Toz halinde trendyoldan alıyorum. Kuru yeşildi sanırım markası. Sebzeli makarnaları da yerel bir üretici kadından alıyorum, ama internete sebzeli erişte yazınca geliyor zaten.
Kırmızı mercimek bu anlamda çok başarılı, içine abartılmadan atılan sebzeyi kamufle ediyor. En son ben tereyağında un kavurup ekliyorum sos gibi seviyor.
Pankek de çok güzel kamufle ediyor. Ben yumurta, süt ve sebze kurusu, baden unu dövülmüş ceviz bazen bir tatlı kaşığı kadar ruşeym koyuyorum. Balla yediği için yiyor.
Köftesine de çok keskin tadı olmayan sebzeleri katarım. Mesela azıcık haşlanmış havuç, haşlanmış bezelye, haşlanmış brokoliyi katarsanız tadı değişmez. Ama azıcık olmalı. Çok farklı sebzeleri bi seferde koyunca çakıyorlar. Rengi de değişmeyecek tanii
Bir de pırasa soğangillerden ya tat farkını kimse anlamaz. Sevdiği yemeklere bir dal bir dal katabilirsiniz. Ben bu mevsimde bir küçül soğan bir dal pırasa kavuruyorum anlamıyorlar.
Ufak farklılıklar da işe yarıyor. Kerevizi yemezdi, şimdi portakallı kereviz yapıyorum yiyor, çünkü portakalı ona sıktırıyorum. Sırf sıkmak için yiyor .
Ispanak sevmezdi tereyağında sadece ona azıcık iç fıstık kavuruyorum fıstık hatırına yiyor. Tarhanayı da kuru börülce hatırına içer. Kuru börülceyi böcek diye diye seviyor. İğrençliklerden keyif alıyorlar