- 15 Nisan 2018
- 952
- 1.176
- 35
-
- Konu Sahibi captain price
Kızım akıl zeka oyunlari yarismasina katildi geçen sene cok çalıştık birlikte ki bende dikkat ediyorum ama cok seciyor. Nerdeyse çoğu oyunda ilceden gelen cocuklar birinci oldu. Esimde yaninda gitti kizimin ve anlatti zehir gibilerdi diye. Yani ilce dedigim zaten bildigim bir dyerdi. Bende artik inanmiyorum beslenme ile zekanin paralel gittiğineBen de çocuk beslenmesinde aşırı takıntılı olmayı doğru bulmuyorum. Bir arkadaşım çocukken hep yumurta yediği için artık yumurta görmek istemiyordu. Veya cocugum olursa aman antep fıstığı yemedi aman kaju yemedi eve alamadım diye dert etmem kendime. Tabii ki sağlıklı araştırmalık olsun evde ama. Sağlıklı beslenince süper zeki çocuk olcak diye bir şey yok. Her şeyin normali olmalı bana göre. Bir gün et bir gün sebze bir gün makarna vs. Veya çocuğuma 500 liralik oyuncak alamadım diye üzülmem mesela. Imkanin neyse onu alırsın.
Herkesin standardı farklı işte. Bak ben tek başıma yaşıyorum. Ortalama gelirim 8K çok şükür yetiyor ama hayallerime de ulaşamıyorum açıkçası. Çocuk olsa o hayalleri kıvırıp anladın senAslında bir sorun da bu bence.
Çocuk büyüyor evet ama hep lüks şeylerle büyümeye çalışılıyor.
Benim küçükken marka hiç bir şeyim yoktu.
Liseye gidince ilk marka eşofman almıştım.
Çok şükür sağlıklıyım
Bilmiyorum ya yazmışlar hani 10.000 lira ile çocuğa yetemiyorum diye.
Bir çocuk bir ayda10.000 lik ne yapar da yetmez?
beslenme ve gelişimKızım akıl zeka oyunlari yarismasina katildi geçen sene cok çalıştık birlikte ki bende dikkat ediyorum ama cok seciyor. Nerdeyse çoğu oyunda ilceden gelen cocuklar birinci oldu. Esimde yaninda gitti kizimin ve anlatti zehir gibilerdi diye. Yani ilce dedigim zaten bildigim bir dyerdi. Bende artik inanmiyorum beslenme ile zekanin paralel gittiğine
Aslında bir sorun da bu bence.
Çok şükür sağlıklıyım
Şimdi sana kalem kalem yaş yaş dönem dönem yazardım ama nasılsa evlenip ilk çocuğunu kucağına aldığın gün anlayacaksın tatlım nasıl yetmediğini...Ayrıca beni kastettiysen bir düzeltme yapayım, 10000 eşimle ikimizin toplam maaşı, yani salt çocuğa 10000 harcayamıyoruz , eve giren para az da olsa bizim yememiz içmeniz, evin ortak fatura ve giderleri,eşimin sağlık giderleri, bizim cep harçlığımıza da harcanıyor, salt çocuğa yeme içme hariç sadece 3000 ayrılıyor ( o da burslu okuduğu için devlet okulundan bile hesaplı hali)… yani bekara çocuk bakmak uzaktan kolay geliyor tabii de, sanırım pekçok anne ne demek istediğimi çok iyi anlıyor şu anda, inan bana açlık sınırının 3000 olduğu bir ülkede ( o da TÜİK verisi, yersen) 10000 gelir yetirip arttırılacak bir miktar değil aslaBilmiyorum ya yazmışlar hani 10.000 lira ile çocuğa yetemiyorum diye.
Mutlaka okuyacağım.
Şimdi sana kalem kalem yazardım ama nasılsa evlenip ilk çocuğunu kucağına aldığın gün anlayacaksın tatlım nasıl yetmediğini...Ayrıca beni kastettiysen bir düzeltme yapayım, 10000 eşimle ikimizin toplam maaşı, yani salt çocuğa 10000 harcayamıyoruz , eve giren para az da olsa bizim yememiz içmeniz, evin ortak fatura ve giderleri,eşimin sağlık giderleri, bizim cep harçlığımıza da harcanıyor, salt çocuğa yeme içme hariç sadece 3000 ayrılıyor ( o da burslu okuduğu için devlet okulundan bile hesaplı hali)… yani bekara çocuk bakmak uzaktan kolay geliyor tabii de, sanırım pekçok anne ne demek istediğimi çok iyi anlıyor şu anda, inan bana açlık sınırının 3000 olduğu bir ülkede ( o da TÜİK verisi, yersen) 10000 gelir yetirip arttırılacak bir miktar değil asla
Keşke dediğiniz gibi olsaydı, bu ülkenin zenginleri o rahat yaşam için yıllarca donanım kazanmış, dolayısıyla eğitim düzeyiyle doğru orantıya sahip olsaydı zenginlik:)Kimseye cins tür demedim kendi kendinize hakaret ediyorsunuz. Ben gecistirmiyorum istedigimi alabiliyorum şuan. Sizler gibi herkes iyi imkanlarda yasasın isterim ama hicbir ulkede böyle birsey yok turkiyede de yok. Her ülkede vardir zengini fakiri kimisi okur kendine guzel bir gelecek kurar kimisi okumaz orda burda sürünür. Hayat standartlari farkli gelişiyor böylelikle. Bunu kavrayamiyorsunuz sadece. Ne yapalim zenginden alip fakire mi verelim
Bizim gelirimiz de 10 civari birazcik ustu suan. Kredi, borc vs yok ama cocuk yapmayi maddi olarakta gozum kesmiyor. Cocuk isteyen bir cift olup cocuk sevdamiz tutuşsa belki gozumuze gorunmez o ayri.
Bi cocuga 10bin harcandigindan degil de kendimize fazla harciyoruz cocukta eklenince ne olur?
Cocuk her turlu buyur orasi bir gercek ama ben o sekilde buyutmeyi tercih etmek istemem dogrusu.
Herkesin standardı farklı işte. Bak ben tek başıma yaşıyorum. Ortalama gelirim 8K çok şükür yetiyor ama hayallerime de ulaşamıyorum açıkçası. Çocuk olsa o hayalleri kıvırıp anladın senMaaşıma gelirsek çocuk olsa yine yeter evde pişen yine pişecek, benim gittiğim yere o da gelecek. Yani ekstra ne artacak bilemiyorum. Evde taş kemirmiyorum ki çocuk yok diye. Okul ve bakıcı masrafı olacak fazladan. Çocuk benim hayatımı yönetmeyecek, benim hayatıma entegre olacak. Ben günümüzde çocukların tüketim için bir araç olarak kullanıldığını düşünüyorum.
Aslında bir sorun da bu bence.
Çok şükür sağlıklıyım
Dur daha bunlar iyi anlarınEvet ama yuhalandım ben neredeyse
10000 miktarını ben kullandığım için ben üstüme alındım , hedef falan da almış değilim estağfurullah, sadece yanlış anlama varsa düzeltmek istedim, benden başka da bu miktarı yorumlayan okumadım bu konuda ama atlamış olabilirim...son olarak da çocuğun olunca "makul bütçe " kavramını seninle yeniden tartışmak isterimYorumu yazarken Piraye diye yazmış mıyım, niye üstüne alındın ki?
Bütçe planlamasını yazmana gerek yok, daha beteri bende var her ay yaptığım.
Ayrıca tatlım bu konuda çocuğuna 10 bin harcayıp yetmediğini yazan var açıp okursun.
Hedef alman gereken kişi ben değilim.
Çocuğum olunca gayet makul bir bütçeyle de büyüyebilir, benim büyüdüğüm gibi.
Dur daha bunlar iyi anlarıngeliyor gelmekte olan
10000 miktarını ben kullandığım için ben üstüme alındım , hedef falan da almış değilim estağfurullah, sadece yanlış anlama varsa düzeltmek istedim, benden başka da bu miktarı yorumlayan okumadım bu konuda ama atlamış olabilirim...son olarak da çocuğun olunca "makul bütçe " kavramını seninle yeniden tartışmak isterimçok eğlenicez belli
6 bin tl çocuğa harcamak lüks gibi gözükebilir ama 6 binin içinde ne olduğu da önemli sanırım. Mesela çocuğunu Şişli Terakkiye gönderen mesai arkadaşım var, yıllık 60 bin tl imiş. Bu sadece okulun ücretidir muhtelemen, her ekstra ders veya aktivite için ayrıca ücret ödeniyordur. Bu okula giderken tabi ki kıyafet veya kullanılan eşya standardı da değişiyor.Orası sana kalmış.
Herkes çocuğunu nasıl büyütür ben bilmem.
Anlatmak istediğim nokta, çocuğa aylık 10 bin 6 bin harcamak aşırı lükse kaçmıyor mu?
İşte bunu çocuk olmadan anlamak imkansız.Orası sana kalmış.
Herkes çocuğunu nasıl büyütür ben bilmem.
Anlatmak istediğim nokta, çocuğa aylık 10 bin 6 bin harcamak aşırı lükse kaçmıyor mu?
Haklisiniz ama bu durum kolay çözülebilecek birşey degil. Ulkemizin durumu bu. Tek kisinin ya da alamayanin sesini cikarmasiyla duzelebilecek bir durum değil zaten koronadan sonra gördük ulkemizin durumunu iki hafta karantina getiremediler. Ekonomik durumumuz buna müsaade etmedi çünkü. Asgari ucretlinin ya da durumu olmayanin elinden birşey gelmez diyorum ben de.üzüldükleri ile kalırlar sadeceKeşke dediğiniz gibi olsaydı, bu ülkenin zenginleri o rahat yaşam için yıllarca donanım kazanmış, dolayısıyla eğitim düzeyiyle doğru orantıya sahip olsaydı zenginlik:)
Zengine niye zengin demiyorum ki yoksul niye yoksul demediğim gibi.
Bunlardan çok çok bağımsız olarak ‘hayat aşırı pahalı’ diyorum, siz hala para puldan bahsettiğimi düşünüyorsunuz.
İnsan gibi yaşamak her bireyin hakkı, dar gelirli diye vitaminsizlikten, gıdasızlıktan ölsün mü yahu?
Milletin ülkesinde asgari ücretli çalışan neler alabiliyorsa onu alsın, yeter.
Yakın zamanda yapılan bir araştırmaya göre, listeyi şuan burada veremeyeceğim de abd asgari gelirlisi listede olan her ürünü ayda 49 kere karşılayabilirken, bu oran bizim ülkemizde 3.
Yanlış okumadınız 3!
bak ben yazayım sana
benimki 10 yaşında, mama bez bakıcı masrafı yok
burada bakıcı asgari ücret artı yol parası idi benimki bebekken, 2010 da 800 TL veriyordum
okulu 30000
aylık 3000 ediyor
geçen seneki fiyatları yazıyorum zira bu sene pandemi
spor kursu 350
müzik kursu 150
geçen bir öğün hesaplamıştım burada yine
kahvaltısı en az 5 TL öğle yemeği 20 TL akşam yemeği 25 TL desek sadece yemekleri 50 TL
1500 TL de yemekleri etti
bak ne kitap aldık, ne oyuncak ne kıyafet
LC Waikiki den bir takım pijama, bir alt üst alsan 200 eder
bir spor ayakkabı 300 civarı, dışarı ayakkabısı, okul için salon ayakkabısı hatta bizimkinin ayrıca antrenman ayakkabısı da var
mesela bir çikolata alsak bildiğin kare eti çikolata 6,95 TL
günde bir çikolata yese abur cubur mahiyetinde 200 TL eder
süt mesela günlük süt içer 6,95 aylık 75 TL süt parası tutar sadece
kitap okusun deriz kitap alırız 3-5 kitap aldım geçen 200 üstü tuttu
telefon, internet faturaları var
pandemi öncesi arkadaşları ile paylaşımı artsın denilir birlikte bir yere gidilir ya da aile ile bir sinema 100 TL
bazen değişik yemekler yesin denir en az 150 de ayda bir yemek desek
konuda kuruyemiş fiyatları var zaten benimki bir akşamda oturup en az yarım kilo mandalina yiyor eşime sordum 3 kilosu 20 TL dedi yani nerede ise aylık mandalina masrafı dahi 100 TL
sen benden iyi hesaplarsın
bak bu sadece tek bir çocuğun masrafı
ha bak okul servisi vs yok bunun içinde geçen eşimin işi vardı tek arabamız var okul çıkışı taksi ile eve geliyoruz bir seferi 45 TL
evet tabii ki herkes benim kadar harcamıyor harcayamıyor
ama ben de kendime en son 3 yıl önce bot almışken okul olsaydı oğluma her yıl olduğu gibi bu yıl da alacaktım
ha bu arada bu kadar masraflı dediğim çocuğun şu an ne botu ne montu var zira evde ama alınırsa en az 1000 TL de ona gider