Çocuk İstemek... Maddi kaygılar, kararsızlıklar...

ben lüks demedim, ihtiyacınız yok da demedim. hatta bu durumu açıklamanızı da istemedim. lüks kavramı oldukca izafidir çünkü.

sadece doğruları dillendirirken daha hassas davranılmali diyorum. niyetim kimseye çatmak da değil ayrıca.

hic birseye luks demedim. bence mesajımı yanlis anlamışsınız. tekrar ediyorum luks kavramı oldukca izafi. kime göre, neye göre luks. üsluptan rahatsiz oldum. bunu dillendirdim. nasil kj sizim mesaj yazma hakkıniz var benim de var degil mi?

kimseden de özel sağlık giderlerini açıklamasını istemedim.

Siz göre öyle olabilir.
Bana göre değil.
Tüm herşeyim doktor tarafından kontrol altındaydı.
Testlere gereksiz yüksek para verme dedi.

Bence doktor gibi doktordu, hastasını yolmayan.

Ayrıca ben trombofili ve homosistein hastasıyım.
Devlette hematoloji yeşil alanlıyım, hamile kaldığımda da perinatoloji yeşil alanlıyım.
En iyi hekimler devlette beni ekstra takip ediyorlar. Beş kuruş para vermiyorum.
Takip eden perinatoloji doktoru süper bı doktor ayrıca.

Daha ne kadar ve nasıl hassas davranabilir iz? Lütfen bir örnek verir misiniz?

yok size kızmadım sadece açıklamak zorunda hissettim yazdım ben hastalığımla dalga geçerim alıştım zaten .benim kızdığım genel olarak size karşı değil.yani tek harcama kalemi yiyecek içecek değil insan hayatında birden öyle harcama kalemleri çıkıyor ki şaşar kalırsınız demek istedim aslında.kel erkek karizmatik oluyor ama kel kadın olunca yolda durdurup soruyolar ayol bu boydan boya yara izi ne diye başıma çok geldi bir oda badana yaptırdım mesela geçen ay boya fırça 250 tl boyacı da 200 tl var burdan hesap et tüm evi boyatsam servet ödeyeceğim.kendimiz de boyayamayız .keşke tek dert yiyecek olsa .

biz yazan üyeler yıllardır birbirimizi tanıyoruz siteden oldukça da samimi ve doğalız yalansız kişileriz dertleşiyoruz yazarak. katılmak istemezseniz onlarca konu var forumda oralara yazın bu konuda kalmanız gerekmiyor ki

mangodan bahsedildi bundan eminim. kimdi hatırlamıyorum.mesajımı her alıntılayan da bir lüks kelimesi tutturmuş. bir kere de lüks kelimesi geçmemiş mesajında. ya da ne kadar fazla harcıyorsunuz mu demişim.

niye size katılmayan kisiler bu konuda kalamaz mi?siz samimi olduğunuz için istemediğiniz kişileri her konuya almıyor musunuz? bunu mu anlamaliyim mesajınızdan?

doğal ve yalansız kişiler olarak biliniyorsunuz demek. peki.

mangodan bahsedildi bundan eminim. kimdi hatırlamıyorum.mesajımı her alıntılayan da bir lüks kelimesi tutturmuş. bir kere de lüks kelimesi geçmemiş mesajında. ya da ne kadar fazla harcıyorsunuz mu demişim.
mango a101 de bile satılıyor

Bu sene hastaneler ağzına kadar dolu pandemi var vs zaten. Şu kış geçsin. Acele iz yok zaten. Mayısdan sonra mantıklı. Çocuk da ha deyince olmuyor zaten. Öyle filmlerdeki gibi tek gecede oldu olayı biraz zor. Benim 1 bçk yılda oldu. Çevremde 6 aydan önce olan yok. Korunmayı bırakırsınız. Gün takibi yapmazsınız doğalında gelir sürpriz olur. Sonra gebelik di ücretsiz izindi derken krediniz biter zaten. Bitmese de az kalır çok çok bir kaç ay dişinizi sikarsiniz. Kredi borcunuz maaşınız kadarmış zaten neredeyse. O zaman belki kreş yaşına kadar calismazsiniz. Duruma göre bakarsinzi yani. Bu arada sadece doğum için 10bin yazmışsınız. Onun iicn tavsiyem hamile iken yapilan gebelik sigortası yaptırmanız. Hastanesine göre değişiyor ama Medicalparklarin geçerli olduğu 6 -7bin lira filandir. (2 sene önce 5bcka yaptırdım ben) bir kere o parayı veriyorsunuz tüm muayane tahlil tetkik doğum her şeyi kapsıyor.

Ha az once yazdiklarim bir yana maddi kaygilari dusunupte 4 sene çocuk yapmadim yani 4 yilin son 8-9 ay oncesine kadar.. konu sahibi sizin gbi düşündüm..
Her cocuk kismeti ile gelir bana biraz masal geliyor belki kizanlar olacaktir.bile bile lades demenin mantigi yok biz yetebiliyorken daha rahat olmayi sifir borc ile cocuk yapmayi istedik.. halbuki o sekilde de altindan kalkabilecek durumdaydik sizin gbi dusunduk hep bir plan yaptik..en son 9 ay once bitti hadi artik tam zamani dedik ama 9 ay olmadi. Yani hcbrsry sizin planladgnz gbi gitmiyor sizinde sartlariniz fena degil, hazirsaniz ebeveyn olmaya bence basarabilirsiniz

Bakın, size çok içten yazayım.
Böyle konularda sabit olarak konuşan 10 12 üye varız, daima ekonomi konusu bulduk mu, aynı cümlelerimizi milyon kere yazarız.
Çünkü derdimiz kendimiz değiliz, burada hepimiz ‘çocuğumun beslenme listesinde kuruyemiş var, ben alamıyorum’ ya da ‘eski hırkama çok güldü iş arkadaşlarım ama yeni bir kıyafet alamam’ gibi konular okuduk.
Çok okuduk hem de...

İnsan olarak inan ki içimiz sızlıyor, hayat aşırı aşırı pahalı.
Her Allahın günü felakete sürükleniyoruz ve bunun önüne geçebilmenin tek yolu, felaketin içinde olanın idrak etmesidir.
Biz farkındayız, siz keza öyle ama dar gelirli?
Değil işte değil!
Bunca cümle, bunca mesaj aydınlanma için.
Öğrenilmiş çaresizlik bunun adı, kast sistemine inanış gibi tuhaf bir şey.
Herkesin o yazdığımız ‘temel’ gıdaları ulaşması hakkıdır, çalışıyor adam daha ne yapsın lakin aldığı maaşla ne kira ne fatura ne de gıdayı karşılaması mümkün değil.
Bırak birikimi, kenara para atmayı ‘insan’ gibi temel gereksinimlerle yaşamak, her vatandaşımızın hakkı.

Önce bu bilince ulaşmamız gerek şükürcülükten öte, yoksa bana ne ona ne kim ne yiyorsa yesin, zıkkım yiyelim hatta:)
Şu ülkede bir standart tutturmak gerek, realitesi olan bir standart.
Açlık sınırının 4 bin asgari ücretin 2 bin olduğu değil!

mangodan bahsedildi bundan eminim. kimdi hatırlamıyorum.mesajımı her alıntılayan da bir lüks kelimesi tutturmuş. bir kere de lüks kelimesi geçmemiş mesajında. ya da ne kadar fazla harcıyorsunuz mu demisim
Mangodan bahseden üye Delirtiyor mesajını bulup tekrar okuyun isterseniz. Mango ve portakal, elma karşılaştırmasında ne demek istediğini anlarsınız.

gecmis olsun. böyle bir durumunuz olduğunu bilmiyordum. ki durumunuz olmasa bile istediğiniz yere istediğiniz gibi harcarsınız. gider gelirle hep paralel gider. ne kadar gelir varsa o kadar harcanır.

ilk mesaji yazarken kimseye dokundurma olmasin diye örnekleri bir kaç kere sildim. ama sizin konunuzla ilgili olanı atlamışım. bu konuda kimseyi üzmek de istemem açıkçası. amacım hedef göstermek değil de meramimi anlatabilmekti.

her an uyanabilme kapasitesi olan ufaklık var. uykunun her dakikası önemli. herkese iyi geceler. iyi forumlar

Arkadaşım konu ekseninde kendi gerçekliğimiz üzerinden ülke gerçekliğini paylaşıyoruz burda, ben cevize , balığa şu kadar para verdim diyince alamayan kırılıyorsa dönüp sorgular ben niye alamıyorum diye, doğrusu budur, ama " ay bunlar savruk, hep lüx , şımarık şeyler " diyorsa ben de ona anlatırım ceviz balık neden lüx değil, neden gerekli...merak etmeyin ben 10.000 aylık gelirim var geçinemiyorum derken yalan söylemiyorum , aylık 50.000 geliri olan arkadaşıma da çocuğuna benim maaşım kadar hediye alıyor diye gücenmiyorum, aksine faydalı bişeyse ben niye alamıyorum, benim çocuğumun neyi eksik diye sorguluyorum, daha çok kazanmaya, gelişmeye, haklarımı daha fazla korumaya çalışıyorum....size de tavsiye ederim

Son düzenleme:
iyi uykular miniğe .kızacak bir şey yok konuşuyoruz sadece karşılıklı fikir beyan ediyoruz ben böyle ufak şeylere kızmamayı da öğrendim bu hastalıkla birlikte size de tavsiye ederim hayat kısa tadını çıkarın evladınızla ailenizle .iyi geceler

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…