-
- Konu Sahibi captain price
ben lüks demedim, ihtiyacınız yok da demedim. hatta bu durumu açıklamanızı da istemedim. lüks kavramı oldukca izafidir çünkü.cilt ve saç bakımı güzel olmak için değil hastalıklarımızdan dolayı ve pandemiden dolayı vucud reaksiyon gösteriyor kel olmak üzereyim yahuuu kafamın yarısı beyin tümörü ameliyatı sonucu boydan boya kesik orada saç yok daha da dökülürse ne yapsam görünecek tabiki vitamin de alacağım binlerce lira tutsun isterse .herşeyi de lüks görmeye ne kadar meraklı olduk.
hic birseye luks demedim. bence mesajımı yanlis anlamışsınız. tekrar ediyorum luks kavramı oldukca izafi. kime göre, neye göre luks. üsluptan rahatsiz oldum. bunu dillendirdim. nasil kj sizim mesaj yazma hakkıniz var benim de var degil mi?Arkadaşım konu sahibi sormuş insanlar da kendi tecrübelerini paylaşmışlar, bazı yorumlar inandırıcılıktan uzak olduğu için de fiyatlar konusunda detaya girilmiş mecburen , samimice görüşünü paylaşan hiçkimseye de direkt olarak kırıcı yorum yapılmamış, bunun neresi yanlış? Alınan gücenen olur mu diye düşünürsek hiçbir soruya cevap veremeyiz , gücenen varsa kendi yazar zaten burası herkese açık, ama şu herşeye de lüx denmesinden de gına geldi artık, insanlar anonimliğe güvenip en özel sağlık giderlerini paylaşmış ona bile takılmışsınız pes yani
Siz göre öyle olabilir.Yok, bence değil.
Diğer tüm testlerimi devlette, aile hekimliğinde vb yerde yaptıracaksam ben niye sadece ama sadece doğuma 2500 tl vereyim ki?
Hastaneyi maksimum 1 gün kullanacağım ve verilecek ücret bu mu yani?
Ve bir de doktora muayene ücreti ödeyeceğim, gözüyle görmediği, takip edemediği bir sistemde yapılmış testleri inceleyecek diye.
Devlete komple giderim, param cebimde kalır, ne de olsa tüm süreci takip eden, testi yapanlar onlar.
Valla bana göre bu anlattığınız çok para:)
Daha ne kadar ve nasıl hassas davranabilir iz? Lütfen bir örnek verir misiniz?ben lüks demedim, ihtiyacınız yok da demedim. hatta bu durumu açıklamanızı da istemedim. lüks kavramı oldukca izafidir çünkü.
sadece doğruları dillendirirken daha hassas davranılmali diyorum. niyetim kimseye çatmak da değil ayrıca.
yok size kızmadım sadece açıklamak zorunda hissettim yazdım ben hastalığımla dalga geçerim alıştım zaten .benim kızdığım genel olarak size karşı değil.yani tek harcama kalemi yiyecek içecek değil insan hayatında birden öyle harcama kalemleri çıkıyor ki şaşar kalırsınız demek istedim aslında.kel erkek karizmatik oluyor ama kel kadın olunca yolda durdurup soruyolar ayol bu boydan boya yara izi ne diye başıma çok geldiben lüks demedim, ihtiyacınız yok da demedim. hatta bu durumu açıklamanızı da istemedim. lüks kavramı oldukca izafidir çünkü.
sadece doğruları dillendirirken daha hassas davranılmali diyorum. niyetim kimseye çatmak da değil ayrıca.
teşekkür ederimYazan oldu mu bilmiyorum ama sınavın ana kampüsü ile alacaatlı kampüsü oldukça iyi, gerisini tavsiye etmiyorum.
Ted malum zaten, mektebimde arkadaşım çalışıyor oradan biliyorum ortalama bir okul ama yükseleni duymadım.
biz yazan üyeler yıllardır birbirimizi tanıyoruz siteden oldukça da samimi ve doğalız yalansız kişileriz dertleşiyoruz yazarak. katılmak istemezseniz onlarca konu var forumda oralara yazın bu konuda kalmanız gerekmiyor kihic birseye luks demedim. bence mesajımı yanlis anlamışsınız. tekrar ediyorum luks kavramı oldukca izafi. kime göre, neye göre luks. üsluptan rahatsiz oldum. bunu dillendirdim. nasil kj sizim mesaj yazma hakkıniz var benim de var degil mi?
kimseden de özel sağlık giderlerini açıklamasını istemedim.
mangodan bahsedildi bundan eminim. kimdi hatırlamıyorum.mesajımı her alıntılayan da bir lüks kelimesi tutturmuş. bir kere de lüks kelimesi geçmemiş mesajında. ya da ne kadar fazla harcıyorsunuz mu demişim.Pardon da ‘şöyle rahat geçiniyorum deme, farkında ol’ diyoruz.
Burada kimse havyar ya da mangodan bahsetmedi.
Et, süt, yumurta, kuruyemiş eğer ‘lüks’ ise vay bizim halimize!
İşte biz o üyelere ‘iyi de bunu nasıl alıyorsun, şu şu kadar, yetmez ki’ diyoruz.
Kısaca artık şapka düşsün, kel görünsün ve herkes kendi hanesince aslında nasıl yaşadığını gözden geçirsin.
Geçirsin ki sesi çıksın, hak arasın.
Bunu reva görmesin kendine.
niye size katılmayan kisiler bu konuda kalamaz mi?siz samimi olduğunuz için istemediğiniz kişileri her konuya almıyor musunuz? bunu mu anlamaliyim mesajınızdan?biz yazan üyeler yıllardır birbirimizi tanıyoruz siteden oldukça da samimi ve doğalız yalansız kişileriz dertleşiyoruz yazarak. katılmak istemezseniz onlarca konu var forumda oralara yazın bu konuda kalmanız gerekmiyor ki
mango a101 de bile satılıyormangodan bahsedildi bundan eminim. kimdi hatırlamıyorum.mesajımı her alıntılayan da bir lüks kelimesi tutturmuş. bir kere de lüks kelimesi geçmemiş mesajında. ya da ne kadar fazla harcıyorsunuz mu demişim.
Bu sene hastaneler ağzına kadar dolu pandemi var vs zaten. Şu kış geçsin. Acele iz yok zaten. Mayısdan sonra mantıklı. Çocuk da ha deyince olmuyor zaten. Öyle filmlerdeki gibi tek gecede oldu olayı biraz zor. Benim 1 bçk yılda oldu. Çevremde 6 aydan önce olan yok. Korunmayı bırakırsınız. Gün takibi yapmazsınız doğalında gelir sürpriz olur. Sonra gebelik di ücretsiz izindi derken krediniz biter zaten. Bitmese de az kalır çok çok bir kaç ay dişinizi sikarsiniz. Kredi borcunuz maaşınız kadarmış zaten neredeyse. O zaman belki kreş yaşına kadar calismazsiniz. Duruma göre bakarsinzi yani. Bu arada sadece doğum için 10bin yazmışsınız. Onun iicn tavsiyem hamile iken yapilan gebelik sigortası yaptırmanız. Hastanesine göre değişiyor ama Medicalparklarin geçerli olduğu 6 -7bin lira filandir. (2 sene önce 5bcka yaptırdım ben) bir kere o parayı veriyorsunuz tüm muayane tahlil tetkik doğum her şeyi kapsıyor.biliyorum defalarca soruldu ama ben de kendi durumumdan bahsetmek ve fikir almak istiyorum.
2019 ağustos ayında evlendik. yani 1,5 senedir evliyiz. öncesinde de 1,5 yıllık sevgililik var. yaşlar ben 29, eşim 27. buçukluyuz hatta. evliliğimizle ilgili hiç bi sorun yok. eşim benden çok yemek yapar. temizlik vs de yapar, kesinlikle işten kaçmaz. yani çocuğun bakımı konusunda elinden geleni yapacağına eminim. yani manevi olarak bir korkum yok. yüzde yüz istediğimden emin miyim? hayır değilim ama kimse değildir diye düşünüyorum. aklımızdaki en erken tarih mayıs gibi denemelere başlamak.
toplam gelirimiz şu an 9bin(yeni yıl zamlarıyla biraz daha artar). sabit giderimiz de dönem dönem eklenen taksitlerle birlikte 5-6 bin civarı + mutfak masrafı.
3 sene sürecek bir araba kredimiz var, aylık 2.500 tl
ev kira. çocuk da olursa ev hayal olur diye düşünüyorum çünkü kayda değer bir peşinatımız yok. 50bin gibi bir altınımız var sadece. evimiz 2+1. kedimiz de var, o yüzden pek sığamıyoruz aslında. evden memnun değilim pek ama kiradan kiraya taşınmak çok manasız geldiği için oturuyorum. bir de konumuna vs göre kirası idare eder. 1100 tl. haziranda zam gelir. ankara batıkentteyiz bu arada.
kenarda birikimiz var altın harici. ama o da doğum masraflarına filan gider. aslında özelde doğurma hevesim yok ama panik biriyim biraz o yüzden devlet zor olur. yakın doğum hastanesi yok zaten. medicalpark var 10.000 civarıdır sanırım. bu da ayrı bi başlığın konusu olsun.
eşim de ben de cumartesi çalışmıyoruz ama eşim hazirandan sonra cumartesi çalışacak sanırım. iş yüküm artarsa belki ben de çalışırım ama iş arkadaşlarım anlayışlılar, yardımcı olurlar diye düşünüyorum. önceki işimde işten çıkar, kreş yaşına kadar kendim bakarım diyordum çünkü işim dandikti. bu işim ise iyi. istifa edip gidemem. 6 aylık ücretsiz izinden sonra işe başlarım. asıl kafamı kurcalayan da bu.
maaşım net 3.000. şu an bir çocuğum olsa heralde maaşı olduğu gibi bakıcıya vermem gerekirdi. o zaman da çalışmak manasız geliyor. benim ailem uzakta oturuyor, kardeşim engelli. yani annem devamlı bakamaz. eşimin ailesi yakın oturuyor. aramız da çok iyidir. maddi olarak da yardımcı olurlar sağolsunlar. düşünceli insanlar aynı zamanda. davet ederiz, size zahmet olmasın der gelmezler, siz gelin derler. kayınpederim yemek bırakmaya gelse asla içeri girmez. çalışmadığım dönemde dahi kayınvalidem haftada bir yemek gönderirdi. öyle insanlar yani. ama çocuk bakımı başka iş. kayınvalidem güçsüz, rahatsızlıkları olan biri. teklif etmem yani gel bak diye. gönüllü olacağını da sanmam zaten herkesin bir düzeni var, belli yaşa gelmiş, zor artık. ha yardımcı olur mu olur, ama devamlı olmaz. bir de zor dönemler, iyiyken kötü olmak istemem. bu durumda kreş yaşına kadar maaşımı olduğu gibi bakıcıya mı vereceğim tereddütleri var aklımda.
ne diyorsunuz? nasıl yapıyorsunuz? öyle konuşalım diye geldim.
teşekkürler şimdiden.
Bakın, size çok içten yazayım.mangodan bahsedildi bundan eminim. kimdi hatırlamıyorum.mesajımı her alıntılayan da bir lüks kelimesi tutturmuş. bir kere de lüks kelimesi geçmemiş mesajında. ya da ne kadar fazla harcıyorsunuz mu demişim.
Mangodan bahseden üyemangodan bahsedildi bundan eminim. kimdi hatırlamıyorum.mesajımı her alıntılayan da bir lüks kelimesi tutturmuş. bir kere de lüks kelimesi geçmemiş mesajında. ya da ne kadar fazla harcıyorsunuz mu demisim
gecmis olsun. böyle bir durumunuz olduğunu bilmiyordum. ki durumunuz olmasa bile istediğiniz yere istediğiniz gibi harcarsınız. gider gelirle hep paralel gider. ne kadar gelir varsa o kadar harcanır.yok size kızmadım sadece açıklamak zorunda hissettim yazdım ben hastalığımla dalga geçerim alıştım zaten .benim kızdığım genel olarak size karşı değil.yani tek harcama kalemi yiyecek içecek değil insan hayatında birden öyle harcama kalemleri çıkıyor ki şaşar kalırsınız demek istedim aslında.kel erkek karizmatik oluyor ama kel kadın olunca yolda durdurup soruyolar ayol bu boydan boya yara izi ne diye başıma çok geldibir oda badana yaptırdım mesela geçen ay boya fırça 250 tl boyacı da 200 tl var burdan hesap et tüm evi boyatsam servet ödeyeceğim.kendimiz de boyayamayız .keşke tek dert yiyecek olsa .
Arkadaşım konu ekseninde kendi gerçekliğimiz üzerinden ülke gerçekliğini paylaşıyoruz burda, ben cevize , balığa şu kadar para verdim diyince alamayan kırılıyorsa dönüp sorgular ben niye alamıyorum diye, doğrusu budur, ama " ay bunlar savruk, hep lüx , şımarık şeyler " diyorsa ben de ona anlatırım ceviz balık neden lüx değil, neden gerekli...merak etmeyin ben 10.000 aylık gelirim var geçinemiyorum derken yalan söylemiyorum , aylık 50.000 geliri olan arkadaşıma da çocuğuna benim maaşım kadar hediye alıyor diye gücenmiyorum, aksine faydalı bişeyse ben niye alamıyorum, benim çocuğumun neyi eksik diye sorguluyorum, daha çok kazanmaya, gelişmeye, haklarımı daha fazla korumaya çalışıyorum....size de tavsiye ederimhic birseye luks demedim. bence mesajımı yanlis anlamışsınız. tekrar ediyorum luks kavramı oldukca izafi. kime göre, neye göre luks. üsluptan rahatsiz oldum. bunu dillendirdim. nasil kj sizim mesaj yazma hakkıniz var benim de var degil mi?
kimseden de özel sağlık giderlerini açıklamasını istemedim.
iyi uykular miniğe .kızacak bir şey yok konuşuyoruz sadece karşılıklı fikir beyan ediyoruz ben böyle ufak şeylere kızmamayı da öğrendim bu hastalıkla birlikte size de tavsiye ederim hayat kısa tadını çıkarın evladınızla ailenizle .iyi gecelergecmis olsun. böyle bir durumunuz olduğunu bilmiyordum. ki durumunuz olmasa bile istediğiniz yere istediğiniz gibi harcarsınız. gider gelirle hep paralel gider. ne kadar gelir varsa o kadar harcanır.
ilk mesaji yazarken kimseye dokundurma olmasin diye örnekleri bir kaç kere sildim. ama sizin konunuzla ilgili olanı atlamışım. bu konuda kimseyi üzmek de istemem açıkçası. amacım hedef göstermek değil de meramimi anlatabilmekti.
her an uyanabilme kapasitesi olan ufaklık var. uykunun her dakikası önemli. herkese iyi geceler. iyi forumlar
Avokadodan mangoya terfi ettin yine iyisinmango a101 de bile satılıyor
ejder meyvesi mi sanki hıhhhAvokadodan mangoya terfi ettin yine iyisin
Mektebim gayet güzel ve kurumsal bir kolejdir. Tavsiye ederim.ted,yukselen, mektebim ve sınav okullari nasıl?
ben seneye pandemi biterse kizimi sinavin anaokullarina gondereyim diye dusundum ama etrafimda pek bilen yok bu okullari