- 8 Mart 2015
- 25.083
- 81.135
-
- Konu Sahibi captain price
Ayol hep diyorum, bize değil alınanyıllardır bir çöp alamadık mal mülk bazında. eldekilerde kazancımız değil büyüklerden kalma nurlarda yatsınlar onlar olmasa resmen survive yapacaktık
biz araba bile alamadık kazancımızla arabalarımız da 40 yıl önce vefat eden kayınbabamdan kalan arsayla alındıAyol hep diyorum, bize değil alınan
Hatta her gün dilimde şu var ‘millet evlendi borca girdi sıfırdan mal mülk yaptı, ulan biz evlendik sıfır masrafla, evimiz arabamız da vardı ve insan 10 gr altın bile almaz mı, almadık, sadece yaşadık’ diye.
Aha aynı işte.biz araba bile alamadık kazancımızla arabalarımız da 40 yıl önce vefat eden kayınbabamdan kalan arsayla alındı
Hayatım ben normal mi diyorum sence bende açlık sınırında yaşayan bir insanım eşim calismasa maaş almasa aç kalacağız zaten Türkiye hali içler acısı eşim yükseklisansa kadar yapmış birisi ama hayatında aksaklıklar olmuş ve tutunamamis bir şekilde az ücrete çalışıyor ne yapalım yani ölelim mi ...bende 3 yeri yakıyorum kısa kollu geziyorum korktum şimdi ne kadar gelir ay sonu diye..evim sıcak oluyor ..ama bebekler olduğu için ..yemekten kismiyoruz..mesela kızıma muz alırız ben yemem ..eşim sende yer der ama ben yemem ..cevizmiz bir poşet dolusu var( eşimin ailesinin ceviz ağacı var onalr getirdi) ..kızıma özel kuruyemiş alırım her ay ..eşimle ben ucuz olanından yeriz şu soya li varya..kizimada badem ,fındık koyarım ..kurban eti daha bir sürü var Allah'tan onda sıkıntı yok..işte böyle yani ...canımda çekmiyor çekerse yiyorum ama bu şekilde kendimi engelliyorum çünkü bebeğim küçük ona kendim bakmak istiyorum ..işte napiyim yani böyle huzurlu mutluyum ama sebebi eşim ..onunla mutluyum yoksa sence ülke bu haldeyken nasıl mutlu olayım...eşim olmazsa en karanlık kişi benim en mutsuz ..onunla güzel oluyor herşey... çalıştığım istediğim şeyi yaptığım dönem har vurup harman savurup harcadigim yalnız kaldığım dönemde asla mutlu değildim .Bacım zaten avm gezme tozma değil burada derdimiz, gıda yahu gıda.
Kimisi düşkündür az yer kimisi çok o ayrı ama temel alınan şeyler vardır.
Onların birim fiyatı belli, yani nasıl oluyor onu anlamıyoruz biz.
Yoksa gidip bir otelin roofunda bir bardak kahveye 60 70 tl de ödeyebilirsin ya da kahveni evinde yapıp yanına alıp, doğaya gezmeye gidersin.
Bunlar zevk, tercih ve içinde bulunduğumuz sosyal hayat şekilleri.
Mevzu hiçbiri değil, gıda, barınma ve ısınma.
Bu sene evim gayet iyi sıcaklık olarak, çok az açıyorum, 2 yatak odası o da geceleri o kadar.
E gelmiş 370 tl ısınma, geçen sene cosur cosur yakardım, tshirtle gezerdik 500 falan gelirdi.
Şimdi yakmıyorum ki, sadece geceleri yanan iki peteğe 370 gelmiş.
Normal mi şimdi bu?
Canım silikonu nereye çektiniz tam olarak? Bu yıl benim de PVC Ler esneme yaptı, sünger olmaz denedim kapanmıyor Sürgülü olunca, silikon hiç aklıma gelmemişti. Komple yapıştırınız mı pencereleri? Çerçevenin dışına mı çektiniz?Yıllarca lojmanda yaşadık biz, babamın ilk yaptığı şey o yuvarlak süngerler olurdu.
Geçen sene eşim evdeki pvc lerde minik esintiler farketti, komple silikon çekti.
Adeta silikonla boyadı yeniden, öyle diyeyim.
Geçen sene buz gibi asla oturulamayan salonum, şuan petek açmadan incecik üstle yaşanır halde keza orada oturuyoruz.
O kadar farkediyor bu camdaki ısı geçişini engellemek.
şimdi 2 sorum var size yakaladımm çünküüü:1 1 senelik evliyim yazdınız yukarda ama şimdi çocuklarınız oldu hadi evlenir evlenmez hamile kaldınız diyelim gene hesap tutmuyor bebek en fazla 3 aylık olmalı nasıl muz ve kuruyemiş yiyor 3 aylık bebek?Hayatım ben normal mi diyorum sence bende açlık sınırında yaşayan bir insanım eşim calismasa maaş almasa aç kalacağız zaten Türkiye hali içler acısı eşim yükseklisansa kadar yapmış birisi ama hayatında aksaklıklar olmuş ve tutunamamis bir şekilde az ücrete çalışıyor ne yapalım yani ölelim mi ...bende 3 yeri yakıyorum kısa kollu geziyorum korktum şimdi ne kadar gelir ay sonu diye..evim sıcak oluyor ..ama bebekler olduğu için ..yemekten kismiyoruz..mesela kızıma muz alırız ben yemem ..eşim sende yer der ama ben yemem ..cevizmiz bir poşet dolusu var( eşimin ailesinin ceviz ağacı var onalr getirdi) ..kızıma özel kuruyemiş alırım her ay ..eşimle ben ucuz olanından yeriz şu soya li varya..kizimada badem ,fındık koyarım ..kurban eti daha bir sürü var Allah'tan onda sıkıntı yok..işte böyle yani ...canımda çekmiyor çekerse yiyorum ama bu şekilde kendimi engelliyorum çünkü bebeğim küçük ona kendim bakmak istiyorum ..işte napiyim yani böyle huzurlu mutluyum ama sebebi eşim ..onunla mutluyum yoksa sence ülke bu haldeyken nasıl mutlu olayım...eşim olmazsa en karanlık kişi benim en mutsuz ..onunla güzel oluyor herşey... çalıştığım istediğim şeyi yaptığım dönem har vurup harman savurup harcadigim yalnız kaldığım dönemde asla mutlu değildim .
Hah şunu söyle canımı ye.Hayatım ben normal mi diyorum sence bende açlık sınırında yaşayan bir insanım eşim calismasa maaş almasa aç kalacağız zaten Türkiye hali içler acısı eşim yükseklisansa kadar yapmış birisi ama hayatında aksaklıklar olmuş ve tutunamamis bir şekilde az ücrete çalışıyor ne yapalım yani ölelim mi ...bende 3 yeri yakıyorum kısa kollu geziyorum korktum şimdi ne kadar gelir ay sonu diye..evim sıcak oluyor ..ama bebekler olduğu için ..yemekten kismiyoruz..mesela kızıma muz alırız ben yemem ..eşim sende yer der ama ben yemem ..cevizmiz bir poşet dolusu var( eşimin ailesinin ceviz ağacı var onalr getirdi) ..kızıma özel kuruyemiş alırım her ay ..eşimle ben ucuz olanından yeriz şu soya li varya..kizimada badem ,fındık koyarım ..kurban eti daha bir sürü var Allah'tan onda sıkıntı yok..işte böyle yani ...canımda çekmiyor çekerse yiyorum ama bu şekilde kendimi engelliyorum çünkü bebeğim küçük ona kendim bakmak istiyorum ..işte napiyim yani böyle huzurlu mutluyum ama sebebi eşim ..onunla mutluyum yoksa sence ülke bu haldeyken nasıl mutlu olayım...eşim olmazsa en karanlık kişi benim en mutsuz ..onunla güzel oluyor herşey... çalıştığım istediğim şeyi yaptığım dönem har vurup harman savurup harcadigim yalnız kaldığım dönemde asla mutlu değildim .
Canım silikonu nereye çektiniz tam olarak? Bu yıl benim de PVC Ler esneme yaptı, sünger olmaz denedim kapanmıyor Sürgülü olunca, silikon hiç aklıma gelmemişti. Komple yapıştırınız mı pencereleri? Çerçevenin dışına mı çektiniz?
Güler miyim kız hiç? Doğalgazdan tasarruf edeceğimi bilsem cama kendimi yapıştırıcam ama işe yaramam o konuda
Görsel atıyorum gülmeyin
Valla çok akıllıca, üstelik temiz iş çıkarmış enişte, hiç de komik durmuyo bence...denerim ben bunu
Görsel atıyorum gülmeyin
Deneyin valla, camla birleşme yerleri hariç pvc de her yeri kapladı, şeffaf tavsiye ederim.Güler miyim kız hiç? Doğalgazdan tasarruf edeceğimi bilsem cama kendimi yapıştırıcam ama işe yaramam o konuda
İstifa sebbeim evlilik eşim başka şehirdeydi eşim.... iyi para veriyorlardı evet ama , canım çıkıyordu 1 yill boyunca kızıma annem baktı çalıştığım sürede eve gelip bayiliyodum ...kalan zamanımda ders çalışmak zorundaydım mecburdum çünkü öyle bir yerde çalışıyordum...mobbing çok yüksekti..ve tabiki kızım aklıma bile gelmiyordu çalışırken çünkü çok zor durumda olan çocuklara ağlayarak bakıyordum ..onlara güzel bakabilmek için eve gelince harıl haril ders çalışıyordum .18 saat boyunca uykusuz full koşturarak aksiyonlu çalışmak kolay değil ..birde hayatları sana bağlıysa ...ama iyiki çalışmışim bekar olsam daha çok çalışmak isterdim orada çünkü hem kendimi çok geliştirdim hemde başka hayatlarla ozdesiyorsun ben fazla empati kuruyordum sadece hala Elfida şarkısını dinleyip 2 çocuğuma ağlarım yani evlive çocuklu birinin yapabileceği bölüm değildi..kendi çocuğumla 1 yıl boyunca ilgilenemedim sadece haftada 1 gün izin günümde AVM ye gidiyorduk işte ...bir şeyi daha merak ettim 6000 maaşlı işi bırakıp evlenip 3000 l ye razı neden oldunuz?neden çalışmıyorsunuz?
Çocuklar canları sıkıldıkça tırnaklayıp koparıyorGüler miyim kız hiç? Doğalgazdan tasarruf edeceğimi bilsem cama kendimi yapıştırıcam ama işe yaramam o konuda
piraye hanımın camlarını da halletsin eline yapışmaz ya.ablan istiyor dersin ablasıyım ya hani manevi olarakkkkDeneyin valla, camla birleşme yerleri hariç pvc de her yeri kapladı, şeffaf tavsiye ederim.
Ciddi anlamda fark etti, oturulmayan yer kullanılır oldu.
Benim koca pek sever ya, elinden gelmeyen iş yok.piraye hanımın camlarını da halletsin eline yapışmaz ya.ablan istiyor dersin ablasıyım ya hani manevi olarakkkk
Hah şunu söyle canımı ye.
Öyle bir anlatıyorsun ki yanlış anlaşılıyor.
Yetirmek için uğraşıp, kendinizden feragat ediyorsunuz ve buna ağız tadınız, mutluluğunuz yerinde olduğunuz için canınızı sıkmıyorsunuz.
Hah doğrusu bu işte.
Eldeki imkan neye yeterse onunla yaşıyoruz de ama her şeyimiz tam, fazla fazla yetiyor deme.
Sen de kocan da burada yazan bu ülkede alın teri döküp parasını kazanan herkes zaten belirli bir düzeyde yaşamayı hakediyor.
Bizim yakındığımız konu bu.
Muz sayılı, kuruyemiş tek çeşit olmasın, gıda yahu bu, kimse açlıkla, soğukla yaşamasın.
bunlar hep işsizlikten bizim tamir çantası da hep ortada .pandemi bitse de check out etsem evdenBenim koca pek sever ya, elinden gelmeyen iş yok.
Bugün salon ledlerini değiştirmiş akşam bak süprizim var diyor.
Elinden tadilat tamirat elektrik her iş gelir.
Durduk yere hat çekiyor bir ışık bir şey yapıyor, pavyona döneceğiz yakında
Balkona led ipli şu ışıklar var ya onlardan aldım yazın, sen git onu içerden balkonun ışığını açan düğmeye hat çek oraya bağla.
Adam her gün bir şey deniyor evde
Yakaladım bebeğim 2. Evliliğim yani saklamiyordum amaşimdi 2 sorum var size yakaladımm çünküüü:1 1 senelik evliyim yazdınız yukarda ama şimdi çocuklarınız oldu hadi evlenir evlenmez hamile kaldınız diyelim gene hesap tutmuyor bebek en fazla 3 aylık olmalı nasıl muz ve kuruyemiş yiyor 3 aylık bebek?
Konu sahibi Ankara’nın göbeğinde yaşıyor ama, sizden farkı bu.Ama şöyle bir durum var konu sahibi korkuyor ve ben kendi durumumdan bahsettim onun maaşı 2 kati kendi çalışmasa kredi olmasa geçinebilir onu soylemeye çalıştım bu yüzden güzel yanlarını anlattım elbette ben 2 çocukla bu parayla geçiniyorum huzurum mutlulugum yerimde demek istedim...sende yaparsın demek istedim...yoksa bu kadar yıllar boyu emek verip şu kadar paraya çalışmak hakkımız değil elbette ...tek derdimiz birikim yapmayi bırak aç kalmamak olmuş..ama napayım Türkiye'yi bu hale getirenler utansın ..bizden kısıp ejder meyvesi yiyenler utansın ..cocuk yapmayalım mi napalim, belki bu çocuk ilerde bu ülkeye adalet getirecek napalim umut dünyası..