Çocuk İstemek... Maddi kaygılar, kararsızlıklar...

Almıyorlardır. Siz mesela aman çocuğum balık yesin yeter ki diye somon alıyorsunuz ama kimisi ucuz balığı yedi yedi yemezse kendi bilir deyip üstüne düşmez. Bizimki balık yemiyor der geçer. Ya da muzu her hafta değil ayda bir alır gibi. Siz mutfak bütçenizi çocuklara göre ayarlıyorsunuz, bazıları da çocukların önüne koyduğunu bütçesine göre ayarlıyor. Aradaki fark bu bence.

Bence şartlar uygun ama çocuk olduktan sonra maaşın büyük kısmı bakıcıya gittikten sonra el kadar bebekten ayrı kalmanın anlamı yok. Borçlar ve giderler fazla olduğu için doğumdan sonra ev planı biraz daha uzaklaşır. Diğer taraftan da yaş sıkıntısı var çünkü 30 dan sonra yumurtalık rezervleri 20li yaşlara oranla daha azalmış oluyor. Bence çok düşünmeden başlayın, ilk denemede olacak diye bir şart yok kim bilir kaç ay sonra olacak.

Çocuk işi planla olmuyor. 5 senedir evliyim hala çocuğum yok.

Sadece şunu demeye geldim...İki çocuğum var ilkini özelde ikinci çocuğumu devlet Hastanesi'nde doğum yaptım...Ama ikincinin de belli bı doneme kadar özelde takiplerini yaptırdım doğumda istedikleri para fazla pahalı 10 bin nedir yaa...İnanın hiç gerek yok devlet hastaneleri tam teşekküllü doktorun iyiyse bence devlet daha mantıklı...Özelde görmedigim ilgi alakayı hijyeni herşeyi devlette gördüm...Özelde iyilisme sürem çok uzun sürdü devlette 2 günde ayaktaydim ikiside sezeryan bu arada...Ama ilk çocuk olunca bı panik yapıo insan o konudada anlıyorum sizi ama inanın çok manasız illa özelde doğum olsun diye düşünmek...Hastane değil doktor daha önemli bence

ben sizi anladım da

bu anlattıklarınızın bir çoğu evimde yok

evime koltuklar, tv ünitesi ve masa sığmazsa ya tv ünitesi almam ya masa

ya da yatak odasına sığmayan dolap nasıl bir şey onu küçüğünden alırım

bir duvarda dolap duruyor diğerinde yatak

mesela çocuk olursa dolap olan odaya koyarım yatağını dolabın bir tarafını da ona veririm oldu bitti

anlatmak istediğim yaşamı küçültmek yerine hemen evi büyütmeye çalışıyoruz da bu da işte çok pahalı kiralar olarak dönüyor hayatımıza

2+1 evde çocuksuz yaşadım ikinci odamda bir tek kişilik yatak kitaplık ütü masası vs duruyordu

o zaman çocuğum olsaydı

kitaplıkları oradan alır o evin büyük koridor duvarı vardı oraya taşır, bebeğin yatağını da tek kişilik yedek yatak olan odaya koyardım

3+1 e taşınayım demezdim

keza 3+1 de yaşarken oğlum doğduğunda da odasında beşiği dolabı alt açma masası ve tek kişilik bazalı yatak vardı

yatak odasında da dolap yatak şifonyer

üçüncü odada da kitaplık ve çalışma masası

salonda da bir koltuk takımı, mini bir masa ve tv sehpası

aslında tam anlatamadım ama evin fiyatı uygun çevresi vs uygun ise bir bebek gelecek mutlaka yeni bir oda da lazım diye hareket etmeye gerek yok demek istedim

tüm yaşamımdaki evlerimde (15 yıl) ne tv ünitem ne konsolum ne de 8 kişilik yemek masam oldu

Şu an maaşınız 3000. Ve evet, bakıcıya verseniz hemen hemen hepsini vereceksiniz. Ama bunun boşa gitmiş bir para olarak düşünmüyorum ben, kariyerinize yatırım gibi düşünebilirsiniz. Aynı şartlarda ve maaşta bir işi 2 sene sonra tekrar bulma şansınız varsa bırakın işi; ama yoksa mecbur çalışacaksınız. 2 sene belki maaşınızı olduğu gibi bakıcıya vereceksiniz ama sonrasında maaşlı işinize devam edeceksiniz.

Diğer taraftan ben sizin yerinizde olsam beklemezdim.

Yani biz ev alıp kredi borcuna girdikten 1 ay sonra hamile kaldığımı öğrendim. 78 aylık bir borç.. yeni hamile ben.. o dönem oğlumun odası için benim bireysel emeliliğimi bozduk. Hastane masraflarını da kredi kartına 9 taksitle halledebildik :)))) Ki 2500 TL filandı doğum :))

Yani şu rızkıya gelir olayı bana aşırı kaderci gelmiştir ama hakkaten rızkıyla geldi resmen. Benim işlerim hunharca açıldı.

Şimdi kredinin 14 ayı kaldı :)) Oğlum 4,5 yaşında, kızım ise 2 yaş 8 aylık olmak üzere..

Körlemesine girin demiyorum ama siz bir hesap kitap yapmışsınız, görüyorsunuz zaten.

Kardes, zamaninda okulum vardi ve ilk 1.5 yildan snra okul surecinden dolayi cocuk dusunmedik. 6 senelik evliyim. Ilk sene biz istemedik. Snra da okul var diye erteledim. Ama hayatimin en buyuk keskesi. Simdi kapi kapi dolasip bir yumurtanin pesinde kosuyrm. Yumurtalar yillarla beraber azalmakta. Keske onceden yapsaymisim. Bak simdi her gunum aglamakla gecyr. Olmuyor.
Yani tek diyecegim, erteleme. Olur gider hepsi.

Bende çocuk için çok planlar yaptım 2014 evlendim ilk 5 sene cocuk asla diyordum.Ev kredim azalsin araba borcu bitsin çocuğumu doğurup işi bırakıp kendim büyüteyim dedim ama sonunda isler benim planladığın gibi gitmedi 2.5 sene süren kesintisiz bir tedaviyle bebeğim şuan 44 günlük. Toplamda 3 ameliyat 3 tüp bebek tedavisi 2 transfer sonunda bir araba parasi gitti yıllardır çalıştığımızi hastanelere verdik .Transferim tuttu yine hastanelere paralsr saçıldı zor bulduk ya 10 gunde bir perinatologa kontrole gittim 9.gun muayene ucreti bitiyordu 10.gün gel diyordu doktorum her muayene 420 TL kredi kartımızda hastane odemesi görmekten bunalıyordum artik.Bu arada gelirimizde sizinkinden bi tik üstünde. Şartlarınız iyi bence düşünün gec kalmayın derim bilmiyorum benim sütten ağzım yandığı için mi bu süreç çok zor ve bunalticiydi bebeğim oldu ama unutamıyorum gülüşlerim soldu sanki acı bir ifade kaldı yüzümde.

Olsun.. ithal yerli den daha mi saglikli faydali farki o mu yoksa ithal olmasi mi.. fiyat farki sadece ithal olmasiysa yerli olani alsam daha iyi..
İthal olduğu için fiyatı yüksek boyut ve tat farkı var birazda :) fayda olarak bir farkı yok yerli muzlarin olmuslarida çok lezzetli biz seviyoruz yerli muz candır

Biz bu eve taşındığımız zaman eşyalarımız zaten olduğu için almama şansım olmadı. Yoksa tabi ki ben de öyle yapardım elbette Başka şehirden geldim, geldiğim yerde salonlar kocamandı, sığmayan ev görmemiştim. Burda öyle değil küçük küçük hep evler. Dolabımız standart çift kişilik bir dolap vallahi büyük değil ebeveyn banyosu var diğer duvarda da. Ayak ucuna koyayım desem yatakla dolap aynı anda sığmıyor oda dar. Yani evi görmeniz lazım bana da biri anlatsa nasıl sığılmıyor derdim. Çok düşündük yerleştirirken en uygun bu şekilde oldu. Biz de çocuk doğunca dolap olan odaya koymayı düşünüyoruz yatağını. Şu an yapabileceğimiz başka bir şey yok.
Sırf ekstra oda olsun diye taşınmasın tabi ama şu anda bile sığamıyoruz eve demiş o yüzden daha geniş bir eve geçebilirler dedim.

Ev için yatırımıniz hiç yok değil aslında....Kredi durumları nedir bilmiyorum ama eşime çocuk olmadan ev alıp öyle çocuk olsun dedim...Ve bütçemize göre bı ev aldık taşındık daha sonra çocuk düşündüm....Ama istediğim gibi bı ev olmadı çok naktimiz olmadığı için fazla kredi cekemedik 5 yıllık ödemenin son ayı bu ay...Pişman değilim en azından elimde bu evi satsam yeni ev için baya bı peşinat olacak diğer türlü elimdeki nakitle istediğim evi alamayacaktim...Kira ödeyeceğime yeni evim için yatırım yapmış oldum.. Bütçenize göre kısa vadeli kredili bı evede bakabilirsiniz....Sonra satıp yenilemekte mantıklı gelio bana...Çocuk icinde şartlarınız ve yaşınız uygun bence

Bu iş keske boyle günü planlayarak olsaydi :) 2020 subatta baslayalim denemelere dedik 2020 bitiyor hala sonuc yok:) yani cocuk yapmak da ayri bir mesele oyle kolay olmuyor hakikaten, herseyin bir araya gelmesi epey zahmetli.
Bence biraz da ince dusunuyorsunuz elbette ki haklisiniz, ben de sizin gibi dusunuyorum halen daha ama yaşım geciyor artik mecburum bir yerde. Ertelemeseydim belki maddi kaygilardan olurdu ama iste kismet. Bence suan sizin bir engeliniz yok, o yuzden degerlendirin diyorum ben.

Açık olayım hayatımı düzen sokayım çocuk sonra olsun diye düşünürseniz o çocuğu birazıcık zor yapabilirsiniz. 29 yaşınız çocuk için de çok ideal.. Bir de hemen olacak mı ? Durumu da car ki inşaALLAH istediğiniz zaman çocuğunuz olur

siz işten ayrılınca gelen para giderlerinizi ancak karşılıyor ekstra bir durum olsa altını kullanırsınız fakat ucu ucuna yaşamak istiyor musunuz? bu önemli. çocuk ciddi masraf yemesi, içmesi, giyimi,odası, oyuncağı, doktoru... ailelerden yardım alırsınız elbet torunları ama onlara güvenerek de yola çıkılmaz.

bence bekleyin en az bir sene daha. yaşlarınız çok ileri değil. arabanın borcu biraz daha azalır belki satıp ev peşinatı yaparsınız ya da daha geniş bir eve kiraya çıkarsınız. bu arada eşiniz de siz de doktora gidin çocuk sahibi olmak için bir problem var mı araştırın. hemen olmayabilir vs deniyor aynı durum tam tersi için de söz konusu.

hakkınızda hayırlısı olsun :)

Kendimi gördüm Bende yıllarca gittim geldim çok şükür bebeğim 44 günlük Rabbim sizde nasip etsin çok aratmasin. Pes etme hep kendine güç ver

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…