Çocuk İstemek... Maddi kaygılar, kararsızlıklar...

konu sahibi için demedim de herkes bebeğe de oda lazım 2+1 demişler de onun için dedim diğer odalarda ne var diye

eşyayı azaltmak daha kolay olmaz mı
Şöyle mesela dolabımız yatak odamıza sığmıyor bizim. Mecbur onu başka bir odaya koyduk. Koltuklarla tv ünitesi ve masa aynı anda sığmıyor, onları da bölmek durumunda kaldık. Yemek takımını atarsam bir oda boşaltabilirim evler çok küçük artık ya da eşyalar mı büyük bilemiyorum. Geniş bir 2+1 e sığarız ama mesela biz ama geniş bir 2+1 bu il sınırları içinde henüz görmedim

Ben hamile kaldığımda şartlarımız iyiydi. Her şeyi çıkınca 3000 gibi bir para kalıyordu bize bazen daha fazla.
Sonra ne oldu tam doğum yaptığım ay eşimin bütün işleri kesildi. Hala da az bir ücrete çalışıyor ama bir şekilde yaşıyoruz.
Yani boşuna plan yapmayın derim ben, ne istediğinize karar verip yola çıkın.

Hepsi geliyor bana hepsi
Yazdan difrizi dolduruyorm
Esim fabrikada amir 3, ayda bir erzak geliyor.Yag seker un 8 senedir almadık nerdeyse.
Köyden annemler sebze meyve verirler yazın
Cüzi bi ev kiramız ve arac kredimiz var .(2000 tl toplamı)
1,5 maas giriyor eve(ben yarım gün calısıyorm)
Yok yine öyle bolluk icinde değiliz yani.
Olsak calısmam zaten oturur krese kadar bakarım cocuguma.
3 cocuk ev kira tek maas diyince ben kendimde sıkıntı buluyorum
Yada üzgünüm yemiyor o cocuklar herseyi.
Aylık 120 tl sadece peynire veriyorz
Tek cesit bildiğimiz ezine peynire.
Bunun tereyagı,zeytini,balı.
Bir böyle tek maas diyenlere,bir de carsaf carsaf sosyal medyada kahvaltılık cıkaranlara sasıyorum
Kahvltılık ciddi bi masraf yani:)

Ne iş yapıyorsunuz bilmiyorum ama ön muhasebe gibi bir işse bence Ankara standartlarında 3.000 TL bulunmayacak bir iş değil. Bakıcıya dediğiniz gibi en az 2.000 gider ki bakıcı bulmak da ayrı sıkıntı. Bence bebek olduktan sonra 2-3 sene ara vermek çok büyük bir kayıp olmaz. Sonrasında da kreşe gider. Bence işle ilgili bir daha bulamam böylesini gibi bir kaygınız yoksa kreş yaşına kadar siz bakabilirsiniz.

Ortada fol yok yumurta yok çok ayrıntılı düşünüyorsunuz. Evin geliri 9000 çok çok iyi bence. Planınızı hesabınızı yaptınız ama siz isteyince hemen bebek olacak mı belli değil.
Herşeyi hesaplayamazsınız bebek olunca duruma göre düşünürsünüz bazı şeyleri. Birde kimseye güvenerek plan yapmayın. Eşinizle beraber halletmeniz lazım bu sırada anne babaların yardımı olursa ne güzel.

Bebek için izin alıyorsunuz zaten sonrasında bebek 10aylik olana kadar ücretsiz izin alırsınız şu an o dönem için para biriktirebilirsiniz. Bakıcıyı da yatılı alırsanız tabi maaşın hepsi gider. Gündüz gelen bakıcı fiyat olarak daha uygun olur.

Birde bebek olmadan ev alın diyenleri anlamadım. Ben kirada oturuyorum.Ev sahibi olmanın cocukla ne ilgisi var. Büyük kızımın odasını 2 yaşından sonra yaptık. O zamana kadar park yatakta bizim odamızdaydı. Oğluma da park yatak aldık. O da muhtemelen 2 yaşına kadar bizle olacak.

Özel hastanelerde doğumun fiyatı fazla. Onun için bütçe ayırın özel hastane isterseniz.

Bence hemen yapmalısınız bebegi Evlilik yaşı ilerledi ama kadın bünyesi aynı 30dan sonra zor oluyor. Ilerde 2 çocuk isterseniz ona vakit kalmıyor

Valla bize hiçbiri gelmiyor, hepsini satın alıyoruz biz ne yapacağız bakalım doğunca. Gözüm korktu

Bir de benim oğlum gibi peyniri kaşardan hariç yemeyen çocuklar var. Bir paket kaşar 50-60 lira. Bir çocuk olsa hadi neyse üç çocuğun yediği yiyecek zaten çok para demek

2 çocuk haftada 2 kg muz yiyor, sevdikleri elmanın kilosu 9 lira. Köfte haftada 2-3 kez, balık ( somon yer haspamlar ) haftada bir. Ben bu hesapları anlayamıyorum, bir tek biz mi sadece mutfağa çalışıyoruz?
Şu an kesin kararımı verdim, çocuğu seneye özel okula göndereceğim. Millet tek maaşla neler yapıyor( Gözüm yok maşallah ) ben de bir zahmet çift maaşla çocuğumu koleje bari göndereyim.

Ya 17-18 tl muzun kilosu
Ben muz yemem kücüklüğümden beri sevmem.
1 kilo muz 4 tane flan anca geliyor.
Esim yese yeme cocugun muzlarını diyorm:)
3 cocık günde 1 kilo muz yer ya:)
Aklımızla oynuyor resmen:)

Zorlaniyoruz ama bir sekilde geçinmeye çalisiyoruz dese anlarim. Ancak "o kadar zorlanmiyoruz, yetiyor hersey" demesi ya kendini kandiriyor, ya bizimle dalga geçiyor. Herkes zorlaniyor faturalari ödemeye. Hele Türkiyede fiyatlar o kadar yükseldi ki. Insanlar dedigin gibi eve normal meyve sebze almakta zorlaniyor. Kalmis 5 kisilik bir aileye bunu yapmak.

Yalniz yazıyı ben yazdım sandım. Üç aşağı beş yukarı ayniyiz. Bizim de gelirimiz o civar kiradayız 2.5 yıllık evliyiz bakıcı konusunda yardımcım olmayacak annem yakın olsa da benim de kardeşim engelli. Aslinda ev vs alsaydık çocuk konusunu erteleyebilirdik ev bulamadık bütçemize göre zatne çocuk düşünüyorduk denemeye başlayalım belki hemen olmaz diye korunmayı bıraktık. 4 5 ay sonra hamile kaldım. Bir yola girdik bakalım hayırlısı. Ben ücretsiz izin de kullanacağım mecburiyetten 4 aylık çocuğu bakıcıya bırakmak içimden gelmez. Bir süre tek maaşla idare edeceğiz. Ev alma imkanikiz varsa ev alıp bikac yıl erteleyin yok o da zor diyorsanız çocuk konusunu düşünebilirsiniz. Evliliğinize ve eşinize güveniyorsanız.

Aynen öyle.

Aynen öyle, hamileyim haftada 2 balık yiyorum haftalık 150-200 o tutuyo 2 kişiyiz, yemem gereken ceviz kaşar muz et derken 2 kişi 2, 3bini geçiyordur bilmiyorum hesaplamadım. 3 çocuğun sağlıklı beslenmesi kursları eğitici oyuncakları kitapları.. Normalde yetmez ama anne baba yardım ediyorsa bilemem

Biz esimle bastan anlastik benim ilk seneler cocuklarla evde kalmami. Bizim borclarimiz yoktu. Esimin maasi ile gecinebiliyoruz. Ev almayi ama arka plana attik. Yani su anda kiradayiz. Ev alacak olsak bende calisip katkida bulunmak isterim cünkü. Almanyada gecim Türkiyedekine benzemedigi icin söyle yapin böyle yapin diyemem. Ama sahsen gercekten ihtiyac olmayan herseyi kaldirir, ev alma plani ertelerdim. Hersey gönlünüzce olur insallah

Bacım annem engelli. Şimdi yeniden ameliyat olması gerekiyor. Kayınvalidem 1000 km uzakta oturuyor. Bizim evimiz 50 metrekare. Misafir için yatak açacak yer yok yani. Benim yaş 29. Evimize sizinki kadar para giriyor yaklaşık olarak, giderimiz de 6-7 bin civarı. Cocuk olunca istifa edeyim de çocuğuma bakayim diyebileceğim bir işte çalışmıyorum. Zaten işi bıraksam bi daha asla bu ayarda bir iş bulamam.
Bütün bunlara rağmen tedaviyle gebe kaldım. Naparız nasıl bakarız diye düşünmüyorum. Böyle düşünsem çocuk yapamadan menopoza girerdim muhtemelen. Kolay değil tabi, çalışmayan anneler için bile çok zorken. Bence karşınıza bir kolaylık çıkar muhakkak.

Kendimi gördüm sizde Bende böyle ince hesaplar yapmıştım, maddi olarak rahatlamayı bekledim kredilerden. Sonuçta çocuk önemli bi karardı, herşey onun İçin uygun olmalıydı, hatta iş yerinde alacağım terfiyi bekleyip ondan sonra denemelere başlamayı konuşmuştuk ama gel gelelim bizim planlara uymadı hiçbirşey. Eşim ve bende sorun olmamasına rağmen tam 3 sene uğraştık, aşılamalar/yumurta takipleri/ tüp bebek denemeleri vs. Yani bu çocuk işleri için tabiki maddi durumu göz önünde bulundurmak lazım ama herşey planlandığı gibide gitmiyor. Ben hamile kalana kadar evimizin üstüne birde araba aldık hiç planda yoktu ama beklerken para biriktirdik. Bana sorarsanız maddi olarak önleminizi alın ama illa da borçların bitmesini beklemeyin.

Oğlum dört yaşında biz mutfağa çalışıyoruz. Sağlıklı kuruyemişler zaten servet değerinde. Atıştrmak istediğinde bir avuç ceviz fındık badem antep fıstığı yese ayda 200-300 tutar. Balık et zaten servet değerinde. Meyve sebze fiyatı uçtu. Yoğurt, kefir, peynir yese o da öyle. Hepsini yiyor şükür deniyor da nasıl yeniyor? Tarhana beyaz ekmekle de büyür çocuk ama sağlıklı mı olur işte?

Ev her türlü her zaman alınabilir ama çocuk eğer istiyorsanız geç kalmayın derim. İstediğiniz zaman hamile kalacağınizinda garantisi yok bu konularda çok ince hesap yapmamak gerekiyor bence. Belki hemen belki beş sene sonra hamile kalacaksiniz. Bende supriz bir şekilde hamileyim pandemi sürecinde eşim çok uzun zaman ücretsiz izindeydi yeni geri döndü. Çokta borcumuz var ama bir şekilde ödeniyor sağlık olsun. Ben hastaneye çok gitmedim mesela kalp atışı ve tahliller için gittim sadece. Bir aksilik olmazsa da doğuma kadar her ay gitmeyi düşünmüyorum bir bizim sistemde var zaten her ay hamile kontrolü. Çok gereksiz. Özellikle şu pandemi dönemi.

bence birikiminiz insana guven veriyor,
sadece 50 bin dediginiz birikim insanin her seyden once kafasini rahatlatir,
olur da issiz kalirsam, olur da dogumdan sonra bakici bulamazsam vs dediginiz zaman o boslugu kapatiyor yani.
Bir de bakici belki masraflidir ama 2 yasinda kres dusunulebilir, yani ise ara verme sureniz 2 yilla sinirli tutulup, yine o surede birikimi tamamen bitirmemek icin simdiden birikime devam edilebilir.

yine araba da kotu gunde satilacak bir yatirim olarak gorulebilir.

Ben hamileyken her ay bir cumhuriyet yapmistim, dogumdan sonra da her ay bozdurmustum bir tane. bebek 9 aylikken de ise geri donmustum ornegin Sizin daha fazla zamaniniz var, sirf dogum sonrasinda harcamak uzere birikim yapabilirsiniz halen.

tek cocukta bence isler daha kolay ayarlanabiliyor, tabi kisisel fikrim boyle.
O yuzden olabilir diyorum.
Ama fazla cocuk isteyen birisi degilseniz ertelenebilir de.
Sanirim ben olsam su pandemi asi surecinin sonuclarini bir gormek isterdim, hani isler iyiye mi gidiyor kotuye mi gidiyor seklinde.

Ya 17-18 tl muzun kilosu
Ben muz yemem kücüklüğümden beri sevmem.
1 kilo muz 4 tane flan anca geliyor.
Esim yese yeme cocugun muzlarını diyorm:)
3 cocık günde 1 kilo muz yer ya:)
Aklımızla oynuyor resmen:)
Muz o kadar ddgil gecdn pazarda 9 liraydi kilosu aldim 12 liralik mesela.. belki de ek gelirleei de vardir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…