aylık 2.500 tl
ev kira. çocuk da olursa ev hayal olur diye düşünüyorum çünkü kayda değer bir peşinatımız yok. 50bin gibi bir altınımız var sadece. evimiz 2+1. kedimiz de var, o yüzden pek sığamıyoruz aslında. evden memnun değilim pek ama kiradan kiraya taşınmak çok manasız geldiği için oturuyorum. bir de konumuna vs göre kirası idare eder. 1100 tl. haziranda zam gelir. ankara batıkentteyiz bu arada.

kenarda birikimiz var altın harici. ama o da doğum masraflarına filan gider. aslında özelde doğurma hevesim yok ama panik biriyim biraz o yüzden devlet zor olur. yakın doğum hastanesi yok zaten. medicalpark var 10.000 civarıdır sanırım. bu da ayrı bi başlığın konusu olsun.

eşim de ben de cumartesi çalışmıyoruz ama eşim hazirandan sonra cumartesi çalışacak sanırım. iş yüküm artarsa belki ben de çalışırım ama iş arkadaşlarım anlayışlılar, yardımcı olurlar diye düşünüyorum. önceki işimde işten çıkar, kreş yaşına kadar kendim bakarım diyordum çünkü işim dandikti. bu işim ise iyi. istifa edip gidemem. 6 aylık ücretsiz izinden sonra işe başlarım. asıl kafamı kurcalayan da bu.

maaşım net 3.000. şu an bir çocuğum olsa heralde maaşı olduğu gibi bakıcıya vermem gerekirdi. o zaman da çalışmak manasız geliyor. benim ailem uzakta oturuyor, kardeşim engelli. yani annem devamlı bakamaz. eşimin ailesi yakın oturuyor. aramız da çok iyidir. maddi olarak da yardımcı olurlar sağolsunlar. düşünceli insanlar aynı zamanda. davet ederiz, size zahmet olmasın der gelmezler, siz gelin derler. kayınpederim yemek bırakmaya gelse asla içeri girmez. çalışmadığım dönemde dahi kayınvalidem haftada bir yemek gönderirdi. öyle insanlar yani. ama çocuk bakımı başka iş. kayınvalidem güçsüz, rahatsızlıkları olan biri. teklif etmem yani gel bak diye. gönüllü olacağını da sanmam zaten herkesin bir düzeni var, belli yaşa gelmiş, zor artık. ha yardımcı olur mu olur, ama devamlı olmaz. bir de zor dönemler, iyiyken kötü olmak istemem. bu durumda kreş yaşına kadar maaşımı olduğu gibi bakıcıya mı vereceğim tereddütleri var aklımda.

ne diyorsunuz? nasıl yapıyorsunuz? öyle konuşalım diye

biliyorum defalarca soruldu ama ben de kendi durumumdan bahsetmek ve fikir almak istiyorum.

2019 ağustos ayında evlendik. yani 1,5 senedir evliyiz. öncesinde de 1,5 yıllık sevgililik var. yaşlar ben 29, eşim 27. buçukluyuz hatta. evliliğimizle ilgili hiç bi sorun yok. eşim benden çok yemek yapar. temizlik vs de yapar, kesinlikle işten kaçmaz. yani çocuğun bakımı konusunda elinden geleni yapacağına eminim. yani manevi olarak bir korkum yok. yüzde yüz istediğimden emin miyim? hayır değilim ama kimse değildir diye düşünüyorum. aklımızdaki en erken tarih mayıs gibi denemelere başlamak.

toplam gelirimiz şu an 9bin(yeni yıl zamlarıyla biraz daha artar). sabit giderimiz de dönem dönem eklenen taksitlerle birlikte 5-6 bin civarı + mutfak masrafı.
3 sene sürecek bir araba kredimiz var, aylık 2.500 tl
ev kira. çocuk da olursa ev hayal olur diye düşünüyorum çünkü kayda değer bir peşinatımız yok. 50bin gibi bir altınımız var sadece. evimiz 2+1. kedimiz de var, o yüzden pek sığamıyoruz aslında. evden memnun değilim pek ama kiradan kiraya taşınmak çok manasız geldiği için oturuyorum. bir de konumuna vs göre kirası idare eder. 1100 tl. haziranda zam gelir. ankara batıkentteyiz bu arada.

kenarda birikimiz var altın harici. ama o da doğum masraflarına filan gider. aslında özelde doğurma hevesim yok ama panik biriyim biraz o yüzden devlet zor olur. yakın doğum hastanesi yok zaten. medicalpark var 10.000 civarıdır sanırım. bu da ayrı bi başlığın konusu olsun.

eşim de ben de cumartesi çalışmıyoruz ama eşim hazirandan sonra cumartesi çalışacak sanırım. iş yüküm artarsa belki ben de çalışırım ama iş arkadaşlarım anlayışlılar, yardımcı olurlar diye düşünüyorum. önceki işimde işten çıkar, kreş yaşına kadar kendim bakarım diyordum çünkü işim dandikti. bu işim ise iyi. istifa edip gidemem. 6 aylık ücretsiz izinden sonra işe başlarım. asıl kafamı kurcalayan da bu.

maaşım net 3.000. şu an bir çocuğum olsa heralde maaşı olduğu gibi bakıcıya vermem gerekirdi. o zaman da çalışmak manasız geliyor. benim ailem uzakta oturuyor, kardeşim engelli. yani annem devamlı bakamaz. eşimin ailesi yakın oturuyor. aramız da çok iyidir. maddi olarak da yardımcı olurlar sağolsunlar. düşünceli insanlar aynı zamanda. davet ederiz, size zahmet olmasın der gelmezler, siz gelin derler. kayınpederim yemek bırakmaya gelse asla içeri girmez. çalışmadığım dönemde dahi kayınvalidem haftada bir yemek gönderirdi. öyle insanlar yani. ama çocuk bakımı başka iş. kayınvalidem güçsüz, rahatsızlıkları olan biri. teklif etmem yani gel bak diye. gönüllü olacağını da sanmam zaten herkesin bir düzeni var, belli yaşa gelmiş, zor artık. ha yardımcı olur mu olur, ama devamlı olmaz. bir de zor dönemler, iyiyken kötü olmak istemem. bu durumda kreş yaşına kadar maaşımı olduğu gibi bakıcıya mı vereceğim tereddütleri var aklımda.

ne diyorsunuz? nasıl yapıyorsunuz? öyle konuşalım diye geldim.

teşekkürler şimdiden.
Ev alırsanız borcunuz olur o durumda çocuk hiç düşünemezsiniz bence,evin borcunun bitmesini beklerseniz çok uzun zaman, bence şuan durumunuz iyiyken çocuk yapın ve büyüdükçe masrafları azalıyor en azından 2 yada 3 yaşına geldiğinde ev alırsınız sizde ozaman

1 yaşına kadar kendim baksam sonrası daha mühim.
Kendim daha fazla bakamam çünkü ruhsat durumu var, eşim çok afaki kazanmıyor.

o dediğin 2 yıl sonra onu o zaman düşünürüz

hayat sen plan yaparken yaşadıklarındır

ben bebeği yaptım kim bakacak demedim 3,5 aylıkken de bakıcı bakmaya başladı

annem aradı gelip bakalım mı diye bebek 1,5 aylık falandı yok dedim oturun evinizde cici cici

kv dem heves etti ay annesi de başka şehirde gelemez ben bakarım diye

o da olmadı tabii zira aynı yerde 5 yıldır çalışıyordum ama kadın halen cumartesi çalıştığımı dahi kabullenmemişti

beni pazartesi sabah alır size götürüsünüz cuma akşamı da evime getirirsiniz diyordu

Avakado yetişen ülkelerde avakado ucuz evet ama bizde elma da pahalı? Daha bugün aldım marketten, amasya 10, yeşil elma 8 TL...2 kg elmaya 20 TL verdim resmen...Avakado , mango diye diye konu karikatürize ediliyor ama şu fiyatlar normal mi Allah aşkına? İnsanlar elbette korkuyor bu kadar anormallik içine yeni bir can getirmekten, geleni büyütmekten...korkmayın diyeni ben de samimi bulmuyorum kusura bakmayın

o dediğin 2 yıl sonra onu o zaman düşünürüz

hayat sen plan yaparken yaşadıklarındır

ben bebeği yaptım kim bakacak demedim 3,5 aylıkken de bakıcı bakmaya başladı

annem aradı gelip bakalım mı diye bebek 1,5 aylık falandı yok dedim oturun evinizde cici cici

kv dem heves etti ay annesi de başka şehirde gelemez ben bakarım diye

o da olmadı tabii zira aynı yerde 5 yıldır çalışıyordum ama kadın halen cumartesi çalıştığımı dahi kabullenmemişti

beni pazartesi sabah alır size götürüsünüz cuma akşamı da evime getirirsiniz diyordu

Haklısın damdan ( her zaman ki gibi )
Bunu da planlamadan yaşamak lazım o zaman :KK68:

Valla KK daki akıllı kadınlar sayesinde hayat artık daha yanılabilir oldu yemin ederim.
Ben önceden aklımı bu kadar yönlü kullanamazdım :KK70: :halay:

Avakado yetişen ülkelerde avakado ucuz evet ama bizde elma da pahalı? Daha bugün aldım marketten, amasya 10, yeşil elma 8 TL...2 kg elmaya 20 TL verdim resmen...Avakado , mango diye diye konu karikatürize ediliyor ama şu fiyatlar normal mi Allah aşkına? İnsanlar elbette korkuyor bu kadar anormallik içine yeni bir can getirmekten, geleni büyütmekten...korkmayın diyeni ben de samimi bulmuyorum kusura bakmayın

zaten bir kilo elmayı alamayana doğur demeyiyoruz. ne forewamorrenk ne konu sahibi 1 kilo elma alamayacak durumda değil. ayrıca bu foruma yorumlarımı siz samimi bulun diye yazmıyorum kusura bakmayında istediğiniz kadar samimi bulmayın.

Son düzenleme:
Haklısın damdan ( her zaman ki gibi )
Bunu da planlamadan yaşamak lazım o zaman :KK68:

Valla KK daki akıllı kadınlar sayesinde hayat artık daha yanılabilir oldu yemin ederim.
Ben önceden aklımı bu kadar yönlü kullanamazdım :KK70: :halay:

yok ya akıllı ya da haklı değilim aslında

zira ben deneyimlerimi yazıyorum

sen de kendince bir yorum yapıyorsun eğer ders çıkarıyorsa bu senin akıllılığın

aslında söylediklerimiz karşımızdakinin anladığı kadar

dün eşimle aramızda bir konuşma geçti

o cümleyi ben "artık olmaz" diye anladım o da "aman unutma, bak böyle konuşmuştuk" manasında söylemiş

tek bir cümle ikimiz o kadar farklı anlamışız ki bak 20 yıldır her anımız birlikte nerede ise

yok ya akıllı ya da haklı değilim aslında

zira ben deneyimlerimi yazıyorum

sen de kendince bir yorum yapıyorsun eğer ders çıkarıyorsa bu senin akıllılığın

aslında söylediklerimiz karşımızdakinin anladığı kadar

dün eşimle aramızda bir konuşma geçti

o cümleyi ben "artık olmaz" diye anladım o da "aman unutma, bak böyle konuşmuştuk" manasında söylemiş

tek bir cümle ikimiz o kadar farklı anlamışız ki bak 20 yıldır her anımız birlikte nerede ise

Hayatta her şeyden ders çıkarmayı bilirim öyle diyeyim.
Hele ki bilmediğim noktalarda tecrübeli insanlarla konuşmayı çok severim.
Hala anne değilim ama olunca en azından nelerle karşılabileceğimi az buçuk tahmin ediyorum.
Yada eşimle ilgili aldatma yalan ( Allah korusun ) konusu olsa neler yapabileceğimi.
Ben bunları hep burada akıllı kadınlar sayesinde okudum, öğrendim.
Hatta bana en iyi öğretilen şey;
" Az beklenti, sonsuz mutluluk "
Bu kuram her yer de işe yarıyor :)
İşin özü gerçekten burası iyi ki var, sende öyle :KK200:

X