- 14 Haziran 2019
- 14.692
- 71.628
-
- Konu Sahibi captain price
Sizin de maddi durumunuz bizimle paraleldi. Bizim gibi büyütürsünüz. Ben 3000 lirayla da harika büyütülür hiç bir şeyden eksik kalmaz denmesine sinirlendim burada.Yapmayacağım en sonunda
Yapmayacağım en sonunda
Sizin de maddi durumunuz bizimle paraleldi. Bizim gibi büyütürsünüz. Ben 3000 lirayla da harika büyütülür hiç bir şeyden eksik kalmaz denmesine sinirlendim burada.
Yemek konusunda topa tutmuşlar da oğlumun doktoru 60 yaşında deneyimli, prof bir çocuk doktoru. O mesela hayatının en önemli dönemi ilk 3 yıldaki beslenmedir demişti. Bundan sonraki hayat kalitesinin temeli demişti. Daha sağlıklı olması için gerekli olan temel demişti. Mutlaka haftalık yemesi gereken besinleri de bana tek tek yazıp vermişti. Biz de zengin değiliz, kendimizden kıstık beslenmesine önem verdik. Faydalı yağlarını alsın, proteini alsın, demiri eksik kalmasın diye uğraştık.
Hepsi büyüyor diyenlere sormak lazım o çocukların kaçı bir yaşında tahlil oldu da baktılar acaba kan değerlerine. Türkiyede ne yazık ki demir eksikliği yaygın. Bu nedenle direkt 4 aylık çocuğa demir takviyesi başlıyor devlet. Yeterli beslenemeyen çocukta olur demir eksikliği. Beslenemeyen çocuk çok.
Cirilla sende benim gibi ilk çocuk musun
İlk çocuklar genel de günah keçisi oluyorlar
Evet ama karnı toksa bugün makarna yediyse biraz da göbekliyse çocuk sağlıklıdır diye bakılıyor ülke de.
Zayıfsa da hasta.
Aslında bilinmiyor ne doğru ne yanlış.
İlk ve tek cocugum. Ona rağmen durum buydu, sonradan ailemin durumu duzeldi ama gecen gecti gideeen gitti.
Şuyum eksikti, buyum eksikti ama harika buyudum diyemiyorum yine de aileme minnettarim o ayri sagolsunlar ama İçimde kalan şeyler çok oldu. O yuzden karni doysun yeter diye cocuk yapamiyorum valla.
ya şimdi üzüldüm ama
insana bazen geliyor yapmasam mı diye
sonra bakıyorsun 3 çocukla asgari ücretle geçiniyor bu damdan yazdıklarında abartıyor diyorsun
ama yaşayıp görmelisin
mesela ben hamile iken herkes ay bez çokkkk pahalı derdi aman stokla aman şöyle aman böyle
ayda bir paket bez alırdık başladığımızda 19,5 idi bittiğinde 22,5
benim maaşım 4000 civarı idi bana bez koymamıştı, mesela mama da yedirmedim
ama bakıcısı, giyimi, ek gıdası özeldi, her gün günlük süt alırdık paşa bir kahve fincanı süt içecek diye
(kalanını tabii ki dökmezdik yoğurt vs yapardık ama olağan ihtiyacın dışında özenilirdi)
aaaa bak anlattığım oğlum çokkkkk zayıf
bir seferinde farklı bir doktora götürdüm adam zafiyet geçiriyor sandı
ama çocuğun boyu persentilin iki tık üstünde kilosu iki tık altında zira hareketli idi
ilkokul birinci sınıfta hasta oldu biraz boğazı ağrıdı vs
eyvah dedim biz bağışıklığı kuvvetli diyoruz hemen havlu attı bizimki
meğer krup salgını varmış arkadaşları acillik olup hastanede yattı benimki boğazım ağrıyor diyerek atlattı
deli gibi spor yapıp hala da enerjisi kalıyor, hem esnek hem demir gibi güçlü oluyor
evet bir çoğu genetiktir ama her gün makarna yese böyle olamazdı
Benim oğlan 4 yaşında. O fark şimdi bile inanılmaz. Benim 300e aldığım mama sandalyesi 1500 lira olmuş 3,5 senede.Senin bebe 13-14 yaşında olsa o zamanlar paranın değeri vardı şuan yok.
Dün haberlerde milli piyangodan alından kdv %0 iken bebek bezi ve sağlık giderlerinden alınan kdv %18 e çıkarıldı dedi.
En ihtiyaçlı 2 şey bugün %10 daha pahalıya satılacak.
İşte sen kıssan zaten piyasa kısmana izin vermiyor.
Damdan yapayım mı bebe ?
Evet LCW o zaman çok pahalıydı, hatta hiç unutmam annem tasolar gibi çevirdikçe şekli değişen LCW maymun logosu olan t-shirt almıştı bana, dünyalar benim olmuştu.Damdan ben gideyim en iyisi yumurtalıklarımı aldırayım
Doğrudur kalpten inanıyorum.
Şunu diyorum sadece, kendim ben büyürken özel okula gitmedim, anaokuluna gitmedim, kursa üniversite için gittim.
Lcw o zaman ultra zenginler giyinirdi.
Yeme içme konusu da standarttı, avokadoyu 10 sene önce tanıdım çocukken yoktu.
Yani normal bir standart çocuk olarak büyüdüm.
Sağlıklıyım, meslek sahibiyim yani IQ m yerinde.
Evet anne olarak en iyisi olsun diyoruz ama bu kadarına da gerek var mı diyorum.
Tabi ki de parası olan 10 binde harcar 50 binde :)
Cevap vermicem dedim ama çok güzel yazmışsın vereyim ..evet haklısın benim tek derdim aşk sevilmek aynı hayalleri paylaşmak cabalamak , altın para pul önemli değil benim için hiç gozumdede değil burda beni tanıyanlar varsa az çok anlamışlardır zaten....mesela liste yapıyoruz sabredip biriktirip alıyoruz ya ..eşim ve ben çocuklar gibi mutlu oluyoruz ..çok hoşuma gidiyor ..tercih yaptım belki atanirim ama hiç istemiyorum bu yıl atanmak içimden olmaz inşallah diyorum daha bebeğimden ayrilmaya hazır değilim evimin keyfini sürmek istiyorum biraz dahaHerkes farklı işte. Bana hitap etmeyen bir yaşam. Demekki sizde küçük şeyler ile mutlu oluyorsunuz. Güzel birşey aslında. Yapabilene.
Size kocacığınız ve ailesi ile ömür boyu saadet diliyorum. Bay 🖐
Benim oğlan 4 yaşında. O fark şimdi bile inanılmaz. Benim 300e aldığım mama sandalyesi 1500 lira olmuş 3,5 senede.
1 yaş doğumgününde hediye gelen bir oyuncağı vardı 120 liraydı o zaman şimdi 600 lira olmuş 3 sene geçti üstünden. Birden ikiye katladı her ürün.
Senin bebe 13-14 yaşında olsa o zamanlar paranın değeri vardı şuan yok.
Dün haberlerde milli piyangodan alından kdv %0 iken bebek bezi ve sağlık giderlerinden alınan kdv %18 e çıkarıldı dedi.
En ihtiyaçlı 2 şey bugün %10 daha pahalıya satılacak.
İşte sen kıssan zaten piyasa kısmana izin vermiyor.
Damdan yapayım mı bebe ?
Evet LCW o zaman çok pahalıydı, hatta hiç unutmam annem tasolar gibi çevirdikçe şekli değişen LCW maymun logosu olan t-shirt almıştı bana, dünyalar benim olmuştu.
Ya da daha komik bişey anlatayım; ilk telefonum Nokia 5110 du, gazeteden 50 küsür kupona almıştım. :)
Anaokulunu bırak 6 yaşından sonra hem kendime hem kardeşime baktım. Sobası yanan, sıcak bir tas çorbanın olduğu eve hiç giremedim, annemle babam gece yarılarına kadar çalışırdı çünkü.
Yaşadık mı yaşadık, büyüdük iyi bir okuldan mezun olup meslek sahibi de olduk şükür. Ama şu anki çocukların benim gibi büyümesini asla istemem... Zaman değişiyor, standartlar değişiyor. Bizde elimizden geldiğince çocuklarımızı bazı şeylerden mahrum bırakmamalıyız. Ötesi tabi ki biraz lüks
Evet çok doğru.
Geçenlerde gördüm akülü araba 3.000 tl diye.
Kendime 3.000 liralık daha bir şey alamadım bugüne kadar
yap bebe zira gidişat daha iyiye değil ki
benimki 10 yaşında biz yaparken de bu devirde bebe yapılmaz deniyordu, her şey ateş pahası deniliyordu
bak 10 yaşına geldi öyle ya da böyle
ha bu arada evet her şeyin idare deri ile hayat yürür ama yemekten, eğitimden kısılmaz
yani yukarıda yazdığın gibi kendine bot almazsın, mont almazsın ama bebeye mama alırsın mecbur
aaa bak bizim oğlan doğduğunda arabamız vardı 10500 ediyordu
bebeğe 1500 TL ye bebek arabası aldık
Ben çocuk doğmadan çok masraf yaptım, o zaman durumumuz da iyiydi.Evet çok doğru.
Geçenlerde gördüm akülü araba 3.000 tl diye.
Kendime 3.000 liralık daha bir şey alamadım bugüne kadar