- 28 Ağustos 2020
- 8.321
- 36.624
-
- Konu Sahibi captain price
Şöyle mesela dolabımız yatak odamıza sığmıyor bizim. Mecbur onu başka bir odaya koyduk. Koltuklarla tv ünitesi ve masa aynı anda sığmıyor, onları da bölmek durumunda kaldık. Yemek takımını atarsam bir oda boşaltabilirimkonu sahibi için demedim de herkes bebeğe de oda lazım 2+1 demişler de onun için dedim diğer odalarda ne var diye
eşyayı azaltmak daha kolay olmaz mı
Hepsi geliyor bana hepsiYa o hanımı bilemiyorum da bu geçiniyoruz konularında şey dikkatimi çekiyor mesela erzak geliyor memleketten, ne bileyim yağa salçaya kuru baklagile para vermiyor ya da daha ucuza temin ediyor bir şekilde. Kiminin çocuğunun arabasını, yatağını ailesi alıyor hediye vs vs. Aslında ciddi masraf kalemleri bunlar. Hesaba katılsa geçimi sıkıntıya sokar. Böyle mesajları görünce hep bunu düşünüyorum.
Valla bize hiçbiri gelmiyor, hepsini satın alıyoruz biz ne yapacağız bakalım doğunca. Gözüm korktuHepsi geliyor bana hepsi
Yazdan difrizi dolduruyorm
Esim fabrikada amir 3, ayda bir erzak geliyor.Yag seker un 8 senedir almadık nerdeyse.
Köyden annemler sebze meyve verirler yazın
Cüzi bi ev kiramız ve arac kredimiz var .(2000 tl toplamı)
1,5 maas giriyor eve(ben yarım gün calısıyorm)
Yok yine öyle bolluk icinde değiliz yani.
Olsak calısmam zaten oturur krese kadar bakarım cocuguma.
3 cocuk ev kira tek maas diyince ben kendimde sıkıntı buluyorum
Yada üzgünüm yemiyor o cocuklar herseyi.
Aylık 120 tl sadece peynire veriyorz
Tek cesit bildiğimiz ezine peynire.
Bunun tereyagı,zeytini,balı.
Bir böyle tek maas diyenlere,bir de carsaf carsaf sosyal medyada kahvaltılık cıkaranlara sasıyorum
Kahvltılık ciddi bi masraf yani:)
Bir de benim oğlum gibi peyniri kaşardan hariç yemeyen çocuklar var. Bir paket kaşar 50-60 lira. Bir çocuk olsa hadi neyse üç çocuğun yediği yiyecek zaten çok para demekHepsi geliyor bana hepsi
Yazdan difrizi dolduruyorm
Esim fabrikada amir 3, ayda bir erzak geliyor.Yag seker un 8 senedir almadık nerdeyse.
Köyden annemler sebze meyve verirler yazın
Cüzi bi ev kiramız ve arac kredimiz var .(2000 tl toplamı)
1,5 maas giriyor eve(ben yarım gün calısıyorm)
Yok yine öyle bolluk icinde değiliz yani.
Olsak calısmam zaten oturur krese kadar bakarım cocuguma.
3 cocuk ev kira tek maas diyince ben kendimde sıkıntı buluyorum
Yada üzgünüm yemiyor o cocuklar herseyi.
Aylık 120 tl sadece peynire veriyorz
Tek cesit bildiğimiz ezine peynire.
Bunun tereyagı,zeytini,balı.
Bir böyle tek maas diyenlere,bir de carsaf carsaf sosyal medyada kahvaltılık cıkaranlara sasıyorum
Kahvltılık ciddi bi masraf yani:)
2 çocuk haftada 2 kg muz yiyor, sevdikleri elmanın kilosu 9 lira. Köfte haftada 2-3 kez, balık ( somon yer haspamlar ) haftada bir. Ben bu hesapları anlayamıyorum, bir tek biz mi sadece mutfağa çalışıyoruz?3 çocuk diyorsunuz ama, günlük proteini alması gerek. Haftada bir kez balık yemesi gerek. Günde en az üç yumurta, 100er gramdan köfte yeseler en az 300 gr kıyma gerek. Daha bunun peyniri yoğurdu, taze sebze meyvesi var. Günde üç muz yeseler bir haftada bir kilo yetmez size kilosu 15 tl sırf muza gidiyor.
Daha her iki yılda bir alınacak olan ayakkabı bot ve palto var.
Ya 17-18 tl muzun kilosu
Ben muz yemem kücüklüğümden beri sevmem.
1 kilo muz 4 tane flan anca geliyor.
Esim yese yeme cocugun muzlarını diyorm:)
3 cocık günde 1 kilo muz yer ya:)
Aklımızla oynuyor resmen:)
Aynen öyle.Zorlaniyoruz ama bir sekilde geçinmeye çalisiyoruz dese anlarim. Ancak "o kadar zorlanmiyoruz, yetiyor hersey" demesi ya kendini kandiriyor, ya bizimle dalga geçiyor. Herkes zorlaniyor faturalari ödemeye. Hele Türkiyede fiyatlar o kadar yükseldi ki. Insanlar dedigin gibi eve normal meyve sebze almakta zorlaniyor. Kalmis 5 kisilik bir aileye bunu yapmak.
Aynen öyle, hamileyim haftada 2 balık yiyorum haftalık 150-200 o tutuyo 2 kişiyiz, yemem gereken ceviz kaşar muz et derken 2 kişi 2, 3bini geçiyordur bilmiyorum hesaplamadım. 3 çocuğun sağlıklı beslenmesi kursları eğitici oyuncakları kitapları.. Normalde yetmez ama anne baba yardım ediyorsa bilemem3 çocuk diyorsunuz ama, günlük proteini alması gerek. Haftada bir kez balık yemesi gerek. Günde en az üç yumurta, 100er gramdan köfte yeseler en az 300 gr kıyma gerek. Daha bunun peyniri yoğurdu, taze sebze meyvesi var. Günde üç muz yeseler bir haftada bir kilo yetmez size kilosu 15 tl sırf muza gidiyor.
Daha her iki yılda bir alınacak olan ayakkabı bot ve palto var.
Oğlum dört yaşında biz mutfağa çalışıyoruz. Sağlıklı kuruyemişler zaten servet değerinde. Atıştrmak istediğinde bir avuç ceviz fındık badem antep fıstığı yese ayda 200-300 tutar. Balık et zaten servet değerinde. Meyve sebze fiyatı uçtu. Yoğurt, kefir, peynir yese o da öyle. Hepsini yiyor şükür deniyor da nasıl yeniyor? Tarhana beyaz ekmekle de büyür çocuk ama sağlıklı mı olur işte?Aynen öyle, hamileyim haftada 2 balık yiyorum haftalık 150-200 o tutuyo 2 kişiyiz, yemem gereken ceviz kaşar muz et derken 2 kişi 2, 3bini geçiyordur bilmiyorum hesaplamadım. 3 çocuğun sağlıklı beslenmesi kursları eğitici oyuncakları kitapları.. Normalde yetmez ama anne baba yardım ediyorsa bilemem
Muz o kadar ddgil gecdn pazarda 9 liraydi kilosu aldim 12 liralik mesela.. belki de ek gelirleei de vardirYa 17-18 tl muzun kilosu
Ben muz yemem kücüklüğümden beri sevmem.
1 kilo muz 4 tane flan anca geliyor.
Esim yese yeme cocugun muzlarını diyorm:)
3 cocık günde 1 kilo muz yer ya:)
Aklımızla oynuyor resmen:)