-
- Konu Sahibi captain price
3 çocuk diyorsunuz ama, günlük proteini alması gerek. Haftada bir kez balık yemesi gerek. Günde en az üç yumurta, 100er gramdan köfte yeseler en az 300 gr kıyma gerek. Daha bunun peyniri yoğurdu, taze sebze meyvesi var. Günde üç muz yeseler bir haftada bir kilo yetmez size kilosu 15 tl sırf muza gidiyor.Her kolejin fiyatı 40 lira değil ki.Daha hesaplı bir okul ve babamın arkadaşını öğretmenlik yapıyordu. Ocak da indirim vardı çok daha hesaplıya geldi. Normal fiyat 25 bin lira gibi bir rakamdi biz daha düşük fiyata kayıt ettirdik.
Konuda ki maaştan az ama bir tık az, cokda az sayilmaz. Bizim bir sıkıntımız yok Şükür
10 bin maas giriyorsa tmm.Beş bin liradan fazla hesaplayın
3 çocuk diyorsunuz ama, günlük proteini alması gerek. Haftada bir kez balık yemesi gerek. Günde en az üç yumurta, 100er gramdan köfte yeseler en az 300 gr kıyma gerek. Daha bunun peyniri yoğurdu, taze sebze meyvesi var. Günde üç muz yeseler bir haftada bir kilo yetmez size kilosu 15 tl sırf muza gidiyor.
Daha her iki yılda bir alınacak olan ayakkabı bot ve palto var.
Kesinlikle. Biz de denedik üçüncü ayında oldu. Hemen olma ihtimali de yüksek. Nasılsa olmaz demek de büyük risk.Benzer kaygılar içindeydim ben de daha birkaç ay önce. Hatta hemen olacak mı bakalım dedim, hemen olduTamam evet, artık çoğu kişi hemen hamile kalamıyor, yıllarca uğraşıyor ama hemen hamile kalma ihtimalini de düşünmek gerek. O da imkansız değil neticede. O sebepten hemen olmaz zaten diye aceleye getirmeyin. Biz hatta pandemi hortladı yine erteleyim diyorduk ki tutmuş. Nasip. Biz de kiradayız, borcumuz yok ama şükür. Birikmişimiz var, ama bulunduğumuz şehirde istediğimiz gibi bir evi alacak durumumuz yok şu an, evler çoook çok pahalı. Mantıklı gelmiyor o sebeple. Kiradan kiraya gitmek de eğer ihtiyaçsa çok da saçma değil. Odaya ihtiyacınız olacak çünkü. Eğer kesin kararlıysanız mutlaka doğum teminatlı bir sağlık sigortası yaptırın epey avatanjlı oluyor. Hakkınızda hayırlısı olsun.
Kafamda 25 i 12 ye bölüyoırm suan
2100 tl
Ben cift maasla özele yazdıramam herhlde .
Helal olsun .
Her kolejin fiyatı 40 lira değil ki.Daha hesaplı bir okul ve babamın arkadaşını öğretmenlik yapıyordu. Ocak da indirim vardı çok daha hesaplıya geldi. Normal fiyat 25 bin lira gibi bir rakamdi biz daha düşük fiyata kayıt ettirdik.
Konuda ki maaştan az ama bir tık az, cokda az sayilmaz. Bizim bir sıkıntımız yok Şükür
Biraz daha konusursak okulu burslu okuyor dicen abla tmm inandık:)25 binden daha düşük.
Her evin odaları yeterince geniş ve kullanışlı olmuyor maalesef. Eşyalar sığmayabiliyor. Biz 3+1de oturuyoruz ama boş odamız yokbir de 2+1 küçük denmiş de neden küçük
bir yatak odası, bir de bebek odası, diğer odaya ne koyacağız
evet evim 3+1 tek çocuğum var 3. oda benim çalışma odam kütüphane vs de iş hayatı dışarıda iken çok da lüzumlu değildi hiç girmediğimiz günler dahi olurdu
Ya 17-18 tl muzun kilosuHadi 20bin diyelim, yine aylik neredeyse 2bin ediyor bu. Maas 8bin, sirf 2bini okula gidiyor bir cocugun. Kiyafet, kirtasiye masraflari? Kira? Et? Pazar? Diger iki cocugun yeme içme bez masraflari? Sonra daha bitmedi elektrik gaz,..
Bana pek olagan gelmedi açikçasi. Hava atacaksaniz, bare tutarli hava atin.
Ha bide herkesin öyle tanidigi yok özel okullarda.
Her evin odaları yeterince geniş ve kullanışlı olmuyor maalesef. Eşyalar sığmayabiliyor. Biz 3+1de oturuyoruz ama boş odamız yokbelki öyle bir durumdur onlarınki de.
Ya o hanımı bilemiyorum da bu geçiniyoruz konularında şey dikkatimi çekiyor mesela erzak geliyor memleketten, ne bileyim yağa salçaya kuru baklagile para vermiyor ya da daha ucuza temin ediyor bir şekilde. Kiminin çocuğunun arabasını, yatağını ailesi alıyor hediye vs vs. Aslında ciddi masraf kalemleri bunlar. Hesaba katılsa geçimi sıkıntıya sokar. Böyle mesajları görünce hep bunu düşünüyorum.Biraz daha konusursak okulu burslu okuyor dicen abla tmm inandık:)
Valla ben demek müsrifim.
Ya 17-18 tl muzun kilosu
Ben muz yemem kücüklüğümden beri sevmem.
1 kilo muz 4 tane flan anca geliyor.
Esim yese yeme cocugun muzlarını diyorm:)
3 cocık günde 1 kilo muz yer ya:)
Aklımızla oynuyor resmen:)