mangodan bahsedildi bundan eminim. kimdi hatırlamıyorum.mesajımı her alıntılayan da bir lüks kelimesi tutturmuş. bir kere de lüks kelimesi geçmemiş mesajında. ya da ne kadar fazla harcıyorsunuz mu demişim.
Bakın, size çok içten yazayım.
Böyle konularda sabit olarak konuşan 10 12 üye varız, daima ekonomi konusu bulduk mu, aynı cümlelerimizi milyon kere yazarız.
Çünkü derdimiz kendimiz değiliz, burada hepimiz ‘çocuğumun beslenme listesinde kuruyemiş var, ben alamıyorum’ ya da ‘eski hırkama çok güldü iş arkadaşlarım ama yeni bir kıyafet alamam’ gibi konular okuduk.
Çok okuduk hem de...
İnsan olarak inan ki içimiz sızlıyor, hayat aşırı aşırı pahalı.
Her Allahın günü felakete sürükleniyoruz ve bunun önüne geçebilmenin tek yolu, felaketin içinde olanın idrak etmesidir.
Biz farkındayız, siz keza öyle ama dar gelirli?
Değil işte değil!
Bunca cümle, bunca mesaj aydınlanma için.
Öğrenilmiş çaresizlik bunun adı, kast sistemine inanış gibi tuhaf bir şey.
Herkesin o yazdığımız ‘temel’ gıdaları ulaşması hakkıdır, çalışıyor adam daha ne yapsın lakin aldığı maaşla ne kira ne fatura ne de gıdayı karşılaması mümkün değil.
Bırak birikimi, kenara para atmayı ‘insan’ gibi temel gereksinimlerle yaşamak, her vatandaşımızın hakkı.
Önce bu bilince ulaşmamız gerek şükürcülükten öte, yoksa bana ne ona ne kim ne yiyorsa yesin, zıkkım yiyelim hatta:)
Şu ülkede bir standart tutturmak gerek, realitesi olan bir standart.
Açlık sınırının 4 bin asgari ücretin 2 bin olduğu değil!