Çocuk İstemek... Maddi kaygılar, kararsızlıklar...

:-)Bekara karı boşamak kolay dkfjsld :KK70:
Tabi ki de zordur kıyas yapmıyorum da geçen biri de yazdı doğumu odası derken 60 bin harcadım diye.
Zaten yapamıyorum iyice çocuksuz öleceğim bu yorumlardan sonra :KK70:
Yok yok doğur sen en az bı tane mutlaka, biliyorum ben seni yorumlarından cin gibi kızsın, anneliğin de güzel olur senin, soyun devam etmeli :KK76: ayrıca evladın tadını alınca sen bizden beter pimpirik olacaksın , buna da yemin edebilirim ama kanıtlayamam:-)

İşte bunu çocuk olmadan anlamak imkansız.
Çocuğuna pahalı ürünler alıp giydiren, yediren bir anne olmadım hiç.
Sağlıkları konusunda hassasım, gerisi en alt düzeyde sağlamaya çalışıyorum çünkü gereksiz görüyorum.
Lcw, defactodan şaşmıyorum mesela.
Bu sene kışlık kıyafetleri için kılı kırk yardım, oturdum birçok markanın sitesini inceledim ve karşılaştırma yaparak alışveriş yaptım.
Hangisi en ucuzu neredeyse, oradan aldım ve evde olmalarına sadece ev eşofmanı, pijaması, atleti, montu botu 3,500 tl yi geçti iki çocuğun😂
Tek çocuk 1500 alt standart, bunun daha altı yok.
Eş dost vermiyorsa, yok arkadaşım bu ülkede daha ucuzu yok inan.
Birkaç ay giyeceği bu, yazın bir daha hoppa yine aynı.

Allah yukarda kendime bak pandemi boyunca 10 aydır, 1 tane spor ayakkabı o da dandik 90 tl ye, 2 sweet 2 tayt aldım, marttan beri giyiyorum😂

Çocuk ürünleri aşırı pahalı, yaşamadan öngörebilmek mümkün değil/

Doğru dedin yapınca tekrar gelip buraya yazarım. :KK70:
Çocuktan önce, çocuktan sonra diye :KK70:

Şaka bir yana aslında şuna da katılıyorum.
Bizim ülke de hayat o kadar pahalı ki yani 2 bot 1 mont 2 bin 3 bine geliyor.
Ben alamadım inan bak bu sene kendime ikisini de.
2 kazak giyiyorum öyle devam ediyorum.
Çocuk olunca işler değişir tabi ben en iyisi gideyim bir yapayım bakalım değişecek mi :KK70:

Haklisiniz ama bu durum kolay çözülebilecek birşey degil. Ulkemizin durumu bu. Tek kisinin ya da alamayanin sesini cikarmasiyla duzelebilecek bir durum değil zaten koronadan sonra gördük ulkemizin durumunu iki hafta karantina getiremediler. Ekonomik durumumuz buna müsaade etmedi çünkü. Asgari ucretlinin ya da durumu olmayanin elinden birşey gelmez diyorum ben de.üzüldükleri ile kalırlar sadece
Gelir, neden gelmesin?
Alın terinin hakkını istemekten daha doğal bir şey yok ki, bütçe asgari ücret görüşmeleri yapılıyor, bakalım sadaka gibi ne kadar zam çıkacak:)
Siz, ben, ya da öbürü, her birimiz bu çarkın içindeyiz ve artık iş yerindeki patrondan tutun sesinin duyulabileceği her yere kadar bağırmamız gerek.
Siyasetten çok öte bir şey söylediğim.
Maaşını tam alamayan, sigortası yapmayan insan artık patronuna ses çıkarmalı, şikayet etmeli, hak aramalı.
Bunu öğrenmemiz gerekiyor, olanla yetinene şükürcülüğe kızma sebebimiz bu.
Şuan işten çıkarmalar yasak mesela çıkarılan olduysa hakkını arasın, bir yerden başlamak lazım.

6 bin tl çocuğa harcamak lüks gibi gözükebilir ama 6 binin içinde ne olduğu da önemli sanırım. Mesela çocuğunu Şişli Terakkiye gönderen mesai arkadaşım var, yıllık 60 bin tl imiş. Bu sadece okulun ücretidir muhtelemen, her ekstra ders veya aktivite için ayrıca ücret ödeniyordur. Bu okula giderken tabi ki kıyafet veya kullanılan eşya standardı da değişiyor.

Ya da kendimden örnek vereyim; yakın zamanda otizm tanısı almış bir oğlum var. Şu anda aylık özel eğitim masrafı (aylık 16 ders için yol masrafı ile birlikte) 4000 civarı. Ona aldığım aktivite oyuncakları, kıyafet, yaptığımız sağlık harcamaları beslenmesi hariç 5000 tlden fazladır. Ama ben bunu ödemek zorundayım hatta çocuğumun aslında alması gereken eğitim haftalık 40 saat iken ben aylık 16 saat alabiliyorum.

Yoksa kimse çok fazla kazanmadıkça sadece kıyafet ve beslenme olarak o rakamları vermiyordur.

Özel çocukların masrafı daha çok olur bu doğru.
Allah yardımcınız olsun canım benim.

Zaten yeme içme açısından bakarsan çocuk dünyayı yer derim :KK70:

Doğru dedin yapınca tekrar gelip buraya yazarım. :KK70:
Çocuktan önce, çocuktan sonra diye :KK70:

Şaka bir yana aslında şuna da katılıyorum.
Bizim ülke de hayat o kadar pahalı ki yani 2 bot 1 mont 2 bin 3 bine geliyor.
Ben alamadım inan bak bu sene kendime ikisini de.
2 kazak giyiyorum öyle devam ediyorum.
Çocuk olunca işler değişir tabi ben en iyisi gideyim bir yapayım bakalım değişecek mi :KK70:
Konu sahibi elbet bu gelirle çocuk yapar, fuzuli harcamalara kaçmaz örneğin robot süpürge almaz, pekala da yaşar.
Kendi özel harcamalarına son vererek layığı ile bakar çocuğuna.
Ama konunun özü ne konu sahibi feragat etsin kendinden ne de çocuk aza kanaati daha bit kadarken öğrensin.
Aynı standartla, bunu koruyarak çocuklarıyla beraber yaşamak istiyorsa biraz birikim şart, başka yolu yok.

Yok yok doğur sen en az bı tane mutlaka, biliyorum ben seni yorumlarından cin gibi kızsın, anneliğin de güzel olur senin, soyun devam etmeli :KK76: ayrıca evladın tadını alınca sen bizden beter pimpirik olacaksın , buna da yemin edebilirim ama kanıtlayamam:-)

Deniyoruz bakalım ne zaman olur :KK70:

anneliğin de güzel olur senin, soyun devam etmeli :halay: :KK200:

Şu borçlar bir bitsin bakalım :KK70:
Bir el atın bana :KK70:

herksin çocuk buyutme kriteri ayrı ama ayda 5 bin butce ayrilan cocuk ayda 2 bin butçe ayrılan cocuktan daha güzel buyur gibi keskin cizgiler yok bence.

esimle benim maasın 10 binin uzerinde ama 10 bin olmadan asla cocuk buyutulemez imkansız diye savunmuyorum.

bir de koleje giden cocuk her zaman daha mı iyi buyuyor? bu tartısılır bir konu.

oğlum var 4.5 yaşinda bir kolejin anasınifına gidiyor ama koleje gidince muhtesem bir cocuk yetisecek devlet okuluna gitseydi cocuk mahfolacak diye bir anlayısım yok cunku olayların iç yüzünün farkındayım.

Bir kere kendim devlet okulunda öğretmenim ve eğitimden anlayan biri olarak özel okulların çoğu vitrin susluyeyip veliye herseyi olduğundan fazla gösteriyorlar.

Ben oğlumu neden özel okula gönderiyorum? cunku devlet okullarının saatleri benim calişma saatime uymuyor ayrıca kolejlerde yemek ve öz bakım var ben almakta gecikirsem nöbet sınıfı var.

yeme icme konusunada gelirsek. evimizden et sut ceviz meyve eksik olmaz ama gelin gorun ki oğlum yemek secen bir cocuk ve yemiyor. hele et hic sevmiyor parca eti ağzına surmez kofteyi zorla yediririm o da 2 tane ancak. muzu gecenlerde zorla yedirdim bana bagirdı anlamıyor musun ben muz sevmiyorum diye. ne seviyor? mercimek corbası yogurt corbası makarna menemen tost elma felan. bir ara cok kafama taktim doktora goturdum.. doktor kan tahlili yapti ve hicbir eksiklikliği yok boyu gayet iyi kilosuda sağlik sınırının altında degil uzerine gitmeyin yemek konusunda dedi.

yani velhasılı koleje gidip hergun et yiyen cocuk devlet okuluna gidip mercimek corbası icen cocuktan cok daha muhtesem bir cocuk oluyor diye birşey yok.

Konu sahibi elbet bu gelirle çocuk yapar, fuzuli harcamalara kaçmaz örneğin robot süpürge almaz, pekala da yaşar.
Kendi özel harcamalarına son vererek layığı ile bakar çocuğuna.
Ama konunun özü ne konu sahibi feragat etsin kendinden ne de çocuk aza kanaati daha bit kadarken öğrensin.
Aynı standartla, bunu koruyarak çocuklarıyla beraber yaşamak istiyorsa biraz birikim şart, başka yolu yok.

Bende fikir olarak aynı şeyi savundum konu sahibine.
Aynı koşullardayız çünkü.
Birikim yapar, borçlardan kurtulursak olur.
Tabi bir de özel harcamalardan kaçmamız lazım.
Ama ben robot süpürge istiyorum ya :KK43:

Deniyoruz bakalım ne zaman olur :KK70:

anneliğin de güzel olur senin, soyun devam etmeli :halay: :KK200:

Şu borçlar bir bitsin bakalım :KK70:
Bir el atın bana :KK70:
Yok öyleee :KK49: makul bütçe yapın dedin kalbimizi kırdın...hele kucağına al 2 yıl sonra kontrol edicem kalem kalem bütçeni, benden makulunu yapamazsan yandın:-)

Yok öyleee :KK49: makul bütçe yapın dedin kalbimizi kırdın...hele kucağına al 2 yıl sonra kontrol edicem kalem kalem bütçeni, benden makulunu yapamazsan yandın:-)

29 yaşındayım, 29 yıldır borç ödüyorum ksjhdksld :KK70:
İyi ki burası var zaten zor da kalınca herkes yazıyor :KK200: En Büyük KKEn Büyük KK

Olsun da teyzesi yardım isteriz :KK68:

Damdan ben gideyim en iyisi yumurtalıklarımı aldırayım :KK70:

Doğrudur kalpten inanıyorum.
Şunu diyorum sadece, kendim ben büyürken özel okula gitmedim, anaokuluna gitmedim, kursa üniversite için gittim.
Lcw o zaman ultra zenginler giyinirdi.
Yeme içme konusu da standarttı, avokadoyu 10 sene önce tanıdım çocukken yoktu.
Yani normal bir standart çocuk olarak büyüdüm.
Sağlıklıyım, meslek sahibiyim yani IQ m yerinde.
Evet anne olarak en iyisi olsun diyoruz ama bu kadarına da gerek var mı diyorum.
Tabi ki de parası olan 10 binde harcar 50 binde :)

şimdi sonuçta ben senden yaşça büyüğüm

ben de özel okula gitmedim ben de sadece üniversite için dershaneye gidip devlet üniversitesinde okudum

Ankara da ilçede otururduk

nispeten gelirimiz iyiydi zira annem de öğretmen çalışırdı

o zamanlar iki maaş çalışan kadın orta direk için bulunmaz gelirdi

ama mesela çikolata alacak market bile yoktu, o bu yoktu

ne avakadosu çilek dahi alınmazdı bahçesi olan birisi varsa atardın ağzına iki üç

çikita muz yılbaşlarının lüksüydü

hatta evde giymeye annem kıbrıstan gelen bugs bunny li pembe eşofman almıştı bana çok lükstü zira yoktu buralarda

lakin o sana yazdığım listedeki çocuğun tek lüks ne biliyor musun okul

o da acaba lüks mü

zira özellikle pandemi de oğlumun okulu hafta içi full ders yapıp cumartesi destekleme kursu açıp hatta belirli başarı altına ders ders etüt yaparken komşunun oğlunun günde 2-3 saat dersi vardı

zaten devlet okulunun saatleri ile çalışma saatleri uymuyor ekstra bakıcı yerine özel okul

ya da işte spor yapması, piyano çalması lüks mü

biz çocukken kimse gidip salonda eskrim yapmazdı ama herkes sokaktaydı şimdi ne çıkılacak sokak var ne de arkadaş zira herkes zaten sıkıştırılmış program yaşıyor

bunları yapmayınca eksik kalıyor çocuk ortama göre

ya da ne bileyim sen beni topa tutacaksın ama bisiklet aldık 2000 TL

1000 TL lik de vardır ama bizim aldığımıza yıllarca biniyor bakıyorum komşular iki yılda bir bisiklet alıyor

ilk yorumda da yazdım lc waikiki diye

zira daha ucuzu yok, civil de alıyorum arada

ama pazardan alamıyorum ne zamanım var ne de onların pamuk oranını biliyorum evet küçükken alırdım ama şimdi maalesef pazara gidip tişört seçemiyorum

mesela neden kısmalıyım, sadece sana değil herkese sorum

sütünden mi meyvesinden mi kuruyemişinden mi

internetinden mi telefon faturasından mı

yani her ay kıyafet almıyorum tabii ya da işte yazdım kışlık giyecek bir şeyi yok zira şu an ihtiyaç yok ama çocuğun yiyeceği eti de kısamam

öğle yemeğinde yaptığım mantar çorbası lüks değil

3,5 TL süt, 5 TL mantar, bir kaşık un ve ocaktaki doğalgaz, 10 TL 'ye yakın sadece 2 kişilik çorba

bak sadece tek çeşit, tek öğün bitti bir şey kalmadı ikimiz yedik

ha bu tek yemek değildi tabii yanında bir çeşit daha vardı, onu da ekle maliyet artıyor

ara öğünde meyve yiyecek mesela tek bir muz dahi zaten 1,5- 2 TL

yanında az da fındık atsın ağzına desek lüks mü

evet her şey para değil, evet tabii ki alternatifi var

ama sağlıklı beslenen fit bir çocuk yerine ekmeğine salça sürerek de büyütürüm ama salçanın bile kavanozu 10 TL

Bende fikir olarak aynı şeyi savundum konu sahibine.
Aynı koşullardayız çünkü.
Birikim yapar, borçlardan kurtulursak olur.
Tabi bir de özel harcamalardan kaçmamız lazım.
Ama ben robot süpürge istiyorum ya :KK43:
Ben de istiyorum hatta neler neler istiyorum bir bilsen😂😂
Alıyor muyum, hayır çünkü gerek yok.
Her istediğime ulaşmam için piyango şart zaten.
Dikey şarjlı süpürgem bozuldu, pandemide yeniden aldık.
Mis gibi 30 dk da tüm evi süpürüyorum, hareket oluyor😂
Şimdi o robot süpürgeyi alamaz mıyım, alırım.
Ama gerek var mı, yok.
Artık pompalanan her türlü ihtiyaçmış gibi olaya karşı kendi gardımı aldım.
Daha faydalı işlere bütçe ayırıyorum😂

Orası sana kalmış.
Herkes çocuğunu nasıl büyütür ben bilmem.
Anlatmak istediğim nokta, çocuğa aylık 10 bin 6 bin harcamak aşırı lükse kaçmıyor mu?
Hayır kaçmıyor. İlk iki senesi çok masraflı. Bezin adet fiyatı 2 tl günde en az beş tane kullanıyor. Çamaşır makinesi sürekli çalışıyor o da para. Elektrik faturan bile artıyor. Bizimki ilk yıl bronşit oldu nebül cihazı ve soğul buhar makinesi aldırdı doktoru, 500 lira o zamanın parasıyla ödedik iki cihaza. Üç tane devletin karşılamadığı aşıya 1500 ödemiştik. Bunlar mecburi sadece sağlık için olan kısım bak. Daha bunun beslenmesi var, oyuncağı var, kitabı var. Küçükken okuduğumuz sert kartondan kitaplar şu an 25 tl bandında tek bir adeti. Araç varsa araç koltuğu gerekli, 2000den başlıyor.

Ben de istiyorum hatta neler neler istiyorum bir bilsen😂😂
Alıyor muyum, hayır çünkü gerek yok.
Her istediğime ulaşmam için piyango şart zaten.
Dikey şarjlı süpürgem bozuldu, pandemide yeniden aldık.
Mis gibi 30 dk da tüm evi süpürüyorum, hareket oluyor😂
Şimdi o robot süpürgeyi alamaz mıyım, alırım.
Ama gerek var mı, yok.
Artık pompalanan her türlü ihtiyaçmış gibi olaya karşı kendi gardımı aldım.
Daha faydalı işlere bütçe ayırıyorum😂

Ya burada bir kaç kişi var keşke diyorum gerçek hayatta da tanışsak arkadaş olsak.
Sende onlardan birisisin :KK70:
Acayip gülüyorum sana :KK70:

Hayır kaçmıyor. İlk iki senesi çok masraflı. Bezin adet fiyatı 2 tl günde en az beş tane kullanıyor. Çamaşır sürekli çalışıyor o para. Bizimki ilk yıl bronşit oldu nebül cihazı ve soğul buhar makinesi aldırdı doktoru, 500 lira o zamanın parasıyla ödedik iki cihaza. Üç tane devletin karşılamadığı aşıya 1500 ödemiştik. Bunlar mecburi sadece sağlık için olan kısım bak. Daha bunun beslenmesi var, oyuncağı var, kitabı var. Küçükken okuduğu sert kartondan kitaplar şu an 25 tl bandında tek bir adeti. Araç varsa araç koltuğu gerekli, 2000den başlıyor.

Yapmayacağım en sonunda :KK14:

Damdan ben gideyim en iyisi yumurtalıklarımı aldırayım :KK70:

Doğrudur kalpten inanıyorum.
Şunu diyorum sadece, kendim ben büyürken özel okula gitmedim, anaokuluna gitmedim, kursa üniversite için gittim.
Lcw o zaman ultra zenginler giyinirdi.
Yeme içme konusu da standarttı, avokadoyu 10 sene önce tanıdım çocukken yoktu.
Yani normal bir standart çocuk olarak büyüdüm.
Sağlıklıyım, meslek sahibiyim yani IQ m yerinde.
Evet anne olarak en iyisi olsun diyoruz ama bu kadarına da gerek var mı diyorum.
Tabi ki de parası olan 10 binde harcar 50 binde :)

Ben standart goremiyorum işte bu durumu. Ben de ne anaokulu gordum, ne etkinlik, ne spor...
Oysa vucudum oldukca esnek cimnastik için uygun bir vucudum var. Mesela cocukken bu tarz seylere yonlendirilseydim?
Bir yeme içmeyle olmuyor. Kimisi "ben boyle buyudum ne gerek var" der.

Kimisi de benim gibi büyümesin, en az bir spor daliyla ilgilensin, bir muzik aleti calsin, etkinlik, kurstan geri kalmasin der.
Bunlar hep para ve ben cocugun bir tek sirtini isitalim, karnini doyuralim olarak bakamiyorum. Benim sahsen içimde kaldi bunlar, acikcasi keske imkanlari olsaymiş ailemin ama ne yapalim.

Hayır kaçmıyor. İlk iki senesi çok masraflı. Bezin adet fiyatı 2 tl günde en az beş tane kullanıyor. Çamaşır makinesi sürekli çalışıyor o da para. Elektrik faturan bile artıyor. Bizimki ilk yıl bronşit oldu nebül cihazı ve soğul buhar makinesi aldırdı doktoru, 500 lira o zamanın parasıyla ödedik iki cihaza. Üç tane devletin karşılamadığı aşıya 1500 ödemiştik. Bunlar mecburi sadece sağlık için olan kısım bak. Daha bunun beslenmesi var, oyuncağı var, kitabı var. Küçükken okuduğumuz sert kartondan kitaplar şu an 25 tl bandında tek bir adeti. Araç varsa araç koltuğu gerekli, 2000den başlıyor.
Hah işte hep yazmayı unuttuğum sağlık ihtiyaçları bunlar.
Aman canım olmasın denilecek şey değil.
Bezi, maması, damlası, özel aşısı, oto koltuğu vs.
Rahat yaşıyorum diyen ailenin ocağını söndürür.
Ben en son geçen sene aşı yaptırdım menenjitleri, 2 doz 800 küsür.
E bende var 2 çocuk, 1600 tl aşı😂😂

şimdi sonuçta ben senden yaşça büyüğüm

ben de özel okula gitmedim ben de sadece üniversite için dershaneye gidip devlet üniversitesinde okudum

Ankara da ilçede otururduk

nispeten gelirimiz iyiydi zira annem de öğretmen çalışırdı

o zamanlar iki maaş çalışan kadın orta direk için bulunmaz gelirdi

ama mesela çikolata alacak market bile yoktu, o bu yoktu

ne avakadosu çilek dahi alınmazdı bahçesi olan birisi varsa atardın ağzına iki üç

çikita muz yılbaşlarının lüksüydü

hatta evde giymeye annem kıbrıstan gelen bugs bunny li pembe eşofman almıştı bana çok lükstü zira yoktu buralarda

lakin o sana yazdığım listedeki çocuğun tek lüks ne biliyor musun okul

o da acaba lüks mü

zira özellikle pandemi de oğlumun okulu hafta içi full ders yapıp cumartesi destekleme kursu açıp hatta belirli başarı altına ders ders etüt yaparken komşunun oğlunun günde 2-3 saat dersi vardı

zaten devlet okulunun saatleri ile çalışma saatleri uymuyor ekstra bakıcı yerine özel okul

ya da işte spor yapması, piyano çalması lüks mü

biz çocukken kimse gidip salonda eskrim yapmazdı ama herkes sokaktaydı şimdi ne çıkılacak sokak var ne de arkadaş zira herkes zaten sıkıştırılmış program yaşıyor

bunları yapmayınca eksik kalıyor çocuk ortama göre

ya da ne bileyim sen beni topa tutacaksın ama bisiklet aldık 2000 TL

1000 TL lik de vardır ama bizim aldığımıza yıllarca biniyor bakıyorum komşular iki yılda bir bisiklet alıyor

ilk yorumda da yazdım lc waikiki diye

zira daha ucuzu yok, civil de alıyorum arada

ama pazardan alamıyorum ne zamanım var ne de onların pamuk oranını biliyorum evet küçükken alırdım ama şimdi maalesef pazara gidip tişört seçemiyorum

mesela neden kısmalıyım, sadece sana değil herkese sorum

sütünden mi meyvesinden mi kuruyemişinden mi

internetinden mi telefon faturasından mı

yani her ay kıyafet almıyorum tabii ya da işte yazdım kışlık giyecek bir şeyi yok zira şu an ihtiyaç yok ama çocuğun yiyeceği eti de kısamam

öğle yemeğinde yaptığım mantar çorbası lüks değil

3,5 TL süt, 5 TL mantar, bir kaşık un ve ocaktaki doğalgaz, 10 TL 'ye yakın sadece 2 kişilik çorba

bak sadece tek çeşit, tek öğün bitti bir şey kalmadı ikimiz yedik

ha bu tek yemek değildi tabii yanında bir çeşit daha vardı, onu da ekle maliyet artıyor

ara öğünde meyve yiyecek mesela tek bir muz dahi zaten 1,5- 2 TL

yanında az da fındık atsın ağzına desek lüks mü

evet her şey para değil, evet tabii ki alternatifi var

ama sağlıklı beslenen fit bir çocuk yerine ekmeğine salça sürerek de büyütürüm ama salçanın bile kavanozu 10 TL

Yukarı da da yazdım ya aslında normal ama bizim ülke de lüks oluyor sanki.
Çünkü her şey çok pahalı.
Dediğin gibi herkes en iyi şekilde büyütmek istiyor çocuğunu.
Senin durumun var yapıyorsun ama olmayan ?
Beynim yandı iyice ya.

Yukarı da da yazdım ya aslında normal ama bizim ülke de lüks oluyor sanki.
Çünkü her şey çok pahalı.
Dediğin gibi herkes en iyi şekilde büyütmek istiyor çocuğunu.
Senin durumun var yapıyorsun ama olmayan ?
Beynim yandı iyice ya.
Dönme yolundan 😂 dik dur 😂 ben sana demiştim 😂

Ben standart goremiyorum işte bu durumu. Ben de ne anaokulu gordum, ne etkinlik, ne spor...
Oysa vucudum oldukca esnek cimnastik için uygun bir vucudum var. Mesela cocukken bu tarz seylere yonlendirilseydim?
Bir yeme içmeyle olmuyor. Kimisi "ben boyle buyudum ne gerek var" der.

Kimisi de benim gibi büyümesin, en az bir spor daliyla ilgilensin, bir muzik aleti calsin, etkinlik, kurstan geri kalmasin der.
Bunlar hep para ve ben cocugun bir tek sirtini isitalim, karnini doyuralim olarak bakamiyorum. Benim sahsen içimde kaldi bunlar, acikcasi keske imkanlari olsaymiş ailemin ama ne yapalim.

Cirilla sende benim gibi ilk çocuk musun :KK70:
İlk çocuklar genel de günah keçisi oluyorlar :KK70:
:KK43:

X