- 2 Ocak 2017
- 3.215
- 19.138
-
- Konu Sahibi captain price
Hanımefendi burada kimse holding isletiyoruz,mükemmel gelirimiz var, çocuğumuzu kolejlerde okutuyoruz tarzi bir söylemde bulunmadı. Aksine 3000 TL maaş ile çocuğunu özel okula gönderdiğini, gıda ve sosyal ihtiyaçlarını tam anlamıyla karşıladığını söyleyen insanlara veryansın edildi. Bunun sebebi de malûm ülke şartları. Pollyannaciliga gerek yok. Bazı temel ihtiyaçların fiyatinin yazılma sebebi ise, ne kadar harcama yapıldığını, gerçekçi olunması gerektiğini gostermekti. Her konuya gereksiz duyara gerek yok gerçekten.3000tl ile 5000tl ile çok rahat geçiniyorum, şunu da bunu da yapıyorum diyenleri eleştirirken bilmem ne kadar kuruyemisciye, şu kadar kasaba diye kalem kalem fiyat vermek ne kadar doğru acaba? iyi kötü, az çok bir şekilde geçinen insanları (ki sessizce okuyup mesaj yazmıyor olabilirler.) rencide etmek değil mi bu? falanin kuruyemis parası benim bir haftalik pazar masrafım diye onlari umutsuzluğa mutsuzluğa sürükleyebilirsiniz.
yediğin içtiğin senin olsun gördüğünü anlat derler. ne kadar da yediğimizi içtiğimizi anlatmaya hevesli olmuşuz. bir yanlışi düzeltirken daha büyük bir yanlış yapılıyor bence. kimi evinde mango var diye övünür elmayı mandalinayı küçümser (ki hayatımda hiç merak etmediğim bir tatti. okurken yersem hayatin sırrına erecegim gibi hissettim. tez elden alayım diye düşündüm. )
az bir maaşla geçinen birisine(kendisi bunu kabul etmese de) cilt ve saç bakımına harcanilan paranın miktarını söylemenin ne gibi bir faydası var mesela? yaa doğru söylüyorsunuz biz sürünüyormusuz yazsa cok mu mutlu olacağız forumca. ilk baştaki uyarılar yerinde iken sonlara doğru kantarin topuzu kaçtı bence. forumu kayıtlı kayıtsız bir cok üye okuyor. belki cok daha zor durumda olanlar da okuyor. onlara karşı biraz daha düşünceli davranılmali diye düşünüyorum
Hassas davranmak ile örtbas etmek arasında ince bi çizgi var bence.sadece doğruları dillendirirken daha hassas davranılmali diyorum.
Ahh ahh....Geçinmek var geçinmek var bu ülkede asgari ücretle hem kira ödeyen hem çocuk büyüten var ama giyimden gıdadan ısınmasından zevkinden kısarak aslında yaşamıyor lar mış gibi yapıyor lar ayda bir kere et anca tüketiyorlar bu düzen de değişmiycek maalesef. Şuan sobayı kıstım yorganın altındayım neden fatura çok gelmesin diye eve giren para 4000 civarı üç kişiyiz açlık sınırında yaşıyoruz işte
Gece kısıyorum gündüz üşüyorum evin içinde dolandığım için ben yine iyiyim arkadaşım hiç yakmıyor battaniyenin altında duruyor gece gündüz bina zaten çok eski dökülüyor aslında burda oturmak istemiyorum ama annem kabul etmiyor taşınmayı yani tamir edilcek gibi değil evAhh ahh....
Havalar inanılmaz soğudu, yağış yok denecek kadar az, kuru yakan bir soğuk sadece.
Gündüz çok az yakıp daha kalım giyinseniz, gece kısmasanız daha karlı olmuyor mu?
Bir de cam çerçeveye fitil ya da silikon çekebildiniz mi, fazlaca farkediyor ısı için.
oturduğum apartman merkezi sistem .apartmanda bir teyze var kızıyla yaşıyor kirada oturuyorlar gelirleri az kız asgari ücretle çalışıyor anne çok az emekli maaşı alıyor.merkezi olduğu için kısma kapatma şansları yok .bugün benden borç istedi bende de yoktu veremedim üzüldüm içime dert oldu.bir kaç güne 600 civarı doğalgaz gelir evler büyük çünkü o zaman ne yapacak hiç bilmiyorum.3 haftadır pazara gidemedim dedi kadın.4000 e yakın gelirle halleri bu işte.bir de 3 çocuk bakıp kredi ödeyip rahatça geçiniyoruz diyorlar pess.örnek 5 kat altımda yaşıyor yıllardır gözümle görüyorum çektiği sıkıntıyı neyi ispatlamaya çalışıyorlar halaaaaGece kısıyorum gündüz üşüyorum evin içinde dolandığım için ben yine iyiyim arkadaşım hiç yakmıyor battaniyenin altında duruyor gece gündüz bina zaten çok eski dökülüyor aslında burda oturmak istemiyorum ama annem kabul etmiyor taşınmayı yani tamir edilcek gibi değil ev
Polar tulumlar falan var, bayağı sıcak tutuyor.Gece kısıyorum gündüz üşüyorum evin içinde dolandığım için ben yine iyiyim arkadaşım hiç yakmıyor battaniyenin altında duruyor gece gündüz bina zaten çok eski dökülüyor aslında burda oturmak istemiyorum ama annem kabul etmiyor taşınmayı yani tamir edilcek gibi değil ev
onlarda kaşındırıyor gece uyutmuyorPolar tulumlar falan var, bayağı sıcak tutuyor.
Normal kıyafetinizin üzerine onlardan giyseniz?
Allah yardımcınız olsun, kimse sıcak soğukla açlık susuzlukla sınanmasın, tek dileğim bu...
Teşekkür ederim kalın kazak polar giyiyorum aminPolar tulumlar falan var, bayağı sıcak tutuyor.
Allah yardımcınız olsun, kimse sıcak soğukla açlık susuzlukla sınanmasın, tek dileğim bu...
İşte soğuk bir evde pijama üzerine olmak kaydıyla giyilebilir.onlarda kaşındırıyor gece uyutmuyor
Tehlikeli biliyorum ama ben çok üşürüm. Yaşadığım yer doğalgaz gelmeyen nadir bölgelerden. Bir iki defa ısınma problemi yaşadık, elektriklerde yoktu , yatağa ayak kısmına sıcak su torbası koymuştumPolar tulumlar falan var, bayağı sıcak tutuyor.
‘Bunların ‘ komikliğini düşünmekten ziyade bu ülkede neden birileri muzlardan çeşit çeşit peynirlerden bahsederken diğerleri patates yemeğinin içine kattığı bir avuç kıymayla et yiyoruz diye kendini avutuyor onu düşünün. Siyasete girmek istemiyorum ama şükür diye diye kuru ekmeğe talim etti bu millet. İnsan gibi beslenmek bile lüks oldu.Ne guzel söylediniz. Yok su kadar cocugun su kadar muz miktari yok su kadar yumurta yok su kadar et.yok bazilari mango yerken bazilari mandalina elma ile gecistirirler. ben bir burda gördüm bunları cok komikler
Hayat şartları gittikçe zorlaştı bizde kısarak geçiniyoruz çoğu insan bu şekilde yapıcak bir şey yok maalesef çevremde montu olmayan çocuklar var kimiside benden daha alt gelir de yaşayıp çok iyiyiz falan diyor anlamak zoroturduğum apartman merkezi sistem .apartmanda bir teyze var kızıyla yaşıyor kirada oturuyorlar gelirleri az kız asgari ücretle çalışıyor anne çok az emekli maaşı alıyor.merkezi olduğu için kısma kapatma şansları yok .bugün benden borç istedi bende de yoktu veremedim üzüldüm içime dert oldu.bir kaç güne 600 civarı doğalgaz gelir evler büyük çünkü o zaman ne yapacak hiç bilmiyorum.3 haftadır pazara gidemedim dedi kadın.4000 e yakın gelirle halleri bu işte.bir de 3 çocuk bakıp kredi ödeyip rahatça geçiniyoruz diyorlar pess.örnek 5 kat altımda yaşıyor yıllardır gözümle görüyorum çektiği sıkıntıyı neyi ispatlamaya çalışıyorlar halaaaa
Sıcak su torbası alternatifi kiraz çekirdeği yastıkları.Tehlikeli biliyorum ama ben çok üşürüm. Yaşadığım yer doğalgaz gelmeyen nadir bölgelerden. Bir iki defa ısınma problemi yaşadık, elektriklerde yoktu , yatağa ayak kısmına sıcak su torbası koymuştumBayağı ısıtıyor. Dikkatli kullanılırsa
Niye ‘geçiştiriyoruz’ demiyor da, cins tür olarak bizi suçluyor işte.‘Bunların ‘ komikliğini düşünmekten ziyade bu ülkede neden birileri muzlardan çeşit çeşit peynirlerden bahsederken diğerleri patates yemeğinin içine kattığı bir avuç kıymayla et yiyoruz diye kendini avutuyor onu düşünün. Siyasete girmek istemiyorum ama şükür diye diye kuru ekmeğe talim etti bu millet. İnsan gibi beslenmek bile lüks oldu.
Sizinki ağlanacak hale gülmek.
nasıl bir şey o ilk defa duydumSıcak su torbası alternatifi kiraz çekirdeği yastıkları.
Diğer meyvelerin çekirdeklerinde de oluyor mu bilmiyorum ama en güvenlisi o, tavsiye ederim.
Isıyı uzun süre içine hapsediyor, yanma patlama riski de yok.
Biz ısınma problemini hallettik çok şükür. O zamanki çaresizlikle böyle bir yöntem bulmuştuk arkadaşlarla. Ama aklımda bulunsun tavsiye veririm elbet birineSıcak su torbası alternatifi kiraz çekirdeği yastıkları.
Diğer meyvelerin çekirdeklerinde de oluyor mu bilmiyorum ama en güvenlisi o, tavsiye ederim.
Isıyı uzun süre içine hapsediyor, yanma patlama riski de yok.
Bildiğin kiraz çekirdeği.nasıl bir şey o ilk defa duydum
‘Bunlar ‘ diye vurgulandığı için aynı üslupla devam edeceğim.Niye ‘geçiştiriyoruz’ demiyor da, cins tür olarak bizi suçluyor işte.
Herkes için hak olanı istemek suç çünkü...
annem 71 yaşında emekli öğretmen çalışırken maaşıyla geçinip her ay da 10 gram bilezik alıyordum der hep bugünlerde ki eskiden ders ücreti de azmış şimdiye göre.ha beni de maaş artı az bir kira geliriyle özel üniversite de okuttu .benim gelirim çok çok daha iyi şu an ama ben okutamıyorum kolejde çocuğumu yetmiyor çünkü‘Bunların ‘ komikliğini düşünmekten ziyade bu ülkede neden birileri muzlardan çeşit çeşit peynirlerden bahsederken diğerleri patates yemeğinin içine kattığı bir avuç kıymayla et yiyoruz diye kendini avutuyor onu düşünün. Siyasete girmek istemiyorum ama şükür diye diye kuru ekmeğe talim etti bu millet. İnsan gibi beslenmek bile lüks oldu.
Sizinki ağlanacak hale gülmek.