Damdan ben gideyim en iyisi yumurtalıklarımı aldırayım
Doğrudur kalpten inanıyorum.
Şunu diyorum sadece, kendim ben büyürken özel okula gitmedim, anaokuluna gitmedim, kursa üniversite için gittim.
Lcw o zaman ultra zenginler giyinirdi.
Yeme içme konusu da standarttı, avokadoyu 10 sene önce tanıdım çocukken yoktu.
Yani normal bir standart çocuk olarak büyüdüm.
Sağlıklıyım, meslek sahibiyim yani IQ m yerinde.
Evet anne olarak en iyisi olsun diyoruz ama bu kadarına da gerek var mı diyorum.
Tabi ki de parası olan 10 binde harcar 50 binde :)
şimdi sonuçta ben senden yaşça büyüğüm
ben de özel okula gitmedim ben de sadece üniversite için dershaneye gidip devlet üniversitesinde okudum
Ankara da ilçede otururduk
nispeten gelirimiz iyiydi zira annem de öğretmen çalışırdı
o zamanlar iki maaş çalışan kadın orta direk için bulunmaz gelirdi
ama mesela çikolata alacak market bile yoktu, o bu yoktu
ne avakadosu çilek dahi alınmazdı bahçesi olan birisi varsa atardın ağzına iki üç
çikita muz yılbaşlarının lüksüydü
hatta evde giymeye annem kıbrıstan gelen bugs bunny li pembe eşofman almıştı bana çok lükstü zira yoktu buralarda
lakin o sana yazdığım listedeki çocuğun tek lüks ne biliyor musun okul
o da acaba lüks mü
zira özellikle pandemi de oğlumun okulu hafta içi full ders yapıp cumartesi destekleme kursu açıp hatta belirli başarı altına ders ders etüt yaparken komşunun oğlunun günde 2-3 saat dersi vardı
zaten devlet okulunun saatleri ile çalışma saatleri uymuyor ekstra bakıcı yerine özel okul
ya da işte spor yapması, piyano çalması lüks mü
biz çocukken kimse gidip salonda eskrim yapmazdı ama herkes sokaktaydı şimdi ne çıkılacak sokak var ne de arkadaş zira herkes zaten sıkıştırılmış program yaşıyor
bunları yapmayınca eksik kalıyor çocuk ortama göre
ya da ne bileyim sen beni topa tutacaksın ama bisiklet aldık 2000 TL
1000 TL lik de vardır ama bizim aldığımıza yıllarca biniyor bakıyorum komşular iki yılda bir bisiklet alıyor
ilk yorumda da yazdım lc waikiki diye
zira daha ucuzu yok, civil de alıyorum arada
ama pazardan alamıyorum ne zamanım var ne de onların pamuk oranını biliyorum evet küçükken alırdım ama şimdi maalesef pazara gidip tişört seçemiyorum
mesela neden kısmalıyım, sadece sana değil herkese sorum
sütünden mi meyvesinden mi kuruyemişinden mi
internetinden mi telefon faturasından mı
yani her ay kıyafet almıyorum tabii ya da işte yazdım kışlık giyecek bir şeyi yok zira şu an ihtiyaç yok ama çocuğun yiyeceği eti de kısamam
öğle yemeğinde yaptığım mantar çorbası lüks değil
3,5 TL süt, 5 TL mantar, bir kaşık un ve ocaktaki doğalgaz, 10 TL 'ye yakın sadece 2 kişilik çorba
bak sadece tek çeşit, tek öğün bitti bir şey kalmadı ikimiz yedik
ha bu tek yemek değildi tabii yanında bir çeşit daha vardı, onu da ekle maliyet artıyor
ara öğünde meyve yiyecek mesela tek bir muz dahi zaten 1,5- 2 TL
yanında az da fındık atsın ağzına desek lüks mü
evet her şey para değil, evet tabii ki alternatifi var
ama sağlıklı beslenen fit bir çocuk yerine ekmeğine salça sürerek de büyütürüm ama salçanın bile kavanozu 10 TL